Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    25-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Hamburger met aardappelrösti

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 bosjes radijsjes
    2 wortelen
    peper
    zout
    2 cl wijnazijn (wit)
    1 cl notenolie
    1 cl arachideolie
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    4 aardappelen (Bintje)
    80 g boter (bakboter)
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    4 hamburgers
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    De radijsjes wassen en de wortelen schillen.

    Beide in dunne plakjes snijden en vervolgens in kleine staafjes.

    Peper en zout door de azijn roeren tot het zout opgelost is en er beide soorten olie doorkloppen.

    De groenten 30 minuten laten marineren in de vinaigrette en er de gehakte peterselie doorroeren.

    De aardappelen schillen, ze grof raspen, mengen met peper en zout en er hoopjes van maken. Bakken in de helft van de boter met de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag tot ze goudgeel en krokant zijn.

    Nu en dan een beetje platdrukken.

    De hamburgers aan beide kanten mooi bruin bakken in de rest van de boter op een tamelijk zacht vuur.

    Serveren met telkens 2 eetlepels gemarineerde groenten en aardappelrösti.

    Een pittige en gezonde variant op de traditionele hamburgersausen.

     

    Tip:

    De aardappelrösti kunnen worden gemengd met allerlei geraspte groenten als wortelen, courgettes, koolrabi, knolselderij of met geraspte kaas.

    25-04-2006 om 19:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    25-04-2006 om 19:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde courgette met gierst

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kopje gierst
    2 paprika's (rood)
    2 courgetten
    5 dl tomatensaus
    2 tomaten
    1 ui
    3 eetlepels sojaroom
    100 g emmental (geraspt)
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 takje oregano
    peper
    kruidenzout

     

    Kook de gierst gaar.

    Was de paprika's en snij ze in kleine stukjes.

    Was de courgettes en blancheer ze enkele minuten in hun geheel.

    Snij de geblancheerde courgettes doormidden en hol ze wat uit met een lepel.

    Hak het courgettevruchtvlees fijn.

    Snipper de ui.

    Verwarm de olijfolie.

    Fruit de ui, voeg de paprikastukjes, een bodempje water en het courgettevruchtvlees toe.

    Stoof de groenten gaar.

    Ontvel intussen de tomaten en snij ze in stukjes.

    Verwarm de tomatensaus en voeg er de tomaten, de gare groenten, de gare gierst, room, peper, oregano en zout aan toe.

    Schep deze vulling in de courgette.

    Bestrooi met kaas.

    Plaats in een ingeoliede ovenschaal en laat ongeveer 10 minuten gratineren (180°C).

     

    Tips:
    U kunt ook rijst nemen in plaats van gierst.
    U kunt ook de rollen omkeren: vul 4 kleine rode paprika's en gebruik voor de vulling 1 middelgrote courgette in plaats van de paprika's.

    25-04-2006 om 12:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-04-2006 om 12:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Exotische kikkererwtenkroketjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g kikkererwten
    3 wortelen
    50 g boekweitmeel
    1 eetlepel sojasaus
    2 takjes koriander
    0.5 theelepel kurkumapoeder
    cayennepeper
    0.5 theelepel kerriepoeder
    0.5 theelepel kardemomzaadjes
    olijfolie om te bakken

     

    Laat de kikkererwten eerst 8 uur in water weken.

    Kook ze daarna en mix ze fijn.

    Maak de wortelen schoon en rasp ze zeer fijn.

    Was de koriander en hak fijn.

    Meng het kikkererwtenmengsel met de wortelen, het boekweitmeel, de sojasaus, de koriander en de rest van de kruiden.

    Rol met vochtige handen balletjes van het mengsel.

    Verhit de olie en bak de kroketjes goudbruin.

    Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    25-04-2006 om 11:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    25-04-2006 om 11:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Lamsoornoedels

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g lamsoor
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    1.25 dl room
    3 eieren
    50 g fetakaas
    peper
    60 g bloem (tarwebloem)
    100 g paneermeel
    10 dl groentebouillon

     

    Was de lamsoor en laat uitlekken.

    Stoof gedurende twee minuten in wat hete olie en pureer met de room.

