Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    16-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Frans

     

    Leraar aan leerling: "Ken jij Frans?"
    "Ja, meneer, Frans is mijn oom."
    "Nee, dat bedoel ik niet, spreek jij Frans?"
    "Ja, meneer, elke zondag wanneer hij bij
    ons op bezoek komt."
    "Nee, dat bedoel ik ook niet, versta jij Frans?"
    "Ja, meneer, maar dan moet hij wel Nederlands praten."

    16-02-2006 om 09:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Cesarsalade met witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 eieren
    50 g ansjovisfilets (in olie)
    3 teentjes knoflook
    0.5 citroen
    1 eetlepel kappertjes
    8 cl olijfolie (extra vierge)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout
    4 stronkjes witloof
    4 stronkjes witloof (rood)
    1 krop krulsla
    2 tomaten
    2 sneetjes wit brood
    50 g veldsla

     

    Eerst de Cesarsaus bereiden. 4 eieren gedurende 3 minuten koken (ze moeten nog smeuïg zijn).

    Pellen en fijn prakken.

    Per ei een ansjovisfilet hakken en bij de eieren voegen.

    Vermengen met geperst knoflook, het citroensap, de fijngehakte kappertjes en opkloppen met de olijfolie.

    Op smaak brengen met peper, zout en peterselie.

    Het witloof schoonmaken en per persoon anderhalve stronk in rondjes snijden.

    De krulsla in reepjes snijden.

    Witloof en krulsla mengen met de Cesarsaus.

    De bereiding verdelen over individuele slakommen.

    De wanden van de kommen bekleden met de blaadjes van het resterende witloof en met blaadjes veldsla.

    Het brood in kleine blokjes verdelen en tot croûtons bakken in een pan met antikleeflaag.

    Midden op de sla partjes hardgekookt ei, stukjes tomaat, enkele broodcroûtons en opgerolde ansjovisfilets schikken.

     

     

    Waterzooi van schelvis

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g schelvisfilet
    3 sjalotten
    2 dl wijn (wit/droog)
    2 dl visfumet
    peper
    zout
    2 eetlepels citroensap
    3 dl room
    1 wortel
    1 stengel bleekselderij
    1 preiwit
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De filets koken met de sjalotten, de witte wijn, de visfumet, peper en zout, en citroensap.

    De filets apart warm houden.

    Het kooknat tot de helft laten inkoken.

    De verse room toevoegen en laten indikken tot roomsaus.

    De fijngesneden groenten in hete boter laten sudderen en bij de saus voegen.

    De filets op een warme schotel schikken, overgieten met de saus en bestrooien met bieslook.

     

     

    Italiaanse zabaglione

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eierdooiers
    40 g suiker
    0.8 dl wijn (wit/zoet)

     

    Alle ingrediënten in een grote mengschaal doen en die au bain-marie op een laag pitje zetten.

    Alles blijven opkloppen met een garde tot de eiercrème mooi stevig wordt.

    Kort voor het water aan de kook komt, de sabayon van het vuur nemen en overscheppen in coupes of schaaltjes.

    Meteen serveren.

     

    Tip: eventueel vooraf een bolletje vanille-ijs in de schaaltjes doen.

     

    16-02-2006 om 09:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Omelet met ham en kaas

    Omelet voor de kinderen.

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 grote plakken gekookte ham

    3 eieren

    3 el melk

    zout en peper

    100 g geraspte kaas

    1 el vloeibare boter

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Snijd de ham in kleine stukjes of reepjes.

    Breek de eieren boven een kom en kluts ze met de melk en zout en peper.

    Roer de ham en geraspte kaas erdoor.

    Verwarm de boter in een koekenpan en giet het eimengsel erin.

    Laat aan een kant twee minuten op zacht vuur bakken.

    Klap met behulp van een platte spatel de omelet dubbel, zet het vuur uit en laat hem nog met het deksel op de pan zo een paar minuten nagaren.

    Lekker met witte boterhammen en tomaat.

     

    15-02-2006 om 19:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Erwtensoep tosti

     

    Ingrediënten

    Volkoren of meergranenbrood

    katenspek

    grove mosterd

    ui, in dunne ringen gesneden

    belegen kaas

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten

    Beleg een sneetje volkoren- of meergranenbrood met katenspek en bestrijk dun met grove mosterd.

