Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    11-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gegratineerde garnalen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1200 g Noordzeegarnalen (ongepeld)
    8 dl water
    2 cl azijn
    5 eierdooiers
    15 g boter (roomboter)
    2 eetlepels citroensap
    0.5 dl room
    zeewier (vers)
    2 tomaten
    1 teentje knoflook
    2 blaadjes laurier
    1 takje tijm
    2.5 dl wijn (wit/droog)
    peper
    zout

     

    Bereid een garnaalfumet.

    Hiervoor de garnalen pellen en de koppen en schalen, samen met de tomaten, de look, laurier, tijm, witte wijn en 7,5 dl water in een kookpot 1 uur laten sudderen op een zeer zacht vuur. Zeven en op smaak brengen met peper en zout.

    Een vijfde van de garnaalfumet in een pannetje gieten.

    De rest bewaren voor een andere bereiding.

    Een Hollandse saus bereiden door water, azijn en citroensap te laten inkoken.

    Eén voor één de eierdooiers toevoegen op een zacht vuur, onder voortdurend kloppen.

    In een dun straaltje de gesmolten roomboter toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

    De garnaalfumet op een zacht vuurtje opwarmen, onder voortdurend lichtjes heen en weer schudden van de pan.

    Een derde van de Hollandse saus toevoegen.

    Niet roeren, maar steeds blijven schudden.

    Als de vorige ingrediënten goed gemengd zijn, de opgeklopte room toevoegen en blijven schudden tot een homogene massa verkregen wordt.

    De garnalen toevoegen en ze, ook al schuddend, met de saus mengen.

    De massa verdelen over diepe bordjes.

    Garneren met zeewier en onder de hete grill kleuren.

     

     

    Wokforel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g forelfilet
    150 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    350 g champignons
    1 wortel
    1 preiwit
    1 ui
    1 blikje ananas
    10 cl azijn
    2 eetlepels ketjap (sojasaus)
    20 cl olijfolie (extra vierge)
    2 eetlepels ketchup
    150 g suiker
    150 g basmati-rijst
    peper
    zout

     

    De groenten en champignons schoonmaken en fijnsnijden.

    De forelfilets in kleine stukjes van 2 centimeter lengte verdelen.

    De rijst gaarkoken.

    De kristalsuiker in een pannetje verhitten tot karamel.

    De karamel van het vuur halen, blussen met de azijn en de zoetzure saus al roerend even laten loskoken.

    Olijfolie verhitten in de wok en de fijngesneden groenten roerbakken.

    De forelreepjes toevoegen en steeds blijven roeren.

    Het geheel overgieten met sojasaus, even laten sudderen en de stukjes ananas toevoegen. Geregeld blijven roeren en eventueel binden met wat maïsmeel.

    Op smaak brengen met de zoetzure saus, de ketchup, peper en zout.

    Serveren op warme borden met in een kom apart de basmatirijst.

     

     

    Biscuit met eierpunch

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 eieren
    12 eierdooiers
    2 theelepels maïszetmeel
    4 dl melk (gecondenseerd)
    300 g poedersuiker
    280 g suiker
    240 g bloem (tarwebloem)
    vanille-extract
    1 dl alcohol
    15 g bakpoeder
    100 g hazelnoten (gemalen)
    50 g boter (roomboter)

     

    Eerst de ingrediënten voor de biscuit mengen: klop de 12 eieren met de kristalsuiker en het vanille-extract luchtig op. 

    Spatel er de bloem, de maïzena, het bakpoeder en de gemalen noten door.

    Warm de oven voor op 180 °C. 

    Boter een ringvorm in en bestuif met bloem. 

    Het beslag in de vorm gieten, 15 minuten bakken in de oven van 180 °C. 

    Laat de biscuit op een rooster afkoelen.

    Meng intussen de 12 eigelen, de gecondenseerde melk, de bloemsuiker, de alcohol (bijvoorbeeld: advocaat, rum, cognac of amaretto) en het vanille-extract voor de eierpunch. Bestrijk hiermee de biscuit.

     

    11-02-2006 om 12:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Pikante paprika schotel

     

    Ingrediënten

    1 gele en 1 rode paprika

    200 à 300 gram gerookte kipfilet (of gerookte ham)

    2 eetlepels sesamzaad

    50 gr. boter

    1 eetlepel mosterd

    noedels plus minus 100 gram per persoon

    200 gram gorgonzola

    1/8 l. melk

    2 eetlepels creme fraiche

    1 eierdooier

    1 eetlepel majoraan

    peper en zout

    3 eetlepels geraspte kaas

     

    Bereiding:

    De paprika's en de ham/of kip kleinsnijden, uiteraard de paprika's eerst wassen.

