Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
De wortelen, selderij en prei in staafjes van ongeveer 4 centimeter lang snijden.
De rapen en aardappelen in vieren delen.
De groene kool in grove stukken snijden.
De forelfilets halveren en koel wegzetten.
Het spek in reepjes van één centimeter dikte snijden en in twee liter koud water aan de kook brengen.
Even laten doorkoken en het kookvocht dan zorgvuldig afschuimen.
Tijm, laurier en een weinig zout toevoegen en zachtjes laten pruttelen.
Wanneer de spekreepjes halfgaar zijn, de wortel en de selderij toevoegen en verder laten garen.
Na een tiental minuten de rapen, prei en spruitjes erbij voegen en na nog eens tien minuten de aardappelen.
Wanneer de aardappelen voor de helft gaar zijn, de groene kool toevoegen en het geheel zachtjes laten verder koken gedurende tien tot twaalf minuten.
Een vijftal minuten voor het einde van de bereidingstijd de forelfilets op de groenten schikken en even laten meekoken.
De soep op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en warm serveren in grote diepe borden.
Shortbread
Ingrediënten voor 4 personen
115 g boter (roomboter) 50 g basterdsuiker 225 g bloem 4 theelepels suiker
Shortbread is een kruimelig Schots biscuit, met een volle botersmaak.
Ook voor shortbread heeft iedere Schotse familie haar eigen recept.
Sommigen rollen het deeg dun uit, anderen maken er langwerpige koekjes van minstens 1/2 cm dik van.
Bereiding:
Klop de boter en de suiker met de handmixer in ca. 5 minuten tot een romige massa.
Klop de bloem er in gedeelten door tot een stevig deeg ontstaat.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van ca. 22 cm doorsnede.
Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de lap in 12 punten en prik met een vork gaatjes in de punten.
Bak de biscuits in een voorverwarmde oven van 150°C in 30-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de biscuits op een taartrooster afkoelen en bestrooi ze met fijne tafelsuiker.
Ik heb nog geen zin om te gaan slapen. Ik zit nu lekker op de schouder van papa Ronny en zo kan ik zien wat hij schrijft. Voor alle mensen die wel slapen gaan wens ik al een goede nachtrust toe.
Waarom huil je Mama?" vroeg een jongetje aan zijn moeder. "Omdat ik een vrouw ben." antwoordde zij. "Ik begrijp het niet." zei het jongetje weer. Zijn moeder knuffelde hem en zei met een vage lach: "En dat zul je ook nooit doen lieve kind, maar dat maakt niet uit."
Later vroeg de kleine jongen aan zijn vader: "Papa, waarom huilt Mama zomaar zonder reden?" Zijn vader kon alleen maar antwoorden: "Alle vrouwen huilen zonder reden."
De kleine jongen groeide op en werd een jonge man, zich nog steeds afvragend, waarom vrouwen huilen.
Uiteindelijk riep hij de hulp in van God en vroeg ook Hem: "God, waarom huilen vrouwen?" God antwoordde het volgende:
"Toen ik de vrouw schiep, besloot ik dat ze speciaal moest zijn. Ik gaf haar schouders, sterk genoeg om het leed van de wereld te dragen, maar ook zachte armen om comfort te bieden.
Ik gaf haar innerlijke kracht om, bevallingen te doorstaan en om tegen afwijzing te kunnen, welke zij vaak zou gaan krijgen, soms zelfs van haar eigen kinderen.
Ik gaf haar de hardheid, het doorzettingsvermogen om voor haar vrienden en familie te kunnen zorgen, zelfs wanneer iedereen het opgeeft. Zelfs ziekte en vermoeidheid houden haar dan niet tegen, en zij klaagt nooit....
Ik gaf haar gevoeligheid, zodat zij haar kinderen lief zal hebben, onder welke omstandigheid dan ook. Zelfs wanneer haar eigen kind haar pijn heeft gedaan.
Ze heeft een speciale gave om kinderen weer te doen lachen, om tieners te helpen met hun twijfels en angsten.
Ik gaf haar de kracht om voor haar man te zorgen, ondanks zijn fouten en ik fabriceerde haar uit een rib van hem om zijn hart te beschermen.
Ik gaf haar de wijsheid, om te weten dat een goede echtgenoot zijn vrouw nooit pijn zou doen, maar dat hij haar soms test op haar kracht. En ook om haar man bij te staan, door dik en dun.
Voor al dit harde werk, gaf ik haar ook een traan om te laten. Het is van haar, zij kan het gebruiken wanneer zij dat nodig heeft. Het is haar enige zwakte.....
Wanneer je haar ziet huilen, zeg haar dan hoeveel je van haar houdt, en hoe goed de dingen zijn die zij voor anderen doet. En alhoewel ze dan nog steeds huilt, weet dan dat ze zich wel degelijk iets beter voelt!!!
Giet er koud water bij tot ze net onder staan en breng ze aan de kook.
