Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    14-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Eierkoek aardbei

     

    Ingrediënten voor 1 persoon.
    1 eierkoek
    3 aardbeien
    2 eetlepels crème fraîche
    2 eetlepels vier vruchten confiture.
     
    Bereiding:
    Snijd de aardbeien in stukjes en leg ze op de eierkoek.
    Giet hierover twee eetlepels crème fraîche en daarop twee eetlepels  viervruchten confiture.
    Dit recept is ook uitermate geschikt voor kinderen.
    Eet smakelijk.

     

    14-02-2006 om 11:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bulgursalade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g bulgur
    4 wortelen
    roodlof
    1 ui (rood)
    4 pijpuitjes
    40 g rozijntjes
    30 g hazelnoten
    6 eetlepels saffloerolie
    2 cl azijn
    0.5 eetlepel mosterd
    peper

    Kruidenzout

     

    Maak de vinaigrette: voeg azijn, mosterd, peper en zout samen.

    Voeg al roerend de saffloerolie toe.

    Breng de bulgur met het water aan de kook.

    Neem per kop bulgur ongeveer anderhalve kop water.

    Laat enkele minuten koken en laat vervolgens 10 tot 15 minuten op een zacht vuur zwellen.

    Overgiet de bulgur met de vinaigrette en laat afkoelen.

    Rasp ondertussen de wortelen grof.

    Snipper de rode ui.

    Snij het roodlof in dunne reepjes.

    Snij de pijpui in dunne ringetjes.

    Meng alle ingrediënten.

     

     

    Verse pastastukjes met tomaten en olijven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    3 teentjes knoflook
    1.5 kg troskerstomaten, gehalveerd en zonder pit
    zeezout
    peper (zwarte peper)
    250 g gepelde tomaten in blik
    3 eetlepels basilicum (fijngehakt)
    150 g olijven (zwart)
    800 g verse pasta in stukjes (stracci)
    100 g Pecorino-kaas
    extra vergine olijfolie

     

    Snijd de knoflook in dunne plakjes.

    Laat de olijfolie in een braadpan heet worden en bak de knoflook tot die begint te kleuren. Doe de tomatenhelften erbij met wat zout en verwarm ze al roerend op hoog vuur tot ze zacht zijn.

    Doe de bliktomaten erbij en roer ze kapot zodat een saus ontstaat.

    Verwarm alles al roerend 5 minuten.

    Voeg de in stukken gescheurde basilicumblaadjes en de olijven (ontpit en gehalveerd) toe met peper naar smaak.

    Kook de stukjes pasta in ruim kokend water met zout al dente.

    Laat ze uitlekken en schep ze voorzichtig door de tomatensaus in de pan.

    Serveer ze bestrooid met vers geraspte pecorino en besprenkeld met extra vergine olijfolie.

     

     

    Iles flottantes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 eierdooiers
    240 g suiker
    5 dl melk (vol)
    1 theelepel vanille-extract
    6 eiwitten
    0.6 dl water

     

    Bereid de crème anglaise:

    Klop de eierdooiers los met ¼ van de suiker tot u een homogeen mengsel verkrijgt.

    Zet in een warmwaterbad.

    Giet de melk in een kookpan en breng aan de kook.

    Giet, al roerend, de melk langzaam bij het eimengsel.

    Roer verder op een zacht vuurtje (zonder te laten koken) tot het mengsel dikker wordt.

    Voeg de vanille toe, zeef het mengsel en laat het afkoelen.

    Bereid de eilandjes:

    Klop de eiwitten tot sneeuw met ¼ van de suiker.

    Neem een ondiepe schotel en giet hierin wat water tot de bodem bedekt is.

    Schep het stijfgeklopte eiwit in ‘eilandjes’ op het bodempje water.

    Zet in de microgolfoven en laat 1 à 2 minuten op volle kracht opwarmen.

    Voor de karamel:

    Neem een kleine kookpot en vermeng hierin de rest van de suiker en het water.

    Breng aan de kook zonder te roeren; haal van het vuur zodra de siroop goudgeel wordt. Versier diepe borden met de crème anglaise, leg in elk bord een eilandje met het tot sneeuw geklopte eiwit en nappeer met wat karamel.