    Oven voorverwarmen op 200 graden.

    Sesamzaad in een koekenpan zonder boter roosteren, dan boter smelten en de mosterd met een garde er doorroeren.

    Noedels beetgaar koken, uit laten lekken en een klein beetje olie er door mengen.

    Gorgonzola met de melk en creme fraich/eierdooier tot een glad papje roeren.

    Op smaak brengen met peper en zout en majoraan.

    Kaascreme met de paprika's, kipfilet/of ham en noedels mengen.

    Ovenschaal invetten en hiermee vullen, mosterd-sesamboter erover gieten en de geraspte kaas er overheen strooien.

    25 minuten laten bakken.

    Je kunt dit gerecht van te voren klaarmaken, alleen dan de geraspte kaas er later bijdoen.

    Eet smakelijk,

    10-02-2006 om 18:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Courgettesoep met gekookte rundertong

     

    Ingrediënten voor 4-6 personen.

    100 gram gekookte rundertong, iets dikker gesneden

    1 middelgrote courgette

    2 stelen bleekselderij

    1 middelgrote ui

    1 teentje knoflook

    25 gram boter

    1 theel. gedroogde oregano

    3/4 lt kippenbouillon, zelf getrokken, uit een pot of van 2 tabletten

    1 dl kookroom

    scheutje citroensap

    zout en versgemalen peper

     

    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Snijd de rundertong in reepjes en bewaar die tot gebruik in de koelkast.

    Snijd de ongeschilde courgette en de bleekselderij in blokjes.

    Snipper de ui en de knoflook.

    Verhit de boter in een soeppan en laat de ui omscheppend in een paar minuten glazig fruiten. Voeg de courgette, de bleekselderij, de knoflook en de oregano toe, schep goed om, voeg een scheutje van de bouillon toe en laat met het deksel op de pan af en toe omscheppend 15 minuten stoven tot de groenten gaar zijn.

    Giet de bouillon bij de groenten in de pan, breng aan de kook en pureer de soep met de staafmixer of door een fijne groentezeef.

    Voeg voor het serveren de room toe, roer goed en breng de soep verder op smaak met citroensap, zout en peper.

    Verdeel de reepjes rundertong over de soepkoppen of de soepborden en schep de kokende soep erop.

     

    10-02-2006 om 16:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu nog?
    Toch wel, hier kan alles.:)

    10-02-2006 om 16:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Pistolet met zuurkool rookworst en mosterdsaus

     

    Ingrediënten

    1/2 pak voorgekookte zuurkool

    1 rookworst

    2 el. grove mosterd

    4 el. mayonaise

    4 pistoletjes

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Verwarm een 1/2 pak voorgekookte zuurkool in ca. 10 minuten zachtjes en leg er een gare rookworst tussen om mee te warmen.

    Vermeng 2 el. grove mosterd met 4 el. mayonaise.

    Snijd 4 pistoletjes vanboven in en duw ze een beetje open.

    Laat de zuurkool uitlekken en verdeel het over de broodjes.

    Snijd de worst in gelijke stukken en leg die op de zuurkool.

    Lekker met mosterdsaus.

     

    10-02-2006 om 12:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Cordon blue van kip op eigen wijze

    Ingrediënten voor 4 personen:

    3 kippenfilets
    3 plakken kaas (naar keuze)
    3 plakken gekookte ham
    1 eigeel, paneermeel
    1 bot groene asperges
    1 bouillonblokje (groente)
    scheutje cognac
    1 dl soja room
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    Snijd de kippenfilets in de lengte middendoor, maak met een scherp mes een inkeping.
    Snijd de kaas in stukken van ongeveer 8 op 4 cm, snij de stukken ham iets groter.

    Pak de kaas in met de ham en vul hiermee de opening in elk stuk kippenfilet, maak vast met een cocktailprikker.

    Borstel de snijkant van elke cordon blue in met wat eigeel en haal ze tenslotte door wat paneermeel.

    Zet even weg in de koelkast.
    Schil de uiteinden van de asperges op ongeveer 7 cm en snij er de harde onderkant af.

