Ossenhaas in korstgebakxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
800 g runderfilet (ossenhaas) 350 g briochedeeg 1 ei 10 cl porto (rood) 1 eetlepel dragon (fijngehakt) 1 takje tijm 1 cl olijfolie (extra vierge) peper zout
De avond voordien het briochedeeg klaarmaken (ongezoet).
Het deeg 2 uur laten rijzen.
Het in plasticfolie rollen en laten overnachten in de koelkast.
Het vlees enige uren voor de maaltijd braden nadat het met keukengaren is vastgezet.
De olie in de pan verhitten. De runderhaas kort aanbakken aan elke kant.
Een kleine braadslee bestrooien met tijm en gehakte dragon.
Het vlees kruiden met peper en zout en op de tuinkruiden leggen.
In een voorverwarmde oven zetten en ongeveer 10 minuten laten braden op 250 graden.
Uit de oven halen en laten afkoelen.
Het keukengaren verwijderen.
De bodem van de braadslee deglaceren met een klein scheutje water en de porto.
De braadjus afzonderlijk houden.
Het briochedeeg dun uitrollen zodat het gebraad volledig kan worden ingepakt.
Na het inpakken de randen stevig aandrukken.
Het ingepakte vlees 30 minuten laten rusten op een warme plaats.
Intussen het ei loskloppen in een kommetje.
Het ei over het deeg uitborstelen.
De oven verwarmen op 200 graden en de runderhaas ongeveer 30 minuten bakken.
De braadjus opwarmen.
De runderhaas aan tafel snijden en zeer warm opdienen.
|