Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    27-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Staartvis met kerrie en fijne groentjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    1 bos jonge wortelen
    1 bos knolraapjes
    1 bos groene asperges
    200g diepgevroren prinsessenboontjes
    800g staartvis
    1 eetlepel olijfolie
    4 eetlepels (magere) room
    1 koffielepel kerriepoeder
    zout
    peper

    Schraap de wortelen en de knolraapjes en snij er de uiteinden af.
    Was de asperges en snij er de punten af op een lengte van 10 tot 15 cm.

    Leg de stelen weg voor als u eens soep maakt.

    Bind de aspergepunten samen in een bundeltje.
    Haal de prinsessenboontjes uit de diepvries.
    Breng water met een beetje zout aan de kook en laat de wortelen en de knolraapjes in 15 tot 20 minuten gaar worden.

    Vul twee andere kookpotten met water en breng aan de kook.

    Kook in de ene pot de asperges in 10 tot 15 minuten gaar en in de andere de prinsessenboontjes in 15 minuten gaar.

    Prik erin met de punt van een mes om te zien of ze gaar zijn.
    Snij intussen de staartvis overlangs in grote medaillons.

    Verhit de olie in een braadpan.

    Bak de medaillons 5 minuten en keer ze regelmatig om zodat ze aan elke kant mooi bruin worden.

    Haal de medaillons uit de pan en hou ze warm.

    Gooi de olie weg en doe de room in de pan.

    Doe er de kerrie bij en meng goed.

    Leg de medaillons in de room en laat 5 minuten stoven op een zacht vuur.

    Breng op smaak met peper en zout.
    Giet de groenten af en schik ze op een schotel.

    Leg de medaillons erbovenop en overgiet met de kerrieroom.

    Dien heet op.

    27-04-2006 om 10:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-04-2006 om 10:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Frisse sla met ham

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 krop eikenbladsla
    250 g ham
    12 asperges
    250 g oesterzwammen
    1 stronkje witloof
    2 stengels bleekselderij
    5 olijven (groen)
    5 olijven (zwart)
    50 g rode bessen
    25 g boter (bakboter)
    2 cl wijnazijn (wit)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    6 cl olijfolie (extra vierge)
    1 sjalot
    peper
    zout

     

    De sla en het witloof schoonmaken en de blaadjes in niet al te fijne reepjes snijden.

    De aspergepunten beetgaar koken in licht gezouten water.

    Afgieten en laten uitlekken op keukenpapier.

    De selderij in schijfjes snijden, de oesterzwammen schoonborstelen en in stukjes verdelen.

    De selderij en de oesterzwammen fruiten in de boter en kruiden met peper en zout.

    De ham in reepjes snijden.

    De rode bessen spoelen en van de takjes halen.

    De olijven ontpitten.

    Alle ingrediënten op een grote schaal verdelen.

    Een vinaigrette bereiden door in een slakom de azijn te mengen met peper en zout.

    Onder voortdurend roeren er druppelsgewijs de olijfolie bijvoegen.

    De fijngehakte tuinkruiden door de saus roeren en er ten slotte het fijngesnipperde sjalotje bij doen.

    Een beetje vinaigrette over het slaatje gieten en de rest apart serveren in een kommetje.

     

     

    Konijn met sojascheuten in de wok

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g konijnenfilet
    200 g sojascheuten
    4 preiwitten
    250 g oesterzwammen
    4 cl arachideolie
    peper
    6 eetlepels ketjap (sojasaus)

     

    De wok verhitten en goed inwrijven met olie.

    Daarin het vlees kort aanbakken, aan de kant schuiven en de kleingesneden groenten toevoegen.

    Een paar minuten roerbakken en dan de gewassen sojascheuten toevoegen.

    Kort laten bakken en alle ingrediënten door elkaar scheppen.

    Op smaak brengen met vers gemalen peper en de sojasaus.

    Serveren met rijst.

     

     

    Pannenkoekjes met appel en kaneelsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g bloem (zelfrijzend)
    2 eieren
    3 dl melk (halfvol)
    8 cl arachideolie
    zout
    wijnsteenbakpoeder
    30 g rozijntjes
    1 dl room
    0.5 theelepel maïszetmeel
    kaneelpoeder
    esdoornstroop
    2 appelen (Jonagold)

     

    Maak het beslag.

