Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
14-02-2006
Recept
Ovenschotel met kabeljauwfilets
Ingrediënten voor 4 personen
4 kabeljauwfilets (à 120 gram) zonder vel
2 middelgrote tomaten in plakken
50 gram vers volkorenbroodkruim of paneermeel
2 eetlepels gehakte peterselie
rasp en sap van een ½ citroen
1 theelepel zonnebloemolie
zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Verwarm de oven op 200°C
Leg de kabeljauwfilets in een ovenschotel en leg de plakken tomaat erop.
Meng het broodkruim, peterselie, citroensap en citroenrasp en de olie en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verdeel het broodkruimmengsel over de vis en bak het gaar in 15 à 20 min.
Een rijke zakenman stapt in New York in een bank binnen en vraagt een lening van $5000. De bediende meldt hem dat ze voor een dergelijke lening onderpand nodig hebben.
Geen probleem, de man geeft de sleutels van zijn Rolls als onderpand.
De man gaat buiten met zijn $5000 en de bediende parkeert de Rolls in de garage van de bank.
Twee weken later komt de man terug in de bank en betaalt netjes de $5000 die hij leende, met de bijkomende intrest: $15,41.
De bediende is nieuwsgierig en vraagt de man: 'Meneer, mag ik zo indiscreet zijn?
Ik heb uw rekeningen nagetrokken en u blijkt multimiljonair te zijn, waarom wil zo iemand dan een lening van $5000?'
'Probeer maar eens 2 weken te parkeren in New York voor $15!'
Ingrediënten voor 1 persoon. 1 eierkoek 3 aardbeien 2 eetlepels crème fraîche 2 eetlepels vier vruchten confiture.
Bereiding: Snijd de aardbeien in stukjes en leg ze op de eierkoek. Giet hierover twee eetlepels crème fraîche en daarop twee eetlepels viervruchten confiture. Dit recept is ook uitermate geschikt voor kinderen. Eet smakelijk.
200 g bulgur 4 wortelen roodlof 1 ui (rood) 4 pijpuitjes 40 g rozijntjes 30 g hazelnoten 6 eetlepels saffloerolie 2 cl azijn 0.5 eetlepel mosterd peper
Kruidenzout
Maak de vinaigrette: voeg azijn, mosterd, peper en zout samen.
Voeg al roerend de saffloerolie toe.
Breng de bulgur met het water aan de kook.
Neem per kop bulgur ongeveer anderhalve kop water.
Laat enkele minuten koken en laat vervolgens 10 tot 15 minuten op een zacht vuur zwellen.
Overgiet de bulgur met de vinaigrette en laat afkoelen.
Rasp ondertussen de wortelen grof.
Snipper de rode ui.
Snij het roodlof in dunne reepjes.
Snij de pijpui in dunne ringetjes.
Meng alle ingrediënten.
Verse pastastukjes met tomaten en olijven
Ingrediënten voor 4 personen
3 eetlepels olijfolie (extra vierge) 3 teentjes knoflook 1.5 kg troskerstomaten, gehalveerd en zonder pit zeezout peper (zwarte peper) 250 g gepelde tomaten in blik 3 eetlepels basilicum (fijngehakt) 150 g olijven (zwart) 800 g verse pasta in stukjes (stracci) 100 g Pecorino-kaas extra vergine olijfolie
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Laat de olijfolie in een braadpan heet worden en bak de knoflook tot die begint te kleuren. Doe de tomatenhelften erbij met wat zout en verwarm ze al roerend op hoog vuur tot ze zacht zijn.
Doe de bliktomaten erbij en roer ze kapot zodat een saus ontstaat.
Verwarm alles al roerend 5 minuten.
Voeg de in stukken gescheurde basilicumblaadjes en de olijven (ontpit en gehalveerd) toe met peper naar smaak.
Kook de stukjes pasta in ruim kokend water met zout al dente.
Laat ze uitlekken en schep ze voorzichtig door de tomatensaus in de pan.
Serveer ze bestrooid met vers geraspte pecorino en besprenkeld met extra vergine olijfolie.
Iles flottantes
Ingrediënten voor 4 personen
6 eierdooiers 240 g suiker 5 dl melk (vol) 1 theelepel vanille-extract 6 eiwitten 0.6 dl water
Bereid de crème anglaise:
Klop de eierdooiers los met ¼ van de suiker tot u een homogeen mengsel verkrijgt.
Zet in een warmwaterbad.
Giet de melk in een kookpan en breng aan de kook.
Giet, al roerend, de melk langzaam bij het eimengsel.
Roer verder op een zacht vuurtje (zonder te laten koken) tot het mengsel dikker wordt.
Voeg de vanille toe, zeef het mengsel en laat het afkoelen.
Bereid de eilandjes:
Klop de eiwitten tot sneeuw met ¼ van de suiker.