    Snijd een ui in hele dunne ringen en zet ze een minuutje in heet water om de rauwe uiensmaak kwijt te raken.

    Dep ze droog op keukenpapier en leg een paar uienringen op het spek.

    Dek af met een plak belegen kaas en dek af met een tweede sneetje brood.

    Bestrijk de bakplaten van het tostiapparaat dun met olie en rooster de tosti goudbruin.

    Lekker bij erwtensoep of andere maaltijdsoepen

     

    15-02-2006 om 16:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroompanne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij hebben hier deze namiddag een uur zonder stroom gezeten.
    Leuk is anders.
    Wij en zonder pc dat gaat niet goed.
    Alles werkt nu weer zodus is het tijd om nog eens een recept te plaatsen.
    Dat komt er zo aan.

    15-02-2006 om 16:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Omeletrolletjes met roomkaas en gerookte zalm


    Ingrediënten

    4 eieren
    1 eetlepel fijngehakte bieslook
    peper

    zout
    10 gr verse roomkaas (bijv. Mon Chou)
    1 eetlepel melk
    100 gram zalmsnippers of plakjes gerookte zalm

    Bereidingstijd ± 15 minuten

    Eieren loskloppen met peper, zout en fijngehakte bieslook.
    Hiervan ± 4 dunne omeletjes bakken.
    Roomkaas losroeren met de melk.

    Omeletjes hiermee bestrijken en beleggen met de zalm.
    Oprollen en in de koelkast laten opstijven.

    Zijkanten afsnijden en de rest in mooie brede schuine stukken snijden.

    Vastzetten met een cocktailprikker.

    15-02-2006 om 13:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Eiersalade met ham en asperges


    Ingrediënten voor 4 personen

    6 hardgekookte eieren
    250 gram asperges (uit blik of pot)
    150 gram achterham in reepjes
    1 eetlepel heel fijn gesneden ui
    4 eetlepels mayonaise
    1 eetlepel (koffie) room
    1 theelepel mosterd
    peper, zout
    1 eetlepel fijngehakte peterselie of bieslook

    Bereidingstijd ± 10 minuten

    Laat de asperges heel goed uitlekken en snij de in kleine stukjes.

    Pel de eieren en snij deze in grove stukken.

    Maak een sausje door de mayonaise, (koffie) room, mosterd, fijngesneden ui, peper, zout en peterselie of bieslook door elkaar te roeren.

    Meng het sausje voorzichtig door de eieren, asperges en ham.
    Laat de salade ± 15 minuten intrekken.


    P.S. Maak de salade niet te lang van tevoren klaar want dan wordt de salade te nat.

    15-02-2006 om 09:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Biljarten

     

    Jan, een verwoede biljarter vraagt aan mijnheer pastoor of, als hij dood is, er in de hemel ook biljarttafels staan.
    Mr. pastoor: “Jan, dat weet ik niet, maar ik zal het deze avond vragen aan Jezus.“
    De volgende morgen ziet de pastoor Jan en zegt: “Jan ik heb goed en slecht nieuws.

    Het goede nieuws is dat er in de hemel 7 mooie wedstrijdbiljarttafels staan met speciale keu's enz.“
    "Waaaw", zegt Jan, "En wat is het slechte nieuws?"
    Mr. pastoor: “overmorgen is je eerste wedstrijd...”

    15-02-2006 om 09:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pizza met kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kippenbouten
    2 kippenbouillonblokjes
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    250 g oesterzwammen
    70 g tomatenpuree
    2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
    250 g kaas
    2 artisjokbodems (gesteriliseerd)
    10 olijven (zwart)
    peper
    zout
    2 vellen pizzadeeg

     

    Het kippenvlees gaarkoken in water waaraan een bouillonblokje werd toegevoegd.

    De oven inschakelen op 250 graden om voor te verwarmen.

    De gehakte uien, de gesnipperde look en de kleingesneden oesterzwammen fruiten in hete olijfolie.

    De pizzabodems bestrijken met tomatenpuree, bedruipen met olijfolie en bestrooien met basilicum.

    Daarop het kleingesneden kippenvlees, de artisjokbodems en de oesterzwammen met ui verdelen.

    Bestrooien met kaas en bedruipen met olijfolie.

    Garneren met olijven en in de hete oven zetten.

    Na ongeveer 15 minuten uit de oven nemen en meteen opdienen.