    Kneed met de eieren, de fetakaas, de bloem en het paneermeel tot een stevig mengsel.

    Breng op smaak met peper.

    Draai knikkergrote balletjes.

    Pocheer de balletjes 10 minuten in de bouillon die net tegen de kook aan is.

     

     

    Artisjok-courgette-aspergetaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g boter (ongezouten)
    200 g bloem
    zout
    200 g jonge asperges
    3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    4 jonge courgettes
    175 g artisjokharten op olie
    2 teentjes knoflook
    1 bosje basilicum
    2 eieren
    200 g Parmezaanse kaas
    peper (zwarte peper)
    zeezout

     

    Groentetaart is echt een trattoriagerecht en is heel geschikt als vlugge maaltijd thuis.

    Dit is een ideaal lunchgerecht, aangezien het snel te bereiden en smakelijk is.

    Probeer ook eens andere groenten in dit gerecht.

    Deze taart is een Italiaanse klassieker.

     

    Meng boter en bloem met 4 eetlepels ijskoud water en een snufje zout in een keukenmachine tot deeg.

    Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 45 minuten in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Leg de asperges (in schuine stukken van 2,5 cm gesneden) op een bakplaat en sprenkel er 1 eetlepel olijfolie over.

    Rooster ze in 6 minuten zacht maar beetgaar.

    Bak de courgettes (in dunne, schuine plakken gesneden) in de resterende olie goudbruin.

    Snij de artisjokharten in vieren en hak de knoflookteentjes.

    Scheur de basilicum, klop de eieren los en rasp de parmezaanse kaas.

    Meng alle andere ingrediënten voor de vulling met de asperges en de courgettes en breng het geheel op smaak met zout en peper.

    Rol het deeg uit tot een lap van 1 centimeter dik en ongeveer 35 centimeter in het vierkant. Bekleed er een taartvorm mee.

    Prik het deeg overal in met een vork en zet het 10 minuten in de koelkast tot het stevig is.

    Zet het vanuit de koelkast direct in de oven en bak het in 10 minuten lichtbruin.

    Hiermee voorkomt u dat het deeg inzakt en het heeft zo ook geen tijd om te rijzen.

    Verdeel het groentemengsel gelijkmatig over de taartbodem en bak het in 15 minuten goudbruin.

    Laat de taart afkoelen en serveer in punten.

     

     

    Cake met citroenmelisse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    200 g suiker
    200 g bloem (zelfrijzend)
    4 eieren
    3 eetlepels citroensap
    2 eetlepels citroenmelisse (fijngehakt)

     

    Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en meng ze met de suiker.

    Roer er één voor één de hele eieren door en voeg het citroensap toe.

    Voeg voorzichtig de bloem toe en roer het geheel tot een soepel deeg.

    Meng tenslotte de fijngehakte citroenmelisse door het beslag.

    Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk ondertussen een cakevorm met boter en bloem. Schep het deeg in de vorm en laat 45 minuten bakken in de oven.

    Haal de cake uit de vorm en laat omgekeerd op een rooster afkoelen.

    25-04-2006 om 11:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    25-04-2006 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Champignonpannenkoek

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    60 g bloem (tarwebloem)
    1 ei
    1.25 dl melk (halfvol)
    zout
    2 g bakpoeder
    250 g champignons
    5 sneetjes spek (gerookt)
    2 uien
    selderijzout
    peper
    20 g boter (bakboter)
    2 dl room

     

    Voor het deeg de bloem mengen met het bakpoeder en het zout.

    Het losgeklopte ei en de melk toevoegen en tot een glad deeg roeren.

    Dunne pannenkoekjes bakken en warm houden.

    Het spek in dobbelsteentjes snijden.

    De uien schoonmaken en fijnsnijden.

    Het spek en de ui fruiten in wat boter.

    De champignons afborstelen en in schijfjes snijden en eveneens aanfruiten in wat boter. Kruiden met een flinke snuif selderijzout en er het spek met de uien bijvoegen.

    Alles laten stoven.

    De room toevoegen en laten indikken.

    Op smaak brengen met peper.

    Op elke pannenkoek een weinig vulsel scheppen en dubbel plooien of oprollen.

    Warm opdienen.

