Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    05-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier zijn we eindelijk weer.
    Het was heel de voormiddag druk.
    Er zijn boodschappen gedaan voor de mosselavond vanavond.
    Dennis heeft goed meegeholpen.
    Straks volgen hier nog het menu van de dag, een extra recept en Garfield.

    05-12-2005 om 13:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was een mooie dag vandaag.
    Wij zijn dus op bezoek geweest bij de buren.
    Het was daar echt gezellig en ondertussen hebben wij afgesproken om morgen samen boodschappen te doen en morgenavond genieten van een mosselavond.
    Zodus, weeral prettige dingen in het vooruitzicht.
    Ik zeg alvast slaapwel aan iedereen en graag tot morgen.

    04-12-2005 om 23:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Appels onder hoedje van bladerdeeg met ijs 

     

    Ingrediënten:

    1 deciliter amaretto 
    100 gram rozijnen
    4 goudrenetten
    50 gram amandelschaafsel
    2 eetlepels bruine suiker)
    kaneel
    sap van een 1/2 citroen
    1 eidooier, losgeklopt
    6 plakjes bladerdeeg
    1/4 liter slagroom(stijf geslagen)
    roomijs

     

    Bereiding:
    Oven voorverwarmen op 225 °C. 

    De amaretto verwarmen en de rozijnen er aan toevoegen, even apart zetten.

    De appels schillen, klokhuis verwijderen en de appel in blokjes snijden.

    Meng de gesneden appel met  de amaretto rozijnen, amandelschaafsel, suiker, kaneel en het citroensap.

    Doe dit alles in een ingevette  platte ovenschaal.

    De lapjes bladerdeeg uitrollen tot één grote lap om de appel te bedekken.

    Snijd de overhangende rand  af.

    Versier de taart met de restjes deeg in leuke figuurtjes.

    Deeg bestrijken met de opgeklopte eidooier.

    Bak de taart in 25 minuten mooi goudbruin.

    De taart iets laten afkoelen.

    Verdelen over de bordjes, leg er een bolletje ijs naast en garneer met de stijf geslagen slagroom.
    Eet smakelijk.

     

    04-12-2005 om 13:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    04-12-2005 om 13:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Minikroketjes met Noordzeegarnaal

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1250 g Noordzeegarnalen (ongepeld)
    100 g kaas
    250 g paneermeel
    200 g bloem (tarwebloem)
    2 eiwitten
    2 eierdooiers
    75 g boter (bakboter)
    1 dl room
    2 citroenen
    1 bosje peterselie
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout
    10 dl water

     

    De garnalen pellen.

    De koppen en schalen met het water aan de kook brengen, 20 minuten laten sudderen en de garnaalfumet door een neteldoek zeven.

    Een roux bereiden met de boter en de helft van de bloem.

    De hete garnaalfumet erdoor mengen en onder voortdurend roeren inkoken tot een dikke gladde saus.

    De room en de eierdooiers loskloppen en bij de kokende saus voegen.

    Opnieuw aan de kook brengen en onmiddellijk van het vuur halen.

    De gemalen kaas en het citroensap erdoor mengen, op smaak brengen met peper en zout, de garnalen erdoor mengen en een nacht in de koelkast laten opstijven.

    De garnaalbereiding tot kleine balletjes rollen.

    Het eiwit loskloppen met een scheutje olie, een weinig water, peper en zout.

    De balletjes door de resterende bloem wentelen, even afkloppen, in het eiwit dompelen en door het paneermeel halen.

    De garnaalballetjes 6 minuten in hete olie frituren.

    De peterselieplukjes eveneens kort in de hete olie frituren en kruiden met zout.

    De minigarnaalkroketjes serveren met de gefrituurde peterselie, een schijfje citroen en sliertjes citroenschil.

     

     

    Kreeft 'à l'armoricaine'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kreeften (van 700 g)
    2 sjalotten
    1 wortel
    1 stengel groene selderij
    2 tomaten
    5 eetlepels cognac
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 dl visfumet
    1 dl room
    30 g boter (bakboter)
    1 teentje knoflook
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    De kreeften koken, overlangs in twee snijden en kruiden met peper en zout.

    Het vocht, merg en rode koraal opvangen en door een zeef passeren.

