Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
01-12-2005
Menu van de dag
Gebakken st.-jakobsvruchten met schorseneren
Ingrediënten voor 4 personen
200 g st.-jakobsvruchten peper zout 2 cl olijfolie (extra vierge) 100 g schorseneren 150 g tomaten (gedroogd) 3 sjalotten 1 dl wijn (wit/droog) 2 citroenen 1 dl visfumet 100 g boter (roomboter) 1 dl room 10 sprietjes bieslook 25 g bloem
Haal de st.-jakobsvruchten uit de schelpen en spoel ze zorgvuldig.
Bewaar de schelpen.
Bak de vruchten mooi bruin krokant in olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
Bereid de saus: snipper de sjalotjes fijn.
Laat de sjalotjes met de witte wijn, het sap van de citroen en de visfumet inkoken.
Voeg de room toe en bind met de boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg op het laatste moment de versnipperde bieslook toe.
Bewaar enkele takjes als decoratie.
Schil de schorseneren, snijd 1/3 in flinterdunne sliertjes en bak goudgeel in frituurolie.
Snijd de rest in gelijke stukjes en kook ze gaar in water met wat bloem, citroensap en zout. Giet ze vervolgens af.
Presenteer in schelpen.
Leg in iedere schelp een stukje gedroogde tomaat, schik daarop de gekookte schorseneren in waaiervorm.
Giet daarop een beetje saus.
Leg er tenslotte de st.-jakobsvruchten bovenop en werk af met bieslook en gefrituurde schorseneersliertjes.
Serveer de rest van de saus apart.
Reeboktournedos met compote van appelen
Ingrediënten voor 4 personen
4 reeboktournedos (van 150 g elk) 1 bloedworst 100 g bospaddestoelen 3 aardappelen (Rosa) 10 cl porto (rood) 100 g boter (bakboter) 2 appelen (Boskoop) 4 plakken ganzenlever 8 blaadjes eucalyptus 2 dl wildfond 3 stronkjes witloof 50 g boter (roomboter) 4 cl olijfolie (extra vierge)
eukenrol
De appelen schillen, in stukken snijden en stoven in boter.
De champignons reinigen, het witloof schoonmaken en in reepjes snijden en hetzelfde doen met de aardappelen.
De aardappelen bakken in olijfolie.
De champignons en het witloof bakken in boter en kruiden met peper en zout.
De tournedos kruiden en bakken in boter.
De pan deglaceren met porto en de eucalyptus toevoegen.
Laten inkoken en dan de wildfond toevoegen.
Opnieuw even laten inkoken en afwerken met klontjes ijskoude roomboter.
De groenten op borden schikken, hierop het vlees leggen en daarboven de appelcompote, de bloedworst en de ganzenlever.
Afwerken met de aardappelen en de saus errond napperen.
Tamarinde-gemberijs met rode papaja
Ingrediënten voor 4 personen
4 eierdooiers 145 g suiker 2.5 dl melk (vol) 3 dl room 100 g tamarindepulp 100 g gember (fijngesneden) op siroop 2 papaja's
Klop dooiers en suiker door elkaar tot het volume is verdubbeld.
Breng de melk aan de kook in een steelpan en giet, als hij begint te schuimen, bij het eimengsel.
Klop door elkaar en doe terug in de pan op laag vuur. Roer tot het mengsel dik wordt en blijft hangen aan de achterkant van een houten lepel.
Haal van het vuur en zeef boven een koude kom.
Roer er tamarindepulp, room en gember door.
Laat afkoelen en giet dan in een ijsmachine.
Volg de gebruiksaanwijzing.
Als je geen ijsmachine hebt, giet dan het mengsel in een kleine metalen kom en zet die in de vriezer.
Haal het mengsel om de paar uur uit de vriezer en klop het door.
Hierdoor worden eventuele ijskristallen weer gebroken.
Halveer de papaja's, schil ze en verwijder de zaadjes.
Ik heb niet lang kunnen spelen vanavond. Doordat Dennis zo ziek is was het wat moeilijker. Dat begrijp ik best hoor. Dat Dennis maar vlug weer beter word. Nog even slaapwel zeggen aan iedereen en tot morgen.
Jantje zat in de klas en vroeg aan de meester: "Meester, word je gestraft voor iets dat je niet gedaan hebt?" Waarop de meester antwoordde: "Natuurlijk niet Jantje, als je niets gedaan hebt, waarom zou je dan gestraft worden. Het is juist beter al s je niets gedaan hebt. Zo hoort het in het leven." Jantje haalt opgelucht adem en zegt: "Ben ik ff opgelucht, ik heb namelijk mijn huiswerk niet gedaan."
750 g wijtingfilet 500 g tomaten in blik 70 g tomatenpuree 1 ui 2 teentjes knoflook 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 kippenbouillonblokje 10 dl visfumet 1 eetlepel ketjap (sojasaus) 2 eieren 4 beschuiten 80 g boter (bakboter) 10 g suiker 1 theelepel kerriepoeder peper zout 20 g boter (geklaard)
De wijtingfilets in kleine stukken snijden, fijnmalen in de keukenrobot en in een kom mengen met de geplette beschuiten.
Het kippenbouillonblokje erdoor mengen samen met de losgeklopte eieren en de geklaarde boter.
Alles kneden tot een homogeen mengsel en op smaak brengen met peper en zout.