Vanaf het water begint te rimpelen haalt u de zwezeriken uit het water en laat ze afkoelen. Verwijder de witte huid en de zenuwen en snijd de zwezeriken in lapjes van 1 cm dik.
Houd ze apart.
Schil de knolselder, de sjalotten en de wortelen.
Snijd de selder in twee en vervolgens in schijfjes van 1 cm dik.
Snijd de sjalotten en de wortelen in fijne schijfjes.
Verwarm wat boter in een pot en stoof de groenten aan op een zacht vuurtje.
Voeg er tijm, laurier en knoflook aan toe.
Giet er de kalfsfond bij. Laat zon 15 minuten garen.
Verwijder de groenten en de kruiden en laat het kookvocht inkoken.
Bestrooi de zwezeriken lichtjes met bloem.
Verhit wat boter in een pan en bak ze lichtjes aan.
Verdeel de groenten met het groentenat over de borden en leg er de knapperige zwezeriken bovenop.
Voeg de mosterd op het laatste moment aan de saus toe en serveer.
Tip : Het is aan te raden om de kalfszwereriken 1 nacht in de koelkast te laten rusten in een kom water, zodat ze mooi wit zijn.
Wat hebben wij vanavond toch een plezier gehad. Terwijl ik mocht spelen stond er een dvd op van Chris & Co. Waar blijft die man het toch vandaan halen. Ik wens iedereen een goede nachtrust en graag tot morgen.
Oven voorverwarmen op 175 graden Celsius. Van 8 reuzenchampignons het steeltje afsnijden en fijnsnijden, hoeden schoonvegen met keukenpapier. 1 stengel bleekselderij, 2 eetlepels spekreepjes, 1 eetlepel kappertjes en 1 teentje knoflook heel fijnsnijden en in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 10 minuten bakken. Champignonsteeltjes toevoegen en 2 minuten meebakken. 2 volle eetlepels roomkaas met sjalot (kuipje cantadou) erdoor roeren en laten smelten. Champignonhoeden in een ovenschaaltje zetten en de vulling erin scheppen bestrooien met wat belegen geraspte kaas en ongeveer 25 minuten bakken in het midden van de oven.
HOOFDGERECHT
Kalfsbiefstuk met druivensaus (4 personen)
Ingrediënten
500 gram muskaatdruiven 3 deciliter muskaatwijn 30 gram boter of margarine 4 Kalfsbiefstukken 3 deciliter kalfsfond (pot) zout en peper
Bereiden:
Van de druiven de velletjes en pitjes verwijderen. Sap opvangen. Wijn bij het sap schenken, druiven erin leggen. In een pan de boter verhitten
Kalfsbiefstukken aan elke kant ongeveer 4 minuten bakken.
Uit de pan nemen en afgedekt warm houden. Wijn-sap boven de pan zeven en de aanbaksels losroeren. Laten inkoken tot ongeveer 1 deciliter.
Kalfsfond toevoegen en laten inkoken tot sausdikte. Saus zeven en op smaak brengen met peper en zout. Druiven in de saus opwarmen. De biefstukjes op de voorverwarmde borden serveren half bedekt met de saus en de druiven.
Was de rozijnen en laat ze uitlekken. Ontvel en ontpit de druiven. Hak de walnoten grof.
Maak een sausje van de yoghurt, suiker, citroensap, mayonaise, kerriepoeder, zout en peper. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in smalle ringetjes. Doe het witlof in een schaal en meng de rozijnen, de druiven en de walnoten (en eventueel de kaas) erdoor. Meng tenslotte de saus voorzichtig door de salade.
BIJGERECHT
Gegratineerde aardappelplakjes (4 personen)
Ingrediënten:
1 deciliter amaretto (likeur) of calvados 100 gram rozijnen 4 goudrenetten 50 gram amandelsnippers 2 eetlepels suiker (eventueel bruine suiker) kaneel sap van een 1/2 citroen 1 eidooier, losgeklopt 6 plakjes bladerdeeg Vanille/roomijs
Voorbereiden:
Likeur verwarmen en er dan de rozijnen aan toevoegen. Geschilde appels in blokjes snijden.
Meng deze met de amandelsnippers, rozijnen, suiker, kaneel en citroensap. In een beboterde platte ovenschaal doen. De lapjes deeg uitrollen tot een grote lap om de appel te bedekken. Snij de rand netjes af en versier de taart met de restjes deeg in leuke figuurtjes. Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Bereiden:
Oven voorverwarmen op 225 graden Celsius.
Deeg bestrijken met de opgeklopte eidooier. Bak de taart in 25 minuten mooi goudbruin.
Buiten de oven iets laten afkoelen. In mooie porties op de borden verdelen met een bolletje ijs erop, snel op dienen.
Tip: zonder likeur ook lekker voor kleinere kinderen.