     

     

    Witte bonen in tomatensaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g witte bonen (gedroogd)
    15 dl water
    2 takjes bonenkruid
    4 sneetjes spek (gezouten)
    1 ui
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    10 g bloem (tarwebloem)
    70 g tomatenpuree
    peper
    zout
    1 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    0.2 dl room

     

    De bonen wassen en de avond van tevoren in de week zetten in zoveel water dat ze onderstaan.

    De bonen 's anderendaags met het weekwater, een snuifje zout en het bonenkruid aan de kook brengen.

    Met het deksel op de pan een uur laten koken.

    Afgieten en het kookvocht opvangen.

    De bonen overscheppen in een warme schotel.

    Het spek en de ui in kleine blokjes snijden en aanfruiten in de olie.

    Bestuiven met bloem en nog even op het vuur laten.

    Al roerend een kwart van het kookvocht van de bonen toevoegen.

    De saus afwerken met de tomatenpuree, peper, zout en marjolein.

    Onder af en toe roeren de saus nog vijf minuten zachtjes laten koken.

    Tenslotte de room toevoegen en het geheel over de bonen gieten.

    Serveren met gekookte aardappelen en gehakt.

     

     

    Kabouterpannenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g bloem
    20 g bakpoeder
    zout
    250 g boekweitmeel
    esdoornstroop
    50 g boter (roomboter)
    1 ei
    4 bananen
    7 dl water

     

    Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en het boekweitmeel.

    Roer er scheutsgewijs het water door.

    Smelt de boter.

    Roer de stroop door de boter en roer het mengsel door het beslag.

    Klop het ei los en voeg toe.

    Smelt wat boter in een pan en bak pannenkoekjes van 10 cm doorsnede.

    Vul met de op maat gesneden banaan, rol op en zet vast met een cocktailprikker.

    Als variatie in de vulling kan u ook kaas of knakworst gebruiken.

     

    15-02-2006 om 09:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Peterseliesoep op grootmoeders wijze

    Ingrediënten voor 6 personen:

    2 varkenspoten
    50 g spliterwten
    10 peperbolletjes
    2 bouillonblokjes (rund)
    1 flinke bos peterselie
    1 rode ui

    2 wortelen

    3 selder stengels (fijngesneden)
    150g gehakt, bloem
    zwarte peper en zout

     

    Doe de varkenspoten in een ruime kom en voeg de spliterwten, de steeltjes van de peterselie, zout, peperbolletjes en bouillonblokjes toe.

    Voeg water toe en breng aan de kook, laat onafgedekt een uurtje zachtjes koken, schuim regelmatig af.

    Neem de varkenspoten eruit (deze zijn van geen nut meer vanaf nu) en laat de bouillon afkoelen, zet nog een uurtje in de koelkast zodat het vet stolt en het gemakkelijk kan verwijderd worden.
    Stoof de ui, selder en wortelstukjes aan in boter en bevochtig met de bouillon en voeg nu ook de grofgehakte peterselie toe, laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
    Maak ondertussen balletjes van het gehakt en bestuif ze met wat bloem.
    Mix de soep glad met een staafmixer en breng verder op smaak met peper en zout, voeg de balletjes toe, laat nog een vijftal minuten doorkoken en serveer.

    14-02-2006 om 18:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ovenschotel met kabeljauwfilets

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kabeljauwfilets (à 120 gram) zonder vel

    2 middelgrote tomaten in plakken

    50 gram vers volkorenbroodkruim of paneermeel

    2 eetlepels gehakte peterselie

    rasp en sap van een ½ citroen

    1 theelepel zonnebloemolie

    zout en versgemalen zwarte peper

     

    Bereiding:

    Verwarm de oven op 200°C

    Leg de kabeljauwfilets in een ovenschotel en leg de plakken tomaat erop.

    Meng het broodkruim, peterselie, citroensap en citroenrasp en de olie en breng het geheel op smaak met zout en peper.

    Verdeel het broodkruimmengsel over de vis en bak het gaar in 15 à 20 min.

    Warm serveren.

     

    14-02-2006 om 12:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Parking

     

    Een rijke zakenman stapt in New York in een bank binnen en vraagt een lening van $5000.
    De bediende meldt hem dat ze voor een dergelijke lening onderpand nodig hebben.

    Geen probleem, de man geeft de sleutels van zijn Rolls als onderpand.

    De man gaat buiten met zijn $5000 en de bediende parkeert de Rolls in de garage van de bank.

