Notenburgers xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen 200 gram noten (zonder velletje) 8 eetlepels paneermeel 1 ui 2 eetlepel gehakte peterselie paar druppels citroensap zout, peper en wat cayennepeper 6 eetlepels olie ¼ liter melk 40 gram zachte boter 50 gram bloem 2 eieren paneermeel om te paneren
Pel en snipper de ui.
Hak de noten in kleine stukjes (niet al te fijn).
Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de ui glazig.
Haal de ui uit de pan.
Maak een papje van de boter, de bloem en de melk.
Doe de gehakte noten, uiensnippers, paneermeel en kruiden door het papje.
Laat het geheel op een nat bord in de koelkast door en door koud worden.
Verdeel het geheel in 8 porties en maak hier mooie burgers van. Haal de burgers door losgeklopt ei en door paneermeel en herhaal dit nog een keer Bak de burgers in de hete olie en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
|