Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    01-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gebakken st.-jakobsvruchten met schorsenerenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g st.-jakobsvruchten
    peper
    zout
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    100 g schorseneren
    150 g tomaten (gedroogd)
    3 sjalotten
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 citroenen
    1 dl visfumet
    100 g boter (roomboter)
    1 dl room
    10 sprietjes bieslook
    25 g bloem

     

    Haal de st.-jakobsvruchten uit de schelpen en spoel ze zorgvuldig.

    Bewaar de schelpen.

    Bak de vruchten mooi bruin krokant in olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.

    Bereid de saus: snipper de sjalotjes fijn.

    Laat de sjalotjes met de witte wijn, het sap van de citroen en de visfumet inkoken.

    Voeg de room toe en bind met de boter.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Voeg op het laatste moment de versnipperde bieslook toe.

    Bewaar enkele takjes als decoratie.

    Schil de schorseneren, snijd 1/3 in flinterdunne sliertjes en bak goudgeel in frituurolie.

    Snijd de rest in gelijke stukjes en kook ze gaar in water met wat bloem, citroensap en zout. Giet ze vervolgens af.

    Presenteer in schelpen.

    Leg in iedere schelp een stukje gedroogde tomaat, schik daarop de gekookte schorseneren in waaiervorm.

    Giet daarop een beetje saus.

    Leg er tenslotte de st.-jakobsvruchten bovenop en werk af met bieslook en gefrituurde schorseneersliertjes.

    Serveer de rest van de saus apart.

     

     

    Reeboktournedos met compote van appelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 reeboktournedos (van 150 g elk)
    1 bloedworst
    100 g bospaddestoelen
    3 aardappelen (Rosa)
    10 cl porto (rood)
    100 g boter (bakboter)
    2 appelen (Boskoop)
    4 plakken ganzenlever
    8 blaadjes eucalyptus
    2 dl wildfond
    3 stronkjes witloof
    50 g boter (roomboter)
    4 cl olijfolie (extra vierge)

    eukenrol

    De appelen schillen, in stukken snijden en stoven in boter.

    De champignons reinigen, het witloof schoonmaken en in reepjes snijden en hetzelfde doen met de aardappelen.

    De aardappelen bakken in olijfolie.

    De champignons en het witloof bakken in boter en kruiden met peper en zout.

    De tournedos kruiden en bakken in boter.

    De pan deglaceren met porto en de eucalyptus toevoegen.

    Laten inkoken en dan de wildfond toevoegen.

    Opnieuw even laten inkoken en afwerken met klontjes ijskoude roomboter.

    De groenten op borden schikken, hierop het vlees leggen en daarboven de appelcompote, de bloedworst en de ganzenlever.

    Afwerken met de aardappelen en de saus errond napperen.

     

     

    Tamarinde-gemberijs met rode papaja

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eierdooiers
    145 g suiker
    2.5 dl melk (vol)
    3 dl room
    100 g tamarindepulp
    100 g gember (fijngesneden) op siroop
    2 papaja's

     

    Klop dooiers en suiker door elkaar tot het volume is verdubbeld.

    Breng de melk aan de kook in een steelpan en giet, als hij begint te schuimen, bij het eimengsel.

    Klop door elkaar en doe terug in de pan op laag vuur. Roer tot het mengsel dik wordt en blijft hangen aan de achterkant van een houten lepel.

    Haal van het vuur en zeef boven een koude kom.

    Roer er tamarindepulp, room en gember door.

    Laat afkoelen en giet dan in een ijsmachine.

    Volg de gebruiksaanwijzing.

    Als je geen ijsmachine hebt, giet dan het mengsel in een kleine metalen kom en zet die in de vriezer.

    Haal het mengsel om de paar uur uit de vriezer en klop het door.

    Hierdoor worden eventuele ijskristallen weer gebroken.

    Halveer de papaja's, schil ze en verwijder de zaadjes.

    Serveer een bol ijs in elke papajahelft.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!