     

    14-02-2006 om 11:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ovenschotel met speklapjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g speklapjes

    1 takje tijm

    1 teentje knoflook

    2 el boter

    700 g aardappelen, in dunne plakjes

    zout en peper

    400 g zacht zure appels geschild, in dunne plakjes

    2 takjes salie, fijngesneden

    2 dl appelsap

    2 el vloeibare boter

     

    Bereidingstijd: >60 minuten
    Snijd de speklapjes in kleine blokjes van circa 2 cm.

    Doe ze in een pan met de tijm en knoflook en giet er water bij tot het vlees onderstaat.

    Breng aan de kook.

    Doe het deksel erop en laat 5 minuten stoven.

    Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan, verwijder ook eventueel schuim en bewaar het vocht voor straks.

    Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Vet een niet al te grote ovenschaal in met de boter en leg op de bodem één derde van de aardappelplakjes.

    Strooi er wat zout en peper over, verdeel hierover de helft van de vleesblokjes en leg hierop de helft van de appelplakjes.

    Bestrooi de appelplakjes met salie.

    Herhaal alles nog een keer en eindig met aardappelplakjes.

    Vergeet niet op de aardappels ook wat zout en peper te strooien.

    Vermeng het appelsap met 2 dl van het kookvocht van de speklapjes en giet dit in de ovenschaal.

    Dek af met aluminiumfolie en laat in circa 1,5 uur gaar bakken.

    Bestrijk het laatste half uur de schotel met wat vloeibare boter en laat onafgedekt goudbruin bakken

     

    13-02-2006 om 19:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bourgondische eieren met bladselderij


    Ingrediënten

    ¼ ltr rode wijn
    klein stukje prei
    1 teentje knoflook gepeld
    mespunt gedroogde tijm
    mespunt kruidnagelpoeder
    3 takjes selderij
    schijfje citroen
    versgemalen zwarte peper
    30 gram boter
    20 gram bloem
    4 eieren
    4 sneetjes wit casinobrood
    1 eetlepel gehakte bieslook

    Doe de wijn met alle kruiden in een pan en voeg hier ½ liter water aan toe.

    Laat dit mengsel met het deksel op de pan ± 30 minuten trekken.
    Kook ondertussen de eieren niet te hard.
    Rooster de sneetjes wit casinobrood.
    Haal het deksel van de pan en laat het vocht nu op hoog vuur inkoken tot de helft.

    Zeef de vloeistof.

    Smelt de boter.

    Voeg alle bloem in één keer hier aan toe.

    Goed roeren en even ± 1 minuut meebakken.

    Giet steeds een beetje van de vloeistof erbij onder goed roeren.

    Er moet een mooie – niet te dikke – gebonden saus ontstaan.

    Het kan zijn dat niet alle vloeistof wordt gebruikt!
    Pel de eieren en snij deze overlangs doormidden.

    Leg op elk sneetje geroosterd brood twee eihelften en schep de saus erover.

    Bestrooi met wat bieslook.

     

    13-02-2006 om 16:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ovenschotel met sperziebonen, shoarmavlees en rösti


    Ingrediënten

    500 gram sperziebonen
    2 middelgrote tomaten
    1 kleine ui
    400 gram shoarma vlees of ander gekruid reepjes vlees
    2 eetlepels boter of margarine
    diepvries rösti
    peper
    zout
    nootmuskaat
    vuurvaste schaal

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Kook de sperziebonen in ± 10 minuten beetgaar in water met wat zout.

    Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te leggen en daarna snel af te koelen met koud water.

    Verwijder het vocht en de pitjes van de tomaten.

    Snij de tomaten in blokjes.

    Pel en snipper de ui.

    Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin eerst de uisnippers goudgeel.

    Haal de ui uit de pan.

    Voeg de rest van de boter toe en bak hierin het shoarmavlees snel rondom gaar en bruin.

    Laat de sperziebonen goed uitlekken.

    Meng de tomatenblokjes en uisnippers door de bonen.

    Breng de sperziebonen op smaak met wat peper en nootmuskaat.

    Vet een vuurvaste schaal in.

    Leg onder in de schaal de sperziebonen.

    Leg hierop de gebakken shoarmareepjes.

    Verdeel de diepvries rösti hierover.

    Zet de schaal 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de rösti een mooie bruine kleur heeft.