    Twee weken later komt de man terug in de bank en betaalt netjes de $5000 die hij leende, met de bijkomende intrest: $15,41.

    De bediende is nieuwsgierig en vraagt de man: 'Meneer, mag ik zo indiscreet zijn?

    Ik heb uw rekeningen nagetrokken en u blijkt multimiljonair te zijn, waarom wil zo iemand dan een lening van $5000?'

    'Probeer maar eens 2 weken te parkeren in New York voor $15!'

    14-02-2006 om 11:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Eierkoek aardbei

     

    Ingrediënten voor 1 persoon.
    1 eierkoek
    3 aardbeien
    2 eetlepels crème fraîche
    2 eetlepels vier vruchten confiture.
     
    Bereiding:
    Snijd de aardbeien in stukjes en leg ze op de eierkoek.
    Giet hierover twee eetlepels crème fraîche en daarop twee eetlepels  viervruchten confiture.
    Dit recept is ook uitermate geschikt voor kinderen.
    Eet smakelijk.

     

    14-02-2006 om 11:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bulgursalade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g bulgur
    4 wortelen
    roodlof
    1 ui (rood)
    4 pijpuitjes
    40 g rozijntjes
    30 g hazelnoten
    6 eetlepels saffloerolie
    2 cl azijn
    0.5 eetlepel mosterd
    peper

    Kruidenzout

     

    Maak de vinaigrette: voeg azijn, mosterd, peper en zout samen.

    Voeg al roerend de saffloerolie toe.

    Breng de bulgur met het water aan de kook.

    Neem per kop bulgur ongeveer anderhalve kop water.

    Laat enkele minuten koken en laat vervolgens 10 tot 15 minuten op een zacht vuur zwellen.

    Overgiet de bulgur met de vinaigrette en laat afkoelen.

    Rasp ondertussen de wortelen grof.

    Snipper de rode ui.

    Snij het roodlof in dunne reepjes.

    Snij de pijpui in dunne ringetjes.

    Meng alle ingrediënten.

     

     

    Verse pastastukjes met tomaten en olijven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    3 teentjes knoflook
    1.5 kg troskerstomaten, gehalveerd en zonder pit
    zeezout
    peper (zwarte peper)
    250 g gepelde tomaten in blik
    3 eetlepels basilicum (fijngehakt)
    150 g olijven (zwart)
    800 g verse pasta in stukjes (stracci)
    100 g Pecorino-kaas
    extra vergine olijfolie

     

    Snijd de knoflook in dunne plakjes.

    Laat de olijfolie in een braadpan heet worden en bak de knoflook tot die begint te kleuren. Doe de tomatenhelften erbij met wat zout en verwarm ze al roerend op hoog vuur tot ze zacht zijn.

    Doe de bliktomaten erbij en roer ze kapot zodat een saus ontstaat.

    Verwarm alles al roerend 5 minuten.

    Voeg de in stukken gescheurde basilicumblaadjes en de olijven (ontpit en gehalveerd) toe met peper naar smaak.

    Kook de stukjes pasta in ruim kokend water met zout al dente.

    Laat ze uitlekken en schep ze voorzichtig door de tomatensaus in de pan.

    Serveer ze bestrooid met vers geraspte pecorino en besprenkeld met extra vergine olijfolie.

     

     

    Iles flottantes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 eierdooiers
    240 g suiker
    5 dl melk (vol)
    1 theelepel vanille-extract
    6 eiwitten
    0.6 dl water

     

    Bereid de crème anglaise:

    Klop de eierdooiers los met ¼ van de suiker tot u een homogeen mengsel verkrijgt.

    Zet in een warmwaterbad.

    Giet de melk in een kookpan en breng aan de kook.

    Giet, al roerend, de melk langzaam bij het eimengsel.

    Roer verder op een zacht vuurtje (zonder te laten koken) tot het mengsel dikker wordt.

    Voeg de vanille toe, zeef het mengsel en laat het afkoelen.

    Bereid de eilandjes:

    Klop de eiwitten tot sneeuw met ¼ van de suiker.

    Neem een ondiepe schotel en giet hierin wat water tot de bodem bedekt is.

    Schep het stijfgeklopte eiwit in ‘eilandjes’ op het bodempje water.

    Zet in de microgolfoven en laat 1 à 2 minuten op volle kracht opwarmen.

