Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    30-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op het plaatje


    Ik heb niet lang kunnen spelen vanavond.
    Doordat Dennis zo ziek is was het wat moeilijker.
    Dat begrijp ik best hoor.
    Dat Dennis maar vlug weer beter word.
    Nog even slaapwel zeggen aan iedereen en tot morgen.

    30-11-2005 om 23:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    30-11-2005 om 10:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kerststol

     

    Ingrediënten:

    500 gr. bloem

    2 dl melk

    50 gr. gist

    10 gr. zout

    2 eieren

    150 gr. boter

    100 gr. basterdsuiker

    10 gr. citroenrasp

    600 gr. rozijnen

    100 gr. sukade

    50 gr. oranjesnippers

    200 gr. amandelspijs.

     

    Bereiding:

    Maak van de bloem, de met lauwe melk aangemaakte gist, het zout, de eieren, de wat afgekoelde gesmolten boter en de suiker een gistdeeg.

    Laat het op een warme plaats ongeveer 20 minuten rijzen.

    Werk er nu de rozijnen, de gesnipperde sukade, de oranjesnippers en de citroenrasp door. Vorm er een bol van en laat deze nog eens 20 minuten rijzen.

    Vorm er nu een ovale platte bol van, waarvan de ene helft iets platter gemaakt wordt dan de andere.

    Vorm de amandelspijs tot een rolletje en leg dit in het midden.

    Sla de platte kant over de brede kant heen en druk hem aan.

    Leg het brood op een beboterd bakblik en bak het in een hete oven in ongeveer 40 minuten gaar en bruin.

    Laat de stol afkoelen en bestrooi hem dik met poedersuiker.

     

    30-11-2005 om 10:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    Gestraft voor je huiswerk

     

    Jantje zat in de klas en vroeg aan de meester: "Meester, word je gestraft voor iets dat je niet gedaan hebt?" Waarop de meester antwoordde: "Natuurlijk niet Jantje, als je niets gedaan hebt, waarom zou je dan gestraft worden. Het is juist beter al s je niets gedaan hebt. Zo hoort het in het leven."
    Jantje haalt opgelucht adem en zegt: "Ben ik ff opgelucht, ik heb namelijk mijn huiswerk niet gedaan."

    30-11-2005 om 10:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Wijtingballetjes in tomatensaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g wijtingfilet
    500 g tomaten in blik
    70 g tomatenpuree
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 kippenbouillonblokje
    10 dl visfumet
    1 eetlepel ketjap (sojasaus)
    2 eieren
    4 beschuiten
    80 g boter (bakboter)
    10 g suiker
    1 theelepel kerriepoeder
    peper
    zout
    20 g boter (geklaard)

     

    De wijtingfilets in kleine stukken snijden, fijnmalen in de keukenrobot en in een kom mengen met de geplette beschuiten.

    Het kippenbouillonblokje erdoor mengen samen met de losgeklopte eieren en de geklaarde boter.

    Alles kneden tot een homogeen mengsel en op smaak brengen met peper en zout.

    Met de hand van het mengsel wijtingballetjes rollen van 3 centimeter.

    Ze 15 minuten koel wegzetten.

    Voor de tomatensaus de resterende boter laten smelten en er de fijngesneden ui en de gehakte knoflook aan toevoegen, samen met de laurier.

    Alles een vijftal minuten laten stoven.

    Daarna bestrooien met kerriepoeder en de ketjap toevoegen.

    Goed omroeren en de grofgehakte gepelde tomaten toevoegen, alsook de tomatenpuree en een klontje suiker.

    Het geheel bevochtigen met de visfumet en aan de kook brengen.

    De wijtingballetjes aan de tomatensaus toevoegen en ze gedurende een kwartiertje laten meesudderen op een zacht vuurtje.

    De wijtingballetjes uit de saus halen en warm houden.

    De saus mixen en wat laten inkoken.

    De wijtingballetjes op warme borden schikken, overgieten met de tomatensaus, bestrooien met gehakte peterselie en serveren met frietjes, aardappelpuree, kroketjes of rijst.

