Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in blokjes.
Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olijfolie en fruit hierin de paprika samen met de knoflook, kerriepoeder en paprikapoeder ± 15 minuten op een lage warmtebron.
Laat de paprika afkoelen.
Verkruimel de feta. Doe de feta, peterselie en paprika met knoflook, samen met de olie in de mengkom van de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer.
Pureer dit tot een gladde massa.
Proef even of er nog kruiden bij moeten!
Deze mousse is een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Buitenste blad van de sereh verwijderen en de stengel halveren.
Helft van de citroen uitpersen.
Olie verhitten en sjalotjes hierin 1 minuut zachtjes bakken.
Goed uitgelekte rijst, koenjit, ketoembar en djinten toevoegen en alles goed omscheppen. Kokosmelk, bouillonblokje, sereh, citroenschil en zout toevoegen.
Rijst volgens aanwijzing op verpakking gaar koken.
Af en toe even omscheppen.
Af en toe kijken of er nog voldoende kookvocht over is.
Rijst van de warmtebron afhalen en met deksel op de pan nog even laten nagaren. Serehstengels en citroenschil verwijderen. Lekker met een Indonesisch vleesgerecht of een omelet gevuld met pittig gehakt.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak een beslag van bloem, zout, melk en ei.
Verhit de boter en bak hiervan 3 dunne flensjes.
Leg op elk flensje een plak ham.
Rol ze op en leg ze dicht naast elkaar in een beboterd vuurvast schaaltje.
Schenk hierover de room en bestrooi met de geraspte kaas. ± 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Lekker met een groene salade en smullen maar!
sesamolie 10 stukjes suikerriet (vers) van ca. 7 cm 250 g ijsbergsla 10 blaadjes basilicum 10 takjes koriander 10 blaadjes munt 500 g garnalen (rauw) 100 g gehakt (varkensgehakt) 1 theelepel zout peper (zwarte peper) 1 eiwit 2 eetlepels uien (fijngehakt) 2 eetlepels knoflook (fijngehakt) 0.5 eetlepel gember (geraspt) 1 theelepel maïzena 2 theelepels suiker 0.5 eetlepel vissaus
Deze heerlijke hapjes zijn in Vietnam bekend als 'chao tom'.
Ze kunnen tevoren worden gemaakt en worden op het laatste moment geroosterd.
Het is een ideaal en erg origineel voorgerecht.
De suikerrietstengels kunnen worden vervangen door dikke bamboestokjes en worden voor gebruik 15 minuten in koud water geweekt.
Hak de garnalen met een keukenbijltje of een scherp mes grof en hak ze daarna tot een pasta. Schep in een kom en meng de overige ingrediënten voor de garnalenpasta erdoor: het varkensgehakt, het zout, een snuifje versgemalen zwarte peper, het eiwit, de fijngehakte bosui, het knoflook, de versgeraspte gemberwortel, de maïzena, de suiker en de vissaus.
Voeg wat extra maïzena toe als het mengsel te vochtig mocht zijn.
Dit kan ook in de foodprocessor gebeuren.
Tot zover kan het recept een aantal uren tevoren worden voorbereid, maar dan moet de pasta met plastic folie worden afgedekt en tot verder gebruik in de koelkast worden bewaard.
Bestrijk de handen licht met sesamolie.
Neem circa 2 eetlepels van het garnalenmengsel en vorm dit rond een stukje suikerriet zodat er aan de boven- en onderkant circa 1 cm vrij blijft.
Herhaal deze procedure met de resterende garnalenpasta en stukken suikerriet.
Er moeten ongeveer 10 porties zijn.
Zet de stoompan klaar of zet een rekje in een wok of een grote pan en giet een laagje water van 5 cm water erin.
Breng het water op hoog vuur aan de kook.
Leg de garnalenhapjes op een hittebestendige schaal en zet die in de stoompan of op het rekje. Draai het vuur laag en zet een deksel op de wok of de pan.
Laat 3 minuten zachtjes stomen.
De spiesjes kunnen tot hier worden voorbereid.
Steek voor de spiesjes worden geserveerd de barbecue aan of verhit de grilpan of de ovengrill voor.
Rooster de garnalenspiesjes als de houtskool met een wit aslaagje is bedekt of als de grillpan of de grill heel heet zijn circa 3 minuten per kant.
Leg de spiesjes op een voorverwarmde schaal en serveer ze meteen.
Verwijder om ze te eten de garnalenpasta van de rietspiesjes, rol met een paar plukjes kruiden in een slablad en dip de pakketjes in een dipsaus.
Wie wil kan uiteraard ook op het suikerriet kauwen.
Serveersuggesties: Serveer dit gerecht met tahinsaus, kikkererwtensalade en saffraanrijst.
Tahinsaus: Wrijf 2 teentjes knoflook fijn met een snufje zeezout in een vijzel.
Doe hem over in een kleine mengkom.
Klop er 3 eetlepels tahinpasta door en verdun de pasta met het sap van 1 citroen.
Doe er water bij tot u de consistentie van mayonaise hebt bereikt.
Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Kikkererwtensalade: Meng knoflook, paprika, ui, citroensap, azijn en wat olijfolie in een schaal.
Roer alles goed door elkaar en voeg er kikkererwten, komkommer, tomaten, munt en koriander aan toe.
Breng eventueel verder op smaak en zet een tijdje in de koelkast voor een frissere smaak.
Maak eerst de tahinsaus, kikkererwtensalade en saffraanrijst klaar, want de vis is zo klaar. Verwarm de oven voor op 220°C of gasovenstand 7.
