Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
05-12-2005
Goeiemiddag
Hier zijn we eindelijk weer. Het was heel de voormiddag druk. Er zijn boodschappen gedaan voor de mosselavond vanavond. Dennis heeft goed meegeholpen. Straks volgen hier nog het menu van de dag, een extra recept en Garfield.
Het was een mooie dag vandaag. Wij zijn dus op bezoek geweest bij de buren. Het was daar echt gezellig en ondertussen hebben wij afgesproken om morgen samen boodschappen te doen en morgenavond genieten van een mosselavond. Zodus, weeral prettige dingen in het vooruitzicht. Ik zeg alvast slaapwel aan iedereen en graag tot morgen.
1250 g Noordzeegarnalen (ongepeld) 100 g kaas 250 g paneermeel 200 g bloem (tarwebloem) 2 eiwitten 2 eierdooiers 75 g boter (bakboter) 1 dl room 2 citroenen 1 bosje peterselie 1 cl olijfolie (extra vierge) peper zout 10 dl water
De garnalen pellen.
De koppen en schalen met het water aan de kook brengen, 20 minuten laten sudderen en de garnaalfumet door een neteldoek zeven.
Een roux bereiden met de boter en de helft van de bloem.
De hete garnaalfumet erdoor mengen en onder voortdurend roeren inkoken tot een dikke gladde saus.
De room en de eierdooiers loskloppen en bij de kokende saus voegen.
Opnieuw aan de kook brengen en onmiddellijk van het vuur halen.
De gemalen kaas en het citroensap erdoor mengen, op smaak brengen met peper en zout, de garnalen erdoor mengen en een nacht in de koelkast laten opstijven.
De garnaalbereiding tot kleine balletjes rollen.
Het eiwit loskloppen met een scheutje olie, een weinig water, peper en zout.
De balletjes door de resterende bloem wentelen, even afkloppen, in het eiwit dompelen en door het paneermeel halen.
De garnaalballetjes 6 minuten in hete olie frituren.
De peterselieplukjes eveneens kort in de hete olie frituren en kruiden met zout.
De minigarnaalkroketjes serveren met de gefrituurde peterselie, een schijfje citroen en sliertjes citroenschil.
De kreeften koken, overlangs in twee snijden en kruiden met peper en zout.
Het vocht, merg en rode koraal opvangen en door een zeef passeren.
De kreeftenhelften in zeer hete olijfolie bakken tot de pantsers helderrood zijn.
De kreeftenhelften uithalen, de olijfolie weggieten en boter in de pan doen.
De gehakte sjalotten, wortelen en selderij met de uitgeperste knoflook glazig fruiten, flamberen met cognac en blussen met de droge witte wijn en visfumet.
De kreeftenhelften terug in de pan leggen, bestrooien met de tomaatblokjes en dragon, de pan afdekken en 10 minuten stoven.
De kreeftenhelften uit de pan nemen en warm houden.
Voor de saus: merg en koraal aan het kookvocht toevoegen en inkoken.
De room toevoegen, nog even inkoken, monteren met boter en er gehakte peterselie doormengen.
De kreeftenhelften op een bord schikken en napperen met de saus.
Zwarte Woud-gebak met noten
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren 140 g suiker (griessuiker) 100 g bloem (tarwebloem) 5 g bakpoeder 3.5 theelepels aardappelzetmeel 2 eetlepels cacaopoeder 35 g boter (geklaard) 50 g boter (roomboter) 3 dl room 250 g chocolade (puur) 2 cl grand-marnier 0.5 eetlepel cacaopoeder 50 g walnoten (gemalen) 50 g poedersuiker 25 g walnoten
Maak een chocoladebiscuit: bestrijk een bakvorm met wat boter en bestuif met bloem.
Klop de eieren met de suiker luchtig au bain marie.
Blijf kloppen tot het geheel schuimig is en afgekoeld.
Zeef de bloem met het bakpoeder, de aardappelbloem en het cacaopoeder en meng voorzichtig met het ei/suikermengsel.
