Kerststolxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten:
500 gr. bloem
2 dl melk
50 gr. gist
10 gr. zout
2 eieren
150 gr. boter
100 gr. basterdsuiker
10 gr. citroenrasp
600 gr. rozijnen
100 gr. sukade
50 gr. oranjesnippers
200 gr. amandelspijs.
Bereiding:
Maak van de bloem, de met lauwe melk aangemaakte gist, het zout, de eieren, de wat afgekoelde gesmolten boter en de suiker een gistdeeg.
Laat het op een warme plaats ongeveer 20 minuten rijzen.
Werk er nu de rozijnen, de gesnipperde sukade, de oranjesnippers en de citroenrasp door. Vorm er een bol van en laat deze nog eens 20 minuten rijzen.
Vorm er nu een ovale platte bol van, waarvan de ene helft iets platter gemaakt wordt dan de andere.
Vorm de amandelspijs tot een rolletje en leg dit in het midden.
Sla de platte kant over de brede kant heen en druk hem aan.
Leg het brood op een beboterd bakblik en bak het in een hete oven in ongeveer 40 minuten gaar en bruin.
Laat de stol afkoelen en bestrooi hem dik met poedersuiker.
|