Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    30-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Minder prettig nieuws deze keer.
    Dennis is vanavond ziek geworden.
    Morgen dus de dokter bellen.
    Morgen weten we dan meer wat er hapert.
    Een goede nachtrust voor iedereen en tot later.

    30-11-2005 om 00:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gevulde kerstkalkoen

     

    Dit recept is geschikt voor: 7 personen
    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 3 uur
    Reken op ongeveer 300 gram kalkoen per persoon.

    Neem per kilo kalkoenvlees circa 200 gram vulling en gebruik 25 gram boter of margarine per persoon voor de bereiding.

    Verwarm de oven voor op 200 graden!

    De kalkoen smaakt heerlijk met gekookte bloemkool- en broccoliroosjes, gevulde peertjes met preisselbeeren en gegratineerde aardappelpuree in rozetten.

    Of met gebakken aardappelen, cranberrycompote, witlofstronkjes met spek omwikkeld.

     

    Ingrediënten

    kalkoen van ongeveer 2,5 kilo

    cocktailprikkers of keukendraad

    aluminiumfolie

    150 gram boter

    4 tl paprikapoeder

    2 tl zout

    2 tl peper

    5 el sherry of appelsap

    1 bekertje crème fraïche

    2 el roze of groene verse peperkorrels

    Zout

     

    Vulling:

    Meng daarvoor bijvoorbeeld gehakte hazelnoten, gedroogde abrikozen, gedroogde rozijnen en tl kaneelpoeder.

     

    Bereidingswijze:

    Vul de kalkoen en steek de buikholte dicht met cocktailprikkers of gebruik keukendraad.

    Smelt de helft van de boter in een braadslede of ovenschaal.

    Voeg de kruiden toe en meng dit.

    Bestrijk hiermee de kalkoen aan binnen en buitenkant.

    Voeg de overige boter toe en leg hierin de kalkoen.

    Plaats de schaal gedurende 1 uur midden in de voorverwarmde oven.

    Zet vervolgens de oven op 175 graden.

    Keer de kalkoen en braad deze nog ongeveer 45 minuten.

    Voeg de sherry toe aan het braadvocht en bedruip hiermee de kalkoen veelvuldig.

    Neem de kalkoen na de braadtijd uit de oven, houd deze warm onder het aluminiumfolie en laat de kalkoen even "rusten".

    Roer de crème fraïche door de bakboter en kook dit in.

    Voeg de peperkorrels en zout naar smaak toe.

     

    Tip: bedek de uiteinden van de poten of het borstvlees met aluminiumfolie (glimmende kant naar binnen) als de kalkoen snel bruin dreigt te worden

     

    29-11-2005 om 10:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Donker hier hé...

     

    Een vrouw bedrijft overdag de liefde met haar minnaar terwijl haar man op zijn werk is. Zonder dat ze het echter weet, bevindt haar 9 jaar oude zoon zich in de kast in de slaapkamer. Geheel onverwachts kwam haar man thuis en sloot ze haar minnaar op in de kast samen met het jochie.

    Jochie: Donker hier hé
    Minnaar: Ja , dat is het zeker
    Jochie: Ik heb een voetbal
    Minnaar: Das fijn voor je
    Jochie: Kopen?
    Minnaar: Nee , dank je
    Jochie: Mijn vader staat hier wel buiten hé
    Minnaar: Oké oké , hoeveel?
    Jochie: 250 €
    En zo kocht de minnaar de voetbal...

    In de weken daarop gebeurde het weer dat het jochie en de minnaar samen in de kast zitten.
    Jochie: Donker hier hé
    Minnaar: Ja , dat is het zeker
    Jochie: Ik heb een paar voetbalschoenen
    De man herinnert zich de vorige keer en vraagt: Hoeveel?
    Jochie: 750€
    Minnaar: Oké
    En zo werden ook de voetbalschoenen verkocht...