    De kreeftenhelften in zeer hete olijfolie bakken tot de pantsers helderrood zijn.

    De kreeftenhelften uithalen, de olijfolie weggieten en boter in de pan doen.

    De gehakte sjalotten, wortelen en selderij met de uitgeperste knoflook glazig fruiten, flamberen met cognac en blussen met de droge witte wijn en visfumet.

    De kreeftenhelften terug in de pan leggen, bestrooien met de tomaatblokjes en dragon, de pan afdekken en 10 minuten stoven.

    De kreeftenhelften uit de pan nemen en warm houden.

    Voor de saus: merg en koraal aan het kookvocht toevoegen en inkoken.

    De room toevoegen, nog even inkoken, monteren met boter en er gehakte peterselie doormengen.

    De kreeftenhelften op een bord schikken en napperen met de saus.

     

     

    Zwarte Woud-gebak met noten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    140 g suiker (griessuiker)
    100 g bloem (tarwebloem)
    5 g bakpoeder
    3.5 theelepels aardappelzetmeel
    2 eetlepels cacaopoeder
    35 g boter (geklaard)
    50 g boter (roomboter)
    3 dl room
    250 g chocolade (puur)
    2 cl grand-marnier
    0.5 eetlepel cacaopoeder
    50 g walnoten (gemalen)
    50 g poedersuiker
    25 g walnoten

     

    Maak een chocoladebiscuit: bestrijk een bakvorm met wat boter en bestuif met bloem.

    Klop de eieren met de suiker luchtig au bain marie.

    Blijf kloppen tot het geheel schuimig is en afgekoeld.

    Zeef de bloem met het bakpoeder, de aardappelbloem en het cacaopoeder en meng voorzichtig met het ei/suikermengsel.

    Roer de gesmolten boter er als laatste onder.

    Schep de massa in de vorm en bak gedurende 35 minuten op 180°C.

    Bereid de vulling: warm de boter en de helft van de slagroom op tot het kookpunt.

    Smelt de chocolade au bain marie en meng de gesmolten chocolade met de boterroom.

    Klop de andere helft van de room voor 3/4 op en meng ze er langzaam door.

    Bouw het gebak nu op.

    Leg op de bodem een eerste laag chocoladebiscuit.

    Besprenkel deze met Grand Marnier, en bestrooi met cacaopoeder.

    Lepel er daarna een laagje vulling op.

    Leg er gehakte walnoten op.

    Bedek de walnoten met een nieuw laagje vulling.

    Bedek de vulling met een laatste laag chocoladebiscuit en besprenkel weer met Grand Marnier en bestrooi weer met cacaopoeder.

    Bedek bovenaan met een dun laagje van de vulling en werk af met een kam.

    Snijd op de gewenste grootte en werk af met poedersuiker en walnoten.

     

     

    04-12-2005 om 13:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat een morgend was dat!
    Sinterklaas is geweest.
    Iedereen is weer tevreden.
    Dennis heeft er een playstationspelletje bij, papa Ronny cd's van Status Quo en mama Christa cd's van The Sweet.
    En ikke?
    Ik heb een hele hoop lekkers gekregen en mooie nieuwe speeltjes voor in mijn kooi.
    Een vriend van Dennis is ook al aangekomen om met Dennis te spelen en deze namiddag gaan we nog op bezoek bij Jacky, een gebuur.

    04-12-2005 om 12:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat was het een leuke dag.
    In de namiddag heeft Dennis zijn vriend, David, komen spelen en is dan in de avond blijven eten.
    We hebben het ons gemakkelijk gemaakt deze keer.
    Iedereen wou pizza eten dus gewoon even de telefoon nemen en bestellen maar.
    Daarna heb ik nog lang mogen spelen en ben daarvan nu echt moe.
    Ik ga nu maar vlug slapen en ga alvast dromen van Sinterklaas die morgen komt.
    Goede nacht iedereen en tot later.

    04-12-2005 om 00:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    03-12-2005 om 12:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Appelmoes

     

     

    Ingrediënten:
    1 kilo gram goudrenetten
    150 gram suiker
    1 zakje vanille suiker
    1theelepel kaneel

     

    Bereiding:
    Schil de appels, snijd ze in vieren verwijder de klokhuizen.