     

     

    Mechelse koekoek met bloemkool

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 Mechelse koekoek (stevige braadkip)
    1 bloemkool
    200 g peultjes
    4 kolfjes maïs (babymaïs)
    4 aardappelen (Rosa)
    4 worteltjes (primeurs)
    200 g snijbonen
    2 stengels bleekselderij
    2 potjes saffraanpoeder
    10 eetlepels kippenbouillon
    2.5 dl room
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    25 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De Mechelse koekoek in stukken snijden en hem aanbakken in een mengsel van boter en olie.

    Alle groenten schoonmaken en ze elk apart beetgaar koken.

    De oven voorverwarmen op 180 graden.

    De bouillon in een pan doen, de room toevoegen en het mengsel opkoken met de saffraan.

    De saus op smaak brengen met peper en zout.

    Het gevogelte in een vuurvaste schaal leggen, de groenten erbij voegen en overgieten met de saffraanbouillon.

    De schaal afdekken en het gerecht 20 minuten in de oven zetten.

    Serveren in diepe borden met stokbrood.

     

     

    Rijstpap met appelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 dl melk (halfvol)
    125 g rijst
    2 eierdooiers
    1 stokje vanille
    100 g suiker
    6 appelen (Boskoop)
    5 dl water
    250 g suiker
    6 cocktailkersen

     

    De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen gaar laten worden in een suikersiroop op basis van 50 gram suiker per deciliter water.

    Een pot spoelen met wat water.

    De melk aan de kook brengen met het vanillestokje.

    Het vanillestokje verwijderen, de gewassen rijst toevoegen en gedurende ongeveer 40 minuten laten zwellen op een zacht vuurtje.

    Wanneer de rijstpap voldoende ingedikt is suiker toevoegen en nog even laten verder sudderen.

    Afwerken met de eierdooiers.

    De rijstpap in een schaal gieten en de appelen er bovenop plaatsen.

    Verder afwerken met een cocktailkersje.

    Warm of koud opdienen.

     

    30-11-2005 om 10:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De dokter is geweest deze morgen.
    Dennis heeft een bronchittis te pakken.
    Papa Ronny gaat zo meteen om medicatie.

    30-11-2005 om 09:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Minder prettig nieuws deze keer.
    Dennis is vanavond ziek geworden.
    Morgen dus de dokter bellen.
    Morgen weten we dan meer wat er hapert.
    Een goede nachtrust voor iedereen en tot later.

    30-11-2005 om 00:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gevulde kerstkalkoen

     

    Dit recept is geschikt voor: 7 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 3 uur
    Reken op ongeveer 300 gram kalkoen per persoon.

    Neem per kilo kalkoenvlees circa 200 gram vulling en gebruik 25 gram boter of margarine per persoon voor de bereiding.

    Verwarm de oven voor op 200 graden!

    De kalkoen smaakt heerlijk met gekookte bloemkool- en broccoliroosjes, gevulde peertjes met preisselbeeren en gegratineerde aardappelpuree in rozetten.

    Of met gebakken aardappelen, cranberrycompote, witlofstronkjes met spek omwikkeld.

     

    Ingrediënten

    kalkoen van ongeveer 2,5 kilo

    cocktailprikkers of keukendraad

    aluminiumfolie

    150 gram boter

    4 tl paprikapoeder

    2 tl zout

    2 tl peper

    5 el sherry of appelsap

    1 bekertje crème fraïche

    2 el roze of groene verse peperkorrels

    Zout

     

    Vulling:

    Meng daarvoor bijvoorbeeld gehakte hazelnoten, gedroogde abrikozen, gedroogde rozijnen en tl kaneelpoeder.

     

    Bereidingswijze:

    Vul de kalkoen en steek de buikholte dicht met cocktailprikkers of gebruik keukendraad.

    Smelt de helft van de boter in een braadslede of ovenschaal.

    Voeg de kruiden toe en meng dit.

    Bestrijk hiermee de kalkoen aan binnen en buitenkant.

