Zeebaars op bed van aardappelpuree met zwarte olijvenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 stukjes zeebaars van ongeveer elk 100 gr.
500 gr. aardappelen
1 potje ontpitte zwarte olijven
1 potje tapenade van zwarte olijven
extra olijfolie
grof zout
verse basilicum
Bereiding:
De aardappelen pellen en koken in goed gezouten water.
Eens gekookt, de aardappelen grondig verpletteren totdat men een puree bekomt.
Daarna verdunnen met een half glas melk en zachtjes mengen op een zacht vuur.
Voeg nog wat olijfolie toe totdat u een gladde en homogene puree bekomt.
De zwarte olijven in grove stukken snijden en bij de puree voegen.
Alles warm houden.
De zeebaars op een ovenplaat in de oven koken.
Voeg er een beetje olijfolie en wat grof zout.
Ondertussen kunt U de tapenade een beetje verdunnen met wat olijfolie en laten lauw worden au bain-marie.
Een bed mousse op de borden schenken, daarna de zeebaars erop plaatsen en rondom versieren met de verdunde tapenade.
Afwerken met vers gesnipperde basilicum en in kleine blokjes gesneden kerstomaatjes.
|