    Zet ze op met een bodempje water, de suiker, en de vanille suiker.

    Kook ze op een zacht vuurtje in ongeveer 20 minuten zacht.

    Vervolgens zeven en de kaneel toevoegen.

    Af laten koelen.
    Eet smakelijk.

     

    03-12-2005 om 12:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Eendensoep

     

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 eendenkarkassen
    25 g boter (bakboter)
    1 ui
    1 kruidentuiltje
    5 cl porto (rood)
    selderijzout
    peper
    cayennepeper

     

    De boter laten smelten, de in plakjes gesneden ui toevoegen en enkele minuten laten stoven.

    De in stukken gebroken karkassen en het kruidentuiltje bijvoegen.

    Aanvullen met water tot alles onder staat en gedurende 2 uur zachtjes laten koken. Afschuimen en zeven.

    Opnieuw aan de kook brengen.

    De porto toevoegen en kruiden naar smaak.

     

     

    Hutsepot met forel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g forelfilet
    5 sneetjes spek (gezouten)
    2 wortelen
    4 raapjes
    1 stengel bleekselderij
    250 g spruitjes
    2 preiwitten
    0.5 groene kool (savooikool)
    8 aardappelen (Charlotte)
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    nootmuskaat
    peper
    zout

     

    Alle groenten wassen en schoonmaken.

    De wortelen, selderij en prei in staafjes van ongeveer 4 centimeter lang snijden.

    De rapen en aardappelen in vieren delen.

    De groene kool in grove stukken snijden.

    De forelfilets halveren en koel wegzetten.

    Het spek in reepjes van één centimeter dikte snijden en in twee liter koud water aan de kook brengen.

    Even laten doorkoken en het kookvocht dan zorgvuldig afschuimen.

    Tijm, laurier en een weinig zout toevoegen en zachtjes laten pruttelen.

    Wanneer de spekreepjes halfgaar zijn, de wortel en de selderij toevoegen en verder laten garen.

    Na een tiental minuten de rapen, prei en spruitjes erbij voegen en na nog eens tien minuten de aardappelen.

    Wanneer de aardappelen voor de helft gaar zijn, de groene kool toevoegen en het geheel zachtjes laten verder koken gedurende tien tot twaalf minuten.

    Een vijftal minuten voor het einde van de bereidingstijd de forelfilets op de groenten schikken en even laten meekoken.

    De soep op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en warm serveren in grote diepe borden.

     

     

    Shortbread

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    115 g boter (roomboter)
    50 g basterdsuiker
    225 g bloem
    4 theelepels suiker

     

    Shortbread is een kruimelig Schots biscuit, met een volle botersmaak.

    Ook voor shortbread heeft iedere Schotse familie haar eigen recept.

    Sommigen rollen het deeg dun uit, anderen maken er langwerpige koekjes van minstens 1/2 cm dik van.

     

    Bereiding:

    Klop de boter en de suiker met de handmixer in ca. 5 minuten tot een romige massa.

    Klop de bloem er in gedeelten door tot een stevig deeg ontstaat.

    Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van ca. 22 cm doorsnede.

    Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Snijd de lap in 12 punten en prik met een vork gaatjes in de punten.

    Bak de biscuits in een voorverwarmde oven van 150°C in 30-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de biscuits op een taartrooster afkoelen en bestrooi ze met fijne tafelsuiker.

     

    03-12-2005 om 12:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaap zacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op het plaatje


    Ik heb nog geen zin om te gaan slapen.
    Ik zit nu lekker op de schouder van papa Ronny en zo kan ik zien wat hij schrijft.
    Voor alle mensen die wel slapen gaan wens ik al een goede nachtrust toe.

    02-12-2005 om 23:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Andijviestamppot met gebakken kaasplak

     

     

    Dit recept is geschikt voor: 5 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min

     

    Ingrediënten

    500 gram andijvie

    aardappels

    5 plakken kaas van 1 cm

    bloem

    paneermeel

    melk

    peper

    zout

    mayonaise

     

    Bereidingswijze:

    Kook de aardappels en snij ondertussen de andijvie in smalle reepjes.

    Stamp de aardappels met melk, peper, zout en een klein beetje mayonaise.

    Maak van melk en bloem een papje.