Neem een ondiepe schotel en giet hierin wat water tot de bodem bedekt is.
Schep het stijfgeklopte eiwit in eilandjes op het bodempje water.
Zet in de microgolfoven en laat 1 à 2 minuten op volle kracht opwarmen.
Voor de karamel:
Neem een kleine kookpot en vermeng hierin de rest van de suiker en het water.
Breng aan de kook zonder te roeren; haal van het vuur zodra de siroop goudgeel wordt. Versier diepe borden met de crème anglaise, leg in elk bord een eilandje met het tot sneeuw geklopte eiwit en nappeer met wat karamel.
Doe de wijn met alle kruiden in een pan en voeg hier ½ liter water aan toe.
Laat dit mengsel met het deksel op de pan ± 30 minuten trekken. Kook ondertussen de eieren niet te hard. Rooster de sneetjes wit casinobrood. Haal het deksel van de pan en laat het vocht nu op hoog vuur inkoken tot de helft.
Zeef de vloeistof.
Smelt de boter.
Voeg alle bloem in één keer hier aan toe.
Goed roeren en even ± 1 minuut meebakken.
Giet steeds een beetje van de vloeistof erbij onder goed roeren.
Er moet een mooie niet te dikke gebonden saus ontstaan.
Het kan zijn dat niet alle vloeistof wordt gebruikt! Pel de eieren en snij deze overlangs doormidden.
Leg op elk sneetje geroosterd brood twee eihelften en schep de saus erover.
Breng 2.5 liter water aan de kook, samen met de spliterwten, wortelen, prei, knoflook en de met kruidnagel bestoken ui. Voeg peterseliestengels, tijm en laurier toe. Maak een viertal diepe inkepingen in het hammetje en voeg, samen met de bouillonblokjes toe aan de soep en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken zonder deksel, schuim regelmatig af. Dek vervolgens de pan af en laat nogmaals 30 minuten koken tot alles gaar is.
Neem het hammetje uit de pan, verwijder de kruidnagel, laurierblad en tijm.
Ontvel het hammetje en snij het in kleine stukjes. Mix de soep glad en breng op smaak met peper, komijn en wat zout, voeg er de hamstukjes aan toe en dien heet op.
Hoe ziet onze toekomst eruit met de nieuwe elektronische identiteitskaart op zak?
Een klein voorproefje!
Telefoniste: "Pizza Hut, goede morgen."
Klant: "Goede morgen, ik wil een paar pizza's bestellen."
Telefoniste: "Mag ik uw Rijksregisternummer, meneer?"
Klant: "Dat is 222 0033653 52."
Telefoniste: "Dank U, meneer Jan Vandenbroecke.
Uw adres is Haagstraat 256 en uw vaste telefoonnummer is 288 54 22.
Uw telefoon op uw werk bij Dexia is 678 89 65 en uw GSM 0475-65 25 32.
Vanuit welke locatie belt U ons?"
Klant : "Euh.... ik ben thuis.
Vanwaar haalt u al deze informatie over mij?"
Telefoniste: "Wij zijn op Het Systeem aangesloten, meneer."
Klant: (zucht diep) "Goed dan!
Mag ik twee pizzas met ham, mozzarella en..."
Telefoniste: "Ik denk niet dat dit een goed idee is, meneer."
Klant: "Hoezo?"
Telefoniste: "U lijdt volgens uw medisch dossier aan hoge bloeddruk en u hebt ook een te hoog cholesterolgehalte; uw ziekteverzekering weigert de gevolgen van schadelijk eetgedrag te vergoeden in geval van problemen.
Bovendien krijgen wij ook een boete voor het leveren ervan."
Klant: "Oei!
Wat raadt u mij dan aan?"
Telefoniste: "Probeert u onze Pizza met yoghurt en sojabrokjes eens.
U zult dat ongetwijfeld heel lekker vinden."
Klant: "Waarom denkt u dat ik dat zal lusten?"
Telefoniste: "Uw vrouw heeft onlangs het boek "Lekkere recepten met soja" in de lokale bibliotheek geleend".
Klant: "Oké... stuurt u daar dan twee van.
Voor mij en mijn vrouw."
Telefoniste: "Goed. Dat kost samen dertig euro."
Klant: "Prima.
Ik geef u het nummer van mijn creditkaart.
Dat is...."
Telefoniste:"Sorry, meneer, maar u hebt uw toegestane bedrag al overschreden. U zult cash moeten betalen."
Klant: " Okay! Ik haal het bedrag wel uit de muur voordat uw bezorger arriveert."
Telefoniste: "Dat zal niet lukken, meneer, er staat niets meer op uw bankrekening."
Klant (boos): " Dat is uw zaak niet!
Stuur die pizzas en ik zorg wel dat ik het geld heb.
Hoelang duurt het"?
Telefoniste: "U krijgt de pizza's over een uur bij u thuis.
