Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
12-02-2006
Recept
Drumsticks in ketjap-sambalsaus
(dag tevoren marineren!)
Ingrediënten
2 drumsticks 1 grote ui 2 eetlepels olie voor de marinade: 1 dl ketjap 2 theelepels sambal oelek flinke scheut maggi 2 teentjes knoflook uit de pers 2 eetlepels citroensap
Ketjap, sambal, maggi, knoflook en citroensap door elkaar roeren.
Drumsticks in deze marinade een nacht laten intrekken.
Volgende dag de kip uit de marinade halen en goed afdrogen.
Marinade bewaren!!
Ui pellen en snipperen.
Olie verhitten en hierin de kip rondom bruin bakken.
Marinade en uien bij de kip voegen en lekker laten pruttelen tot de kip gaar is.
Ben daarnet eindelijk nog een op het blog van Hotlips geraakt. Zijn wij daar toch wel blog van de week zeker. Ik werd hier meteen zo rood als een tomaat van verlegenheid. Het enige wat ik doe is wat tateren en recepten plaatsen want anders hebben wij geen inspiratie om te koken he. Tussendoor eens een mop of een gedicht. Vraag mij niet waarom want het is papa Ronny die soms van die rare ideën heeft. Voor mij niet gelaten als het maar plezant is. Hotlips, nogmaals dank voor deze waardering. Ik ga nu verder met mijn blogwandeling want anders duurt het weer te lang voor ik weer aan jouw blog kom.
Beste vrienden bloggers. Een van onze collega-bloggers La douce France heeft in Frankrijk met enkele vrijwilligers een organisatie die zich bekommert om mensen - Belgen- in nood. Alles gebeurt op vrijwillige basis en elke eurocent gaat integraal naar de hulp aan deze mensen. Momenteel komt hun werk in gedrang wegens het ontbreken van financiele middelen. De toestand is niet langer houdbaar. Wij, bloggers, willen solidair zijn en daarom deze actie. Maak enkele euros over op volgende rekening of neem voor hulp contact op met de organisatie zoals hieronder vermeld. Voor de mensen die elektronisch bankieren: Inloggen met uw passwoord, en naar EU overschrijvingen gaan Rekeninghouder/begunstigde: "Belgen in Nood" Betty Bache IBAN Nummer: FR6910011000201022141075H62 (na elkaar zonder spatie) BIC bank begunstigde: PSSTFRPPCNE Land: Frankrijk Vergeet niet het bedrag en uw eigen rekeningnummer. Verzenden na terug uw paswoord ingetikt te hebben Overschrijven bij uw bank kan ook. Voor verdere inlichtingen: peeters.jean2@wanadoo.fr http://blog.seniorennet.be/la_douce_france/ De mensen van Belgen in nood zijn U ontzettend dankbaar en wees ervan overtuigd; elke cent komt op zijn plaats.
Olie verhitten en champignons, sjalotje en knoflook hierin ± 10 minuten zacht fruiten.
Salami heel fijn snipperen.
Champignons, salami en geraspte kaas met gehakte bieslook door elkaar. Oven voorverwarmen op 200°C. Croissantdeeg uit blikje halen en in 3 rechthoekige lappen snijden (zie lijnen).
Wat dunner uitrollen. Croissantdeeg dun bestrijken met tomatenketchup. Salami-kaas-champignonmengsel verdelen over de 3 rechthoeken. Elke rechthoek voorzichtig oprollen.
Met een scherp mes in ± 6 plakken snijden.
Plakken plat op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in 10 - 12 minuten goudbruin bakken. Koud en warm heel lekker!
Wat hebben wij weer lang geslapen. Ik eigenlijk niet maar wel mijn baasjes. Het was bijn 11 uur. Dennis is dan vlug naar de winkel gegaan om sandwisches en het nodige beleg. Zo was er geen ontbijt maar een brunch. Dat is ondertussen al achter de rug dus zet ik papa Ronny maar aan het werk om het menu van de dag te plaatsen. Ik wens iedereen nog een fijne zondag toe.
Wij zijn deze middag op berzoek geweest bij mensen in de buurt. Wij, dat wil dus zeggen dat ik en Jako ook mee mochten gaan. Het was reuzefijn. Men had ons verrast met pannenkoeken. Ook wij mochten er van proeven. Lekker zeg. Wij hebben er de hele tijd mogen spelen. Over 14 dagn komen zij weer naar ons. Dan word er hier gezorgd voor een kaas en wijnavond. Daar kijken wij al naar uit.
Hiervoor de garnalen pellen en de koppen en schalen, samen met de tomaten, de look, laurier, tijm, witte wijn en 7,5 dl water in een kookpot 1 uur laten sudderen op een zeer zacht vuur. Zeven en op smaak brengen met peper en zout.
Een vijfde van de garnaalfumet in een pannetje gieten.
De rest bewaren voor een andere bereiding.
Een Hollandse saus bereiden door water, azijn en citroensap te laten inkoken.
Eén voor één de eierdooiers toevoegen op een zacht vuur, onder voortdurend kloppen.
In een dun straaltje de gesmolten roomboter toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
De garnaalfumet op een zacht vuurtje opwarmen, onder voortdurend lichtjes heen en weer schudden van de pan.
Een derde van de Hollandse saus toevoegen.
Niet roeren, maar steeds blijven schudden.
Als de vorige ingrediënten goed gemengd zijn, de opgeklopte room toevoegen en blijven schudden tot een homogene massa verkregen wordt.
