Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
De wok of een diepe braadpan inwrijven met olie, verhitten en daarin de schoongemaakte en kleingesneden asperges en hopscheuten een paar minuten roerbakken tot ze gaar zijn.
Kruiden met peper en zout en blussen met room.
De in reepjes gesneden zalm en de garnalen toevoegen met gehakt bieslook, even omroeren en serveren als voorgerecht.
Zeeduivelfilet met rijst en saffraan
Ingrediënten voor 4 personen
600 g zeeduivelfilet 150 g tomaten (gedroogd) 250 g rijst (langkorrelrijst) 20 dl visfumet 2 eetlepels jenever (oud) 40 g kaas 1 cl olijfolie (extra vierge) 75 g boter (bakboter) 1 theelepel komijnzaad 10 druppels tabasco 1 potje saffraanpoeder peper zout
De visfumet, de tabasco, zout, olijfolie en jenever samen in een pan doen en aan de kook brengen.
Hierin de blokjes gesneden zeeduivelfilet zes minuten pocheren.
De visblokjes daarna met een schuimspaan uit het pocheervocht halen en goed laten uitlekken.
De rijst gaarkoken in het pocheervocht van de zeeduivel.
De gedroogde tomaten fijnsnijden en vijf minuten voor het einde van de bereiding aan de rijst toevoegen.
De gare rijst afgieten en vermengen met het komijnzaad, de gepocheerde zeeduivelblokjes, boter en saffraan.
Het geheel nog even opwarmen op een zacht vuurtje en verdelen over voorverwarmde diepe borden of kommetjes.
Serveren met een kommetje gemalen kaas apart erbij.
Kersentaart
Ingrediënten voor 4 personen
1 dl melk (halfvol) 1 ei 10 g gist 200 g bloem (tarwebloem) 30 g suiker zout 40 g boter (bakboter) 60 g suiker 2 eierdooiers 40 g bloem (tarwebloem) 1 stokje vanille 4 dl melk (halfvol) 10 g boter (bakboter) 250 g kersen (ontpit) 1 ei 3 eetlepels bessenconfituur
Om te beginnen een gistdeeg maken.
Hiervoor melk, 1 ei en gist al roerend met elkaar vermengen.
De helft van de bloem, een snuifje zout en 30 g suiker bijvoegen en kneden.
De rest van de bloem en 40 g boter bijvoegen en kneden tot een soepel deeg.
Vervolgens de banketbakkersroom bereiden.
De suiker met kleine hoeveelheden tegelijk vermengen met de eierdooiers en er vervolgens de bloem bijvoegen.
Het vanillestokje koken in de melk, het verwijderen en de kokende melk al roerend bij het mengsel dooiers-suiker-bloem voegen.
Terug op het vuur zetten en al roerend laten doorkoken.
De bekomen room laten afkoelen.
Om velvorming te voorkomen wat boter over het oppervlak uitstrijken.
Ten slotte de taart afwerken.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
De taartvorm beleggen met klontjes boter en in de oven zetten.
Als de boter gesmolten is, de vorm uit de oven nemen en met draaiende bewegingen de boter over de bodem verdelen.
Het gistdeeg uitrollen tot een dikte van ongeveer 2,5 millimeter en daarmee de taartvorm bekleden.
10 minuten laten rusten.
De banketbakkersroom in de taartvorm gieten en daarop de (uitgelekte) vruchten leggen (in plaats van kersen kunnen ook krieken, abrikozen of perziken worden genomen).
De randen van de taart lichtjes bestrijken met opgeklopt ei.
Bakken in een oven van ongeveer 200 graden gedurende 20 tot 30 minuten.
De taart laten afkoelen.
Ondertussen de confituur met wat water verdunnen en opkoken.
Voor allen die naar Oostende zijn gegaan wens ik een bijzondere fijne dag toe en ik hoop van harte dat de actie "Belgen in nood" een daverend success mag worden. Zelf kan papa Ronny er niet bij zijn want die is niet meer zo goed te been. Wij zullen de verslagen wel lezen op de diverse blogs.
400 g zeeduivelfilet 25 g ansjovisfilets (in olie) 3 tomaten 2 eetlepels kappertjes 6 blaadjes basilicum 25 g kaas 50 g boter (bakboter) 0.5 cl olijfolie (extra vierge) peper zout
Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien met peper en zout.
De zeeduivelfilets erin schikken met hun dunste delen naar het midden van de schaal toe.
Op smaak brengen met peper en zout.
De ansjovisfilets diagonaal op de zeeduivelfilets schikken.
De kappertjes goed laten uitlekken en over de vissen verdelen.
Enkele nootjes boter erop leggen, de schaal afdekken en zeven minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.
Uit de oven nemen.
De grill voorverwarmen en de bereiding nog twee minuten onder de grill zetten bij 375 W.
De tomaten wassen, halveren, kruiden met peper en zout, beleggen met de gemalen kaas en een blaadje basilicum, besprenkelen met olijfolie en twee minuten grillen bij 375 W.
De zeeduivelfilets op warme borden schikken, garneren met de tomaat en serveren met aardappelpuree of een sneetje stokbrood.
600 g krieken 200 g braambessen 4 eieren 6 dl melk (vol) 175 g poedersuiker 125 g bloem (tarwebloem) 75 g boter (roomboter) zout
De oven voorverwarmen op 180 graden.
De krieken en de braambessen spoelen onder stromend water.
Goed laten uitlekken, de steeltjes verwijderen en de krieken ontpitten.
Tweederde van de boter smelten in een pannetje.
De bloem in een kom strooien, een kuiltje maken en hierin de gesmolten boter gieten samen met de helft van de suiker, het zout en de losgeklopte eieren.
Goed mengen.
Een glazen schaal invetten met de rest van de boter en er een bodem deeg in aanbrengen. Hierop de krieken en de bramen schikken.
Bedekken met de rest van het deeg.
In de oven zetten en 40 minuten laten bakken.
Uit de oven halen, bestrooien met de rest van de suiker en opnieuw 20 minuten in de oven zetten.