Hebt u haast, dan kunt u ze hier afhalen en contant betalen.
Maar pizza's per motor vervoeren is niet aan te raden, meneer."
Klant (getergd): "Hoe weet u dat ik een motor heb??"
Telefoniste: "Ik lees hier dat u uw afbetalingen van uw auto niet meer hebt kunnen doorbetalen en dat uw wagen in beslag is genomen.
Maar uw motor is betaald, dus ik veronderstel dat u die gebruikt."
Klant: "@#%/$@&?#!"
Telefoniste:"Mag ik U verzoeken om beleefd te blijven, meneer?
U bent al eens veroordeeld wegens belediging van een wetsdienaar.
Een tweede aanklacht zou niet best zijn."
Klant: (Sprakeloos)
Telefoniste: "Nog iets anders, meneer?"
Klant: "Neen... Of ja, toch wel: vergeet niet om ook de gratis twee liter Cola te leveren zoals in uw folder staat."
Telefoniste: "Sorry, meneer, een uitsluitingsclausule in onze vergunning verbiedt ons om gratis dranken, die suiker bevatten, aan diabetici te geven...
Ben daarnet eindelijk nog een op het blog van Hotlips geraakt. Zijn wij daar toch wel blog van de week zeker. Ik werd hier meteen zo rood als een tomaat van verlegenheid. Het enige wat ik doe is wat tateren en recepten plaatsen want anders hebben wij geen inspiratie om te koken he. Tussendoor eens een mop of een gedicht. Vraag mij niet waarom want het is papa Ronny die soms van die rare ideën heeft. Voor mij niet gelaten als het maar plezant is. Hotlips, nogmaals dank voor deze waardering. Ik ga nu verder met mijn blogwandeling want anders duurt het weer te lang voor ik weer aan jouw blog kom.
Beste vrienden bloggers. Een van onze collega-bloggers La douce France heeft in Frankrijk met enkele vrijwilligers een organisatie die zich bekommert om mensen - Belgen- in nood. Alles gebeurt op vrijwillige basis en elke eurocent gaat integraal naar de hulp aan deze mensen. Momenteel komt hun werk in gedrang wegens het ontbreken van financiele middelen. De toestand is niet langer houdbaar. Wij, bloggers, willen solidair zijn en daarom deze actie. Maak enkele euros over op volgende rekening of neem voor hulp contact op met de organisatie zoals hieronder vermeld. Voor de mensen die elektronisch bankieren: Inloggen met uw passwoord, en naar EU overschrijvingen gaan Rekeninghouder/begunstigde: "Belgen in Nood" Betty Bache IBAN Nummer: FR6910011000201022141075H62 (na elkaar zonder spatie) BIC bank begunstigde: PSSTFRPPCNE Land: Frankrijk Vergeet niet het bedrag en uw eigen rekeningnummer. Verzenden na terug uw paswoord ingetikt te hebben Overschrijven bij uw bank kan ook. Voor verdere inlichtingen: peeters.jean2@wanadoo.fr http://blog.seniorennet.be/la_douce_france/ De mensen van Belgen in nood zijn U ontzettend dankbaar en wees ervan overtuigd; elke cent komt op zijn plaats.
Olie verhitten en champignons, sjalotje en knoflook hierin ± 10 minuten zacht fruiten.
Salami heel fijn snipperen.
Champignons, salami en geraspte kaas met gehakte bieslook door elkaar. Oven voorverwarmen op 200°C. Croissantdeeg uit blikje halen en in 3 rechthoekige lappen snijden (zie lijnen).
Wat dunner uitrollen. Croissantdeeg dun bestrijken met tomatenketchup. Salami-kaas-champignonmengsel verdelen over de 3 rechthoeken. Elke rechthoek voorzichtig oprollen.
Met een scherp mes in ± 6 plakken snijden.
Plakken plat op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. Op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in 10 - 12 minuten goudbruin bakken. Koud en warm heel lekker!
Wat hebben wij weer lang geslapen. Ik eigenlijk niet maar wel mijn baasjes. Het was bijn 11 uur. Dennis is dan vlug naar de winkel gegaan om sandwisches en het nodige beleg. Zo was er geen ontbijt maar een brunch. Dat is ondertussen al achter de rug dus zet ik papa Ronny maar aan het werk om het menu van de dag te plaatsen. Ik wens iedereen nog een fijne zondag toe.
Wij zijn deze middag op berzoek geweest bij mensen in de buurt. Wij, dat wil dus zeggen dat ik en Jako ook mee mochten gaan. Het was reuzefijn. Men had ons verrast met pannenkoeken. Ook wij mochten er van proeven. Lekker zeg. Wij hebben er de hele tijd mogen spelen. Over 14 dagn komen zij weer naar ons. Dan word er hier gezorgd voor een kaas en wijnavond. Daar kijken wij al naar uit.