Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    23-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Asperges met visbeignetsxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 asperges
    peper
    zout
    500 g pladijsfilet
    2 eierdooiers
    8 cl pilsbier
    80 g bloem (tarwebloem)
    20 g kervel
    2 eetlepels kappertjes
    1 dl room
    1 eierdooier

     

    De geschilde en schoongemaakte asperges beetgaar koken in kokend gezouten water.

    De eierdooiers loskloppen met bier, peper en zout en roeren met de gezeefde bloem tot een glad beignetbeslag.

    De visfilets in reepjes snijden, ze door het beslag wentelen en goudbruin bakken in hete frituurolie.

    Laten uitlekken op keukenpapier.

    Voor de saus de eierdooier loskloppen in de hete room en er de kappertjes met een beetje kappertjesvocht doorroeren.

    De asperges en de visbeignets op warme borden schikken en overgieten met de saus. Garneren met kervelpluksels.

     

     

    Forel met noilly en verse kruiden

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 forellen
    20 g bloem (tarwebloem)
    75 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 takje dille
    25 g postelein
    4 sjalotten
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    1 dl wijn (wit/droog)
    1 dl Noilly Prat
    2.5 dl room

     

    De schoongemaakte forellen in de bloem wentelen en bakken in een pan met de boter. Kruiden met peper en zout.

    Het bakproces verloopt op een zacht vuur, gedurende 5 à 7 minuten.

    Halverwege de baktijd de vissen omdraaien zodat ze aan beide zijden mooi goud gekleurd zijn.

    De sjalotten snipperen en de dragon fijnsnijden.

    De peterselie fijnhakken en de takjes dille voor het garnituur afplukken.

    De forellen uit de pan halen en warm houden.

    De sjalotten een minuutje aanstoven in de braadpan van de forellen.

    Wijn en Noilly Prat bijgieten en even laten inkoken.

    De dragon en de room bijvoegen en weer laten reduceren tot de gewenste dikte.

    Proeven en eventueel op smaak brengen met peper, zout en Noilly Prat.

    De forellen op voorverwarmde borden leggen, overgieten met de saus, bestrooien met peterselie en versieren met takjes dille en blaadjes postelein.

     

     

    IJstaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    150 g suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    6 eieren
    5 dl room
    50 g bitterkoekjes (macarons)

     

    Boter, de beide soorten suiker en de room in een pan doen, op een zacht vuurtje goed mengen.

    Laten afkoelen tot het mengsel lauw is.

    Er de eieren bijvoegen en mixen.

    Gedurende 2 uur in de diepvries zetten en mixen.

    De koekjes (dit mogen ook kokoskoekjes zijn) in stukjes breken en uitstrooien in een cakevorm.

    Er het mengsel uit de diepvriezer overgieten.

    Alles 24 uur in het diepvriesvak van de koelkast zetten.

    Een uur voor het serveren de ijstaart uit de diepvriezer halen.

    Een in heet water gedrenkte handdoek rond de cakevorm leggen.

    De ijstaart storten op een serveerschotel.

    De taart desgewenst versieren met toefjes slagroom, stukjes fruit en kokoskoekjes.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    30-04-2006
    gouden hart
    iemand met een gouden hart en een goede apetijt

    visita Lisboa!
    >small2ed70a9a442d086e479ae4ac4.gifpanoramalisboa1qw.jpgsmall2ed70a9a442d086e479ae4ac4.gif cumprimentos

    30-04-2006 om 17:41 geschreven door alfacinha


    23-04-2006
    ijstaart
    Aangezien ik een echte ijsfanaat ben heb ik je ijstaart recept uitgeprint om binnenkort uit te proberen. Zonnige zondag. Groetjes en tot ziens, Thea.



    23-04-2006 om 14:56 geschreven door thea




    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!