Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Drie blondjes solliciteerden voor de laatste beschikbare plaats bij de FEDERALE POLITIE
De inspecteur die de selectieprocedure leidde keek naar de drie blondjes voor hem en vroeg: "Zo, jullie willen allemaal politiedetective worden hé?"
De blondjes knikten alle drie heftig.
"Goed" zei de agent.
Hij stond op, haalde een klasseur uit de kast en nam er een dossier uit.
Terug gezeten opende hij deze, nam er een foto uit en zei:
"Om detective te kunnen worden, moet je kunnen DETECTEREN.
Je moet in staat zijn om in een oogopslag kleine maar belangrijke details te zien zoals littekens, vlekken, haarkleur enz."
Hij stak plots de foto vlak voor het gezicht van de eerste blondine en trok ze terug weg na twee seconden.
"Nu" zei hij, "heb jij iets bijzonders opgemerkt aan deze man?"
Het blondje zei direct, "Ja natuurlijk. Hij heeft maar één oog!"
De agent schudde zijn hoofd en zei, "Natuurlijk heeft hij maar één oog op deze foto! Het is een profielfoto, een zijaanzicht! Jij bent gebuisd!" Het blondje liet haar hoofd tussen de schouders zakken en schuifelde naar buiten.
De agent draaide zich naar het twee blondje, hield opnieuw de foto twee seconden voor haar gezicht , trok ze weg en vroeg:
"En jij? Heb jij iets bijzonders aan deze man gezien?"
"Jazeker, hij heeft maar één oor!!!!!!!!"
De man sloeg met zijn hand tegen zijn hoofd en riep, "Heb je dan niet gehoord wat ik tegen die andere dame zei? Dit is een PROFIEL van die mans gezicht. Natuurlijk kan je maar één oor zien! Jij bent ook gebuisd, verdwijn maar!"
Schaapachtig vertrok ook het tweede blondje.
De agent draaide zich naar het derde en laatste blondje en mompelde : "Dit is waarschijnlijk tijdverlies, maar alla...."
Hij hield ook bij haar de foto enkele seconden voor haar gezicht, trok ze weg en zei: "OK, viel jou iets bijzonders op aan deze man?"
Het blondje antwoordde : "Het viel mij direct op dat deze man contactlenzen draagt."
De agent fronste de wenkbrauwen, keek nog eens naar de foto en begon toen tussen de documenten van het dossier te zoeken. Hij keek naar het blondje met een stomverbaasde uitdrukking op zijn gezicht en zei: "Je hebt het absoluut juist! Zijn daderprofiel zegt inderdaad dat hij contactlenzen draagt! Hoe kon jij dat in godsnaam zien op deze foto?"
Het blondje zuchtte, rolde met haar ogen om zoveel onbegrip en zei:
"Pfoeh! Met maar één oog en één oor kan hij zeker geen bril dragen!!"
8 eieren 5 dl melk (halfvol) 125 g boter (bakboter) 250 g bloem (tarwebloem) 100 g kaas peper zout nootmuskaat
Een bakplaat beboteren en bestuiven met bloem.
De boter in stukjes hakken.
De bloem zeven.
De melk koken en de peper, het zout, de nootmuskaat en de klontjes boter toevoegen. Wanneer de melk goed kookt, van het vuur halen en er de bloem bijvoegen.
Grondig mengen met een houten lepel en opnieuw op het vuur zetten.
Het deeg mag goed drogen onder voortdurend roeren.
Wanneer het deeg een vliesje nalaat op de bodem van de kom is het droog genoeg.
Van het vuur halen en er één voor één de eieren doorroeren.
Het deeg mag niet te vloeibaar worden.
De kaas door het deeg mengen.
Met een koffielepel kleine hoopjes vormen op een bakplaat.
Gedurende 10 minuten bakken in een op 190 graden voorverwarmde oven en eventueel wat laten drogen in de oven.
Binnenin mag het deeg nog wat vochtig zijn.
De soezen lauw of koud opdienen.
Gevulde kippenfilet
Ingrediënten voor 4 personen
600 g kippenfilet 125 g spinazie 4 sneetjes spek (gerookt) 4 wortelen 75 g boter (bakboter) 1 paprika (rood) 1 sjalot 1 eetlepel kippenbouillon 0.5 dl room peper zout
De kippenfilets middendoor snijden, bedekken met huishoudfolie en goed plat kloppen met een houten plankje.
