Schelvis in frituurxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
800 g schelvisfilet 1 citroen 50 g bloem (tarwebloem) 1 dl melk (halfvol) 1 ei peper zout
De visfilets goed droogdeppen.
Naar smaak kruiden met zout en peper.
Een vrij vloeibaar deeg roeren met het losgeklopte ei, de bloem, de melk en het citroensap.
De visfilets door het beslag halen en even laten uitlekken.
Ze vervolgens in hete frituurolie goudbruin bakken.
Even laten uitlekken op huishoudpapier.
Goed heet opdienen met gekookte aardappeltjes en met een gemengd slaatje, aangemaakt met een lichte vinaigrette.
Kippenboutjes met groenten in de braadzak
Ingrediënten voor 4 personen
4 kippenbouten zout paprikapoeder 2 sjalotten 2 preiwitten 0.25 bloemkool 2 paprika's (rood) 1 eetlepel kippenbouillon 2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
De kippenboutjes inwrijven met zout en paprikapoeder en laten kleuren in een pan met antikleeflaag.
De oven voorverhitten op 180 graden.
De schoongemaakte groenten klein snijden.
De kippenbouten en de groenten met de kippenbouillon in een braadzak doen.
De zak sluiten en bovenaan een paar keer doorprikken met een vork.
In het midden van de oven schuiven en in 25 minuten laten gaar worden.
De braadzak openen, de kip met de groenten en de bouillon in een serveerschaal doen en bestrooien met tuinkruiden.
Amandeltaart
Ingrediënten voor 4 personen
60 g boter (roomboter) 2 eieren 200 g bloem (tarwebloem) 150 g suiker 0.3 dl melk (halfvol) 100 g boter (roomboter) 150 g amandelschilfers 0.2 dl melk (halfvol) 100 g suiker
De eieren klutsen, de boter smelten zonder te bruinen en samen met de bloem, de melk en de suiker bij de eieren voegen.
De oven voorverwarmen en daarin een bakvorm met enkele klontjes boter plaatsen.
Na 5 minuten uit de oven nemen en met draaibewegingen de boter over de vorm verdelen.
Het deeg in de vorm doen en 10 minuten op 220 graden laten bakken in de oven.
Ondertussen de amandelsaus bereiden.
Hiervoor de rest van de melk, de boter en de suiker samen met de amandelen in een steelpan doen en verwarmen tot de suiker gesmolten is.
De taart uit de oven nemen en overgieten met de saus.
Nog een kwartier laten verder bakken.
Buiten de oven laten afkoelen.
|