Italiaanse tomatensoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Nodig: 500 gram rijpe tomaten 1 blikje tomatenpuree ( 70 gram ) 1 ui 1 tl oregano 2 tl suiker 1 kruidenbouillontablet 3 el kruidenboter 40 gr bloem boter zout en peper
Bereiding: Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in vieren. Fruit de ui zo'n 4 minuten glazig. Voeg tomaten toe en stoof deze zo'n 5 minuten mee. Voeg tomatenpuree, bouillontablet, oregano, suiker, zout, peper en 1/2 liter water toe. Laat dit zo'n 20 minuten sudderen met de deksel op de pan. Wrijf het tomatenmengsel door een zeef boven een kom. Smelt de kruidenboter voeg bloem toe en laat de bloem zo'n 3 minuten garen. Roer er beetje bij beetje 1/4 liter water door. Voeg het tomatenvocht langzaam erbij. Warm de tomatensoep nog even door.
Tip: lekker met een stukje stokbrood met gesmolten kaas.
|