Roer de gesmolten boter er als laatste onder.
Schep de massa in de vorm en bak gedurende 35 minuten op 180°C.
Bereid de vulling: warm de boter en de helft van de slagroom op tot het kookpunt.
Smelt de chocolade au bain marie en meng de gesmolten chocolade met de boterroom.
Klop de andere helft van de room voor 3/4 op en meng ze er langzaam door.
Bouw het gebak nu op.
Leg op de bodem een eerste laag chocoladebiscuit.
Besprenkel deze met Grand Marnier, en bestrooi met cacaopoeder.
Lepel er daarna een laagje vulling op.
Leg er gehakte walnoten op.
Bedek de walnoten met een nieuw laagje vulling.
Bedek de vulling met een laatste laag chocoladebiscuit en besprenkel weer met Grand Marnier en bestrooi weer met cacaopoeder.
Bedek bovenaan met een dun laagje van de vulling en werk af met een kam.
Snijd op de gewenste grootte en werk af met poedersuiker en walnoten.
Wat een morgend was dat! Sinterklaas is geweest. Iedereen is weer tevreden. Dennis heeft er een playstationspelletje bij, papa Ronny cd's van Status Quo en mama Christa cd's van The Sweet. En ikke? Ik heb een hele hoop lekkers gekregen en mooie nieuwe speeltjes voor in mijn kooi. Een vriend van Dennis is ook al aangekomen om met Dennis te spelen en deze namiddag gaan we nog op bezoek bij Jacky, een gebuur.
Wat was het een leuke dag. In de namiddag heeft Dennis zijn vriend, David, komen spelen en is dan in de avond blijven eten. We hebben het ons gemakkelijk gemaakt deze keer. Iedereen wou pizza eten dus gewoon even de telefoon nemen en bestellen maar. Daarna heb ik nog lang mogen spelen en ben daarvan nu echt moe. Ik ga nu maar vlug slapen en ga alvast dromen van Sinterklaas die morgen komt. Goede nacht iedereen en tot later.
De wortelen, selderij en prei in staafjes van ongeveer 4 centimeter lang snijden.
De rapen en aardappelen in vieren delen.
De groene kool in grove stukken snijden.
De forelfilets halveren en koel wegzetten.
Het spek in reepjes van één centimeter dikte snijden en in twee liter koud water aan de kook brengen.
Even laten doorkoken en het kookvocht dan zorgvuldig afschuimen.
Tijm, laurier en een weinig zout toevoegen en zachtjes laten pruttelen.
Wanneer de spekreepjes halfgaar zijn, de wortel en de selderij toevoegen en verder laten garen.
Na een tiental minuten de rapen, prei en spruitjes erbij voegen en na nog eens tien minuten de aardappelen.
Wanneer de aardappelen voor de helft gaar zijn, de groene kool toevoegen en het geheel zachtjes laten verder koken gedurende tien tot twaalf minuten.
Een vijftal minuten voor het einde van de bereidingstijd de forelfilets op de groenten schikken en even laten meekoken.
De soep op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en warm serveren in grote diepe borden.
Shortbread
Ingrediënten voor 4 personen
115 g boter (roomboter) 50 g basterdsuiker 225 g bloem 4 theelepels suiker
Shortbread is een kruimelig Schots biscuit, met een volle botersmaak.
Ook voor shortbread heeft iedere Schotse familie haar eigen recept.
Sommigen rollen het deeg dun uit, anderen maken er langwerpige koekjes van minstens 1/2 cm dik van.
Bereiding:
Klop de boter en de suiker met de handmixer in ca. 5 minuten tot een romige massa.
Klop de bloem er in gedeelten door tot een stevig deeg ontstaat.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van ca. 22 cm doorsnede.
Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de lap in 12 punten en prik met een vork gaatjes in de punten.
Bak de biscuits in een voorverwarmde oven van 150°C in 30-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de biscuits op een taartrooster afkoelen en bestrooi ze met fijne tafelsuiker.
