Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    18-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Haringslaxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 haringfilets (zuur)
    2 appelen (Jonagold)
    2 aardappelen (Charlotte)
    2 uien (rood)
    4 augurkjes (zoetzuur)
    1 rode biet
    1 eetlepel kappertjes
    peper (zwarte peper)
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    5 g suiker
    2 dl room
    2 eieren (hardgekookt)

     

    Alles in kleine stukjes snijden en in een kom scheppen.

    Azijn, kappertjes, suiker en gemalen peper bij de room voegen, eventjes opkloppen.

    Alles grondig mengen en 1 uur op een koele plaats zetten.

    Daarna de kom versieren met partjes hardgekookt ei.

     

     

    Witlooftaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eierdooiers
    250 g bloem (tarwebloem)
    150 g boter (bakboter)
    0.5 dl water
    4 dl room
    8 stronkjes witloof
    20 g boter (roomboter)
    250 g ham
    150 g kaas
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    De bloem mengen met de stukjes boter en een snuifje zout.

    Bewerken met 2 messen tot een korrelige massa.

    Eén eierdooier toevoegen en lichtjes kneden met wat water.

    Het deeg in folie wikkelen en minstens 1 uur laten rusten in de koelkast.

    Een taartvorm van 25 centimeter diameter insmeren met boter en bestuiven met bloem en even in de koelkast plaatsen.

    Het witloof reinigen en in fijne reepjes snijden.

    De ham eveneens in fijne reepjes snijden.

    De witloofreepjes bakken in bruine boter.

    De eierdooiers loskloppen met de room.

    Het uitgelekte witloof, de ham, de kaas, peper, zout en nootmuskaat toevoegen.

    De oven voorverwarmen op 200 graden.

    Het deeg uitrollen en er de bebloemde vorm mee bekleden.

    Het witloofmengsel over het deeg uitgieten en 40 minuten laten bakken in de oven.

     

     

    Mousse-palets

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1.5 dl sinaasappelsap
    2 eieren
    4 eetlepels agar-agar
    50 g chocolade (puur)
    150 g cranberry’s
    175 g suiker
    6 dl room

     

    Dit palet bestaat uit een cranberrymousse, een sinaasappelmousse en een chocolademousse.

     

    Begin met de cranberrymousse.

    Kook de bessen in water tot de schilletjes openbarsten.

    Kook nog 5 minuten door en pureer.

    Week de helft van de agar-agar 15 minuten in de cranberrypuree.

    Roer het ei met de helft van de suiker los.

     

    Klop de slagroom stijf.

    Verdeel de slagroom in drie delen: 1/3 voor de cranberrymousse, 1/3 voor de sinaasappelmousse en 1/3 voor de chocolademousse.

     

    Breng de cranberrypuree aan de kook en los al roerend de agar-agar op.

    Haal de pan van het vuur en schep 1/3 van de slagroom en het eimengsel erdoor.

    De cranberrymousse in nu klaar.

     

    Maak nu de sinaasappelmousse.

    Week de andere helft van de agar-agar 15 minuten in 2/3 van het sinaasappelsap.

    Klop het ei met de helft van de suiker los.

    Breng het sap aan de kook en laat al roerend de agar-agar oplossen.

    Haal de pan van het vuur en schep de rest van het sap, 1/3 van de slagroom en het eimengsel erdoor.

     

    Als heerlijk slot maakt u nu de chocolademousse.

    Breek de chocolade in stukjes en smelt in een kom met wat water au bain marie.

    Laat enkele minuten afkoelen.

    Schep het laatste deel slagroom samen met de suiker door de chocolade.

     

    Laat alle mousses ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven.

    Schep met twee lepels ovaaltjes van de mousses op bordjes.

     

    Tip: garneer met chocoladehulstblaadjes, sliertjes sinaasappelschil en poedersuiker.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!