Croissantrondjes met champignons, salami en kaas (± 18 stuks)xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 blikje croissantdeeg 2 eetlepels tomatenketchup ± 100 gram champignons 1 sjalotje 1 teentje knoflook 6 plakjes salami 1 eetlepelzonnebloemolie 2 eetlepels gehakte bieslook 50 gram geraspte belegen kaas peper en zout
Champignons schoonmaken en snipperen.
Sjalotje en knoflook pellen en snipperen.
Olie verhitten en champignons, sjalotje en knoflook hierin ± 10 minuten zacht fruiten.
Salami heel fijn snipperen.
Champignons, salami en geraspte kaas met gehakte bieslook door elkaar. Oven voorverwarmen op 200°C. Croissantdeeg uit blikje halen en in 3 rechthoekige lappen snijden (zie lijnen).
Wat dunner uitrollen. Croissantdeeg dun bestrijken met tomatenketchup. Salami-kaas-champignonmengsel verdelen over de 3 rechthoeken. Elke rechthoek voorzichtig oprollen.
Met een scherp mes in ± 6 plakken snijden.
Plakken plat op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in 10 - 12 minuten goudbruin bakken. Koud en warm heel lekker!
|