    Doe deze schillen en uiteinden in een pannetje, voeg het bouillonblokje toe en zet onder water, laat dit zo'n half uurtje rustig koken, giet af en hou apart.
    Stoom de asperges al denté.
    Bak de cordon blue's in boter met wat olie op een matig vuur tot ze goudbruin en gaar zijn. Neem uit de pan en hou warm onder folie, blus de pan met een scheut cognac en laat inkoken, voeg vervolgens de aspergebouillon toe en maak het aanbaksel los, werk af met de soja room en breng op smaak met peper en wat zout.
    Leg de cordon bleu van kip op warme borden, lepel er de saus over en serveer met de asperges, lekker met gebakken krieltjes.

    10-02-2006 om 09:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    De feestdagen zijn voorbij.
    de goede voornemens zijn al een beetje afgezwakt en we zitten weer met die paar kilokes overgewicht.

    Een dieet kan helpen, maar misschien zijn enkele simpele oefeningetjes efficiënter.

    Begin langzaam en versnel het tempo pas als je de techniek volledig onder de knie hebt.

    Waarschuwing: Misschien is het raadzaam je dokter te raadplegen alvorens aan het oefeningenpakket te beginnen.

    Nu naar beneden scrollen.









































































































    Nu terug naar boven scrollen...

    OK.

    Dat is genoeg voor de eerste dag...

     

    10-02-2006 om 09:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Ovenschotel met ham

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    350 g gedroogde ham
    600 g verse kaas (mager)
    10 theelepels aardappelzetmeel
    5 eieren
    2 dl melk (halfvol)
    1 ui
    peper
    zout
    30 g paneermeel
    50 g boter (bakboter)
    4 eetlepels peterselie (fijngehakt)

     

    De dikke plak ham in kleine blokjes snijden.

    De oven voorverwarmen op 220 graden.

    De dooiers scheiden van de eiwitten.

    De eierdooiers samen met de verse kaas, het aardappelzetmeel en de melk tot een glad geheel roeren.

    In dit mengsel de ui fijnraspen en de hamblokjes toevoegen.

    Kruiden met peper en zout.

    De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het mengsel roeren.

    Een vuurvaste schotel insmeren met een beetje boter en voor drievierde vullen met het beslag.

    Bestrooien met paneermeel en de rest van de boter in vlokjes verdelen en op de taart leggen.

    Gedurende 45 minuten laten bakken in de voorverwarmde oven.

    Vlak voor het opdienen bestrooien met de gehakte peterselie.

     

     

    Gewokte kalfsblokjes met tomaat, witloof en dragon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 cl olijfolie (extra vierge)
    600 g kalfsgebraad
    4 tomaten
    4 stronkjes witloof
    10 cl dragonazijn
    2 dl wijn (wit/droog)
    35 g tomatenpuree
    2 eetlepels dragon (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    Het kalfsvlees in blokjes snijden, de tomaten ontvellen, ontpitten en in acht verdelen, het witloof schoonmaken en in stukjes snijden.

    Het kalfsvlees bruin bakken in de olie.

    Kruiden met peper en zout en deglaceren met de dragonazijn en de helft van de witte wijn.

    Het vlees uit de wok halen en het gesneden witloof toevoegen.

    Even laten aanbakken en vervolgens de tomaten toevoegen.

    Met het deksel op de wok enkele minuten laten sudderen, de tomatenpuree, de rest van de wijn en de fijngehakte dragon toevoegen.

    Zodra de tomaten zacht geworden zijn het vlees opnieuw in de wok brengen, even laten doorwarmen en serveren met basmatirijst.

     

     

    Milkshake met bosvruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    7.5 dl melk (halfvol)
    40 g braambessen
    40 g rode bessen
    40 g frambozen
    40 g blauwbessen
    60 g verse kaas (mager)
    75 g suiker
    4 ijsblokjes

     

    De vruchten spoelen en schoonmaken.

    Alle ingrediënten (behalve het ijs) in een hoge beker doen en gedurende 5 minuten mixen.

    Het mengsel zeven om harde deeltjes en draden van de vruchten te verwijderen.

    Het ijs tot schilfers stampen, over glazen verdelen en verder opvullen met de milkshake.

     

    10-02-2006 om 08:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Pittige gamba's met citroen en roomsaus

    hoofdgerecht voor 2 personen
    250 gram gamba’s
    rasp van 2 kleine citroenen
    2 tn knoflook, geperst
    gemalen rode peper
    olijfolie
    2 dl slagroom

    Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de gamba’s snel rose.

    Voeg de citroenrasp, knoflook en rode peper naar smaak toe.

    Bak nog even en voeg de room toe.