    Haal de kaasplakken door het papje en vervolgens door de paneermeel zodat je een korstje krijgt.

    Bak de kaasplakken.

    Wel bijblijven!!

    Zodra de kaas gaat "lopen" is de plak klaar.

    Gelijk serveren!!

     

    02-12-2005 om 12:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    aardappels in room

     

     

    Ingrediënten:
    1 kilo gram aardappelen
    1/4 liter melk
    1/4 liter slagroom
    45 gram boter
    peper en zout 
    nootmuskaat

     

    Bereiding:

    Boen de aardappelen goed schoon, maar schil ze niet.

    Zet ze op met weinig water en breng ze aan de kook.

    Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.

    Giet ze af laat ze iets afkoelen schil ze en snij ze in niet te dunne plakjes.

    Breng de melk met zout en peper aan de kook.

    Leg hierin de aardappels en voeg de slagroom en nootmuskaat toe.

    Laat ongeveer 10 minuten  koken, zodat het vocht grotendeels is verdampt.

    Voeg de in stukjes gesneden boter toe.
    Eet smakelijk

     

    02-12-2005 om 11:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedicht

    WAAROM...

     

    Waarom huil je Mama?"
    vroeg een jongetje aan zijn moeder.
    "Omdat ik een vrouw ben."
    antwoordde zij.
    "Ik begrijp het niet."
    zei het jongetje weer.
    Zijn moeder knuffelde hem en zei met een vage lach:
    "En dat zul je ook nooit doen lieve kind, maar dat
    maakt niet uit."

    Later vroeg de kleine jongen aan zijn vader:
    "Papa, waarom huilt Mama zomaar zonder reden?"
    Zijn vader kon alleen maar antwoorden:
    "Alle vrouwen huilen zonder reden."

    De kleine jongen groeide op en werd een jonge man,
    zich nog steeds afvragend,
    waarom vrouwen huilen.

    Uiteindelijk riep hij de hulp in van God en vroeg ook
    Hem:
    "God, waarom huilen vrouwen?"
    God antwoordde het volgende:

    "Toen ik de vrouw schiep,
    besloot ik dat ze speciaal moest zijn.
    Ik gaf haar schouders,
    sterk genoeg om het leed van de wereld te dragen,
    maar ook zachte armen om comfort te bieden.

    Ik gaf haar innerlijke kracht om,
    bevallingen te doorstaan en om tegen afwijzing te
    kunnen,
    welke zij vaak zou gaan krijgen,
    soms zelfs van haar eigen kinderen.

    Ik gaf haar de hardheid,
    het doorzettingsvermogen om voor haar vrienden en
    familie
    te kunnen zorgen,
    zelfs wanneer iedereen het opgeeft.
    Zelfs ziekte en vermoeidheid houden haar dan niet
    tegen,
    en zij klaagt nooit....

    Ik gaf haar gevoeligheid,
    zodat zij haar kinderen lief zal hebben,
    onder welke omstandigheid dan ook.
    Zelfs wanneer haar eigen kind haar pijn heeft gedaan.

    Ze heeft een speciale gave om kinderen weer te doen
    lachen,
    om tieners te helpen met hun twijfels en angsten.

    Ik gaf haar de kracht om voor haar man te zorgen,
    ondanks zijn fouten en ik fabriceerde haar uit een rib
    van hem om zijn hart te beschermen.

    Ik gaf haar de wijsheid,
    om te weten dat een goede echtgenoot zijn vrouw nooit
    pijn zou doen,
    maar dat hij haar soms test op haar kracht.
    En ook om haar man bij te staan,
    door dik en dun.

    Voor al dit harde werk,
    gaf ik haar ook een traan om te laten.
    Het is van haar,
    zij kan het gebruiken wanneer zij dat nodig heeft.
    Het is haar enige zwakte.....

    Wanneer je haar ziet huilen,
    zeg haar dan hoeveel je van haar houdt,
    en hoe goed de dingen zijn die zij voor anderen doet.
    En alhoewel ze dan nog steeds huilt,
    weet dan dat ze zich wel degelijk iets beter voelt!!!

