Gevulde satésaus met rijstxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
400 gram kipfilet of hamlap
4 ons rijst
250 gram champignons
2 preien
2 uien
groot blik perziken op sap
5 el pindakaas
3 tl sambal
5 el ketjap
2 tl gemberpoeder
2 tn knoflook
Zout
Snijd het vlees in stukjes en bak het bruin met gemberpoeder, zout en 1 tl sambal.
Kook intussen de rijst.
Snij de prei, ui, knoflook en champignons in stukjes.
Haal het vlees uit de pan en bak de groenten hierin.
Laat de perziken uitlekken, bewaar het vocht en snijd ze in stukjes.
Voeg de sambal, ketjap, pindakaas bij de groenten en laat dit warm worden.
Voeg zoveel perziksap toe tot de gewenste dikte bereikt is.
Voeg tot slot het vlees en de perziken toe en warm alles goed door.
|