De kippenfilets kruiden met peper en zout.
De spinazie koken in gezouten water en goed laten uitlekken.
De wortelen schillen en blancheren.
De gekruide kippenfilets bedekken met spinazieblaadjes, een sneetje rookspek en een wortel. Dichtvouwen, opbinden met keukengaren en even laten rusten.
Vervolgens gaar en goudbruin bakken in de hete boter.
Intussen de saus bereiden.
De paprika en de sjalot schoonmaken en laten gaarkoken in de kippenbouillon.
Pureren met de staafmixer en door een fijne puntzeef gieten.
Kruiden met peper en zout, de room erdoor roeren en laten doorwarmen.
De kippenfilets uit de braadpan nemen, in schuine plakken snijden en serveren met de paprikasaus.
Platbrood met druiven
Ingrediënten voor 4 personen
30 g gist 2.4 dl water (lauwwarm) 360 g bloem (volkoren) 30 g boter (bakboter) 180 g druiven (blauw) 7 theelepels suiker
Verwarm de oven voor op 200°C.
Los de gist in circa 10 minuten op in water.
Doe het mengsel met de bloem in een kom en meng het met een vork in een ronddraaiende beweging tot het water is geabsorbeerd en het deeg is gevormd.
Vorm het deeg tot een bal en leg deze op een met bloem bestoven werkoppervlak: kneed het een paar minuten met de palmen van uw handen tot een glad deeg.
Kneed het weer in de vorm van een bal, leg de deegbal in een met bloem bestoven kom en dek de kom goed af met huishoudfolie.
Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld (de tijd hangt af van de temperatuur in de kamer).
Vet een ronde taartvorm met een diameter van circa 30 cm in met boter en bestuif de bakvorm met bloem.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak tot het in de bakvorm past.
Doe het deeg in de vorm, dek de vorm af met een doek en laat het nog eens 10 minuten rijzen. Verdeel de druiven over het deeg, strooi er suiker over en bak het brood circa 30 minuten tot het mooi goudbruin van kleur is en goed gerezen.
1 ongesneden bruin brood, bolvorm, eventueel zelf gebakken
250 gr. gehakt
1 gesneden ui
zout
peper
1 tl kerrie poeder
1 tl mosterd
100 gr. kaas
2 bananen
250 gr. zuurkool
2 el rozijnen
Bereiding:
Snijd een kapje van de bruine bol af (bewaren), hol het brood uit tot op 1 cm van de randen, bewaar het broodkruim.
Bak het gehakt rul in de pan ca. 5 minuten, voeg ui, broodkruim, zout, peper, kerriepoeder en mosterd toe.
Bak het geheel nog een minuut of 5, snijd ondertussen de kaas in blokjes en voeg deze van de warmtebron af erbij.
Pel de bananen, snijd in plakjes, snijd de zuurkool wat kleiner en wel de rozijnen, verwarm de oven voor op 225 graden/stand 5.
Schep in de bruine bol eerst de helft van het gehaktmengsel, dan de in plakjes gesneden bananen, zuurkool met de uitgelekte gewelde rozijnen, en de rest van het gehaktmengsel, zet het kapje weer op het brood.
Verpak het brood in aluminiumfolie en laat het in ca 20 minuten door en door warm worden.
Neem het brood uit de alufolie en snijd het in punten.
De aardappelen schillen en in zeer fijne schijfjes snijden.
Drievierde van de boter samen met de olijfolie laten smelten op een matig vuur.
De aardappelen toevoegen en op smaak brengen met zout.
Gedurende 25 minuten braden, waarbij de pan voor de helft wordt afgedekt met aluminiumfolie.
Af en toe opschudden tot de aardappelschijfjes aan beide kanten mooi bruin gebakken zijn. Eventueel het vuur lager zetten om aanbranden te voorkomen.
Met een grote spaan de aardappelschijfjes overscheppen in een antikleefvorm, licht aandrukken en in de oven zonder deksel laten bakken gedurende 20 minuten.
De vorm op matig vuur plaatsen, de rest van de boter langs de randen aanbrengen om ze langs de wanden te laten aflopen.
Een grote serveerschotel nemen en de bakvorm omkeren om de aardappeltaart uit de vorm te halen (de uiteindelijke vastheid hangt af van de soort aardappelen die gebruikt werden ; bloemige aardappelen geven het beste resultaat).