     

    13-02-2006 om 12:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    échte winterse Erwtensoep

     

    Ingrediënten voor ongeveer 3 liter:

    300g spliterwten
    3 wortelen, fijngesneden
    het wit van 2 preien, fijngesneden
    2 teentjes knoflook, gekneusd
    1 dikke rode ui
    1 kruidnagel
    1 takje tijm, 1 laurierblad, handvol peterseliestengels
    1 varkenshammetje
    3 bouillonblokjes (rund)
    snuifje komijn
    zwarte peper en zout

     

    Breng 2.5 liter water aan de kook, samen met de spliterwten, wortelen, prei, knoflook en de met kruidnagel bestoken ui.
    Voeg peterseliestengels, tijm en laurier toe.
    Maak een viertal diepe inkepingen in het hammetje en voeg, samen met de bouillonblokjes toe aan de soep en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken zonder deksel, schuim regelmatig af.
    Dek vervolgens de pan af en laat nogmaals 30 minuten koken tot alles gaar is.

    Neem het hammetje uit de pan, verwijder de kruidnagel, laurierblad en tijm.

    Ontvel het hammetje en snij het in kleine stukjes.
    Mix de soep glad en breng op smaak met peper, komijn en wat zout, voeg er de hamstukjes aan toe en dien heet op.

    13-02-2006 om 10:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Hoe ziet onze toekomst eruit met de nieuwe elektronische identiteitskaart op zak?

    Een klein voorproefje!


    Telefoniste: "Pizza Hut, goede morgen."


    Klant: "Goede morgen, ik wil een paar pizza's bestellen."


    Telefoniste: "Mag ik uw Rijksregisternummer, meneer?"


    Klant: "Dat is 222 0033653 52."

    Telefoniste: "Dank U, meneer Jan Vandenbroecke.

    Uw adres is Haagstraat 256 en uw vaste telefoonnummer is 288 54 22.

    Uw telefoon op uw werk bij Dexia is 678 89 65 en uw GSM 0475-65 25 32.

    Vanuit welke locatie belt U ons?"

    Klant : "Euh.... ik ben thuis.

    Vanwaar haalt u al deze informatie over mij?"


    Telefoniste: "Wij zijn op Het Systeem aangesloten, meneer."

    Klant: (zucht diep) "Goed dan!

    Mag ik twee pizza’s met ham, mozzarella en..."

    Telefoniste: "Ik denk niet dat dit een goed idee is, meneer."


    Klant: "Hoezo?"


    Telefoniste: "U lijdt volgens uw medisch dossier aan hoge bloeddruk en u hebt ook een te hoog cholesterolgehalte; uw ziekteverzekering weigert de gevolgen van schadelijk eetgedrag te vergoeden in geval van problemen.

    Bovendien krijgen wij ook een boete voor het leveren ervan."

    Klant: "Oei!

    Wat raadt u mij dan aan?"


    Telefoniste: "Probeert u onze Pizza met yoghurt en sojabrokjes eens.

    U zult dat ongetwijfeld heel lekker vinden."

    Klant: "Waarom denkt u dat ik dat zal lusten?"

     

    Telefoniste: "Uw vrouw heeft onlangs het boek "Lekkere recepten met soja" in de lokale bibliotheek geleend".

    Klant: "Oké... stuurt u daar dan twee van.

    Voor mij en mijn vrouw."


    Telefoniste: "Goed. Dat kost samen dertig euro."


    Klant: "Prima.

    Ik geef u het nummer van mijn creditkaart.

    Dat is...."


    Telefoniste:"Sorry, meneer, maar u hebt uw toegestane bedrag al overschreden.
    U zult cash moeten betalen."

    Klant: " Okay! Ik haal het bedrag wel uit de muur voordat uw bezorger arriveert."

    Telefoniste: "Dat zal niet lukken, meneer, er staat niets meer op uw bankrekening."

    Klant (boos): " Dat is uw zaak niet!

    Stuur die pizza’s en ik zorg wel dat ik het geld heb.

    Hoelang duurt het"?


    Telefoniste: "U krijgt de pizza's over een uur bij u thuis.

    Hebt u haast, dan kunt u ze hier afhalen en contant betalen.

