Appels onder hoedje van bladerdeeg met ijs xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten:
1 deciliter amaretto 100 gram rozijnen 4 goudrenetten 50 gram amandelschaafsel 2 eetlepels bruine suiker) kaneel sap van een 1/2 citroen 1 eidooier, losgeklopt 6 plakjes bladerdeeg 1/4 liter slagroom(stijf geslagen) roomijs
Bereiding: Oven voorverwarmen op 225 °C.
De amaretto verwarmen en de rozijnen er aan toevoegen, even apart zetten.
De appels schillen, klokhuis verwijderen en de appel in blokjes snijden.
Meng de gesneden appel met de amaretto rozijnen, amandelschaafsel, suiker, kaneel en het citroensap.
Doe dit alles in een ingevette platte ovenschaal.
De lapjes bladerdeeg uitrollen tot één grote lap om de appel te bedekken.
Snijd de overhangende rand af.
Versier de taart met de restjes deeg in leuke figuurtjes.
Deeg bestrijken met de opgeklopte eidooier.
Bak de taart in 25 minuten mooi goudbruin.
De taart iets laten afkoelen.
Verdelen over de bordjes, leg er een bolletje ijs naast en garneer met de stijf geslagen slagroom. Eet smakelijk.
|