    Klop de eieren los en voeg het meel, het wijnsteenbakpoeder, de melk en het zout toe.

    Roer goed.

    Verhit de olie in een pan.

    Bak dunne pannenkoekjes en hou ze warm.

    Schil de appelen en haal het klokhuis eruit.

    Snij de appelen in ronde schijven.

    Bak ze lichtbruin en bestrooi ze met kaneel.

    Roer het maïszetmeel door de koude room.

    Breng het mengsel aan de kook tot het dikt.

    Voeg van het vuur kaneel en esdoornstroop aan dit sausje toe.

    Leg op elk bord een in 4 gevouwen pannenkoek en serveer de appelen erbij.

    Bestrooi de appelen met de krenten.

    Schenk er een lepeltje saus over.

    27-04-2006 om 10:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    27-04-2006 om 09:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Boutje van staartvis met look en courgettes

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    800g staartvis
    8 dunne sneetjes bacon
    2 bollen verse knoflook
    8 courgettes
    1 eetlepel olijfolie
    1 blokje visbouillon
    1 glas droge witte wijn
    zout
    peper

    Vraag de visverkoper het centrale kraakbeen van de staartvis te verwijderen, maar laat de staart in zijn geheel.
    Haal de lookteentjes van de bollen.

    Pel de helft van de teentjes en snij ze in dunne schijven.

    Pel de andere helft en laat ze heel.
    Was de courgettes en snij ze in rondjes.
    Steek de gesneden schijfjes look in de staartvis op de plaats waar het kraakbeen zat.

    Doe dit over de gehele lengte.

    Wikkel de vis in de sneetjes bacon en bind hem op met keukengaren.
    Verhit de olijfolie in een kookpot.

    Braad het boutje op een zacht uur aan alle kanten aan tot de sneetjes bacon beginnen te kleuren.

    Haal de vis uit de kookpot en gooi de olie weg.
    Zet het vuur lager en leg de staartvis terug in de pot.

    Los het blokje visbouillon op in een glas heet water en giet de bouillon samen met de witte wijn over de staartvis.

    Doe er de hele lookteentjes en de courgettes bij.

    Leg het deksel op de kookpot en laat 25 minuten pruttelen op een zacht vuur.
    Haal de staartvis uit de pot.

    Verwijder het garen en de sneetjes bacon.
    Haal de courgettes en de lookteentjes uit de kookpot en schik ze op een schotel.

    Snij de staartvis in schijven en leg die op de schotel.
    Laat het kookvocht op een hevig vuur tot de helft inkoken en giet het over het gerecht. Bestrooi met een beetje peper uit de molen en dien heet op.

     

    26-04-2006 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-04-2006 om 16:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Smoothie van zwarte bessen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g zwarte bessen
    10 dl yoghurt (mager)
    1 takje citroenmelisse

     

    Maak de bessen schoon en leg ze 1 uur in de diepvries.

    Pureer de bevroren bessen samen met de citroenmelisse en de yoghurt met de staafmixer tot een schuimige massa.

    Serveer in een smal hoog glas met een rietje.

    26-04-2006 om 14:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Shortbread

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    115 g boter (roomboter)
    50 g basterdsuiker
    225 g bloem
    4 theelepels suiker

     

    Shortbread is een kruimelig Schots biscuit, met een volle botersmaak.

    Ook voor shortbread heeft iedere Schotse familie haar eigen recept.

    Sommigen rollen het deeg dun uit, anderen maken er langwerpige koekjes van minstens 1/2 cm dik van.

     

    Bereiding:

    Klop de boter en de suiker met de handmixer in ca. 5 minuten tot een romige massa.

    Klop de bloem er in gedeelten door tot een stevig deeg ontstaat.

    Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van ca. 22 cm doorsnede.

    Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Snijd de lap in 12 punten en prik met een vork gaatjes in de punten.

    Bak de biscuits in een voorverwarmde oven van 150°C in 30-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de biscuits op een taartrooster afkoelen en bestrooi ze met fijne tafelsuiker.

