Ovenschotel van sperziebonen met gehakt en perzikxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
500 gr. rundergehakt
400 gr. sperziebonen
1 blik perziken
aardappelpuree voor 4 personen
zout en peper
boter
paneermeel
knoflookpoeder
kerrie
oregano
Sperziebonen afhalen en koken en op de bodem van een ingevette ovenschaal leggen.
Nootmuskaat eroverheen strooien.
Ondertussen het gehakt in braadpan en de kruiden erdoor mengen.
Gaar gehakt op de sperziebonen leggen.
Laat de perziken uitlekken en snijd ze in partjes, leg de partjes bovenop de sperziebonen.
Afdekken met de aardappelpuree.
Tenslotte een klein klontje boter op de aardappelpuree en bestrooien met een beetje paneermeel.
De ovenschaal in de voorverwarmde oven van 200C doen en na 30 minuten is het klaar.
|