    Maar pizza's per motor vervoeren is niet aan te raden, meneer."

    Klant (getergd): "Hoe weet u dat ik een motor heb??"


    Telefoniste: "Ik lees hier dat u uw afbetalingen van uw auto niet meer hebt kunnen doorbetalen en dat uw wagen in beslag is genomen.

    Maar uw motor is betaald, dus ik veronderstel dat u die gebruikt."

    Klant: "@#%/$@&?#!"


    Telefoniste:"Mag ik U verzoeken om beleefd te blijven, meneer?

    U bent al eens veroordeeld wegens belediging van een wetsdienaar.

    Een tweede aanklacht zou niet best zijn."

    Klant: (Sprakeloos)


    Telefoniste: "Nog iets anders, meneer?"


    Klant: "Neen... Of ja, toch wel: vergeet niet om ook de gratis twee liter Cola te leveren zoals in uw folder staat."


    Telefoniste: "Sorry, meneer, een uitsluitingsclausule in onze vergunning verbiedt ons om gratis dranken, die suiker bevatten, aan diabetici te geven...

    Wat dacht u van suikervrije Rivella, meneer?

    Die moet u natuurlijk wel
    betalen, maar..."

    Klant: hangt op!

     

    13-02-2006 om 10:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaastoasts

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 sneetjes wit brood
    10 g boter (roomboter)
    1 eetlepel mosterd
    100 g ham
    1 tomaat
    1 perzik (in blik)
    100 g kaas (belegen)
    paprikapoeder

     

    Per persoon een sneetje wittebrood met zachte korst roosteren en er boter en mosterd op smeren.

    Daarop een plakje ham, een schijf tomaat, een halve perzik en een plak oude Belgische kaas leggen.

    Bestrooien met paprikapoeder, een houten prikker dwars door het beleg prikken en alles in de hete oven zetten tot de kaas gesmolten is.

     

     

    Vlaamse karbonaden

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g stoofvlees
    100 cl geuze
    6 uien
    2 sneetjes wit brood
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    0.5 bosje peterselie
    15 g bloem (tarwebloem)
    2 eetlepels bruine suiker
    1 cl azijn
    2 eetlepels mosterd
    50 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De uien schillen en in ringen snijden.

    De peterselie spoelen.

    De boter verhitten in een stoofpan.

    Het vlees aan alle kanten laten korsten.

    Het vlees uit de pan scheppen.

    De uien in het braadvet bakken tot ze goudbruin zijn.

    Bestrooien met bloem.

    Nog 1 minuut laten kleuren en omroeren.

    Het bier toevoegen.

    Blijven roeren tot het kookt.

    Het vlees terug in de pan leggen met tijm, laurier, peterselie, suiker en azijn.

    Zout en peper toevoegen.

    Het deksel op de pan leggen.

    Gedurende 1 uur laten sudderen.

    De sneetjes brood met mosterd bestrijken.

    Het brood op de saus leggen.

    Nog 1,5 uur laten sudderen.

    Serveren met frietjes of gekookte aardappelen.

     

     

    Crème brûlée met vanille en oranjebloesem

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 dl room
    2 stokjes vanille
    6 eierdooiers
    125 g suiker
    2 cl amandelolie
    4 sinaasappelen
    1 eetlepel sinaasappelschil (geconfijt)
    8 blaadjes munt
    cassonadesuiker

     

    Breng de room met de doorlangs gesneden vanillestokjes lichtjes aan de kook en laat parfumeren gedurende 10 minuten.

    Vermeng de suiker met de eierdooiers en roer dit mengsel door de room.

    Bestrijk vormpjes met amandelolie en verdeel de room in de vormpjes.

    Bedek ze met hittebestendige plasticfolie en stoom ze gaar in een oven van 80°C in ongeveer 45 minuten.

    Laat afkoelen.

    Pel de sinaasappelen, verdeel in partjes en verwijder de velletjes.

    Stort de crème in het midden van een bord en schik de sinaasappelpartjes eromheen.

    Versier met gekonfijte sinaasappelschil, munt en sinaasappelsaus.

    Bedek de crème met een dun laagje cassonadesuiker en karameliseer lichtjes krokant met behulp van een gasbrander of met een gloei-ijzer.