    26-04-2006 om 10:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-04-2006 om 09:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Aardappelsoep met lentegroenten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg aardappelen (Bintje)
    250 g spek (gezouten)
    4 preiwitten
    4 stengels bleekselderij
    2 wortelen
    4 uien
    2 raapjes
    15 dl kippenbouillon
    25 g kervel
    2 tomaten
    25 g boter (bakboter)
    1 kruidentuiltje
    peper
    zout

     

    Het gezouten spek in dobbelsteentjes snijden.

    De ui, prei, wortelen, raap en de selderij in reepjes snijden.

    De geschilde aardappelen in kleine blokjes snijden.

    Het spek met boter aanfruiten.

    De soepgroenten kort meestoven zonder te kleuren.

    Bevochtigen met de kippenbouillon.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Het kruidentuiltje bijvoegen.

    Ondertussen de tomaten pellen, ontpitten en in stukjes snijden.

    De soep laten koken op een matig vuur.

    Na een kwartier de aardappelblokjes bijvoegen en nog een tiental minuten laten koken (ervoor zorgen dat de ingrediënten niet platgekookt worden).

    Het kruidentuiltje verwijderen.

    De soep in kommetjes scheppen en versieren met stukjes tomatenvlees en enkele blaadjes kervel.

     

     

    Lamsburgertjes met broccoliroomsaus en fijne groenten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g gehakt (lamsgehakt)
    3 sjalotten
    1 ei
    paprikapoeder
    4 druppels tabasco
    0.5 paprika (rood)
    250 g broccoli
    2 dl room
    10 g suiker
    100 g boter (roomboter)
    2 eetlepels kippenbouillon
    2 wortelen
    peper
    zout

     

    De sjalotten pellen en zeer fijn hakken.

    Het lamsgehakt in een kom doen en mengen met tweederde van de sjalotten, het ei, een halve theelepel paprikapoeder en de tabasco.

    Kruiden met peper en zout en afgedekt in de koelkast zetten.

    De broccoli schoonmaken en in zeer fijne roosjes verdelen.

    De paprika wassen, halveren, de zaadlijst verwijderen en in gelijke ruitjes snijden.

    De broccoliroosjes en de paprikaruitjes gedurende 2 tot 3 minuten blancheren in licht gezouten water.

    Onmiddellijk afgieten en laten uitlekken.

    De helft van de broccoliroosjes apart houden voor de saus en de afwerking.

    De wortelen spoelen en schrapen.

    In de lengte doorsnijden in niet te dunne plakken.

    Met een vormpje in stermotief er sterren uitduwen.

    Deze sterren beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten en laten uitlekken.

    Vervolgens laten glanzen in een weinig boter en bestooien met een beetje suiker.

    Warm houden.

    Het lamsgehakt voorzichtig mengen met de broccoliroosjes en de paprikaruitjes.

    Het mengsel in gelijke porties verdelen en van elke portie een hamburger vormen.

    Boter in een pan smelten en er de lamsburgertjes in ongeveer 15 minuten aan beide kanten gaarbakken.

    Ondertussen de room verwarmen samen met de kippenbouillon, enkele broccoliroosjes en de rest van de fijngesnipperde sjalotten.

    Zachtjes laten inkoken, mixen en vervolgens zeven.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Opkloppen met enkele klontjes koude boter.

    Op verwarmde borden een spiegel aanbrengen van broccoliroomsaus.

    In het midden een lamsburger leggen.

    Verder versieren met de overblijvende broccoliroosjes en de wortelsterren.

    Opdienen met fijne frietjes.

     

     

    Kippenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 eierdooiers
    1.2 dl water
    180 g suiker
    180 g amandelpoeder
    300 g broodkruim
    kaneelpoeder
    100 g bloem (tarwebloem)
    75 g boter (roomboter)
    25 g boter (bakboter)

     

    De suiker en het water tot een stroopje koken.

    Laten afkoelen.

    Ondertussen de eierdooiers kloppen en er met een fijn straaltje het stroopje bijgieten.

    Vervolgens het amandelpoeder, het broodkruim, de bloem, de boter en de kaneel toevoegen.

    1 uur laten opstijven in de koelkast.

    Boter smelten en met een kwast de bakplaat insmeren.

    Met mooie vormpjes 20 tot 22 koekjes uit het deeg steken en die gedurende 30 minuten in een oven van 190 graden goudbruin bakken.