    Verwarm deze op laag vuur: niet te lang verwarmen want dan worden de gamba’s taai. Serveer met verse tagliatelle of knapperig vers brood!

     

    09-02-2006 om 18:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Citroenmelisse over gestoofde kabeljauw

    ingrediënten

    400 gr kabeljauwfilet
    1 ui (in dunne ringen gesneden)
    50 gram boter
    ½ dl witte wijn
    3 eetlepels kleingesneden citroenmelisse
    peper

    zout
    eventueel wat maïzena

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Wrijf de visfilets in met peper en zout.

    Leg de vis in een vuurvaste schotel en bedek de vis met de ringen ui.

    Giet de wijn over de vis.

    Verdeel de boter over de vis en zet de schotel ± 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

    Bestrooi de vis met de citroenmelisse vlak voor het opdienen.
    Bind het stoofvocht eventueel met de met water aangelengde maïzena.

    09-02-2006 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Pladijsfilet gevuld met Brugse Blomme

     

    kaas : Brugse Blomme

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g pladijsfilet

    8 plakjes Ganda-ham

    100 g Brugse Blomme

    1 sjalot of 1 pijpajuin fijngesnipperd

    neutrale olie en een beetje balsamico-azijn

    gemengde groenten in fijne brunoise (vb. 1 tomaat, 1/2 rode paprika, 1/2 venkel, 1/2 courgette)

    voor de polenta: 120 g polenta (maïsmeel), 4 x hetzelfde volume vocht (2 flesjes van 20 cl tomatensap, aangevuld met kippenbouillon), snuifje suiker

    voor de afwerking: raketsla of gemengde kruiden.

     

    Bereiding:

    Maak de polenta minimum 1 uur op voorhand.

    4 x het volume vocht aan de kook brengen.

    Als het kookt de polenta erin strooien, 3 min. laten koken en ondertussen blijven roeren. Snuifje suiker toevoegen.

    Indien het opspat, van het vuur nemen.

    Het mengsel in een platte schaal gieten.

    Oven voorverwarmen op 180°C.

    De pladijsfilet in 4 verdelen.

    De kopgraatjes eruit snijden.

    Op ieder stukje vis een stukje Brugse Blomme leggen + 1 draai van de pepermolen.

    Pakketjes maken en ieder pakje vis in 2 plakken Ganda-ham wikkelen.

    Op een ovenplaat leggen met een beetje olie eronder en een stukje boter erboven.

    12 min. in de oven plaatsen.

    Polenta ontvormen en in 4 verdelen.

    Alle groentjes snijden in fijne brunoise.

    Als het bijna klaar is, de polenta bakken in olie, alsook de groentjes, beginnend met de sjalot, vervolgens de venkel, de courgette, rode paprika en op het laatst de tomaat.

    Genoeg olie gebruiken, want dit dient ook als saus.

     

    Serveertip:

    Stukje polenta in het midden van het bord schikken met enkele druppels balsamico .

    Schik de vis op de polenta en de groentjes met olie rond de polenta.

    De vis afwerken met een beetje raketsla.

     

    09-02-2006 om 13:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Chocoladetaart met hazelnoten en kokos

     

    Ingrediënten:
    100gr melkchocolade
    100gr zelfrijzende bloem
    125gr boter
    150gr kristalsuiker
    1spl kokos
    2 spl gemalen hazelnoten
    3 eieren
    voor de saus:
    2 repen melkchocolade
    50 ml room

     

    Bereiding:
    Chocolade en boter smelten.

    Mengen met de bloem, suiker, eieren, kokos en hazelnoten.

    Vorm voor de microgolf van 1,5 l beboteren en met chapelure bestrooien.

    Vorm vullen en afsluiten, 3 min op vol vermogen ( 750 watt), 3 min rust, 3min op vol
    vermogen, 1 min rust.
    Chocoladesaus:
    Repen chocolade smelten met 50ml room, over gebak uitsmeren.
    Versieren met hazelnoten, kokos of amandelschilfers.
    Eet smakelijk.

     

    09-02-2006 om 09:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    09-02-2006 om 09:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Noordzeequiche met witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g bladerdeeg
    3 stronkjes witloof
    200 g kabeljauwfilet
    200 g mosselen (gekookt)
    100 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    4 eieren
    0.5 citroen
    1 dl melk (halfvol)
    1 dl room
    peper
    zout
    nootmuskaat
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 takje dille
    20 g boter (bakboter)

     

    Het witloof schoonmaken, fijnsnipperen en kort aanstoven in de boter met citroensap, peper, zout en nootmuskaat.

