Ovenschotel met sperziebonen, shoarmavlees en röstixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
500 gram sperziebonen 2 middelgrote tomaten 1 kleine ui 400 gram shoarma vlees of ander gekruid reepjes vlees 2 eetlepels boter of margarine diepvries rösti peper zout nootmuskaat vuurvaste schaal
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de sperziebonen in ± 10 minuten beetgaar in water met wat zout.
Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te leggen en daarna snel af te koelen met koud water.
Verwijder het vocht en de pitjes van de tomaten.
Snij de tomaten in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin eerst de uisnippers goudgeel.
Haal de ui uit de pan.
Voeg de rest van de boter toe en bak hierin het shoarmavlees snel rondom gaar en bruin.
Laat de sperziebonen goed uitlekken.
Meng de tomatenblokjes en uisnippers door de bonen.
Breng de sperziebonen op smaak met wat peper en nootmuskaat.
Vet een vuurvaste schaal in.
Leg onder in de schaal de sperziebonen.
Leg hierop de gebakken shoarmareepjes.
Verdeel de diepvries rösti hierover.
Zet de schaal 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de rösti een mooie bruine kleur heeft.
|