    Heerlijk met een kopje koffie.

    26-04-2006 om 09:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-04-2006 om 09:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Hamburger met aardappelrösti

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 bosjes radijsjes
    2 wortelen
    peper
    zout
    2 cl wijnazijn (wit)
    1 cl notenolie
    1 cl arachideolie
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    4 aardappelen (Bintje)
    80 g boter (bakboter)
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    4 hamburgers
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    De radijsjes wassen en de wortelen schillen.

    Beide in dunne plakjes snijden en vervolgens in kleine staafjes.

    Peper en zout door de azijn roeren tot het zout opgelost is en er beide soorten olie doorkloppen.

    De groenten 30 minuten laten marineren in de vinaigrette en er de gehakte peterselie doorroeren.

    De aardappelen schillen, ze grof raspen, mengen met peper en zout en er hoopjes van maken. Bakken in de helft van de boter met de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag tot ze goudgeel en krokant zijn.

    Nu en dan een beetje platdrukken.

    De hamburgers aan beide kanten mooi bruin bakken in de rest van de boter op een tamelijk zacht vuur.

    Serveren met telkens 2 eetlepels gemarineerde groenten en aardappelrösti.

    Een pittige en gezonde variant op de traditionele hamburgersausen.

     

    Tip:

    De aardappelrösti kunnen worden gemengd met allerlei geraspte groenten als wortelen, courgettes, koolrabi, knolselderij of met geraspte kaas.

    25-04-2006 om 19:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    25-04-2006 om 19:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde courgette met gierst

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kopje gierst
    2 paprika's (rood)
    2 courgetten
    5 dl tomatensaus
    2 tomaten
    1 ui
    3 eetlepels sojaroom
    100 g emmental (geraspt)
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 takje oregano
    peper
    kruidenzout

     

    Kook de gierst gaar.

    Was de paprika's en snij ze in kleine stukjes.

    Was de courgettes en blancheer ze enkele minuten in hun geheel.

    Snij de geblancheerde courgettes doormidden en hol ze wat uit met een lepel.

    Hak het courgettevruchtvlees fijn.

    Snipper de ui.

    Verwarm de olijfolie.

    Fruit de ui, voeg de paprikastukjes, een bodempje water en het courgettevruchtvlees toe.

    Stoof de groenten gaar.

    Ontvel intussen de tomaten en snij ze in stukjes.

    Verwarm de tomatensaus en voeg er de tomaten, de gare groenten, de gare gierst, room, peper, oregano en zout aan toe.

    Schep deze vulling in de courgette.

    Bestrooi met kaas.

    Plaats in een ingeoliede ovenschaal en laat ongeveer 10 minuten gratineren (180°C).

     

    Tips:
    U kunt ook rijst nemen in plaats van gierst.
    U kunt ook de rollen omkeren: vul 4 kleine rode paprika's en gebruik voor de vulling 1 middelgrote courgette in plaats van de paprika's.

    25-04-2006 om 12:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-04-2006 om 12:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Exotische kikkererwtenkroketjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g kikkererwten
    3 wortelen
    50 g boekweitmeel
    1 eetlepel sojasaus
    2 takjes koriander
    0.5 theelepel kurkumapoeder
    cayennepeper
    0.5 theelepel kerriepoeder
    0.5 theelepel kardemomzaadjes
    olijfolie om te bakken

     

    Laat de kikkererwten eerst 8 uur in water weken.

    Kook ze daarna en mix ze fijn.

    Maak de wortelen schoon en rasp ze zeer fijn.

    Was de koriander en hak fijn.

    Meng het kikkererwtenmengsel met de wortelen, het boekweitmeel, de sojasaus, de koriander en de rest van de kruiden.

    Rol met vochtige handen balletjes van het mengsel.

    Verhit de olie en bak de kroketjes goudbruin.

    Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    25-04-2006 om 11:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    25-04-2006 om 11:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Lamsoornoedels

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g lamsoor
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    1.25 dl room
    3 eieren
    50 g fetakaas
    peper
    60 g bloem (tarwebloem)
    100 g paneermeel
    10 dl groentebouillon

     

    Was de lamsoor en laat uitlekken.

    Stoof gedurende twee minuten in wat hete olie en pureer met de room.

