Bont konijnenslaatje met dragonsausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 konijnenbillen 4 artisjokbodems (gesteriliseerd) 12 asperges 1 krop ijsbergsla 1 krop radicchio rosso 100 g champignons 10 cl dragonazijn 3 cl olijfolie (extra vierge) 5 g suiker peper zout 10 g boter (bakboter)
De konijnenbillen gaarkoken, laten afkoelen en het vlees in reepjes verdelen.
De asperges schillen, beetgaar koken en in stukken snijden.
De champignons schoonmaken, in vieren verdelen en eventjes laten stoven in wat boter.
De artisjokbodems laten uitlekken en in stukjes verdelen.
De schoongemaakte ijsbergsla en radicchio in een slakom schikken en er de rest van de ingrediënten over verdelen.
Een pittige vinaigrette bereiden met de olie, de dragonazijn, een snuifje suiker, peper en zout. Hiermee het slaatje besprenkelen.
Wintersoepje van kabeljauw en spruitjes
Ingrediënten voor 4 personen
500 g kabeljauwfilet 10 dl visfumet 25 cl pilsbier 6 sjalotten 2 teentjes knoflook 4 wortelen 4 raapjes 2 preiwitten 4 stengels bleekselderij 250 g spruitjes 1 dl room 20 g boter (bakboter) peper zout
De sjalotten schillen, fijnsnijden en even aanstoven in de boter, samen met de gehakte knoflook.
Er de visfumet en het bier bijdoen en in dit vocht de in julienne gesneden groenten bijna gaar laten worden.
Ondertussen de vis in stukken van 3 centimeter versnijden.
De groenten uit de soep halen met een schuimspaan, er op hun beurt de spruitjes in laten gaarkoken en na gaartijd de soep mixen.
Door een puntzeef gieten en terug op het vuur zetten.
Even laten opkoken en er de kabeljauw in gaar pocheren.
De julienne opnieuw toevoegen 1 minuut voor het einde van de gaartijd, alsook de room.
Op smaak brengen met peper en zout en serveren in diepe, warme borden.
Sabayon met rode vruchten
Ingrediënten voor 4 personen
150 g braambessen 75 g frambozen 75 g rode bessen 30 g poedersuiker 15 cl cointreau 80 g suiker 4 eierdooiers 2 dl wijn (wit/droog)
De vruchten spoelen en voorzichtig de steeltjes verwijderen.
In een kom leggen, overgieten met de Cointreau en bestrooien met poedersuiker.
Laten rusten.
Ondertussen de eierdooiers en de suiker tot een schuimige massa kloppen.
De wijn verwarmen en bij het eiermengsel voegen.
In een warmwaterbad plaatsen en blijven kloppen tot een lichte mousse bekomen wordt.
De gemarineerde vruchten verdelen over diepe borden en alles bedekken met de sabayon.
Tip: deze bereiding krijgt een extra feestelijk tintje wanneer ze met poedersuiker wordt bestrooid en vervolgens enkele minuten wordt gegratineerd onder de warme grill.
|