     

    13-02-2006 om 09:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ovenschotel van sperziebonen met gehakt en perzik

     

    Ingrediënten

    500 gr. rundergehakt

    400 gr. sperziebonen

    1 blik perziken

    aardappelpuree voor 4 personen

    zout en peper

    boter

    paneermeel

    knoflookpoeder

    kerrie

    oregano

     

    Sperziebonen afhalen en koken en op de bodem van een ingevette ovenschaal leggen.

    Nootmuskaat eroverheen strooien.

    Ondertussen het gehakt in braadpan en de kruiden erdoor mengen.

    Gaar gehakt op de sperziebonen leggen.

    Laat de perziken uitlekken en snijd ze in partjes, leg de partjes bovenop de sperziebonen.

    Afdekken met de aardappelpuree.

    Tenslotte een klein klontje boter op de aardappelpuree en bestrooien met een beetje paneermeel.

    De ovenschaal in de voorverwarmde oven van 200C doen en na 30 minuten is het klaar.

    12-02-2006 om 18:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Drumsticks in ketjap-sambalsaus

    (dag tevoren marineren!)


    Ingrediënten

    2 drumsticks
    1 grote ui
    2 eetlepels olie
    voor de marinade:
    1 dl ketjap
    2 theelepels sambal oelek
    flinke scheut maggi
    2 teentjes knoflook uit de pers
    2 eetlepels citroensap

    Ketjap, sambal, maggi, knoflook en citroensap door elkaar roeren.

    Drumsticks in deze marinade een nacht laten intrekken.

    Volgende dag de kip uit de marinade halen en goed afdrogen.

    Marinade bewaren!!

    Ui pellen en snipperen.

    Olie verhitten en hierin de kip rondom bruin bakken.

    Marinade en uien bij de kip voegen en lekker laten pruttelen tot de kip gaar is.

    Lekker met rijst en komkommer.

     

    12-02-2006 om 16:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijd voor een taartje.
    Hopla, zo word ik weer wat dikker.
    Maar ja, het moet maar zo goed niet zijn he.

    12-02-2006 om 16:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blog v/d week bij Hotlips
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ben daarnet eindelijk nog een op het blog van Hotlips geraakt.
    Zijn wij daar toch wel blog van de week zeker.
    Ik werd hier meteen zo rood als een tomaat van verlegenheid.
    Het enige wat ik doe is wat tateren en recepten plaatsen want anders hebben wij geen inspiratie om te koken he.
    Tussendoor eens een mop of een gedicht.
    Vraag mij niet waarom want het is papa Ronny die soms van die rare ideën heeft.
    Voor mij niet gelaten als het maar plezant is.
    Hotlips, nogmaals dank voor deze waardering.
    Ik ga nu verder met mijn blogwandeling want anders duurt het weer te lang voor ik weer aan jouw blog kom.

    12-02-2006 om 13:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep
    Beste vrienden bloggers.
    Een van onze collega-bloggers “La douce France” heeft in Frankrijk met enkele vrijwilligers een organisatie die zich bekommert om “mensen - Belgen- in nood”.
    Alles gebeurt op vrijwillige basis en elke eurocent gaat integraal naar de hulp aan deze mensen. Momenteel komt hun werk in gedrang wegens het ontbreken van financiele middelen.
    De toestand is niet langer houdbaar.
    Wij, bloggers, willen solidair zijn en daarom deze actie.
    Maak enkele euros over op volgende rekening of neem voor hulp contact op met de organisatie zoals hieronder vermeld.
    Voor de mensen die elektronisch bankieren: Inloggen met uw passwoord, en naar EU overschrijvingen gaan Rekeninghouder/begunstigde: "Belgen in Nood" Betty Bache IBAN Nummer: FR6910011000201022141075H62 (na elkaar zonder spatie) BIC bank begunstigde: PSSTFRPPCNE Land: Frankrijk
    Vergeet niet het bedrag en uw eigen rekeningnummer.
    Verzenden na terug uw paswoord ingetikt te hebben Overschrijven bij uw bank kan ook.
    Voor verdere inlichtingen: peeters.jean2@wanadoo.fr Image Hosted by ImageShack.us http://blog.seniorennet.be/la_douce_france/
    De mensen van “Belgen in nood” zijn U ontzettend dankbaar en wees ervan overtuigd; elke cent komt op zijn plaats.