    Een paar dagen later zegt de vader tegen zijn zoontje: Pak je voetbal en je voetbalschoenen , dan gaan we lekker een potje voetballen op het gras
    Jochie: Gaat niet
    Vader: Hoezo niet?
    Jochie: Ik heb ze verkocht
    Vader: Wat ? Voor hoeveel heb je ze verkocht?
    Jochie: Samen 1.000 €
    Vader: Dat is toch veel te veel ! Je hoort je vriendjes niet teveel te vragen! Dat is veel meer dan die bal en die voetbalschoenen hebben gekost! Ik neem je mee naar de kerk , dan kan je aan de pastoor opbiechten wat je hebt gedaan!

    Ze gaan naar de kerk en de vader neemt zijn zoon mee naar het biechthok, laat hem naar binnen gaan en sluit de deur.
    Jochie: Donker hier hé
    Pastoor: BEGIN NIET HE MANNEKE!!!

    29-11-2005 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Champignons met romige vulling

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 champignons (groot)
    50 g blauwe kaas
    0.25 knolselder
    0.5 eetlepel zure room
    peper
    kruidenzout
    1 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Maak de knolselderij schoon en stoom gaar.

    Maak intussen de champignons schoon en ontdoe ze van de steeltjes.

    Pureer de gare knolselderij (de puree mag in geen geval te vochtig zijn) en breng op smaak met peper, zure room en kruidenzout.

    Schep een lepeltje puree in elk champignonhoedje.

    Leg een klein blokje blauwe kaas op de puree en plaats de champignonhoeden op een ingevette bakplaat.

    Bak 5 minuten in een voorverwarmde oven (180°C), de kaas mag lichtjes kleuren.

    Serveer warm.

    Tips: u kan de puree een dag vooraf klaarmaken.

    U kan de blauwe kaas vervangen door kruidenkaas of peperkaas

     

     

    Pannenkoeken met kool

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g bloem (tarwebloem)
    75 g boekweitmeel
    3 eieren
    7.5 dl melk (vol)
    2 uien
    1 paprika (rood)
    1 groene kool
    1 appel
    100 g rozijntjes
    0.5 eetlepel dille (fijngehakt)
    peper
    zout
    4 cl arachideolie
    1.5 dl zure room

     

    Klop de eieren los in een beslagkom.

    Zeef de bloem en het boekweitmeel en roer het voorzichtig bij de eieren.

    Roer tot een gladde massa.

    Voeg beetje bij beetje de melk toe.

    Roer tot een glad beslag.

    Verwarm wat olie in een pan.

    Neem de pan van het vuur en giet wat beslag in de pan.

    Draai de pan rond om het beslag gelijkmatig te verdelen.

    Bak aan beide zijden lichtbruin.

    Bak zo per persoon twee stevige pannenkoeken.

    Snipper de ui.

    Was de paprika en snij in blokjes.

    Was de kool en snij in reepjes.

    Schil de appel en snij in blokjes.

    Verwarm wat olie in de wok en bak de ui glazig.

    Bak de paprika mee, voeg de kool, appel en rozijnen toe.

    Roerbak gedurende 5 minuten.

    Breng op smaak met dille, peper en zout.

    Leg dit groentemengsel op de helft van elke pannenkoek, klap de pannenkoek dicht en schik op een voorverwarmde schaal.

    Dien op met een schaaltje zure room.

     

     

    Smoothie van zwarte bessen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g zwarte bessen
    10 dl yoghurt (mager)
    1 takje citroenmelisse

     

    Maak de bessen schoon en leg ze 1 uur in de diepvries.

    Pureer de bevroren bessen samen met de citroenmelisse en de yoghurt met de staafmixer tot een schuimige massa.

    Serveer in een smal hoog glas met een rietje.

     

    29-11-2005 om 10:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citaat

    Honderd mannen kunnen een huis bouwen, om een thuis te krijgen heb je een vrouw nodig.

     

    Oosterse wijsheid

    28-11-2005 om 15:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bont konijnenslaatje met dragonsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 konijnenbillen
    4 artisjokbodems (gesteriliseerd)
    12 asperges
    1 krop ijsbergsla
    1 krop radicchio rosso
    100 g champignons
    10 cl dragonazijn
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    5 g suiker
    peper
    zout
    10 g boter (bakboter)

     

    De konijnenbillen gaarkoken, laten afkoelen en het vlees in reepjes verdelen.

    De asperges schillen, beetgaar koken en in stukken snijden.

    De champignons schoonmaken, in vieren verdelen en eventjes laten stoven in wat boter.