     

    02-12-2005 om 10:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Aardappelrolletjes met Château d'Arville

     

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 aardappelen (Charlotte)
    8 sneetjes spek (gerookt)
    150 g Château d'Arville
    4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    50 g boter (roomboter)
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    1 eierdooier
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De aardappelen bijna gaarkoken in de pel en laten afkoelen.

    Bovenaan een hoedje afsnijden en leeghalen met een theelepel.

    De pulp mengen met de helft van de boter, gehakte peterselie, eierdooier, peper en zout.

    Heel fijn mengen en er nadien de in kleine dobbelsteentjes gesneden kaas bijvoegen.

    De uitgeholde aardappel opvullen met het mengsel.

    Elke aardappel in beide richtingen omwikkelen met een spekreepje.

    De rest van de boter en de olie opwarmen in een braadslede.

    De aardappelen kleuren en nadien in een oven van 200 graden plaatsen gedurende 15 minuten.

    Voor het opdienen, bestrooien met fijngesneden bieslook.

    Serveren bij vlees, vis of geroosterde gerechten.

     

     

    Knapperige kalfszwezeriken en gebakken knolselder met sjalotten en oude mosterd

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kalfszwezerik
    1 knolselder
    2 wortelen
    6 sjalotten
    80 g boter (bakboter)
    1 blaadje laurier
    1 takje tijm
    1 teentje knoflook
    4 dl kalfsfond
    2 eetlepels bloem
    2 eetlepels mosterd

     

    Reinig de kalfszwezeriken in stromend water.

    Leg ze in een kookpot.

    Giet er koud water bij tot ze net onder staan en breng ze aan de kook.

    Vanaf het water begint te rimpelen haalt u de zwezeriken uit het water en laat ze afkoelen. Verwijder de witte huid en de zenuwen en snijd de zwezeriken in lapjes van 1 cm dik.

    Houd ze apart.

    Schil de knolselder, de sjalotten en de wortelen.

    Snijd de selder in twee en vervolgens in schijfjes van 1 cm dik.

    Snijd de sjalotten en de wortelen in fijne schijfjes.

    Verwarm wat boter in een pot en stoof de groenten aan op een zacht vuurtje.

    Voeg er tijm, laurier en knoflook aan toe.

    Giet er de kalfsfond bij. Laat zo’n 15 minuten garen.

    Verwijder de groenten en de kruiden en laat het kookvocht inkoken.

    Bestrooi de zwezeriken lichtjes met bloem.

    Verhit wat boter in een pan en bak ze lichtjes aan.

    Verdeel de groenten met het groentenat over de borden en leg er de knapperige zwezeriken bovenop.

    Voeg de mosterd op het laatste moment aan de saus toe en serveer.

     

    Tip :
    Het is aan te raden om de kalfszwereriken 1 nacht in de koelkast te laten rusten in een kom water, zodat ze mooi wit zijn.

     

     

    Zoete gevulde peer

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 peren
    2 sinaasappelen
    2 eetlepels papajablokjes (gedroogd)
    1 eiwit
    2 dl room
    50 g walnoten
    0.5 theelepel vanillepoeder
    1 eetlepel honing (vloeibaar)

     

    Hak de walnoten grof (hou 4 noten apart).

    Rasp de schil van de sinaasappel.

    Hak de papajablokjes fijn.

    Klop het eiwit stijf.

    Klop de room.

    Meng eiwit en slagroom.

    Roer er de noten de papaja, vanille en sinaasappelschil door.

    Zoet naar smaak.

    Halveer de peren en hol ze lichtjes uit.

    Vul de holte met het roommengsel.

    Garneer met walnoten en sinaasappelschil.

     

    02-12-2005 om 10:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Wat hebben wij vanavond toch een plezier gehad.
    Terwijl ik mocht spelen stond er een dvd op van Chris & Co.
    Waar blijft die man het toch vandaan halen.
    Ik wens iedereen een goede nachtrust en graag tot morgen.