    Voor de karamel:

    Neem een kleine kookpot en vermeng hierin de rest van de suiker en het water.

    Breng aan de kook zonder te roeren; haal van het vuur zodra de siroop goudgeel wordt. Versier diepe borden met de crème anglaise, leg in elk bord een eilandje met het tot sneeuw geklopte eiwit en nappeer met wat karamel.

     

    14-02-2006 om 11:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ovenschotel met speklapjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g speklapjes

    1 takje tijm

    1 teentje knoflook

    2 el boter

    700 g aardappelen, in dunne plakjes

    zout en peper

    400 g zacht zure appels geschild, in dunne plakjes

    2 takjes salie, fijngesneden

    2 dl appelsap

    2 el vloeibare boter

     

    Bereidingstijd: >60 minuten
    Snijd de speklapjes in kleine blokjes van circa 2 cm.

    Doe ze in een pan met de tijm en knoflook en giet er water bij tot het vlees onderstaat.

    Breng aan de kook.

    Doe het deksel erop en laat 5 minuten stoven.

    Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan, verwijder ook eventueel schuim en bewaar het vocht voor straks.

    Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Vet een niet al te grote ovenschaal in met de boter en leg op de bodem één derde van de aardappelplakjes.

    Strooi er wat zout en peper over, verdeel hierover de helft van de vleesblokjes en leg hierop de helft van de appelplakjes.

    Bestrooi de appelplakjes met salie.

    Herhaal alles nog een keer en eindig met aardappelplakjes.

    Vergeet niet op de aardappels ook wat zout en peper te strooien.

    Vermeng het appelsap met 2 dl van het kookvocht van de speklapjes en giet dit in de ovenschaal.

    Dek af met aluminiumfolie en laat in circa 1,5 uur gaar bakken.

    Bestrijk het laatste half uur de schotel met wat vloeibare boter en laat onafgedekt goudbruin bakken

     

    13-02-2006 om 19:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bourgondische eieren met bladselderij


    Ingrediënten

    ¼ ltr rode wijn
    klein stukje prei
    1 teentje knoflook gepeld
    mespunt gedroogde tijm
    mespunt kruidnagelpoeder
    3 takjes selderij
    schijfje citroen
    versgemalen zwarte peper
    30 gram boter
    20 gram bloem
    4 eieren
    4 sneetjes wit casinobrood
    1 eetlepel gehakte bieslook

    Doe de wijn met alle kruiden in een pan en voeg hier ½ liter water aan toe.

    Laat dit mengsel met het deksel op de pan ± 30 minuten trekken.
    Kook ondertussen de eieren niet te hard.
    Rooster de sneetjes wit casinobrood.
    Haal het deksel van de pan en laat het vocht nu op hoog vuur inkoken tot de helft.

    Zeef de vloeistof.

    Smelt de boter.

    Voeg alle bloem in één keer hier aan toe.

    Goed roeren en even ± 1 minuut meebakken.

    Giet steeds een beetje van de vloeistof erbij onder goed roeren.

    Er moet een mooie – niet te dikke – gebonden saus ontstaan.

    Het kan zijn dat niet alle vloeistof wordt gebruikt!
    Pel de eieren en snij deze overlangs doormidden.

    Leg op elk sneetje geroosterd brood twee eihelften en schep de saus erover.

    Bestrooi met wat bieslook.

     

    13-02-2006 om 16:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ovenschotel met sperziebonen, shoarmavlees en rösti


    Ingrediënten

    500 gram sperziebonen
    2 middelgrote tomaten
    1 kleine ui
    400 gram shoarma vlees of ander gekruid reepjes vlees
    2 eetlepels boter of margarine
    diepvries rösti
    peper
    zout
    nootmuskaat
    vuurvaste schaal

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Kook de sperziebonen in ± 10 minuten beetgaar in water met wat zout.

    Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te leggen en daarna snel af te koelen met koud water.

    Verwijder het vocht en de pitjes van de tomaten.

    Snij de tomaten in blokjes.

    Pel en snipper de ui.

    Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin eerst de uisnippers goudgeel.

    Haal de ui uit de pan.

    Voeg de rest van de boter toe en bak hierin het shoarmavlees snel rondom gaar en bruin.

    Laat de sperziebonen goed uitlekken.

    Meng de tomatenblokjes en uisnippers door de bonen.

    Breng de sperziebonen op smaak met wat peper en nootmuskaat.