    De artisjokbodems laten uitlekken en in stukjes verdelen.

    De schoongemaakte ijsbergsla en radicchio in een slakom schikken en er de rest van de ingrediënten over verdelen.

    Een pittige vinaigrette bereiden met de olie, de dragonazijn, een snuifje suiker, peper en zout. Hiermee het slaatje besprenkelen.

     

     

    Wintersoepje van kabeljauw en spruitjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g kabeljauwfilet
    10 dl visfumet
    25 cl pilsbier
    6 sjalotten
    2 teentjes knoflook
    4 wortelen
    4 raapjes
    2 preiwitten
    4 stengels bleekselderij
    250 g spruitjes
    1 dl room
    20 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De sjalotten schillen, fijnsnijden en even aanstoven in de boter, samen met de gehakte knoflook.

    Er de visfumet en het bier bijdoen en in dit vocht de in julienne gesneden groenten bijna gaar laten worden.

    Ondertussen de vis in stukken van 3 centimeter versnijden.

    De groenten uit de soep halen met een schuimspaan, er op hun beurt de spruitjes in laten gaarkoken en na gaartijd de soep mixen.

    Door een puntzeef gieten en terug op het vuur zetten.

    Even laten opkoken en er de kabeljauw in gaar pocheren.

    De julienne opnieuw toevoegen 1 minuut voor het einde van de gaartijd, alsook de room.

    Op smaak brengen met peper en zout en serveren in diepe, warme borden.

     

     

    Sabayon met rode vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g braambessen
    75 g frambozen
    75 g rode bessen
    30 g poedersuiker
    15 cl cointreau
    80 g suiker
    4 eierdooiers
    2 dl wijn (wit/droog)

     

    De vruchten spoelen en voorzichtig de steeltjes verwijderen.

    In een kom leggen, overgieten met de Cointreau en bestrooien met poedersuiker.

    Laten rusten.

    Ondertussen de eierdooiers en de suiker tot een schuimige massa kloppen.

    De wijn verwarmen en bij het eiermengsel voegen.

    In een warmwaterbad plaatsen en blijven kloppen tot een lichte mousse bekomen wordt.

    De gemarineerde vruchten verdelen over diepe borden en alles bedekken met de sabayon.

     

    Tip: deze bereiding krijgt een extra feestelijk tintje wanneer ze met poedersuiker wordt bestrooid en vervolgens enkele minuten wordt gegratineerd onder de warme grill.

     

    28-11-2005 om 10:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even geduld...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het menu van de dag komt er over 10 minuten aan.

    28-11-2005 om 10:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    28-11-2005 om 10:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Italiaanse tomatensoep

     

    Nodig:
    500 gram rijpe tomaten
    1 blikje tomatenpuree ( 70 gram )
    1 ui
    1 tl oregano
    2 tl suiker
    1 kruidenbouillontablet
    3 el kruidenboter
    40 gr bloem
    boter
    zout en peper

     

    Bereiding:
    Pel en snipper de ui.
    Snijd de tomaten in vieren.
    Fruit de ui zo'n 4 minuten glazig.
    Voeg tomaten toe en stoof deze zo'n 5 minuten mee.
    Voeg tomatenpuree, bouillontablet, oregano, suiker, zout, peper en 1/2 liter water toe.
    Laat dit zo'n 20 minuten sudderen met de deksel op de pan.
    Wrijf het tomatenmengsel door een zeef boven een kom.
    Smelt de kruidenboter voeg bloem toe en laat de bloem zo'n 3 minuten garen.
    Roer er beetje bij beetje 1/4 liter water door.
    Voeg het tomatenvocht langzaam erbij.
    Warm de tomatensoep nog even door.

    Tip: lekker met een stukje stokbrood met gesmolten kaas.

     

    28-11-2005 om 09:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is weeral einde weekend.
    Morgen weer het begin van een nieuwe werkweek.
    Slaap zacht iedereen en graag tot morgen.