    Voeg de overige boter toe en leg hierin de kalkoen.

    Plaats de schaal gedurende 1 uur midden in de voorverwarmde oven.

    Zet vervolgens de oven op 175 graden.

    Keer de kalkoen en braad deze nog ongeveer 45 minuten.

    Voeg de sherry toe aan het braadvocht en bedruip hiermee de kalkoen veelvuldig.

    Neem de kalkoen na de braadtijd uit de oven, houd deze warm onder het aluminiumfolie en laat de kalkoen even "rusten".

    Roer de crème fraïche door de bakboter en kook dit in.

    Voeg de peperkorrels en zout naar smaak toe.

     

    Tip: bedek de uiteinden van de poten of het borstvlees met aluminiumfolie (glimmende kant naar binnen) als de kalkoen snel bruin dreigt te worden

     

    29-11-2005 om 10:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Donker hier hé...

     

    Een vrouw bedrijft overdag de liefde met haar minnaar terwijl haar man op zijn werk is. Zonder dat ze het echter weet, bevindt haar 9 jaar oude zoon zich in de kast in de slaapkamer. Geheel onverwachts kwam haar man thuis en sloot ze haar minnaar op in de kast samen met het jochie.

    Jochie: Donker hier hé
    Minnaar: Ja , dat is het zeker
    Jochie: Ik heb een voetbal
    Minnaar: Das fijn voor je
    Jochie: Kopen?
    Minnaar: Nee , dank je
    Jochie: Mijn vader staat hier wel buiten hé
    Minnaar: Oké oké , hoeveel?
    Jochie: 250 €
    En zo kocht de minnaar de voetbal...

    In de weken daarop gebeurde het weer dat het jochie en de minnaar samen in de kast zitten.
    Jochie: Donker hier hé
    Minnaar: Ja , dat is het zeker
    Jochie: Ik heb een paar voetbalschoenen
    De man herinnert zich de vorige keer en vraagt: Hoeveel?
    Jochie: 750€
    Minnaar: Oké
    En zo werden ook de voetbalschoenen verkocht...

    Een paar dagen later zegt de vader tegen zijn zoontje: Pak je voetbal en je voetbalschoenen , dan gaan we lekker een potje voetballen op het gras
    Jochie: Gaat niet
    Vader: Hoezo niet?
    Jochie: Ik heb ze verkocht
    Vader: Wat ? Voor hoeveel heb je ze verkocht?
    Jochie: Samen 1.000 €
    Vader: Dat is toch veel te veel ! Je hoort je vriendjes niet teveel te vragen! Dat is veel meer dan die bal en die voetbalschoenen hebben gekost! Ik neem je mee naar de kerk , dan kan je aan de pastoor opbiechten wat je hebt gedaan!

    Ze gaan naar de kerk en de vader neemt zijn zoon mee naar het biechthok, laat hem naar binnen gaan en sluit de deur.
    Jochie: Donker hier hé
    Pastoor: BEGIN NIET HE MANNEKE!!!

    29-11-2005 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Champignons met romige vulling

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 champignons (groot)
    50 g blauwe kaas
    0.25 knolselder
    0.5 eetlepel zure room
    peper
    kruidenzout
    1 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Maak de knolselderij schoon en stoom gaar.

    Maak intussen de champignons schoon en ontdoe ze van de steeltjes.

    Pureer de gare knolselderij (de puree mag in geen geval te vochtig zijn) en breng op smaak met peper, zure room en kruidenzout.

    Schep een lepeltje puree in elk champignonhoedje.

    Leg een klein blokje blauwe kaas op de puree en plaats de champignonhoeden op een ingevette bakplaat.

    Bak 5 minuten in een voorverwarmde oven (180°C), de kaas mag lichtjes kleuren.

    Serveer warm.

    Tips: u kan de puree een dag vooraf klaarmaken.

