Asperges met visbeignetsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
12 asperges peper zout 500 g pladijsfilet 2 eierdooiers 8 cl pilsbier 80 g bloem (tarwebloem) 20 g kervel 2 eetlepels kappertjes 1 dl room 1 eierdooier
De geschilde en schoongemaakte asperges beetgaar koken in kokend gezouten water.
De eierdooiers loskloppen met bier, peper en zout en roeren met de gezeefde bloem tot een glad beignetbeslag.
De visfilets in reepjes snijden, ze door het beslag wentelen en goudbruin bakken in hete frituurolie.
Laten uitlekken op keukenpapier.
Voor de saus de eierdooier loskloppen in de hete room en er de kappertjes met een beetje kappertjesvocht doorroeren.
De asperges en de visbeignets op warme borden schikken en overgieten met de saus. Garneren met kervelpluksels.
Forel met noilly en verse kruiden
Ingrediënten voor 4 personen
4 forellen 20 g bloem (tarwebloem) 75 g boter (bakboter) peper zout 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 takje dille 25 g postelein 4 sjalotten 1 eetlepel dragon (fijngehakt) 1 dl wijn (wit/droog) 1 dl Noilly Prat 2.5 dl room
De schoongemaakte forellen in de bloem wentelen en bakken in een pan met de boter. Kruiden met peper en zout.
Het bakproces verloopt op een zacht vuur, gedurende 5 à 7 minuten.
Halverwege de baktijd de vissen omdraaien zodat ze aan beide zijden mooi goud gekleurd zijn.
De sjalotten snipperen en de dragon fijnsnijden.
De peterselie fijnhakken en de takjes dille voor het garnituur afplukken.
De forellen uit de pan halen en warm houden.
De sjalotten een minuutje aanstoven in de braadpan van de forellen.
Wijn en Noilly Prat bijgieten en even laten inkoken.
De dragon en de room bijvoegen en weer laten reduceren tot de gewenste dikte.
Proeven en eventueel op smaak brengen met peper, zout en Noilly Prat.
De forellen op voorverwarmde borden leggen, overgieten met de saus, bestrooien met peterselie en versieren met takjes dille en blaadjes postelein.
IJstaart
Ingrediënten voor 4 personen
200 g boter (roomboter) 150 g suiker 2 zakjes vanillesuiker 6 eieren 5 dl room 50 g bitterkoekjes (macarons)
Boter, de beide soorten suiker en de room in een pan doen, op een zacht vuurtje goed mengen.
Laten afkoelen tot het mengsel lauw is.
Er de eieren bijvoegen en mixen.
Gedurende 2 uur in de diepvries zetten en mixen.
De koekjes (dit mogen ook kokoskoekjes zijn) in stukjes breken en uitstrooien in een cakevorm.
Er het mengsel uit de diepvriezer overgieten.
Alles 24 uur in het diepvriesvak van de koelkast zetten.
Een uur voor het serveren de ijstaart uit de diepvriezer halen.
Een in heet water gedrenkte handdoek rond de cakevorm leggen.
De ijstaart storten op een serveerschotel.
De taart desgewenst versieren met toefjes slagroom, stukjes fruit en kokoskoekjes.
|