Met de hand van het mengsel wijtingballetjes rollen van 3 centimeter.
Ze 15 minuten koel wegzetten.
Voor de tomatensaus de resterende boter laten smelten en er de fijngesneden ui en de gehakte knoflook aan toevoegen, samen met de laurier.
Alles een vijftal minuten laten stoven.
Daarna bestrooien met kerriepoeder en de ketjap toevoegen.
Goed omroeren en de grofgehakte gepelde tomaten toevoegen, alsook de tomatenpuree en een klontje suiker.
Het geheel bevochtigen met de visfumet en aan de kook brengen.
De wijtingballetjes aan de tomatensaus toevoegen en ze gedurende een kwartiertje laten meesudderen op een zacht vuurtje.
De wijtingballetjes uit de saus halen en warm houden.
De saus mixen en wat laten inkoken.
De wijtingballetjes op warme borden schikken, overgieten met de tomatensaus, bestrooien met gehakte peterselie en serveren met frietjes, aardappelpuree, kroketjes of rijst.
Minder prettig nieuws deze keer. Dennis is vanavond ziek geworden. Morgen dus de dokter bellen. Morgen weten we dan meer wat er hapert. Een goede nachtrust voor iedereen en tot later.
Dit recept is geschikt voor: 7 personen Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 3 uur Reken op ongeveer 300 gram kalkoen per persoon.
Neem per kilo kalkoenvlees circa 200 gram vulling en gebruik 25 gram boter of margarine per persoon voor de bereiding.
Verwarm de oven voor op 200 graden!
De kalkoen smaakt heerlijk met gekookte bloemkool- en broccoliroosjes, gevulde peertjes met preisselbeeren en gegratineerde aardappelpuree in rozetten.
Of met gebakken aardappelen, cranberrycompote, witlofstronkjes met spek omwikkeld.
Ingrediënten
kalkoen van ongeveer 2,5 kilo
cocktailprikkers of keukendraad
aluminiumfolie
150 gram boter
4 tl paprikapoeder
2 tl zout
2 tl peper
5 el sherry of appelsap
1 bekertje crème fraïche
2 el roze of groene verse peperkorrels
Zout
Vulling:
Meng daarvoor bijvoorbeeld gehakte hazelnoten, gedroogde abrikozen, gedroogde rozijnen en tl kaneelpoeder.
Bereidingswijze:
Vul de kalkoen en steek de buikholte dicht met cocktailprikkers of gebruik keukendraad.
Smelt de helft van de boter in een braadslede of ovenschaal.
Voeg de kruiden toe en meng dit.
Bestrijk hiermee de kalkoen aan binnen en buitenkant.
Voeg de overige boter toe en leg hierin de kalkoen.
Plaats de schaal gedurende 1 uur midden in de voorverwarmde oven.
Zet vervolgens de oven op 175 graden.
Keer de kalkoen en braad deze nog ongeveer 45 minuten.
Voeg de sherry toe aan het braadvocht en bedruip hiermee de kalkoen veelvuldig.
Neem de kalkoen na de braadtijd uit de oven, houd deze warm onder het aluminiumfolie en laat de kalkoen even "rusten".
Roer de crème fraïche door de bakboter en kook dit in.
Voeg de peperkorrels en zout naar smaak toe.
Tip: bedek de uiteinden van de poten of het borstvlees met aluminiumfolie (glimmende kant naar binnen) als de kalkoen snel bruin dreigt te worden
Een vrouw bedrijft overdag de liefde met haar minnaar terwijl haar man op zijn werk is. Zonder dat ze het echter weet, bevindt haar 9 jaar oude zoon zich in de kast in de slaapkamer. Geheel onverwachts kwam haar man thuis en sloot ze haar minnaar op in de kast samen met het jochie.
Jochie: Donker hier hé Minnaar: Ja , dat is het zeker Jochie: Ik heb een voetbal Minnaar: Das fijn voor je Jochie: Kopen? Minnaar: Nee , dank je Jochie: Mijn vader staat hier wel buiten hé Minnaar: Oké oké , hoeveel? Jochie: 250 En zo kocht de minnaar de voetbal...
In de weken daarop gebeurde het weer dat het jochie en de minnaar samen in de kast zitten. Jochie: Donker hier hé Minnaar: Ja , dat is het zeker Jochie: Ik heb een paar voetbalschoenen De man herinnert zich de vorige keer en vraagt: Hoeveel? Jochie: 750 Minnaar: Oké En zo werden ook de voetbalschoenen verkocht...
Een paar dagen later zegt de vader tegen zijn zoontje: Pak je voetbal en je voetbalschoenen , dan gaan we lekker een potje voetballen op het gras Jochie: Gaat niet Vader: Hoezo niet? Jochie: Ik heb ze verkocht Vader: Wat ? Voor hoeveel heb je ze verkocht? Jochie: Samen 1.000 Vader: Dat is toch veel te veel ! Je hoort je vriendjes niet teveel te vragen! Dat is veel meer dan die bal en die voetbalschoenen hebben gekost! Ik neem je mee naar de kerk , dan kan je aan de pastoor opbiechten wat je hebt gedaan!
Ze gaan naar de kerk en de vader neemt zijn zoon mee naar het biechthok, laat hem naar binnen gaan en sluit de deur. Jochie: Donker hier hé Pastoor: BEGIN NIET HE MANNEKE!!!