| Pizza met kip   Ingrediënten voor 4 personen 3 kippenbouten2 kippenbouillonblokjes
 2 cl olijfolie (extra vierge)
 2 uien
 2 teentjes knoflook
 250 g oesterzwammen
 70 g tomatenpuree
 2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
 250 g kaas
 2 artisjokbodems (gesteriliseerd)
 10 olijven (zwart)
 peper
 zout
 2 vellen pizzadeeg
   Het kippenvlees gaarkoken in water waaraan een bouillonblokje werd toegevoegd. De oven inschakelen op 250 graden om voor te verwarmen.  De gehakte uien, de gesnipperde look en de kleingesneden oesterzwammen fruiten in hete olijfolie. De pizzabodems bestrijken met tomatenpuree, bedruipen met olijfolie en bestrooien met basilicum. Daarop het kleingesneden kippenvlees, de artisjokbodems en de oesterzwammen met ui verdelen. Bestrooien met kaas en bedruipen met olijfolie. Garneren met olijven en in de hete oven zetten.  Na ongeveer 15 minuten uit de oven nemen en meteen opdienen.     Witte bonen in tomatensaus   Ingrediënten voor 4 personen 250 g witte bonen (gedroogd)15 dl water
 2 takjes bonenkruid
 4 sneetjes spek (gezouten)
 1 ui
 2 cl olijfolie (extra vierge)
 10 g bloem (tarwebloem)
 70 g tomatenpuree
 peper
 zout
 1 eetlepel marjolein (fijngehakt)
 0.2 dl room
   De bonen wassen en de avond van tevoren in de week zetten in zoveel water dat ze onderstaan. De bonen 's anderendaags met het weekwater, een snuifje zout en het bonenkruid aan de kook brengen.  Met het deksel op de pan een uur laten koken.  Afgieten en het kookvocht opvangen. De bonen overscheppen in een warme schotel. Het spek en de ui in kleine blokjes snijden en aanfruiten in de olie.  Bestuiven met bloem en nog even op het vuur laten. Al roerend een kwart van het kookvocht van de bonen toevoegen.  De saus afwerken met de tomatenpuree, peper, zout en marjolein. Onder af en toe roeren de saus nog vijf minuten zachtjes laten koken.  Tenslotte de room toevoegen en het geheel over de bonen gieten. Serveren met gekookte aardappelen en gehakt.     Kabouterpannenkoekjes   Ingrediënten voor 4 personen 75 g bloem20 g bakpoeder
 zout
 250 g boekweitmeel
 esdoornstroop
 50 g boter (roomboter)
 1 ei
 4 bananen
 7 dl water
   Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en het boekweitmeel.  Roer er scheutsgewijs het water door.  Smelt de boter.  Roer de stroop door de boter en roer het mengsel door het beslag.  Klop het ei los en voeg toe.  Smelt wat boter in een pan en bak pannenkoekjes van 10 cm doorsnede.  Vul met de op maat gesneden banaan, rol op en zet vast met een cocktailprikker.  Als variatie in de vulling kan u ook kaas of knakworst gebruiken.  |