Knoflook en peterselie over de aardappeltaart strooien en onmiddellijk opdienen.
Tip: dit gerecht wordt bijzonder feestelijk als de aardappelen in plaats van in boter in ganzenvet gefruit worden in een gietijzeren pan en ze daarna in een vertinde koperen pan in de oven worden gebakken.
Geen aarden, glazen of porseleinen schotel gebruiken: de aardappelen zouden kleven en week worden.
Voor meer dan 6 personen kunnen best 2 aardappeltaarten worden bereid.
Het was echt leuk gisteravond bij de buren. Wij hadden een mosselavond georganiseerd en dat is reuze gelukt. Het was na middernacht dat iedereen weer thuis was. Ondertussen zijn er al afspraken gemaakt wat we zoal gaan doen op het einde van het jaar. Ik hou julie op de hoogte. Nu is het tijd om mijn eten klaar te maken en straks ben ik er weer met het menu van de dag en nog andere leuke dingen.
Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood in een keukenmachine of in een kom: het gehakt, 1/3 van de uien, het ei, het gemalen piment, de helft van de knoflook, de helft van de olijfolie, het brood, zout en peper.
Vet een patévorm in en stort hierin het aangemaakte gehakt.
Zet het gedurende 60 minuten in de oven, dek het vlees eventueel af als het bovenop te donker wordt voor het eind van de oventijd.
Maak in de tussentijd de ratatouille: snijd de groenten en de rest van de knoflook grof in de keukenmachine of met de hand.
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan met dikke bodem en doe hierin de groenten.
Bak ze kort op hoog vuur aan, voeg de kruiden, zout en peper toe, roer alles goed door elkaar en blus af met de rode wijn en de bouillon.
Zet het vuur heel laag en laat de ratatouille ook een uur pruttelen met het deksel op een kiertje erop.
Stort het gehaktbrood als het gaar is, laat het even afkoelen en snijd er dan dikke plakken van. Leg een of twee plakken op een bord met een lepel ratatouille.
Lekker met polenta of couscous.
Marsepein
Ingrediënten voor 4 personen
2 eiwitten 250 g amandelpoeder 250 g poedersuiker 0.5 eetlepel citroensap
Het amandelpoeder grondig mengen met de poedersuiker.
De eiwitten lichtjes opkloppen en door het amandelmengsel roeren.
Besprenkelen met enkele druppels citroensap (rozenwater of oranjebloesemwater).
Op een werkvlak wat poedersuiker strooien en de marsepein kneden tot hij licht en soepel is.
In folie wikkelen en koel bewaren.
Tip: van de marsepein kunnen ook kleine balletjes worden gerold.
Bestrooid met wat cacaopoeder zien ze er extra feestelijk uit.
Hier zijn we eindelijk weer. Het was heel de voormiddag druk. Er zijn boodschappen gedaan voor de mosselavond vanavond. Dennis heeft goed meegeholpen. Straks volgen hier nog het menu van de dag, een extra recept en Garfield.
Het was een mooie dag vandaag. Wij zijn dus op bezoek geweest bij de buren. Het was daar echt gezellig en ondertussen hebben wij afgesproken om morgen samen boodschappen te doen en morgenavond genieten van een mosselavond. Zodus, weeral prettige dingen in het vooruitzicht. Ik zeg alvast slaapwel aan iedereen en graag tot morgen.
1250 g Noordzeegarnalen (ongepeld) 100 g kaas 250 g paneermeel 200 g bloem (tarwebloem) 2 eiwitten 2 eierdooiers 75 g boter (bakboter) 1 dl room 2 citroenen 1 bosje peterselie 1 cl olijfolie (extra vierge) peper zout 10 dl water
De garnalen pellen.
De koppen en schalen met het water aan de kook brengen, 20 minuten laten sudderen en de garnaalfumet door een neteldoek zeven.
Een roux bereiden met de boter en de helft van de bloem.
De hete garnaalfumet erdoor mengen en onder voortdurend roeren inkoken tot een dikke gladde saus.
De room en de eierdooiers loskloppen en bij de kokende saus voegen.
Opnieuw aan de kook brengen en onmiddellijk van het vuur halen.
De gemalen kaas en het citroensap erdoor mengen, op smaak brengen met peper en zout, de garnalen erdoor mengen en een nacht in de koelkast laten opstijven.