Ik heb nog geen zin om te gaan slapen. Ik zit nu lekker op de schouder van papa Ronny en zo kan ik zien wat hij schrijft. Voor alle mensen die wel slapen gaan wens ik al een goede nachtrust toe.
Waarom huil je Mama?" vroeg een jongetje aan zijn moeder. "Omdat ik een vrouw ben." antwoordde zij. "Ik begrijp het niet." zei het jongetje weer. Zijn moeder knuffelde hem en zei met een vage lach: "En dat zul je ook nooit doen lieve kind, maar dat maakt niet uit."
Later vroeg de kleine jongen aan zijn vader: "Papa, waarom huilt Mama zomaar zonder reden?" Zijn vader kon alleen maar antwoorden: "Alle vrouwen huilen zonder reden."
De kleine jongen groeide op en werd een jonge man, zich nog steeds afvragend, waarom vrouwen huilen.
Uiteindelijk riep hij de hulp in van God en vroeg ook Hem: "God, waarom huilen vrouwen?" God antwoordde het volgende:
"Toen ik de vrouw schiep, besloot ik dat ze speciaal moest zijn. Ik gaf haar schouders, sterk genoeg om het leed van de wereld te dragen, maar ook zachte armen om comfort te bieden.
Ik gaf haar innerlijke kracht om, bevallingen te doorstaan en om tegen afwijzing te kunnen, welke zij vaak zou gaan krijgen, soms zelfs van haar eigen kinderen.
Ik gaf haar de hardheid, het doorzettingsvermogen om voor haar vrienden en familie te kunnen zorgen, zelfs wanneer iedereen het opgeeft. Zelfs ziekte en vermoeidheid houden haar dan niet tegen, en zij klaagt nooit....
Ik gaf haar gevoeligheid, zodat zij haar kinderen lief zal hebben, onder welke omstandigheid dan ook. Zelfs wanneer haar eigen kind haar pijn heeft gedaan.
Ze heeft een speciale gave om kinderen weer te doen lachen, om tieners te helpen met hun twijfels en angsten.
Ik gaf haar de kracht om voor haar man te zorgen, ondanks zijn fouten en ik fabriceerde haar uit een rib van hem om zijn hart te beschermen.
Ik gaf haar de wijsheid, om te weten dat een goede echtgenoot zijn vrouw nooit pijn zou doen, maar dat hij haar soms test op haar kracht. En ook om haar man bij te staan, door dik en dun.
Voor al dit harde werk, gaf ik haar ook een traan om te laten. Het is van haar, zij kan het gebruiken wanneer zij dat nodig heeft. Het is haar enige zwakte.....
Wanneer je haar ziet huilen, zeg haar dan hoeveel je van haar houdt, en hoe goed de dingen zijn die zij voor anderen doet. En alhoewel ze dan nog steeds huilt, weet dan dat ze zich wel degelijk iets beter voelt!!!
Giet er koud water bij tot ze net onder staan en breng ze aan de kook.
Vanaf het water begint te rimpelen haalt u de zwezeriken uit het water en laat ze afkoelen. Verwijder de witte huid en de zenuwen en snijd de zwezeriken in lapjes van 1 cm dik.
Houd ze apart.
Schil de knolselder, de sjalotten en de wortelen.
Snijd de selder in twee en vervolgens in schijfjes van 1 cm dik.
Snijd de sjalotten en de wortelen in fijne schijfjes.
Verwarm wat boter in een pot en stoof de groenten aan op een zacht vuurtje.
Voeg er tijm, laurier en knoflook aan toe.
Giet er de kalfsfond bij. Laat zon 15 minuten garen.
Verwijder de groenten en de kruiden en laat het kookvocht inkoken.
Bestrooi de zwezeriken lichtjes met bloem.
Verhit wat boter in een pan en bak ze lichtjes aan.
Verdeel de groenten met het groentenat over de borden en leg er de knapperige zwezeriken bovenop.
Voeg de mosterd op het laatste moment aan de saus toe en serveer.