De garnalen toevoegen en ze, ook al schuddend, met de saus mengen.
De massa verdelen over diepe bordjes.
Garneren met zeewier en onder de hete grill kleuren.
Wokforel
Ingrediënten voor 4 personen
600 g forelfilet 150 g Noordzeegarnalen (gepeld) 350 g champignons 1 wortel 1 preiwit 1 ui 1 blikje ananas 10 cl azijn 2 eetlepels ketjap (sojasaus) 20 cl olijfolie (extra vierge) 2 eetlepels ketchup 150 g suiker 150 g basmati-rijst peper zout
De groenten en champignons schoonmaken en fijnsnijden.
De forelfilets in kleine stukjes van 2 centimeter lengte verdelen.
De rijst gaarkoken.
De kristalsuiker in een pannetje verhitten tot karamel.
De karamel van het vuur halen, blussen met de azijn en de zoetzure saus al roerend even laten loskoken.
Olijfolie verhitten in de wok en de fijngesneden groenten roerbakken.
De forelreepjes toevoegen en steeds blijven roeren.
Het geheel overgieten met sojasaus, even laten sudderen en de stukjes ananas toevoegen. Geregeld blijven roeren en eventueel binden met wat maïsmeel.
Op smaak brengen met de zoetzure saus, de ketchup, peper en zout.
Serveren op warme borden met in een kom apart de basmatirijst.
Biscuit met eierpunch
Ingrediënten voor 4 personen
12 eieren 12 eierdooiers 2 theelepels maïszetmeel 4 dl melk (gecondenseerd) 300 g poedersuiker 280 g suiker 240 g bloem (tarwebloem) vanille-extract 1 dl alcohol 15 g bakpoeder 100 g hazelnoten (gemalen) 50 g boter (roomboter)
Eerst de ingrediënten voor de biscuit mengen: klop de 12 eieren met de kristalsuiker en het vanille-extract luchtig op.
Spatel er de bloem, de maïzena, het bakpoeder en de gemalen noten door.
Warm de oven voor op 180 °C.
Boter een ringvorm in en bestuif met bloem.
Het beslag in de vorm gieten, 15 minuten bakken in de oven van 180 °C.
Laat de biscuit op een rooster afkoelen.
Meng intussen de 12 eigelen, de gecondenseerde melk, de bloemsuiker, de alcohol (bijvoorbeeld: advocaat, rum, cognac of amaretto) en het vanille-extract voor de eierpunch. Bestrijk hiermee de biscuit.
3/4 lt kippenbouillon, zelf getrokken, uit een pot of van 2 tabletten
1 dl kookroom
scheutje citroensap
zout en versgemalen peper
Bereidingstijd: 30-60 minuten Snijd de rundertong in reepjes en bewaar die tot gebruik in de koelkast.
Snijd de ongeschilde courgette en de bleekselderij in blokjes.
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit de boter in een soeppan en laat de ui omscheppend in een paar minuten glazig fruiten. Voeg de courgette, de bleekselderij, de knoflook en de oregano toe, schep goed om, voeg een scheutje van de bouillon toe en laat met het deksel op de pan af en toe omscheppend 15 minuten stoven tot de groenten gaar zijn.
Giet de bouillon bij de groenten in de pan, breng aan de kook en pureer de soep met de staafmixer of door een fijne groentezeef.
Voeg voor het serveren de room toe, roer goed en breng de soep verder op smaak met citroensap, zout en peper.
Verdeel de reepjes rundertong over de soepkoppen of de soepborden en schep de kokende soep erop.
Bereidingstijd: 0-20 minuten Verwarm een 1/2 pak voorgekookte zuurkool in ca. 10 minuten zachtjes en leg er een gare rookworst tussen om mee te warmen.
Vermeng 2 el. grove mosterd met 4 el. mayonaise.
Snijd 4 pistoletjes vanboven in en duw ze een beetje open.
Laat de zuurkool uitlekken en verdeel het over de broodjes.
Snijd de worst in gelijke stukken en leg die op de zuurkool.
3 kippenfilets 3 plakken kaas (naar keuze) 3 plakken gekookte ham 1 eigeel, paneermeel 1 bot groene asperges 1 bouillonblokje (groente) scheutje cognac 1 dl soja room zwarte peper uit de molen & zout
Snijd de kippenfilets in de lengte middendoor, maak met een scherp mes een inkeping. Snijd de kaas in stukken van ongeveer 8 op 4 cm, snij de stukken ham iets groter.
Pak de kaas in met de ham en vul hiermee de opening in elk stuk kippenfilet, maak vast met een cocktailprikker.
Borstel de snijkant van elke cordon blue in met wat eigeel en haal ze tenslotte door wat paneermeel.
Zet even weg in de koelkast. Schil de uiteinden van de asperges op ongeveer 7 cm en snij er de harde onderkant af.
Doe deze schillen en uiteinden in een pannetje, voeg het bouillonblokje toe en zet onder water, laat dit zo'n half uurtje rustig koken, giet af en hou apart. Stoom de asperges al denté. Bak de cordon blue's in boter met wat olie op een matig vuur tot ze goudbruin en gaar zijn. Neem uit de pan en hou warm onder folie, blus de pan met een scheut cognac en laat inkoken, voeg vervolgens de aspergebouillon toe en maak het aanbaksel los, werk af met de soja room en breng op smaak met peper en wat zout. Leg de cordon bleu van kip op warme borden, lepel er de saus over en serveer met de asperges, lekker met gebakken krieltjes.