    27-11-2005 om 23:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gehaktballen-uienschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 sneetje witbrood van 'n dag oud

    800 gr. middel grote uien (wit en rood)

    500 gr. aardappelen

    75 gr. gerookt doorregen spek (blokjes)

    500 gr. half om half gehakt

    1 ei

    zout, peper

    1 tl kerrie

    2 el olie

    1 - 2 el boter

    gedroogde marjolein

    gedroogde tijm

    ¼ groente bouillon blokje

    evt. kruiden ter garnering

     

    1.

    Week het brood in koud water.

    Schil de uien en snij ze in grove stukken.

    Snij het spek indien nodig klein.

    2.

    Kneed het geweekte brood en het ei door het gehakt.

    Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.

    Rol kleine gehaktballetjes.

    Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan met deksel.

    Bak de gehaktballen even krachtig aan op hoog vuur en neem ze vervolgens uit de pan.

    3.

    Verhit in dezelfde pan de boter.

    Bak de uien even krachtig aan.

    Voeg naar smaak zout en peper toe en neem de uien uit de pan.

    Gebruik dezelfde pan opnieuw om de overgebleven olie (1 el)

    te verhitten.

    Bak de spekblokjes en de aardappelen.

    Voeg daarna de uien weer toe.

    Breng het geheel op smaak met de kruiden en de kerrie en voeg ruim 250 ml. water toe.

    Los ook het ¼ bouillon blokje erin op.

    Laat daarna het geheel even doorkoken.

    4.

    Verdeel de gehaktballen over de pan en laat ze ongeveer 20 - 25 minuten smoren met het deksel op de pan.

    Naar wens op smaak brengen met peper en zout.

    Serveer met stokbrood, kruidenboter en een lekker koel biertje.

     

    27-11-2005 om 13:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Sint-jakobsschelpen met kreeft en Belgisch witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 sint-jakobsnoten
    1 kreeft (van 700 g)
    4 stronkjes witloof
    1 dl wijn (wit/zoet)
    1 theelepel kerriepoeder
    0.5 dl room
    100 g boter (bakboter)

     

    De sint-jakobsschelpen schoonmaken en de noten opzij zetten.

    De kreeft gedurende 6 minuten koken in court-bouillon.

    Het witloof fijnsnijden, aanstoven in boter en kruiden met zout en peper.

    De witte wijn (bij voorkeur Sauternes) met het kerriepoeder laten inkoken, een weinig room toevoegen en opkloppen met de boter.

    De saus warm houden.

    De sint-jakobsnoten in twee snijden en ze op een beboterde plaat leggen.

    Bakken in de warme oven, ze met water besprenkelend.

    De lauwe kreeft in dikke stukken snijden.

    Het witloof in het midden van het bord leggen en de sint-jakobsnoten er afwisselend rond schikken.

     

     

    Zalmfondue met koolgroenten van eigen bodem

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1200 g zalmfilet
    1 bloemkool
    400 g broccoli
    100 g spruitjes
    0.25 groene kool (savooikool)
    4 raapjes
    10 dl visfumet
    10 dl court-bouillon
    zout
    4 plakjes zalm (gerookt)
    150 g kaas
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    De zalmfilet spoelen met koud water, droogdeppen en in kleine blokjes snijden.

    De bloemkool en broccoli in roosjes verdelen en wassen.

    Beide groenten apart 3 minuten laten blancheren in licht gezouten water, laten afkoelen in koud water en laten uitlekken.

    De groene kool in stukken verdelen en eveneens blancheren.

    De rapen schillen en in dobbelsteentjes snijden.

    De buitenste blaadjes van de spruitjes verwijderen.

    Beide groenten apart blancheren in licht gezouten water.

    Laten afkoelen en uitlekken.

    De zalmblokjes en de geblancheerde groenten in waaiervorm op een dienblad schikken.

    Op een tweede dienblad het gehakte bieslook, de gemalen kaas en de gerookte zalm (in kleine stukjes) schikken als garnituur bij de fondue.

    In een fonduepan de visfumet en de court-bouillon samen aan de kook brengen.

    Aan tafel de brander zo regelen dat de bouillon tegen de kook aan blijft pruttelen.

    De zalmblokjes en de groenten samen op een fonduevorkje prikken of in een netje leggen en gaar pocheren in de bouillon.