    Vet een vuurvaste schaal in.

    Leg onder in de schaal de sperziebonen.

    Leg hierop de gebakken shoarmareepjes.

    Verdeel de diepvries rösti hierover.

    Zet de schaal 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de rösti een mooie bruine kleur heeft.

     

    13-02-2006 om 12:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    échte winterse Erwtensoep

     

    Ingrediënten voor ongeveer 3 liter:

    300g spliterwten
    3 wortelen, fijngesneden
    het wit van 2 preien, fijngesneden
    2 teentjes knoflook, gekneusd
    1 dikke rode ui
    1 kruidnagel
    1 takje tijm, 1 laurierblad, handvol peterseliestengels
    1 varkenshammetje
    3 bouillonblokjes (rund)
    snuifje komijn
    zwarte peper en zout

     

    Breng 2.5 liter water aan de kook, samen met de spliterwten, wortelen, prei, knoflook en de met kruidnagel bestoken ui.
    Voeg peterseliestengels, tijm en laurier toe.
    Maak een viertal diepe inkepingen in het hammetje en voeg, samen met de bouillonblokjes toe aan de soep en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken zonder deksel, schuim regelmatig af.
    Dek vervolgens de pan af en laat nogmaals 30 minuten koken tot alles gaar is.

    Neem het hammetje uit de pan, verwijder de kruidnagel, laurierblad en tijm.

    Ontvel het hammetje en snij het in kleine stukjes.
    Mix de soep glad en breng op smaak met peper, komijn en wat zout, voeg er de hamstukjes aan toe en dien heet op.

    13-02-2006 om 10:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Hoe ziet onze toekomst eruit met de nieuwe elektronische identiteitskaart op zak?

    Een klein voorproefje!


    Telefoniste: "Pizza Hut, goede morgen."


    Klant: "Goede morgen, ik wil een paar pizza's bestellen."


    Telefoniste: "Mag ik uw Rijksregisternummer, meneer?"


    Klant: "Dat is 222 0033653 52."

    Telefoniste: "Dank U, meneer Jan Vandenbroecke.

    Uw adres is Haagstraat 256 en uw vaste telefoonnummer is 288 54 22.

    Uw telefoon op uw werk bij Dexia is 678 89 65 en uw GSM 0475-65 25 32.

    Vanuit welke locatie belt U ons?"

    Klant : "Euh.... ik ben thuis.

    Vanwaar haalt u al deze informatie over mij?"


    Telefoniste: "Wij zijn op Het Systeem aangesloten, meneer."

    Klant: (zucht diep) "Goed dan!

    Mag ik twee pizza’s met ham, mozzarella en..."

    Telefoniste: "Ik denk niet dat dit een goed idee is, meneer."


    Klant: "Hoezo?"


    Telefoniste: "U lijdt volgens uw medisch dossier aan hoge bloeddruk en u hebt ook een te hoog cholesterolgehalte; uw ziekteverzekering weigert de gevolgen van schadelijk eetgedrag te vergoeden in geval van problemen.

    Bovendien krijgen wij ook een boete voor het leveren ervan."

    Klant: "Oei!

    Wat raadt u mij dan aan?"


    Telefoniste: "Probeert u onze Pizza met yoghurt en sojabrokjes eens.

    U zult dat ongetwijfeld heel lekker vinden."

    Klant: "Waarom denkt u dat ik dat zal lusten?"

     

    Telefoniste: "Uw vrouw heeft onlangs het boek "Lekkere recepten met soja" in de lokale bibliotheek geleend".

    Klant: "Oké... stuurt u daar dan twee van.

    Voor mij en mijn vrouw."


    Telefoniste: "Goed. Dat kost samen dertig euro."


    Klant: "Prima.

    Ik geef u het nummer van mijn creditkaart.

    Dat is...."


    Telefoniste:"Sorry, meneer, maar u hebt uw toegestane bedrag al overschreden.
    U zult cash moeten betalen."

    Klant: " Okay! Ik haal het bedrag wel uit de muur voordat uw bezorger arriveert."

    Telefoniste: "Dat zal niet lukken, meneer, er staat niets meer op uw bankrekening."

    Klant (boos): " Dat is uw zaak niet!

    Stuur die pizza’s en ik zorg wel dat ik het geld heb.

    Hoelang duurt het"?


    Telefoniste: "U krijgt de pizza's over een uur bij u thuis.