    12-02-2006 om 13:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Paprikasalade met olijven en feta

    3 paprika´s in verschillende kleuren
    2 eetlepels zoetzure zilveruitjes
    50 gr (liefst Griekse ) feta
    1 kleine ui
    10 ontpitte zwarte of groene olijven
    2 eetlepels gehakte peterselie
    2 theelepels oregano
    1 eetlepel witte azijn
    3 eetlepels olijfolie
    peper, zout
    2 theelepels suiker

    Maak de paprika´s schoon. (Eventueel schillen met een dunschiller of scherp mesje).

    Snij de paprika´s in smalle reepjes.

    Snij de feta in blokjes.

    Ui pellen en snipperen.

    Olijven in plakjes snijden.

    Alle ingrediënten door elkaar mengen.

    In een kommetje sausje kloppen van olie, azijn, peper, zout en wat suiker.

    Over de salade gieten en goed doorroeren met een houten lepel.

    ± 15 minuten laten intrekken en smullen maar.

    12-02-2006 om 13:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Croissantrondjes met champignons, salami en kaas (± 18 stuks)


    Ingrediënten

    1 blikje croissantdeeg
    2 eetlepels tomatenketchup
    ± 100 gram champignons
    1 sjalotje
    1 teentje knoflook
    6 plakjes salami
    1 eetlepelzonnebloemolie
    2 eetlepels gehakte bieslook
    50 gram geraspte belegen kaas
    peper en zout

    Champignons schoonmaken en snipperen.

    Sjalotje en knoflook pellen en snipperen.

    Olie verhitten en champignons, sjalotje en knoflook hierin ± 10 minuten zacht fruiten.

    Salami heel fijn snipperen.

    Champignons, salami en geraspte kaas met gehakte bieslook door elkaar.
    Oven voorverwarmen op 200°C.
    Croissantdeeg uit blikje halen en in 3 rechthoekige lappen snijden (zie lijnen).

    Wat dunner uitrollen.
    Croissantdeeg dun bestrijken met tomatenketchup.
    Salami-kaas-champignonmengsel verdelen over de 3 rechthoeken.
    Elke rechthoek voorzichtig oprollen.

    Met een scherp mes in ± 6 plakken snijden.

    Plakken plat op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.
    Op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in 10 - 12 minuten goudbruin bakken.
    Koud en warm heel lekker!

     

    12-02-2006 om 13:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Beursje van Spaanse ham met venkelpuree

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 sneetjes gedroogde Spaanse ham
    2 venkelknollen
    olijfolie om te bakken
    5 cl pastis
    peper
    zout
    8 sprietjes bieslook

     

    Maak de venkelknollen schoon en snijd in kleine stukjes.

    Stoof de venkel gaar in de olijfolie, blus met pastis en breng verder op smaak met peper en zout.

    Laat de venkel gedurende 40 minuten zachtjes sudderen en roer tot een gladde puree.

    Laat afkoelen.

    Leg per beursje 2 sneetjes gedroogde ham kruislings over elkaar en schep in het midden een lepel venkelpuree.

    Plooi de ham toe tot een beursje en bind het samen met 2 takjes bieslook.

     

     

    Chilikip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 uien (rood)
    2 teentjes knoflook
    2 chilipepers
    3 tomaten
    500 g kippenfilet
    3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    75 g spek (gezouten)
    2 eetlepels tacokruiden
    1 doosje tomatenpuree
    1 dl wijn (rood)
    400 g kidneybonen
    korianderblaadjes
    limoensap
    crème fraîche

     

    Pel en snipper de uien en knoflook.

    Maak de pepers schoon en snijd ze in ringetjes.

    Was de tomaten en snijd ze in stukken.

    Snijd de kip in kleine stukjes of maal het vlees in de keukenmachine tot gehakt.

    Verhit de olie in een braadpan en bak de kip met de spekblokjes, de uien, knoflook en pepers circa 5 minuten.

    Voeg de tacokruiden en tomatenpuree toe en bak die kort mee.

    Voeg de wijn en de tomaten toe.

    Voeg de uitgelekte bonen toe en laat de chili circa 20 minuten afgedekt zachtjes stoven.