     

     

    Millefeuille

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bladerdeeg
    1.5 dl room
    20 g poedersuiker
    5 dl melk (halfvol)
    120 g suiker
    0.5 stokje vanille
    6 eierdooiers


    2 theelepels maïszetmeel

    Bereid de banketbakkersroom: kook de melk samen met de helft van de suiker en het vanillestokje.

    Meng in een andere kom de eierdooiers, de andere helft van de suiker en het maïszetmeel. Giet dit laatste mengsel op de kokende melk en laat even opkoken.

    Klop de room op.

    Meng de banketbakkersroom met de opgeklopte room.

    Bouw de millefeuille op in vier lagen bladerdeeg en drie lagen crème.

    Bestrooi de taart met poedersuiker en karameliseer deze met een gloei-ijzer of de stang waarmee u crème brûlé maakt.

     

    27-11-2005 om 13:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het weekend gaat alweer naar het einde toe.
    Nu nog eens lekker genieten van een rustige zondagnamiddag.

    27-11-2005 om 12:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat is het nu enorm laat geworden zeg.
    Ik ga nu maar vlug slapen.
    Droom zacht iedereen.

    27-11-2005 om 02:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo, mijn kooi is ook weeral gepoetst, mijn douche heb ik ook weeral gehad en mijn maaltijd staat ook alweer voor mijne neus.
    Ik leef hier werkelijk als God in Frankrijk.
    Straks gaan ze hier Pizza eten.
    Ik kom vanavond nog eens terug.

    26-11-2005 om 18:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    Einstein staat op een feestje, komt er iemand naar hem toe.

     

    Einstein vraagt: "Wat is jouw IQ?"

     

    "250", zegt de persoon.

     

    Dus begint Einstein te praten over kwantische natuurkunde, black

     

    holes, singulariteiten, ruimte-tijd.

     

    Na een tijdje komt er een ander naar hen toe en Einstein vraagt

     

    hem ook: "Wat is jouw IQ?"

     

    "150", zegt de persoon.

     

    Dus begint Einstein te praten over fiscaal recht, ethische

     

    conflicten met genetische manipulatie.

     

    Iets later komt er weer iemand naar hem toe.

     

    Einstein vraagt: "Wat is jouw IQ? "

     

    "100", antwoordt de persoon.

     

    Dus begint Einstein te praten over de regering, de lonen, en

     

    Benzineprijzen.

     

    Nog iets later komt er weer iemand naar hem toe.

     

    Einstein vraagt :"Wat is jouw IQ ?"

     

    "50", antwoordt de persoon.

     

    Dus begint Einstein te praten over Big Brother, Blind Date, De

     

    Planckaerts, De Pfaffs......

     

    Komt er daarna nog iemand naar hem toe.

     

    Einstein vraagt:"Wat is jouw IQ?"

     

    "10", antwoordt de persoon.

     

    Daarop zegt Einstein hem : En.....? Veel werk bij de flikken?

     

    26-11-2005 om 15:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gebakken kabeljauw met uien

     

    Ingrediënten

    100 gr. gerookte spekreepjes

    3 el olijfolie

    4 uien in ringen

    peper en zout

    400 gr. kabeljauwfilet (mag ook diepvries)

     

    Bak de gerookte spekreepjes 3 minuten al omscheppend in de hete olie op een halfhoog vuur.

    Voeg de uiringen toe en bak ze al omscheppend glazig.

    Neem ze uit de pan, breng ze op smaak met peper en zout en houd ze warm.

    Dep de kabeljauw met keukenpapier droog en bestrooi met peper en zout.

    Bak de vis in het bakvet van de uien aan beide kanten bruin en in 7 minuten gaar.

    Verdeel het uienmengsel erover.

     

    26-11-2005 om 15:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dennis tevreden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Robbe, een schoolvriend van Dennis is hier om weer samen op de playstation te spelen.
    Maar voor het zover was moest hij wel eerst een uurje studeren.
    Het volgende bericht is ons recept van de dag.

    26-11-2005 om 14:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-11-2005 om 14:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Salade van wilde rijst met noten, kip en rozijnen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    140 g rijst
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    400 g kippenfilet
    40 g boter (bakboter)
    20 g amandelschilfers
    20 g walnoten
    20 g hazelnoten
    40 g rozijntjes
    100 cl kokosmelk
    zout
    peper
    kaneelpoeder
    12 dadels
    0.5 ui (rood)
    0.5 tomaat
    4 sprietjes bieslook
    10 g kokosnoot (geraspt)

     

    Kook de rijst in gezouten water met olijfolie.