    24-04-2006 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-04-2006 om 16:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Paasbrood met walnoten en honing

     

    Ingrediënten:
    500 gram tarwebloem
    4 dl. lauw water
    1 zakje droge gist (7 gram) of 20 gram verse gist
    1 eetlepel vloeibare honing
    10 gram zout
    100 gram blauwe rozijnen
    150 gram halve walnoten in stukjes
     
    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 220 °C.
    Doe de bloem in een kom.
    Los de gist op in de helft van het water en doe de honing erbij.
    Maak in het midden van de bloem een kuiltje en giet het mengsel erin.
    Roer de ingrediënten in het kuiltje goed door elkaar en meng het met de bloem.
    Strooi het zout aan de buitenste rand op de droge bloem.
    Giet de rest van het water in 2 delen in het midden en roer vanuit het midden tot alle bloem is opgenomen.
    Zet de deeghaken op de mixer en kneed het deeg 4 minuten.
    Doe het deeg terug in de beslagkom en dek deze af met een vochtige doek.
    Laat het deeg op een warme plaats 45 minuten rijzen.
    Was de rozijnen in lauw water en verbrokkel de halve walnoten.

    Kneed de rozijnen en noten door het deeg.
    Vet de tulbandvorm in.
    Doe het deeg in de vorm en laat onder een vochtige doek op een warme plaats weer ongeveer 30 minuten rijzen tot de dubbele hoeveelheid.
    Bak het brood 15 minuten op 220 graden.
    Temper nu de warmte tot 190 graden en bak de tulband in ongeveer 35 minuten af.

    24-04-2006 om 12:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-04-2006 om 12:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gehaktbrood

     

    Benodigdheden

    500 gr varkensgehakt

    500 gr rundergehakt

    2 flinke uien

    3 eieren

    1 eetlepel mosterd

    50 gr paneermeel

    boter

    nootmuskaat

    peper

    zout

     

    Bereiding

    Maak de uien schoon en snipper ze fijn.

    Bak de snippers met wat boter in een pannetje tot ze gaan kleuren.

    Doe de snippers met het gehakt in een kom en maak het aan met de eieren, mosterd en paneermeel.

    Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    Beboter een bakblik en leg het gehakt erin; druk de massa stevig aan.

    Zet de vorm in een oven van 150 c en bak het in 1 uur gaar.

    Neem de vorm uit de oven, laat het afkoelen en stort het op een plank.

    Snijd het gehakt voor het opdienen in dikke plakken.

    24-04-2006 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    24-04-2006 om 09:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Soepje van wijting en mosselen met champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g wijtingfilet
    0.5 kg mosselen
    1 ui
    1 wortel
    1 stengel bleekselderij
    1 preiwit
    250 g champignons
    4 teentjes knoflook
    35 g tomatenpuree
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    20 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    Alle groenten in dobbelsteentjes snijden.

    De knoflookteentjes pellen en fijnhakken.

    De champignons in dunne schijfjes snijden.

    De wijtingfilets oprollen en vaststeken met een cocktailprikkertje.

    De helft van de ui en van de bleekselderij, de wortelen, de prei en de knoflook in de olijfolie fruiten.

    Een tiental minuten stoven, de champignons toevoegen en even meestoven.

    De wijtingfilets op dit groentebedje leggen, de tomatenpuree, de tijm en de laurier toevoegen en kruiden met peper en een weinig zout.

    Water bijvoegen tot alles onderstaat, aan de kook brengen en een kwartiertje laten sudderen.

    De resterende ui en selderij opzetten met een nootje boter en de mosselen toevoegen.

    Kruiden met peper.

    De mosselen gaarkoken, uit hun schelp halen en hun kookvocht bij de soep voegen.

    De groenten en de wijtingrolletjes met een schuimspaan uit de soep halen.

    De cocktailprikkertjes verwijderen.

    De groenten, de wijting en de mosselen verdelen over warme soepborden.

    Het soepvocht zeven door een puntzeef, basilicum en peterselie toevoegen, mixen en over de garnituur gieten.