Tip : Het is aan te raden om de kalfszwereriken 1 nacht in de koelkast te laten rusten in een kom water, zodat ze mooi wit zijn.
Wat hebben wij vanavond toch een plezier gehad. Terwijl ik mocht spelen stond er een dvd op van Chris & Co. Waar blijft die man het toch vandaan halen. Ik wens iedereen een goede nachtrust en graag tot morgen.
Oven voorverwarmen op 175 graden Celsius. Van 8 reuzenchampignons het steeltje afsnijden en fijnsnijden, hoeden schoonvegen met keukenpapier. 1 stengel bleekselderij, 2 eetlepels spekreepjes, 1 eetlepel kappertjes en 1 teentje knoflook heel fijnsnijden en in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 10 minuten bakken. Champignonsteeltjes toevoegen en 2 minuten meebakken. 2 volle eetlepels roomkaas met sjalot (kuipje cantadou) erdoor roeren en laten smelten. Champignonhoeden in een ovenschaaltje zetten en de vulling erin scheppen bestrooien met wat belegen geraspte kaas en ongeveer 25 minuten bakken in het midden van de oven.
HOOFDGERECHT
Kalfsbiefstuk met druivensaus (4 personen)
Ingrediënten
500 gram muskaatdruiven 3 deciliter muskaatwijn 30 gram boter of margarine 4 Kalfsbiefstukken 3 deciliter kalfsfond (pot) zout en peper
Bereiden:
Van de druiven de velletjes en pitjes verwijderen. Sap opvangen. Wijn bij het sap schenken, druiven erin leggen. In een pan de boter verhitten
Kalfsbiefstukken aan elke kant ongeveer 4 minuten bakken.
Uit de pan nemen en afgedekt warm houden. Wijn-sap boven de pan zeven en de aanbaksels losroeren. Laten inkoken tot ongeveer 1 deciliter.
Kalfsfond toevoegen en laten inkoken tot sausdikte. Saus zeven en op smaak brengen met peper en zout. Druiven in de saus opwarmen. De biefstukjes op de voorverwarmde borden serveren half bedekt met de saus en de druiven.
Was de rozijnen en laat ze uitlekken. Ontvel en ontpit de druiven. Hak de walnoten grof.
Maak een sausje van de yoghurt, suiker, citroensap, mayonaise, kerriepoeder, zout en peper. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in smalle ringetjes. Doe het witlof in een schaal en meng de rozijnen, de druiven en de walnoten (en eventueel de kaas) erdoor. Meng tenslotte de saus voorzichtig door de salade.
BIJGERECHT
Gegratineerde aardappelplakjes (4 personen)
Ingrediënten:
1 deciliter amaretto (likeur) of calvados 100 gram rozijnen 4 goudrenetten 50 gram amandelsnippers 2 eetlepels suiker (eventueel bruine suiker) kaneel sap van een 1/2 citroen 1 eidooier, losgeklopt 6 plakjes bladerdeeg Vanille/roomijs
Voorbereiden:
Likeur verwarmen en er dan de rozijnen aan toevoegen. Geschilde appels in blokjes snijden.
Meng deze met de amandelsnippers, rozijnen, suiker, kaneel en citroensap. In een beboterde platte ovenschaal doen. De lapjes deeg uitrollen tot een grote lap om de appel te bedekken. Snij de rand netjes af en versier de taart met de restjes deeg in leuke figuurtjes. Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Bereiden:
Oven voorverwarmen op 225 graden Celsius.
Deeg bestrijken met de opgeklopte eidooier. Bak de taart in 25 minuten mooi goudbruin.
Buiten de oven iets laten afkoelen. In mooie porties op de borden verdelen met een bolletje ijs erop, snel op dienen.
Tip: zonder likeur ook lekker voor kleinere kinderen.
Ik heb niet lang kunnen spelen vanavond. Doordat Dennis zo ziek is was het wat moeilijker. Dat begrijp ik best hoor. Dat Dennis maar vlug weer beter word. Nog even slaapwel zeggen aan iedereen en tot morgen.