Hamburger met paprika en mascarponesausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Een bijzonder geslaagde combinatie van een superlekkere hamburger, voor 4 personen, met een bereidingstijd van 30 minuten.
Ingrediënten
4 el mascarpone
2 el geraspte mierikswortel
2 el volle melk
versgemalen witte peper
sojasaus naar smaak
1 rode paprika
2 lente-uien
1/3 bos koriander
600 g gemengd gehakt (kalf-varken)
boter
4 broodjes
1 bos waterkers
1 tomaat
gemengde groene kruiden (dille, basilicum, bieslook)
Voorbereiding Meng voor de saus de mascarpone met de mierikswortel en de melk.
Kruid met peper en sojasaus.
Snij de paprika in kleine dobbelstenen, hak de lente-ui en de koriander fijn.
Meng onder het gehakt.
Vorm er hamburgers van en bak gaar in boter.
Bereidingswijze Leg tussen de broodjes, samen met waterkers, plakken tomaat en groene kruiden.
Leg er een royale eetlepel van de dikke saus op en serveer.
|