    Laat uitlekken in een vergiet, spoel overvloedig onder koud water en laat goed uitlekken.

    Fruit de kipfilets in boter en laat ze gaar bakken.

    Snijd in grote repen.

    Rooster de amandelschilfers, walnoten en hazelnoten lichtjes onder de grill.

    Meng de wilde rijst met de repen kip en de rozijnen.

    Voeg dan de noten toe.

    Roer de kokosmelk door deze salade en breng op smaak met peper, zout en een weinig kaneelpoeder.

    Maak de krulandijvie schoon en verdeel de blaadjes over de borden.

    Schep hierop een hoopje salade.

    Ontvel de tomaat en verwijder de pitten.

    Snijd in dunne reepjes.

    Pel de ui en snijd in flinterdunne snippers.

    Garneer de salade met dadels en snippers rode ui.

    Schik op de top van de salade enkele reepjes tomatenvlees en bieslook.

    Bestrooi alles lichtjes met kokospoeder.

     

     

    Rogvleugels in rode-wijnsaus met peertjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g rogvleugels
    2 peren (Conférence)
    1 teentje knoflook
    1 dl wijn (rood)
    1.5 eetlepels ciderazijn
    5 g rietsuiker
    35 g boter (bakboter)
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    0.5 bakje tuinkers
    peper
    zout

     

    Een magnetronschaal instrijken met boter en de bodem licht bestrooien met de geplette knoflookteentjes, peper en zout.

    De rogvleugels erin leggen en op smaak brengen met peper en zout.

    Overgieten met de rode wijn, een takje tijm en een blaadje laurier toevoegen.

    Afdekken en acht minuten in de magnetron laten garen bij 850 W.

    De peren schillen, maar het steeltje eraan laten.

    In een lage magnetronschaal schikken, bestrooien met de rietsuiker en besprenkelen met de ciderazijn.

    Afdekken en tien tot twaalf minuten verhitten bij 750 W.

    Het stoofvocht van de rog en van de peren samenvoegen in een pannetje, inkoken op zacht vuur en van het vuur enkele nootjes koude boter erdoor roeren.

    De saus niet meer laten koken.

    De rogvleugels en peren op warme borden schikken, rijkelijk overgieten met saus, versieren met een boeketje tuinkers en serveren met een aardappel in de schil (en een plakje kruidenboter) of met gekookte witte rijst.

     

     

    Koninklijke taart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g boudoirkoekjes
    200 g chocolade (puur)
    2 dl koffie
    4 eieren
    125 g boter (bakboter)
    125 g poedersuiker
    5 g suiker

     

    De chocolade in stukjes breken en smelten au bain-marie.

    Ondertussen de boter tot room roeren en hierin de gezeefde poedersuiker lepel per lepel toevoegen.

    Wanneer de chocolade gesmolten is, laten afkoelen tot het mengsel lauw is en vervolgens door het boter-suikermengsel roeren.

    De eieren scheiden en het eiwit tot sneeuw kloppen met een snuifje suiker.

    Het eigeel bij de chocoladepasta voegen, goed mengen en vervolgens het stijfgeklopte eiwit toevoegen.

    Het mengsel even laten rusten.

    Ondertussen sterke koffie maken.

    Een springvorm bekleden met aluminiumfolie.

    De rand van de springvorm bekleden met boudoirkoekjes waarvan met een mes ongeveer 1 cm werd afgesneden (de suikerlaag moet aan de buitenzijde zitten).

    De afgesneden topjes en de rest van de boudoirkoekjes eventjes onderdompelen in de koffie en er de bodem van de bakvorm mee bedekken. Vervolgens een laag chocolademengsel aanbrengen en opnieuw een laag koekjes.

    Dit herhalen en eindigen met een laag chocolademengsel.

    Een nacht laten opstijven in de koelkast alvorens te serveren.

    Eventueel versieren met hagelslag, chocolade-blaadjes of slagroom.

     

    26-11-2005 om 14:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!