Boutje van staartvis met look en courgettesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen 800g staartvis 8 dunne sneetjes bacon 2 bollen verse knoflook 8 courgettes 1 eetlepel olijfolie 1 blokje visbouillon 1 glas droge witte wijn zout peper
Vraag de visverkoper het centrale kraakbeen van de staartvis te verwijderen, maar laat de staart in zijn geheel. Haal de lookteentjes van de bollen.
Pel de helft van de teentjes en snij ze in dunne schijven.
Pel de andere helft en laat ze heel. Was de courgettes en snij ze in rondjes. Steek de gesneden schijfjes look in de staartvis op de plaats waar het kraakbeen zat.
Doe dit over de gehele lengte.
Wikkel de vis in de sneetjes bacon en bind hem op met keukengaren. Verhit de olijfolie in een kookpot.
Braad het boutje op een zacht uur aan alle kanten aan tot de sneetjes bacon beginnen te kleuren.
Haal de vis uit de kookpot en gooi de olie weg. Zet het vuur lager en leg de staartvis terug in de pot.
Los het blokje visbouillon op in een glas heet water en giet de bouillon samen met de witte wijn over de staartvis.
Doe er de hele lookteentjes en de courgettes bij.
Leg het deksel op de kookpot en laat 25 minuten pruttelen op een zacht vuur. Haal de staartvis uit de pot.
Verwijder het garen en de sneetjes bacon. Haal de courgettes en de lookteentjes uit de kookpot en schik ze op een schotel.
Snij de staartvis in schijven en leg die op de schotel. Laat het kookvocht op een hevig vuur tot de helft inkoken en giet het over het gerecht. Bestrooi met een beetje peper uit de molen en dien heet op.
|