    U kan de blauwe kaas vervangen door kruidenkaas of peperkaas

     

     

    Pannenkoeken met kool

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g bloem (tarwebloem)
    75 g boekweitmeel
    3 eieren
    7.5 dl melk (vol)
    2 uien
    1 paprika (rood)
    1 groene kool
    1 appel
    100 g rozijntjes
    0.5 eetlepel dille (fijngehakt)
    peper
    zout
    4 cl arachideolie
    1.5 dl zure room

     

    Klop de eieren los in een beslagkom.

    Zeef de bloem en het boekweitmeel en roer het voorzichtig bij de eieren.

    Roer tot een gladde massa.

    Voeg beetje bij beetje de melk toe.

    Roer tot een glad beslag.

    Verwarm wat olie in een pan.

    Neem de pan van het vuur en giet wat beslag in de pan.

    Draai de pan rond om het beslag gelijkmatig te verdelen.

    Bak aan beide zijden lichtbruin.

    Bak zo per persoon twee stevige pannenkoeken.

    Snipper de ui.

    Was de paprika en snij in blokjes.

    Was de kool en snij in reepjes.

    Schil de appel en snij in blokjes.

    Verwarm wat olie in de wok en bak de ui glazig.

    Bak de paprika mee, voeg de kool, appel en rozijnen toe.

    Roerbak gedurende 5 minuten.

    Breng op smaak met dille, peper en zout.

    Leg dit groentemengsel op de helft van elke pannenkoek, klap de pannenkoek dicht en schik op een voorverwarmde schaal.

    Dien op met een schaaltje zure room.

     

     

    Smoothie van zwarte bessen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g zwarte bessen
    10 dl yoghurt (mager)
    1 takje citroenmelisse

     

    Maak de bessen schoon en leg ze 1 uur in de diepvries.

    Pureer de bevroren bessen samen met de citroenmelisse en de yoghurt met de staafmixer tot een schuimige massa.

    Serveer in een smal hoog glas met een rietje.

     

    29-11-2005 om 10:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citaat

    Honderd mannen kunnen een huis bouwen, om een thuis te krijgen heb je een vrouw nodig.

     

    Oosterse wijsheid

    28-11-2005 om 15:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bont konijnenslaatje met dragonsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 konijnenbillen
    4 artisjokbodems (gesteriliseerd)
    12 asperges
    1 krop ijsbergsla
    1 krop radicchio rosso
    100 g champignons
    10 cl dragonazijn
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    5 g suiker
    peper
    zout
    10 g boter (bakboter)

     

    De konijnenbillen gaarkoken, laten afkoelen en het vlees in reepjes verdelen.

    De asperges schillen, beetgaar koken en in stukken snijden.

    De champignons schoonmaken, in vieren verdelen en eventjes laten stoven in wat boter.

    De artisjokbodems laten uitlekken en in stukjes verdelen.

    De schoongemaakte ijsbergsla en radicchio in een slakom schikken en er de rest van de ingrediënten over verdelen.

    Een pittige vinaigrette bereiden met de olie, de dragonazijn, een snuifje suiker, peper en zout. Hiermee het slaatje besprenkelen.

     

     

    Wintersoepje van kabeljauw en spruitjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g kabeljauwfilet
    10 dl visfumet
    25 cl pilsbier
    6 sjalotten
    2 teentjes knoflook
    4 wortelen
    4 raapjes
    2 preiwitten
    4 stengels bleekselderij
    250 g spruitjes
    1 dl room
    20 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De sjalotten schillen, fijnsnijden en even aanstoven in de boter, samen met de gehakte knoflook.

    Er de visfumet en het bier bijdoen en in dit vocht de in julienne gesneden groenten bijna gaar laten worden.

    Ondertussen de vis in stukken van 3 centimeter versnijden.

    De groenten uit de soep halen met een schuimspaan, er op hun beurt de spruitjes in laten gaarkoken en na gaartijd de soep mixen.

    Door een puntzeef gieten en terug op het vuur zetten.

    Even laten opkoken en er de kabeljauw in gaar pocheren.

    De julienne opnieuw toevoegen 1 minuut voor het einde van de gaartijd, alsook de room.