    Hak de koriander.

    Schep de chili op de borden, besprenkel met limoensap naar smaak.

    Bestrooi met koriander en schep er een lepel crème fraîche op.

    Verse koriander, limoensap en crème fraîche worden door veel mensen weggelaten.

    Maar deze drie ingrediënten maken de chili juist af en zijn eigenlijk onmisbaar voor een lekkere chili!

     

     

    Tamarinde-gemberijs met rode papaja

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eierdooiers
    145 g suiker
    2.5 dl melk (vol)
    3 dl room
    100 g tamarindepulp
    100 g gember (fijngesneden) op siroop
    2 papaja's

     

    Klop dooiers en suiker door elkaar tot het volume is verdubbeld.

    Breng de melk aan de kook in een steelpan en giet, als hij begint te schuimen, bij het eimengsel.

    Klop door elkaar en doe terug in de pan op laag vuur.

    Roer tot het mengsel dik wordt en blijft hangen aan de achterkant van een houten lepel.

    Haal van het vuur en zeef boven een koude kom.

    Roer er tamarindepulp, room en gember door.

    Laat afkoelen en giet dan in een ijsmachine.

    Volg de gebruiksaanwijzing.

    Als je geen ijsmachine hebt, giet dan het mengsel in een kleine metalen kom en zet die in de vriezer.

    Haal het mengsel om het paar uur uit de vriezer en klop het door.

    Hierdoor worden eventuele ijskristallen weer gebroken.

    Halveer de papaja's, schil ze en verwijder de zaadjes.

    Serveer een bol ijs in elke papajahelft.

     

    12-02-2006 om 12:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brunch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat hebben wij weer lang geslapen.
    Ik eigenlijk niet maar wel mijn baasjes.
    Het was bijn 11 uur.
    Dennis is dan vlug naar de winkel gegaan om sandwisches en het nodige beleg.
    Zo was er geen ontbijt maar een brunch.
    Dat is ondertussen al achter de rug dus zet ik papa Ronny maar aan het werk om het menu van de dag te plaatsen.
    Ik wens iedereen nog een fijne zondag toe.

    12-02-2006 om 12:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op bezoek geweest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij zijn deze middag op berzoek geweest bij mensen in de buurt.
    Wij, dat wil dus zeggen dat ik en Jako ook mee mochten gaan.
    Het was reuzefijn.
    Men had ons verrast met pannenkoeken.
    Ook wij mochten er van proeven.
    Lekker zeg.
    Wij hebben er de hele tijd mogen spelen.
    Over 14 dagn komen zij weer naar ons.
    Dan word er hier gezorgd voor een kaas en wijnavond.
    Daar kijken wij al naar uit.

    11-02-2006 om 19:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Pepersalami met maïskolfjes

     

    Ingredienten voor 20 stuks

    4 eetl. grove pindakaas

    2 eetl. pikante tomatensaus

    20 maïskolfjes

    20 plakken pepersalami

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Roer 4 eetl. grove pindakaas in een kom los met 2 eetl. pikante tomatensaus.

    Laat 20 maïskolfjes uit pot of blik goed uitlekken.

    Leg 20 plakken pepersalami naast elkaar op het werkvlak en bestrijk ze dun met de pindakaas. Leg op elke plak een maïskolfje en rol de plakken op.

     

    11-02-2006 om 19:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Perzik, rijst en tonijn schotel

     

    Ingredienten voor vier personen

    rijst (of stokbrood)

    1 groot- en 1 klein blik perziken

    drie blikjes tonijn in groente

    ui

    olijven

    knoflook

    geraspte kaas

    eventueel wat Mayonaise

    oregano

    tijm

    basilicum

     

    Neem een ovenschaal.

    Maak een onderste laag met de gekookte rijst.

    Leg op die rijst de uitgelekte perziken met het hart naar boven.

    Maak een mengsel van de tonijn, groente en kruiden (en om het smeuïg te maken eventueel de mayonaise).

    Vul daarmee de perziken.

    Strooi er geraspte kaas over, giet een beetje perziksap over het geheel en schuif dit alles in de oven.

    Het is klaar als het sap van de perzik kookt, en de kaas gesmolten is.

    Smakelijk eten

     

    11-02-2006 om 12:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!