Ovenschotel met hamxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
350 g gedroogde ham 600 g verse kaas (mager) 10 theelepels aardappelzetmeel 5 eieren 2 dl melk (halfvol) 1 ui peper zout 30 g paneermeel 50 g boter (bakboter) 4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
De dikke plak ham in kleine blokjes snijden.
De oven voorverwarmen op 220 graden.
De dooiers scheiden van de eiwitten.
De eierdooiers samen met de verse kaas, het aardappelzetmeel en de melk tot een glad geheel roeren.
In dit mengsel de ui fijnraspen en de hamblokjes toevoegen.
Kruiden met peper en zout.
De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het mengsel roeren.
Een vuurvaste schotel insmeren met een beetje boter en voor drievierde vullen met het beslag.
Bestrooien met paneermeel en de rest van de boter in vlokjes verdelen en op de taart leggen.
Gedurende 45 minuten laten bakken in de voorverwarmde oven.
Vlak voor het opdienen bestrooien met de gehakte peterselie.
Gewokte kalfsblokjes met tomaat, witloof en dragon
Ingrediënten voor 4 personen
4 cl olijfolie (extra vierge) 600 g kalfsgebraad 4 tomaten 4 stronkjes witloof 10 cl dragonazijn 2 dl wijn (wit/droog) 35 g tomatenpuree 2 eetlepels dragon (fijngehakt) peper zout
Het kalfsvlees in blokjes snijden, de tomaten ontvellen, ontpitten en in acht verdelen, het witloof schoonmaken en in stukjes snijden.
Het kalfsvlees bruin bakken in de olie.
Kruiden met peper en zout en deglaceren met de dragonazijn en de helft van de witte wijn.
Het vlees uit de wok halen en het gesneden witloof toevoegen.
Even laten aanbakken en vervolgens de tomaten toevoegen.
Met het deksel op de wok enkele minuten laten sudderen, de tomatenpuree, de rest van de wijn en de fijngehakte dragon toevoegen.
Zodra de tomaten zacht geworden zijn het vlees opnieuw in de wok brengen, even laten doorwarmen en serveren met basmatirijst.
Milkshake met bosvruchten
Ingrediënten voor 4 personen
7.5 dl melk (halfvol) 40 g braambessen 40 g rode bessen 40 g frambozen 40 g blauwbessen 60 g verse kaas (mager) 75 g suiker 4 ijsblokjes
De vruchten spoelen en schoonmaken.
Alle ingrediënten (behalve het ijs) in een hoge beker doen en gedurende 5 minuten mixen.
Het mengsel zeven om harde deeltjes en draden van de vruchten te verwijderen.
Het ijs tot schilfers stampen, over glazen verdelen en verder opvullen met de milkshake.
|