    Op smaak brengen met peper en zout en serveren in diepe, warme borden.

     

     

    Sabayon met rode vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g braambessen
    75 g frambozen
    75 g rode bessen
    30 g poedersuiker
    15 cl cointreau
    80 g suiker
    4 eierdooiers
    2 dl wijn (wit/droog)

     

    De vruchten spoelen en voorzichtig de steeltjes verwijderen.

    In een kom leggen, overgieten met de Cointreau en bestrooien met poedersuiker.

    Laten rusten.

    Ondertussen de eierdooiers en de suiker tot een schuimige massa kloppen.

    De wijn verwarmen en bij het eiermengsel voegen.

    In een warmwaterbad plaatsen en blijven kloppen tot een lichte mousse bekomen wordt.

    De gemarineerde vruchten verdelen over diepe borden en alles bedekken met de sabayon.

     

    Tip: deze bereiding krijgt een extra feestelijk tintje wanneer ze met poedersuiker wordt bestrooid en vervolgens enkele minuten wordt gegratineerd onder de warme grill.

     

    28-11-2005 om 10:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even geduld...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het menu van de dag komt er over 10 minuten aan.

    28-11-2005 om 10:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    28-11-2005 om 10:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Italiaanse tomatensoep

     

    Nodig:
    500 gram rijpe tomaten
    1 blikje tomatenpuree ( 70 gram )
    1 ui
    1 tl oregano
    2 tl suiker
    1 kruidenbouillontablet
    3 el kruidenboter
    40 gr bloem
    boter
    zout en peper

     

    Bereiding:
    Pel en snipper de ui.
    Snijd de tomaten in vieren.
    Fruit de ui zo'n 4 minuten glazig.
    Voeg tomaten toe en stoof deze zo'n 5 minuten mee.
    Voeg tomatenpuree, bouillontablet, oregano, suiker, zout, peper en 1/2 liter water toe.
    Laat dit zo'n 20 minuten sudderen met de deksel op de pan.
    Wrijf het tomatenmengsel door een zeef boven een kom.
    Smelt de kruidenboter voeg bloem toe en laat de bloem zo'n 3 minuten garen.
    Roer er beetje bij beetje 1/4 liter water door.
    Voeg het tomatenvocht langzaam erbij.
    Warm de tomatensoep nog even door.

    Tip: lekker met een stukje stokbrood met gesmolten kaas.

     

    28-11-2005 om 09:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is weeral einde weekend.
    Morgen weer het begin van een nieuwe werkweek.
    Slaap zacht iedereen en graag tot morgen.

    27-11-2005 om 23:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gehaktballen-uienschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 sneetje witbrood van 'n dag oud

    800 gr. middel grote uien (wit en rood)

    500 gr. aardappelen

    75 gr. gerookt doorregen spek (blokjes)

    500 gr. half om half gehakt

    1 ei

    zout, peper

    1 tl kerrie

    2 el olie

    1 - 2 el boter

    gedroogde marjolein

    gedroogde tijm

    ¼ groente bouillon blokje

    evt. kruiden ter garnering

     

    1.

    Week het brood in koud water.

    Schil de uien en snij ze in grove stukken.

    Snij het spek indien nodig klein.

    2.

    Kneed het geweekte brood en het ei door het gehakt.

    Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.

    Rol kleine gehaktballetjes.

    Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan met deksel.

    Bak de gehaktballen even krachtig aan op hoog vuur en neem ze vervolgens uit de pan.

    3.

    Verhit in dezelfde pan de boter.

    Bak de uien even krachtig aan.

    Voeg naar smaak zout en peper toe en neem de uien uit de pan.

    Gebruik dezelfde pan opnieuw om de overgebleven olie (1 el)

    te verhitten.

    Bak de spekblokjes en de aardappelen.

    Voeg daarna de uien weer toe.

    Breng het geheel op smaak met de kruiden en de kerrie en voeg ruim 250 ml. water toe.

    Los ook het ¼ bouillon blokje erin op.

    Laat daarna het geheel even doorkoken.