    01-12-2005 om 23:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten

    Traditioneel menu

     

     

    VOORGERECHT

     

    Gevulde Champignons (4 personen)

     

    Oven voorverwarmen op 175 graden Celsius.
    Van 8 reuzenchampignons het steeltje afsnijden en fijnsnijden, hoeden schoonvegen met keukenpapier.
    1 stengel bleekselderij, 2 eetlepels spekreepjes, 1 eetlepel kappertjes en 1 teentje knoflook
    heel fijnsnijden en in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 10 minuten bakken.
    Champignonsteeltjes toevoegen en 2 minuten meebakken.
    2 volle eetlepels roomkaas met sjalot (kuipje cantadou) erdoor roeren en laten smelten.
    Champignonhoeden in een ovenschaaltje zetten en de vulling erin scheppen bestrooien met wat belegen geraspte kaas en ongeveer 25 minuten bakken in het midden van de oven.

     

     

    HOOFDGERECHT

     

    Kalfsbiefstuk met druivensaus (4 personen)

     

    Ingrediënten

    500 gram muskaatdruiven
    3 deciliter muskaatwijn
    30 gram boter of margarine
    4 Kalfsbiefstukken
    3 deciliter kalfsfond (pot)
    zout en peper

     

    Bereiden:

    Van de druiven de velletjes en pitjes verwijderen.
    Sap opvangen.
    Wijn bij het sap schenken, druiven erin leggen.
    In een pan de boter verhitten

    Kalfsbiefstukken aan elke kant ongeveer 4 minuten bakken.

    Uit de pan nemen en afgedekt warm houden.
    Wijn-sap boven de pan zeven en de aanbaksels losroeren.
    Laten inkoken tot ongeveer 1 deciliter.

    Kalfsfond toevoegen en laten inkoken tot sausdikte.
    Saus zeven en op smaak brengen met peper en zout.
    Druiven in de saus opwarmen.
    De biefstukjes op de voorverwarmde borden serveren half bedekt met de saus en de druiven.

     

     

    BIJGERECHT

     

    Witlofsalade (4 personen)

     

    Ingrediënten

    2 eetlepels rozijnen
    Muskaatdruiven
    50 gram walnoten
    4 eetlepels Bulgaarse yoghurt
    1 eetlepel citroensap
    1 theelepel suiker
    1 eetlepel mayonaise (halvanaise)
    1 theelepel kerriepoeder
    zout en versgemalen peper
    4 struikjes witlof

    (eventueel wat blokjes belegen kaas)

     

    Bereiden:

    Was de rozijnen en laat ze uitlekken.
    Ontvel en ontpit de druiven.
    Hak de walnoten grof.

    Maak een sausje van de yoghurt, suiker, citroensap, mayonaise, kerriepoeder, zout en peper.
    Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in smalle ringetjes.
    Doe het witlof in een schaal en meng de rozijnen, de druiven en de walnoten (en eventueel de kaas) erdoor.
    Meng tenslotte de saus voorzichtig door de salade.

     

    BIJGERECHT

     

    Gegratineerde aardappelplakjes (4 personen)

     

    Ingrediënten:

    1 deciliter amaretto (likeur) of calvados
    100 gram rozijnen
    4 goudrenetten
    50 gram amandelsnippers
    2 eetlepels suiker (eventueel bruine suiker)
    kaneel
    sap van een 1/2 citroen
    1 eidooier, losgeklopt
    6 plakjes bladerdeeg
    Vanille/roomijs

     

    Voorbereiden:

    Likeur verwarmen en er dan de rozijnen aan toevoegen.
    Geschilde appels in blokjes snijden.

    Meng deze met de amandelsnippers, rozijnen, suiker, kaneel en citroensap.
    In een beboterde platte ovenschaal doen.
    De lapjes deeg uitrollen tot een grote lap om de appel te bedekken.
    Snij de rand netjes af en versier de taart met de restjes deeg in leuke figuurtjes.
    Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
    Bereiden:

    Oven voorverwarmen op 225 graden Celsius.

    Deeg bestrijken met de opgeklopte eidooier.
    Bak de taart in 25 minuten mooi goudbruin.

    Buiten de oven iets laten afkoelen.
    In mooie porties op de borden verdelen met een bolletje ijs erop, snel op dienen.


    Tip: zonder likeur ook lekker voor kleinere kinderen.

    01-12-2005 om 10:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gebakken st.-jakobsvruchten met schorseneren

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g st.-jakobsvruchten
    peper
    zout
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    100 g schorseneren
    150 g tomaten (gedroogd)
    3 sjalotten
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 citroenen
    1 dl visfumet
    100 g boter (roomboter)
    1 dl room
    10 sprietjes bieslook
    25 g bloem

     

    Haal de st.-jakobsvruchten uit de schelpen en spoel ze zorgvuldig.