    De vis gaar-pocheren in water.

    Een platte taartvorm bekleden met het deeg en de bodem een paar keer inprikken.

    Gedurende 15 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven bakken.

    Uit de oven nemen en vullen met het witloof, de vis, de mosselen en de garnalen.

    De eieren loskloppen met de room, de melk en de gehakte peterselie.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en over het witloof en de vis in de deegbodem gieten.

    Nog 25 minuten laten bakken in de hete oven en net voor het serveren bestrooien met vers gehakte dille.

     

    Tip: de vis kan worden vervangen door spekblokjes en de quiche kan worden bestrooid met geraspte kaas.

     

     

    Weense rosbief

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g rosbief
    4 uien
    2 eetlepels reuzel
    5 g bloem (tarwebloem)
    0.5 eetlepel kappertjes
    2 cl frambozenazijn
    0.4 dl wijn (wit/droog)
    paprikapoeder
    peper
    zout

     

    Het vlees kruiden met zout en peper.

    De ui schillen en fijnsnipperen.

    De helft van de reuzel in een braadslee verhitten en het vlees in 1 minuut snel aanbraden.

    In een voorverwarmde oven van 250 graden 10 minuten laten braden.

    De uien in de rest van de reuzel laten smoren.

    Bestuiven met bloem en kruiden met paprikapoeder en zout.

    De rosbief uit de braadslee nemen, het bakvet weggieten en de kappertjes in de pan doen. Deglaceren met frambozenazijn, de wijn erdoor roeren en aan de kook brengen.

    De rosbief in plakken snijden en verdelen over warme borden.

    Overgieten met de saus en de uien erop scheppen.

    Dadelijk opdienen en serveren met gestoomde aardappelen.

     

     

    Pannenkoekjes met appel en kaneelsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g bloem (zelfrijzend)
    2 eieren
    3 dl melk (halfvol)
    8 cl arachideolie
    zout
    wijnsteenbakpoeder
    30 g rozijntjes
    1 dl room
    0.5 theelepel maïszetmeel
    kaneelpoeder
    esdoornstroop
    2 appelen (Jonagold)

     

    Maak het beslag.

    Klop de eieren los en voeg het meel, het wijnsteenbakpoeder, de melk en het zout toe.

    Roer goed.

    Verhit de olie in een pan.

    Bak dunne pannenkoekjes en hou ze warm.

    Schil de appelen en haal het klokhuis eruit.

    Snij de appelen in ronde schijven.

    Bak ze lichtbruin en bestrooi ze met kaneel.

    Roer het maïszetmeel door de koude room.

    Breng het mengsel aan de kook tot het dikt.

    Voeg van het vuur kaneel en esdoornstroop aan dit sausje toe.

    Leg op elk bord een in 4 gevouwen pannenkoek en serveer de appelen erbij.

    Bestrooi de appelen met de krenten.

    Schenk er een lepeltje saus over.

     

     

    09-02-2006 om 09:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Prei met wortel

     

    Ingrediënten

    750 gr. winterwortelen

    zout

    750 gr. prei

    margarine

    peper

    azijn

     

    Snijd 750 gr. winterwortelen in plakken.

    Kook de groenten in wat water met zout 10 minuten.

    Snijd 750 gr. prei in ringen en doe de groenten bij de wortelen.

    Kook het geheel in 10 minuten verder gaar.

    Maak de groenten op smaak met wat margarine, peper, zout en wat azijn.

     

    08-02-2006 om 19:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Prei op aspergemanier


    Ingrediënten

    3 dunne preitjes (alleen het witte en lichtgroene deel wordt gebruikt)
    zout
    1 hardgekookt ei
    50 gram boeren achterham in wat dikkere plakken
    3 eetlepels gesmolten boter

    Prei in stukken van ± 5 centimeter snijden en wassen.

    In licht gezouten water ± 10 – 15 minuten beetgaar koken.

    Preistukjes goed laten uitlekken.

    Ei pellen en met vork fijnprakken.

    Ham in reepjes snijden.

    Prei op een schaal leggen en garneren met geprakte hardgekookt ei, hamreepjes en gesmolten boter.
    Heerlijk met gekookte aardappelen.