Verwarm in een koekenpan of een braadslee een bodempje olijfolie boven een hoog vuur. Bestrooi de kabeljauwfilets rijkelijk met zout en peper en leg ze met één hand in de pan, met het vel naar boven, terwijl u met de andere hand de pan schudt om aanbakken te voorkomen. Laat ze in 1-2 minuten dichtschroeien.
Draai de vis dan voorzichtig om met een spatel en zet hem dan 5-8 minuten in de oven.
Als hij gaar is, moet het vlees gemakkelijk loslaten en helemaal wit zijn.
Als het nog een beetje doorschijnend is, moet het nog even langer koken.
Voeg de laatste halve minuut de tahinsaus toe om op te warmen.
Leg de vis vervolgens op warme borden en schep de saus eroverheen, (eventueel) gevolgd door de peterselie en strooi er een paar zaadjes overheen.
Geef er een kikkererwtensalade en saffraanrijst bij met een citroenschijfje.
Kaasschotel
Ingrediënten voor 4 personen
100 g Breugel 100 g Ardennental 100 g Passendalekaas 100 g Loo 100 g Père Joseph 100 g Maredsouskaas 100 g brie 100 g Wijnendaele 1 Hervekaasje (van 120 gram) 100 g Pas de Bleu-kaas
Een kaasschotel is een ideale formule om ongedwongen familie of vrienden te ontvangen. Alles kan immers vooraf worden klaargemaakt.
Een tiental verschillende kazen volstaan ruimschoots voor de samenstelling van een volwaardig kaasbuffet: twee met hard zuivel (Breugelkaas, Nazareth, Ardennental, ...), vier met halfhard zuivel (Passendaele, Loo, Père Joseph, Maredsous, ...), drie met zacht zuivel (Brie, Brusselse kaas, Wijnendaele, Herve-kaas, ...) en één blauwschimmelkaas (Château d'Arville, Bleu de Franchimont, Pas de Bleu, ...).
Voor een uitgebreid Belgisch kaasbuffet hoeft niet noodzakelijk de duurste wijn gekozen te worden: een Chianti of Valpolicella, een Beaujolais-Villages, een gewone Côtes du Rhône, een gewone Bordeaux, een Minervois of een Cahors.
Wanneer kaas als dessert wordt geserveerd, is een hogere kwaliteit aangewezen.
Een maaltijd moet in alle omstandigheden immers met de beste wijn worden beëindigd.
Bij een paterskaas of een jonge kaas met hard zuivel past een Beaujolais Grand Cru, een Loirewijn (Bourgeuil of Chinon), een Vacqueyras, een betere Bordeaux of een Corbières.
Bij een oude kaas met hard zuivel: Châteauneuf-du-Pape, Barolo, Rioja, een grote Bordeaux.
Bij een kaas met zacht zuivel en een schimmelkorst of bij een blauwschimmelkaas: een droge witte wijn of een betere Bordeaux.
Als het om een topkaas gaat, is een Rijnwijn, een Elzassserwijn, een Sancerre of een witte Bourgogne op zijn plaats.
Andere combinaties: - Bij Herve, Trou d'Sottai, Bou d'Fagne en blauwschimmelkazen: een porto of een natuurlijk zoete wijn (wegens het zoet-zuureffect). - Bij een oude kaas met hard zuivel: een goede Belgische jenever.
Ingrediënten voor 4 personen 200 gram noten (zonder velletje) 8 eetlepels paneermeel 1 ui 2 eetlepel gehakte peterselie paar druppels citroensap zout, peper en wat cayennepeper 6 eetlepels olie ¼ liter melk 40 gram zachte boter 50 gram bloem 2 eieren paneermeel om te paneren
Pel en snipper de ui.
Hak de noten in kleine stukjes (niet al te fijn).
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de ui glazig.
Haal de ui uit de pan.
Maak een papje van de boter, de bloem en de melk.
Doe de gehakte noten, uiensnippers, paneermeel en kruiden door het papje.
Laat het geheel op een nat bord in de koelkast door en door koud worden.
Verdeel het geheel in 8 porties en maak hier mooie burgers van. Haal de burgers door losgeklopt ei en door paneermeel en herhaal dit nog een keer Bak de burgers in de hete olie en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
Leraar aan leerling: "Ken jij Frans?" "Ja, meneer, Frans is mijn oom." "Nee, dat bedoel ik niet, spreek jij Frans?" "Ja, meneer, elke zondag wanneer hij bij ons op bezoek komt." "Nee, dat bedoel ik ook niet, versta jij Frans?" "Ja, meneer, maar dan moet hij wel Nederlands praten."
Wij hebben hier deze namiddag een uur zonder stroom gezeten. Leuk is anders. Wij en zonder pc dat gaat niet goed. Alles werkt nu weer zodus is het tijd om nog eens een recept te plaatsen. Dat komt er zo aan.
Jan, een verwoede biljarter vraagt aan mijnheer pastoor of, als hij dood is, er in de hemel ook biljarttafels staan. Mr. pastoor: Jan, dat weet ik niet, maar ik zal het deze avond vragen aan Jezus. De volgende morgen ziet de pastoor Jan en zegt: Jan ik heb goed en slecht nieuws.
Het goede nieuws is dat er in de hemel 7 mooie wedstrijdbiljarttafels staan met speciale keu's enz. "Waaaw", zegt Jan, "En wat is het slechte nieuws?" Mr. pastoor: overmorgen is je eerste wedstrijd...