Bourgondische eieren met bladselderijxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
¼ ltr rode wijn klein stukje prei 1 teentje knoflook gepeld mespunt gedroogde tijm mespunt kruidnagelpoeder 3 takjes selderij schijfje citroen versgemalen zwarte peper 30 gram boter 20 gram bloem 4 eieren 4 sneetjes wit casinobrood 1 eetlepel gehakte bieslook
Doe de wijn met alle kruiden in een pan en voeg hier ½ liter water aan toe.
Laat dit mengsel met het deksel op de pan ± 30 minuten trekken. Kook ondertussen de eieren niet te hard. Rooster de sneetjes wit casinobrood. Haal het deksel van de pan en laat het vocht nu op hoog vuur inkoken tot de helft.
Zeef de vloeistof.
Smelt de boter.
Voeg alle bloem in één keer hier aan toe.
Goed roeren en even ± 1 minuut meebakken.
Giet steeds een beetje van de vloeistof erbij onder goed roeren.
Er moet een mooie niet te dikke gebonden saus ontstaan.
Het kan zijn dat niet alle vloeistof wordt gebruikt! Pel de eieren en snij deze overlangs doormidden.
Leg op elk sneetje geroosterd brood twee eihelften en schep de saus erover.
Bestrooi met wat bieslook.
|