Pladijsfilet gevuld met Brugse Blommexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
kaas : Brugse Blomme
Ingrediënten voor 4 personen
800 g pladijsfilet
8 plakjes Ganda-ham
100 g Brugse Blomme
1 sjalot of 1 pijpajuin fijngesnipperd
neutrale olie en een beetje balsamico-azijn
gemengde groenten in fijne brunoise (vb. 1 tomaat, 1/2 rode paprika, 1/2 venkel, 1/2 courgette)
voor de polenta: 120 g polenta (maïsmeel), 4 x hetzelfde volume vocht (2 flesjes van 20 cl tomatensap, aangevuld met kippenbouillon), snuifje suiker
voor de afwerking: raketsla of gemengde kruiden.
Bereiding:
Maak de polenta minimum 1 uur op voorhand.
4 x het volume vocht aan de kook brengen.
Als het kookt de polenta erin strooien, 3 min. laten koken en ondertussen blijven roeren. Snuifje suiker toevoegen.
Indien het opspat, van het vuur nemen.
Het mengsel in een platte schaal gieten.
Oven voorverwarmen op 180°C.
De pladijsfilet in 4 verdelen.
De kopgraatjes eruit snijden.
Op ieder stukje vis een stukje Brugse Blomme leggen + 1 draai van de pepermolen.
Pakketjes maken en ieder pakje vis in 2 plakken Ganda-ham wikkelen.
Op een ovenplaat leggen met een beetje olie eronder en een stukje boter erboven.
12 min. in de oven plaatsen.
Polenta ontvormen en in 4 verdelen.
Alle groentjes snijden in fijne brunoise.
Als het bijna klaar is, de polenta bakken in olie, alsook de groentjes, beginnend met de sjalot, vervolgens de venkel, de courgette, rode paprika en op het laatst de tomaat.
Genoeg olie gebruiken, want dit dient ook als saus.
Serveertip:
Stukje polenta in het midden van het bord schikken met enkele druppels balsamico .
Schik de vis op de polenta en de groentjes met olie rond de polenta.
De vis afwerken met een beetje raketsla.
|