De garnaalbereiding tot kleine balletjes rollen.
Het eiwit loskloppen met een scheutje olie, een weinig water, peper en zout.
De balletjes door de resterende bloem wentelen, even afkloppen, in het eiwit dompelen en door het paneermeel halen.
De garnaalballetjes 6 minuten in hete olie frituren.
De peterselieplukjes eveneens kort in de hete olie frituren en kruiden met zout.
De minigarnaalkroketjes serveren met de gefrituurde peterselie, een schijfje citroen en sliertjes citroenschil.
De kreeften koken, overlangs in twee snijden en kruiden met peper en zout.
Het vocht, merg en rode koraal opvangen en door een zeef passeren.
De kreeftenhelften in zeer hete olijfolie bakken tot de pantsers helderrood zijn.
De kreeftenhelften uithalen, de olijfolie weggieten en boter in de pan doen.
De gehakte sjalotten, wortelen en selderij met de uitgeperste knoflook glazig fruiten, flamberen met cognac en blussen met de droge witte wijn en visfumet.
De kreeftenhelften terug in de pan leggen, bestrooien met de tomaatblokjes en dragon, de pan afdekken en 10 minuten stoven.
De kreeftenhelften uit de pan nemen en warm houden.
Voor de saus: merg en koraal aan het kookvocht toevoegen en inkoken.
De room toevoegen, nog even inkoken, monteren met boter en er gehakte peterselie doormengen.
De kreeftenhelften op een bord schikken en napperen met de saus.
Zwarte Woud-gebak met noten
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren 140 g suiker (griessuiker) 100 g bloem (tarwebloem) 5 g bakpoeder 3.5 theelepels aardappelzetmeel 2 eetlepels cacaopoeder 35 g boter (geklaard) 50 g boter (roomboter) 3 dl room 250 g chocolade (puur) 2 cl grand-marnier 0.5 eetlepel cacaopoeder 50 g walnoten (gemalen) 50 g poedersuiker 25 g walnoten
Maak een chocoladebiscuit: bestrijk een bakvorm met wat boter en bestuif met bloem.
Klop de eieren met de suiker luchtig au bain marie.
Blijf kloppen tot het geheel schuimig is en afgekoeld.
Zeef de bloem met het bakpoeder, de aardappelbloem en het cacaopoeder en meng voorzichtig met het ei/suikermengsel.
Roer de gesmolten boter er als laatste onder.
Schep de massa in de vorm en bak gedurende 35 minuten op 180°C.
Bereid de vulling: warm de boter en de helft van de slagroom op tot het kookpunt.
Smelt de chocolade au bain marie en meng de gesmolten chocolade met de boterroom.
Klop de andere helft van de room voor 3/4 op en meng ze er langzaam door.
Bouw het gebak nu op.
Leg op de bodem een eerste laag chocoladebiscuit.
Besprenkel deze met Grand Marnier, en bestrooi met cacaopoeder.
Lepel er daarna een laagje vulling op.
Leg er gehakte walnoten op.
Bedek de walnoten met een nieuw laagje vulling.
Bedek de vulling met een laatste laag chocoladebiscuit en besprenkel weer met Grand Marnier en bestrooi weer met cacaopoeder.
Bedek bovenaan met een dun laagje van de vulling en werk af met een kam.
Snijd op de gewenste grootte en werk af met poedersuiker en walnoten.
Wat een morgend was dat! Sinterklaas is geweest. Iedereen is weer tevreden. Dennis heeft er een playstationspelletje bij, papa Ronny cd's van Status Quo en mama Christa cd's van The Sweet. En ikke? Ik heb een hele hoop lekkers gekregen en mooie nieuwe speeltjes voor in mijn kooi. Een vriend van Dennis is ook al aangekomen om met Dennis te spelen en deze namiddag gaan we nog op bezoek bij Jacky, een gebuur.
Wat was het een leuke dag. In de namiddag heeft Dennis zijn vriend, David, komen spelen en is dan in de avond blijven eten. We hebben het ons gemakkelijk gemaakt deze keer. Iedereen wou pizza eten dus gewoon even de telefoon nemen en bestellen maar. Daarna heb ik nog lang mogen spelen en ben daarvan nu echt moe. Ik ga nu maar vlug slapen en ga alvast dromen van Sinterklaas die morgen komt. Goede nacht iedereen en tot later.