    Kneed met de eieren, de fetakaas, de bloem en het paneermeel tot een stevig mengsel.

    Breng op smaak met peper.

    Draai knikkergrote balletjes.

    Pocheer de balletjes 10 minuten in de bouillon die net tegen de kook aan is.

     

     

    Artisjok-courgette-aspergetaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g boter (ongezouten)
    200 g bloem
    zout
    200 g jonge asperges
    3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    4 jonge courgettes
    175 g artisjokharten op olie
    2 teentjes knoflook
    1 bosje basilicum
    2 eieren
    200 g Parmezaanse kaas
    peper (zwarte peper)
    zeezout

     

    Groentetaart is echt een trattoriagerecht en is heel geschikt als vlugge maaltijd thuis.

    Dit is een ideaal lunchgerecht, aangezien het snel te bereiden en smakelijk is.

    Probeer ook eens andere groenten in dit gerecht.

    Deze taart is een Italiaanse klassieker.

     

    Meng boter en bloem met 4 eetlepels ijskoud water en een snufje zout in een keukenmachine tot deeg.

    Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 45 minuten in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Leg de asperges (in schuine stukken van 2,5 cm gesneden) op een bakplaat en sprenkel er 1 eetlepel olijfolie over.

    Rooster ze in 6 minuten zacht maar beetgaar.

    Bak de courgettes (in dunne, schuine plakken gesneden) in de resterende olie goudbruin.

    Snij de artisjokharten in vieren en hak de knoflookteentjes.

    Scheur de basilicum, klop de eieren los en rasp de parmezaanse kaas.

    Meng alle andere ingrediënten voor de vulling met de asperges en de courgettes en breng het geheel op smaak met zout en peper.

    Rol het deeg uit tot een lap van 1 centimeter dik en ongeveer 35 centimeter in het vierkant. Bekleed er een taartvorm mee.

    Prik het deeg overal in met een vork en zet het 10 minuten in de koelkast tot het stevig is.

    Zet het vanuit de koelkast direct in de oven en bak het in 10 minuten lichtbruin.

    Hiermee voorkomt u dat het deeg inzakt en het heeft zo ook geen tijd om te rijzen.

    Verdeel het groentemengsel gelijkmatig over de taartbodem en bak het in 15 minuten goudbruin.

    Laat de taart afkoelen en serveer in punten.

     

     

    Cake met citroenmelisse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    200 g suiker
    200 g bloem (zelfrijzend)
    4 eieren
    3 eetlepels citroensap
    2 eetlepels citroenmelisse (fijngehakt)

     

    Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en meng ze met de suiker.

    Roer er één voor één de hele eieren door en voeg het citroensap toe.

    Voeg voorzichtig de bloem toe en roer het geheel tot een soepel deeg.

    Meng tenslotte de fijngehakte citroenmelisse door het beslag.

    Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk ondertussen een cakevorm met boter en bloem. Schep het deeg in de vorm en laat 45 minuten bakken in de oven.

    Haal de cake uit de vorm en laat omgekeerd op een rooster afkoelen.

    25-04-2006 om 11:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    25-04-2006 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Champignonpannenkoek

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    60 g bloem (tarwebloem)
    1 ei
    1.25 dl melk (halfvol)
    zout
    2 g bakpoeder
    250 g champignons
    5 sneetjes spek (gerookt)
    2 uien
    selderijzout
    peper
    20 g boter (bakboter)
    2 dl room

     

    Voor het deeg de bloem mengen met het bakpoeder en het zout.

    Het losgeklopte ei en de melk toevoegen en tot een glad deeg roeren.

    Dunne pannenkoekjes bakken en warm houden.

    Het spek in dobbelsteentjes snijden.

    De uien schoonmaken en fijnsnijden.

    Het spek en de ui fruiten in wat boter.

    De champignons afborstelen en in schijfjes snijden en eveneens aanfruiten in wat boter. Kruiden met een flinke snuif selderijzout en er het spek met de uien bijvoegen.

    Alles laten stoven.

    De room toevoegen en laten indikken.

    Op smaak brengen met peper.

    Op elke pannenkoek een weinig vulsel scheppen en dubbel plooien of oprollen.

    Warm opdienen.

    24-04-2006 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!