    Hebt u haast, dan kunt u ze hier afhalen en contant betalen.

    Maar pizza's per motor vervoeren is niet aan te raden, meneer."

    Klant (getergd): "Hoe weet u dat ik een motor heb??"


    Telefoniste: "Ik lees hier dat u uw afbetalingen van uw auto niet meer hebt kunnen doorbetalen en dat uw wagen in beslag is genomen.

    Maar uw motor is betaald, dus ik veronderstel dat u die gebruikt."

    Klant: "@#%/$@&?#!"


    Telefoniste:"Mag ik U verzoeken om beleefd te blijven, meneer?

    U bent al eens veroordeeld wegens belediging van een wetsdienaar.

    Een tweede aanklacht zou niet best zijn."

    Klant: (Sprakeloos)


    Telefoniste: "Nog iets anders, meneer?"


    Klant: "Neen... Of ja, toch wel: vergeet niet om ook de gratis twee liter Cola te leveren zoals in uw folder staat."


    Telefoniste: "Sorry, meneer, een uitsluitingsclausule in onze vergunning verbiedt ons om gratis dranken, die suiker bevatten, aan diabetici te geven...

    Wat dacht u van suikervrije Rivella, meneer?

    Die moet u natuurlijk wel
    betalen, maar..."

    Klant: hangt op!

     

    13-02-2006 om 10:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaastoasts

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 sneetjes wit brood
    10 g boter (roomboter)
    1 eetlepel mosterd
    100 g ham
    1 tomaat
    1 perzik (in blik)
    100 g kaas (belegen)
    paprikapoeder

     

    Per persoon een sneetje wittebrood met zachte korst roosteren en er boter en mosterd op smeren.

    Daarop een plakje ham, een schijf tomaat, een halve perzik en een plak oude Belgische kaas leggen.

    Bestrooien met paprikapoeder, een houten prikker dwars door het beleg prikken en alles in de hete oven zetten tot de kaas gesmolten is.

     

     

    Vlaamse karbonaden

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g stoofvlees
    100 cl geuze
    6 uien
    2 sneetjes wit brood
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    0.5 bosje peterselie
    15 g bloem (tarwebloem)
    2 eetlepels bruine suiker
    1 cl azijn
    2 eetlepels mosterd
    50 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De uien schillen en in ringen snijden.

    De peterselie spoelen.

    De boter verhitten in een stoofpan.

    Het vlees aan alle kanten laten korsten.

    Het vlees uit de pan scheppen.

    De uien in het braadvet bakken tot ze goudbruin zijn.

    Bestrooien met bloem.

    Nog 1 minuut laten kleuren en omroeren.

    Het bier toevoegen.

    Blijven roeren tot het kookt.

    Het vlees terug in de pan leggen met tijm, laurier, peterselie, suiker en azijn.

    Zout en peper toevoegen.

    Het deksel op de pan leggen.

    Gedurende 1 uur laten sudderen.

    De sneetjes brood met mosterd bestrijken.

    Het brood op de saus leggen.

    Nog 1,5 uur laten sudderen.

    Serveren met frietjes of gekookte aardappelen.

     

     

    Crème brûlée met vanille en oranjebloesem

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 dl room
    2 stokjes vanille
    6 eierdooiers
    125 g suiker
    2 cl amandelolie
    4 sinaasappelen
    1 eetlepel sinaasappelschil (geconfijt)
    8 blaadjes munt
    cassonadesuiker

     

    Breng de room met de doorlangs gesneden vanillestokjes lichtjes aan de kook en laat parfumeren gedurende 10 minuten.

    Vermeng de suiker met de eierdooiers en roer dit mengsel door de room.

    Bestrijk vormpjes met amandelolie en verdeel de room in de vormpjes.

    Bedek ze met hittebestendige plasticfolie en stoom ze gaar in een oven van 80°C in ongeveer 45 minuten.

    Laat afkoelen.

    Pel de sinaasappelen, verdeel in partjes en verwijder de velletjes.

    Stort de crème in het midden van een bord en schik de sinaasappelpartjes eromheen.

    Versier met gekonfijte sinaasappelschil, munt en sinaasappelsaus.

    Bedek de crème met een dun laagje cassonadesuiker en karameliseer lichtjes krokant met behulp van een gasbrander of met een gloei-ijzer.

     

    13-02-2006 om 09:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!