    4.

    Verdeel de gehaktballen over de pan en laat ze ongeveer 20 - 25 minuten smoren met het deksel op de pan.

    Naar wens op smaak brengen met peper en zout.

    Serveer met stokbrood, kruidenboter en een lekker koel biertje.

     

    27-11-2005 om 13:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Sint-jakobsschelpen met kreeft en Belgisch witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 sint-jakobsnoten
    1 kreeft (van 700 g)
    4 stronkjes witloof
    1 dl wijn (wit/zoet)
    1 theelepel kerriepoeder
    0.5 dl room
    100 g boter (bakboter)

     

    De sint-jakobsschelpen schoonmaken en de noten opzij zetten.

    De kreeft gedurende 6 minuten koken in court-bouillon.

    Het witloof fijnsnijden, aanstoven in boter en kruiden met zout en peper.

    De witte wijn (bij voorkeur Sauternes) met het kerriepoeder laten inkoken, een weinig room toevoegen en opkloppen met de boter.

    De saus warm houden.

    De sint-jakobsnoten in twee snijden en ze op een beboterde plaat leggen.

    Bakken in de warme oven, ze met water besprenkelend.

    De lauwe kreeft in dikke stukken snijden.

    Het witloof in het midden van het bord leggen en de sint-jakobsnoten er afwisselend rond schikken.

     

     

    Zalmfondue met koolgroenten van eigen bodem

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1200 g zalmfilet
    1 bloemkool
    400 g broccoli
    100 g spruitjes
    0.25 groene kool (savooikool)
    4 raapjes
    10 dl visfumet
    10 dl court-bouillon
    zout
    4 plakjes zalm (gerookt)
    150 g kaas
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    De zalmfilet spoelen met koud water, droogdeppen en in kleine blokjes snijden.

    De bloemkool en broccoli in roosjes verdelen en wassen.

    Beide groenten apart 3 minuten laten blancheren in licht gezouten water, laten afkoelen in koud water en laten uitlekken.

    De groene kool in stukken verdelen en eveneens blancheren.

    De rapen schillen en in dobbelsteentjes snijden.

    De buitenste blaadjes van de spruitjes verwijderen.

    Beide groenten apart blancheren in licht gezouten water.

    Laten afkoelen en uitlekken.

    De zalmblokjes en de geblancheerde groenten in waaiervorm op een dienblad schikken.

    Op een tweede dienblad het gehakte bieslook, de gemalen kaas en de gerookte zalm (in kleine stukjes) schikken als garnituur bij de fondue.

    In een fonduepan de visfumet en de court-bouillon samen aan de kook brengen.

    Aan tafel de brander zo regelen dat de bouillon tegen de kook aan blijft pruttelen.

    De zalmblokjes en de groenten samen op een fonduevorkje prikken of in een netje leggen en gaar pocheren in de bouillon.

     

     

    Millefeuille

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bladerdeeg
    1.5 dl room
    20 g poedersuiker
    5 dl melk (halfvol)
    120 g suiker
    0.5 stokje vanille
    6 eierdooiers


    2 theelepels maïszetmeel

    Bereid de banketbakkersroom: kook de melk samen met de helft van de suiker en het vanillestokje.

    Meng in een andere kom de eierdooiers, de andere helft van de suiker en het maïszetmeel. Giet dit laatste mengsel op de kokende melk en laat even opkoken.

    Klop de room op.

    Meng de banketbakkersroom met de opgeklopte room.

    Bouw de millefeuille op in vier lagen bladerdeeg en drie lagen crème.

    Bestrooi de taart met poedersuiker en karameliseer deze met een gloei-ijzer of de stang waarmee u crème brûlé maakt.

     

    27-11-2005 om 13:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het weekend gaat alweer naar het einde toe.
    Nu nog eens lekker genieten van een rustige zondagnamiddag.

    27-11-2005 om 12:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat is het nu enorm laat geworden zeg.
    Ik ga nu maar vlug slapen.
    Droom zacht iedereen.

    27-11-2005 om 02:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!