     

    08-02-2006 om 12:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Chocoladekrullen

     

    Ingrediënten

    100 g chocolade (wit, melk, puur, extra bitter)
    ijskoude marmeren plaat

     

    Bereiding:

    De chocolade au bain marie smelten, uitgieten op de marmeren plaat en met een spatel dun uitstrijken.
    Iets laten afkoelen.

    Net voordat het hard wordt, met een breed paletmes onder de chocolade steken en voorzichtig verder schuiven zodat de chocolade omkrult.
    De chocoladekrullen in de koelkast iets wat laten opstijven.

     

    08-02-2006 om 09:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Worstenbroodjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g bladerdeeg
    400 g gehakt (rundergehakt)
    1 ei
    25 g paneermeel
    peper
    zout

     

    Meng het gehakt met het ei en het paneermeel.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Rol het deeg uit tot een dunne rechthoekige lap.

    Snijd het deeg in reepjes van ongeveer 4 cm breed en 8 cm lang.

    Verdeel het vlees in kleine porties en rol er worstjes van.

    Draai de worstjes in het bladerdeeg en druk goed aan.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Vet een bakplaat in met vetstof.

    Leg de broodjes op de bakplaat en bak ze gedurende 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

     

     

    Zoete zalmpakjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g zalmfilet
    1 appel (Jonagold)
    1 wortel
    1 ui
    2 stengels bleekselderij
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    1 citroen
    2 dl visfumet
    10 dl groentebouillon
    50 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De groenten wassen, schoonmaken en in fijne reepjes snijden.

    De appel schillen, in plakjes snijden en besprenkelen met citroensap.

    De zalmfilets overlangs insnijden, zodat men een soort zakje verkrijgt.

    De zalmfilets kruiden met peper en zout - ook aan de binnenkant - en ze opvullen met stukjes appel.

    De groentereepjes stoven in een weinig boter.

    Bevochtigen met de visfumet en op smaak brengen met peper en zout.

    Zachtjes laten stoven tot de groenten gaar zijn.

    De groenten laten uitlekken en warm houden.

    Voor de saus het stoofvocht van de groenten laten inkoken tot een bijna stroperige vloeistof en er van het vuur enkele nootjes koude boter doorroeren.

    Ondertussen de zalmplakjes gaarstomen in een vergiet boven een pan kokende groentebouillon.

    Op warme borden een bedje maken met de groenten, er de zalmpakjes op schikken en overgieten met de saus.

    Afwerken met bieslook.

    Serveren met duchesse-aardappelen.

     

     

    Koninklijke taart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g boudoirkoekjes
    200 g chocolade (puur)
    2 dl koffie
    4 eieren
    125 g boter (bakboter)
    125 g poedersuiker
    5 g suiker

     

    De chocolade in stukjes breken en smelten au bain-marie.

    Ondertussen de boter tot room roeren en hierin de gezeefde poedersuiker lepel per lepel toevoegen.

    Wanneer de chocolade gesmolten is, laten afkoelen tot het mengsel lauw is en vervolgens door het boter-suikermengsel roeren.

    De eieren scheiden en het eiwit tot sneeuw kloppen met een snuifje suiker.

    Het eigeel bij de chocoladepasta voegen, goed mengen en vervolgens het stijfgeklopte eiwit toevoegen.

    Het mengsel even laten rusten.

    Ondertussen sterke koffie maken.

    Een springvorm bekleden met aluminiumfolie.

    De rand van de springvorm bekleden met boudoirkoekjes waarvan met een mes ongeveer 1 cm werd afgesneden (de suikerlaag moet aan de buitenzijde zitten).

    De afgesneden topjes en de rest van de boudoirkoekjes eventjes onderdompelen in de koffie en er de bodem van de bakvorm mee bedekken.

    Vervolgens een laag chocolademengsel aanbrengen en opnieuw een laag koekjes.

    Dit herhalen en eindigen met een laag chocolademengsel.

    Een nacht laten opstijven in de koelkast alvorens te serveren.

    Eventueel versieren met hagelslag, chocoladeblaadjes of slagroom.

     

    08-02-2006 om 09:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08-02-2006 om 09:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werkbalken zijn terug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hiep hiep hoera, het probleem is opgelost.
    De menu en werkbalken zijn weer terug.
    Ik dank alle bloggers die meegezocht hebben naar een oplossing.
    Het is Arsène die de gouden tip gaf.
    Heel wat bloggers gaven trouwens het advies het toch maar een aan Arsène te vragen.
    Dat is nu eens een echte goeroe in computerkennis.
    Nogmaals dank aan allen.

    07-02-2006 om 16:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!