    Bewaar de schelpen.

    Bak de vruchten mooi bruin krokant in olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.

    Bereid de saus: snipper de sjalotjes fijn.

    Laat de sjalotjes met de witte wijn, het sap van de citroen en de visfumet inkoken.

    Voeg de room toe en bind met de boter.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Voeg op het laatste moment de versnipperde bieslook toe.

    Bewaar enkele takjes als decoratie.

    Schil de schorseneren, snijd 1/3 in flinterdunne sliertjes en bak goudgeel in frituurolie.

    Snijd de rest in gelijke stukjes en kook ze gaar in water met wat bloem, citroensap en zout. Giet ze vervolgens af.

    Presenteer in schelpen.

    Leg in iedere schelp een stukje gedroogde tomaat, schik daarop de gekookte schorseneren in waaiervorm.

    Giet daarop een beetje saus.

    Leg er tenslotte de st.-jakobsvruchten bovenop en werk af met bieslook en gefrituurde schorseneersliertjes.

    Serveer de rest van de saus apart.

     

     

    Reeboktournedos met compote van appelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 reeboktournedos (van 150 g elk)
    1 bloedworst
    100 g bospaddestoelen
    3 aardappelen (Rosa)
    10 cl porto (rood)
    100 g boter (bakboter)
    2 appelen (Boskoop)
    4 plakken ganzenlever
    8 blaadjes eucalyptus
    2 dl wildfond
    3 stronkjes witloof
    50 g boter (roomboter)
    4 cl olijfolie (extra vierge)

    eukenrol

    De appelen schillen, in stukken snijden en stoven in boter.

    De champignons reinigen, het witloof schoonmaken en in reepjes snijden en hetzelfde doen met de aardappelen.

    De aardappelen bakken in olijfolie.

    De champignons en het witloof bakken in boter en kruiden met peper en zout.

    De tournedos kruiden en bakken in boter.

    De pan deglaceren met porto en de eucalyptus toevoegen.

    Laten inkoken en dan de wildfond toevoegen.

    Opnieuw even laten inkoken en afwerken met klontjes ijskoude roomboter.

    De groenten op borden schikken, hierop het vlees leggen en daarboven de appelcompote, de bloedworst en de ganzenlever.

    Afwerken met de aardappelen en de saus errond napperen.

     

     

    Tamarinde-gemberijs met rode papaja

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eierdooiers
    145 g suiker
    2.5 dl melk (vol)
    3 dl room
    100 g tamarindepulp
    100 g gember (fijngesneden) op siroop
    2 papaja's

     

    Klop dooiers en suiker door elkaar tot het volume is verdubbeld.

    Breng de melk aan de kook in een steelpan en giet, als hij begint te schuimen, bij het eimengsel.

    Klop door elkaar en doe terug in de pan op laag vuur. Roer tot het mengsel dik wordt en blijft hangen aan de achterkant van een houten lepel.

    Haal van het vuur en zeef boven een koude kom.

    Roer er tamarindepulp, room en gember door.

    Laat afkoelen en giet dan in een ijsmachine.

    Volg de gebruiksaanwijzing.

    Als je geen ijsmachine hebt, giet dan het mengsel in een kleine metalen kom en zet die in de vriezer.

    Haal het mengsel om de paar uur uit de vriezer en klop het door.

    Hierdoor worden eventuele ijskristallen weer gebroken.

    Halveer de papaja's, schil ze en verwijder de zaadjes.

    Serveer een bol ijs in elke papajahelft.

     

    01-12-2005 om 10:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op het plaatje


    Dennis is al wat beter.
    Dat is nog eens goed nieuws.
    Zo, ik ga nu eten.
    Nog veel genot vandaag met de recepten en andere leuke dingen.

    01-12-2005 om 09:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op het plaatje


    Ik heb niet lang kunnen spelen vanavond.
    Doordat Dennis zo ziek is was het wat moeilijker.
    Dat begrijp ik best hoor.
    Dat Dennis maar vlug weer beter word.
    Nog even slaapwel zeggen aan iedereen en tot morgen.

    30-11-2005 om 23:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!