     

     

    Mechelse koekoek met bloemkool

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 Mechelse koekoek (stevige braadkip)
    1 bloemkool
    200 g peultjes
    4 kolfjes maïs (babymaïs)
    4 aardappelen (Rosa)
    4 worteltjes (primeurs)
    200 g snijbonen
    2 stengels bleekselderij
    2 potjes saffraanpoeder
    10 eetlepels kippenbouillon
    2.5 dl room
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    25 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De Mechelse koekoek in stukken snijden en hem aanbakken in een mengsel van boter en olie.

    Alle groenten schoonmaken en ze elk apart beetgaar koken.

    De oven voorverwarmen op 180 graden.

    De bouillon in een pan doen, de room toevoegen en het mengsel opkoken met de saffraan.

    De saus op smaak brengen met peper en zout.

    Het gevogelte in een vuurvaste schaal leggen, de groenten erbij voegen en overgieten met de saffraanbouillon.

    De schaal afdekken en het gerecht 20 minuten in de oven zetten.

    Serveren in diepe borden met stokbrood.

     

     

    Koninklijke taart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g boudoirkoekjes
    200 g chocolade (puur)
    2 dl koffie
    4 eieren
    125 g boter (bakboter)
    125 g poedersuiker
    5 g suiker

     

    De chocolade in stukjes breken en smelten au bain-marie.

    Ondertussen de boter tot room roeren en hierin de gezeefde poedersuiker lepel per lepel toevoegen.

    Wanneer de chocolade gesmolten is, laten afkoelen tot het mengsel lauw is en vervolgens door het boter-suikermengsel roeren.

    De eieren scheiden en het eiwit tot sneeuw kloppen met een snuifje suiker.

    Het eigeel bij de chocoladepasta voegen, goed mengen en vervolgens het stijfgeklopte eiwit toevoegen.

    Het mengsel even laten rusten.

    Ondertussen sterke koffie maken.

    Een springvorm bekleden met aluminiumfolie.

    De rand van de springvorm bekleden met boudoirkoekjes waarvan met een mes ongeveer 1 cm werd afgesneden (de suikerlaag moet aan de buitenzijde zitten).

    De afgesneden topjes en de rest van de boudoirkoekjes eventjes onderdompelen in de koffie en er de bodem van de bakvorm mee bedekken.

    Vervolgens een laag chocolademengsel aanbrengen en opnieuw een laag koekjes.

    Dit herhalen en eindigen met een laag chocolademengsel.

    Een nacht laten opstijven in de koelkast alvorens te serveren.

    Eventueel versieren met hagelslag, chocoladeblaadjes of slagroom.

    24-04-2006 om 09:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    24-04-2006 om 09:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Eierslaatje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 eieren
    resten gekookte aardappelen
    kip vlees
    vleeswaren
    vis of groente
    olie
    azijn
    slasaus
    ui
    peterselie
    augurk
    zout
    peper
    aroma
    2 tomaten
    1 krop sla

     

    Bereiding
    Kook de eieren hard, koel ze af en pel ze.
    Snij de aardappelen en de 4 eieren in blokjes en vermeng deze met fijngesneden ui, peterselie, resten kip, vlees, vleeswaren, vis of groente.
    Doe hierdoor een sausje van slasaus, olie en azijn.
    Maak het geheel op smaak met peper, zout en aroma.
    Leg het slaatje op de goed gewassen en uitgelekte slablaadjes.
    Strooi over het slaatje fijngewreven dooiers en gehakt wit zodat er banen ontstaan.
    Garneer het geheel met plakjes ei, tomaat, augurk enz.

    23-04-2006 om 16:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    23-04-2006 om 16:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Paella met kip "Pepitoria"

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg kippenvleugels
    350g rijst (type arborio)
    100g serrano ham, in fijne reepjes
    1 rode paprika

    1 rode ui

    1 dikke tomaat (in fijne blokjes gesneden)
    6 teentjes knoflook

    handvol verse peterselie

    1/4 liter kippenbouillon
    2 el amandelschilfers
    1 koffielepel paprikapoeder

    snuifje nootmuskaat
    snuifje échte saffraan

    1 laurierblad
    1 dl droge sherry
    2 hardgekookte eieren, fijngehakt
    olijfolie
    peper en zout

     

    Verwarm de oven voor op 200°, week de saffraandraadjes even in 2 el kippenbouillon.
    Mix de amandelen, knoflook en peterselie fijn, meng er de saffraan/bouillon onder en zet opzij.
    Kruid de kippenvleugeltjes met peper en wat zout, en bak ze goudbruin in hete olijfolie.

