Nasi koening met serehxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
300 gram langkorrelrijst 2 sjalotjes 1 stengel sereh ½ citroen 1 mespunt kruidnagelpoeder 2 eetlepels (arachide) olie 2 theelepels koenjit (geelwortel) 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander) 1 theelepel djinten (gemalen komijn) 7 dl kokosmelk 1 kippenbouillontablet zout
Rijst wassen tot het water helder is.
Sjalotjes pellen en snipperen.
Buitenste blad van de sereh verwijderen en de stengel halveren.
Helft van de citroen uitpersen.
Olie verhitten en sjalotjes hierin 1 minuut zachtjes bakken.
Goed uitgelekte rijst, koenjit, ketoembar en djinten toevoegen en alles goed omscheppen. Kokosmelk, bouillonblokje, sereh, citroenschil en zout toevoegen.
Rijst volgens aanwijzing op verpakking gaar koken.
Af en toe even omscheppen.
Af en toe kijken of er nog voldoende kookvocht over is.
Rijst van de warmtebron afhalen en met deksel op de pan nog even laten nagaren. Serehstengels en citroenschil verwijderen. Lekker met een Indonesisch vleesgerecht of een omelet gevuld met pittig gehakt.
|