    Voeg de ui, serrano ham, paprika, tomaat en laurierblad toe en laat even meestoven.

    Kruid met nootmuskaat en paprikapoeder en blus met de sherry, laat volledig inkoken.
    Voeg nu de rijst, bouillon en het knoflook/saffraan/peterselie mengsel toe en meng alles goed onder elkaar.

    Laat ongeveer 5 minuten rustig koken.

    Verwijder het laurierblad.
    Plaats de pan in de oven en laat nog 10 minuten onafgedekt garen tot de rijst al denté is, dek vervolgens de pan af en laat nogmaals 10 minuten garen tot de rijst zacht is.
    Strooi er een mengeling van vers gehakte peterselie en eieren over en serveer met een goed glas (Spaanse) wijn.

    23-04-2006 om 15:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Asperges met visbeignets

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 asperges
    peper
    zout
    500 g pladijsfilet
    2 eierdooiers
    8 cl pilsbier
    80 g bloem (tarwebloem)
    20 g kervel
    2 eetlepels kappertjes
    1 dl room
    1 eierdooier

     

    De geschilde en schoongemaakte asperges beetgaar koken in kokend gezouten water.

    De eierdooiers loskloppen met bier, peper en zout en roeren met de gezeefde bloem tot een glad beignetbeslag.

    De visfilets in reepjes snijden, ze door het beslag wentelen en goudbruin bakken in hete frituurolie.

    Laten uitlekken op keukenpapier.

    Voor de saus de eierdooier loskloppen in de hete room en er de kappertjes met een beetje kappertjesvocht doorroeren.

    De asperges en de visbeignets op warme borden schikken en overgieten met de saus. Garneren met kervelpluksels.

     

     

    Forel met noilly en verse kruiden

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 forellen
    20 g bloem (tarwebloem)
    75 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 takje dille
    25 g postelein
    4 sjalotten
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    1 dl wijn (wit/droog)
    1 dl Noilly Prat
    2.5 dl room

     

    De schoongemaakte forellen in de bloem wentelen en bakken in een pan met de boter. Kruiden met peper en zout.

    Het bakproces verloopt op een zacht vuur, gedurende 5 à 7 minuten.

    Halverwege de baktijd de vissen omdraaien zodat ze aan beide zijden mooi goud gekleurd zijn.

    De sjalotten snipperen en de dragon fijnsnijden.

    De peterselie fijnhakken en de takjes dille voor het garnituur afplukken.

    De forellen uit de pan halen en warm houden.

    De sjalotten een minuutje aanstoven in de braadpan van de forellen.

    Wijn en Noilly Prat bijgieten en even laten inkoken.

    De dragon en de room bijvoegen en weer laten reduceren tot de gewenste dikte.

    Proeven en eventueel op smaak brengen met peper, zout en Noilly Prat.

    De forellen op voorverwarmde borden leggen, overgieten met de saus, bestrooien met peterselie en versieren met takjes dille en blaadjes postelein.

     

     

    IJstaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    150 g suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    6 eieren
    5 dl room
    50 g bitterkoekjes (macarons)

     

    Boter, de beide soorten suiker en de room in een pan doen, op een zacht vuurtje goed mengen.

    Laten afkoelen tot het mengsel lauw is.

    Er de eieren bijvoegen en mixen.

    Gedurende 2 uur in de diepvries zetten en mixen.

    De koekjes (dit mogen ook kokoskoekjes zijn) in stukjes breken en uitstrooien in een cakevorm.

    Er het mengsel uit de diepvriezer overgieten.

    Alles 24 uur in het diepvriesvak van de koelkast zetten.

    Een uur voor het serveren de ijstaart uit de diepvriezer halen.

    Een in heet water gedrenkte handdoek rond de cakevorm leggen.

    De ijstaart storten op een serveerschotel.

    De taart desgewenst versieren met toefjes slagroom, stukjes fruit en kokoskoekjes.

    23-04-2006 om 14:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!