Ik heb niet lang kunnen spelen vanavond. Doordat Dennis zo ziek is was het wat moeilijker. Dat begrijp ik best hoor. Dat Dennis maar vlug weer beter word. Nog even slaapwel zeggen aan iedereen en tot morgen.
Jantje zat in de klas en vroeg aan de meester: "Meester, word je gestraft voor iets dat je niet gedaan hebt?" Waarop de meester antwoordde: "Natuurlijk niet Jantje, als je niets gedaan hebt, waarom zou je dan gestraft worden. Het is juist beter al s je niets gedaan hebt. Zo hoort het in het leven." Jantje haalt opgelucht adem en zegt: "Ben ik ff opgelucht, ik heb namelijk mijn huiswerk niet gedaan."
750 g wijtingfilet 500 g tomaten in blik 70 g tomatenpuree 1 ui 2 teentjes knoflook 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 1 kippenbouillonblokje 10 dl visfumet 1 eetlepel ketjap (sojasaus) 2 eieren 4 beschuiten 80 g boter (bakboter) 10 g suiker 1 theelepel kerriepoeder peper zout 20 g boter (geklaard)
De wijtingfilets in kleine stukken snijden, fijnmalen in de keukenrobot en in een kom mengen met de geplette beschuiten.
Het kippenbouillonblokje erdoor mengen samen met de losgeklopte eieren en de geklaarde boter.
Alles kneden tot een homogeen mengsel en op smaak brengen met peper en zout.
Met de hand van het mengsel wijtingballetjes rollen van 3 centimeter.
Ze 15 minuten koel wegzetten.
Voor de tomatensaus de resterende boter laten smelten en er de fijngesneden ui en de gehakte knoflook aan toevoegen, samen met de laurier.
Alles een vijftal minuten laten stoven.
Daarna bestrooien met kerriepoeder en de ketjap toevoegen.
Goed omroeren en de grofgehakte gepelde tomaten toevoegen, alsook de tomatenpuree en een klontje suiker.
Het geheel bevochtigen met de visfumet en aan de kook brengen.
De wijtingballetjes aan de tomatensaus toevoegen en ze gedurende een kwartiertje laten meesudderen op een zacht vuurtje.
De wijtingballetjes uit de saus halen en warm houden.
De saus mixen en wat laten inkoken.
De wijtingballetjes op warme borden schikken, overgieten met de tomatensaus, bestrooien met gehakte peterselie en serveren met frietjes, aardappelpuree, kroketjes of rijst.
Minder prettig nieuws deze keer. Dennis is vanavond ziek geworden. Morgen dus de dokter bellen. Morgen weten we dan meer wat er hapert. Een goede nachtrust voor iedereen en tot later.
Dit recept is geschikt voor: 7 personen Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 3 uur Reken op ongeveer 300 gram kalkoen per persoon.
Neem per kilo kalkoenvlees circa 200 gram vulling en gebruik 25 gram boter of margarine per persoon voor de bereiding.
Verwarm de oven voor op 200 graden!
De kalkoen smaakt heerlijk met gekookte bloemkool- en broccoliroosjes, gevulde peertjes met preisselbeeren en gegratineerde aardappelpuree in rozetten.
Of met gebakken aardappelen, cranberrycompote, witlofstronkjes met spek omwikkeld.
Ingrediënten
kalkoen van ongeveer 2,5 kilo
cocktailprikkers of keukendraad
aluminiumfolie
150 gram boter
4 tl paprikapoeder
2 tl zout
2 tl peper
5 el sherry of appelsap
1 bekertje crème fraïche
2 el roze of groene verse peperkorrels
Zout
Vulling:
Meng daarvoor bijvoorbeeld gehakte hazelnoten, gedroogde abrikozen, gedroogde rozijnen en tl kaneelpoeder.
Bereidingswijze:
Vul de kalkoen en steek de buikholte dicht met cocktailprikkers of gebruik keukendraad.
Smelt de helft van de boter in een braadslede of ovenschaal.
Voeg de kruiden toe en meng dit.
Bestrijk hiermee de kalkoen aan binnen en buitenkant.
Voeg de overige boter toe en leg hierin de kalkoen.
Plaats de schaal gedurende 1 uur midden in de voorverwarmde oven.
Zet vervolgens de oven op 175 graden.
Keer de kalkoen en braad deze nog ongeveer 45 minuten.
Voeg de sherry toe aan het braadvocht en bedruip hiermee de kalkoen veelvuldig.
Neem de kalkoen na de braadtijd uit de oven, houd deze warm onder het aluminiumfolie en laat de kalkoen even "rusten".
Roer de crème fraïche door de bakboter en kook dit in.
Voeg de peperkorrels en zout naar smaak toe.
Tip: bedek de uiteinden van de poten of het borstvlees met aluminiumfolie (glimmende kant naar binnen) als de kalkoen snel bruin dreigt te worden
Een vrouw bedrijft overdag de liefde met haar minnaar terwijl haar man op zijn werk is. Zonder dat ze het echter weet, bevindt haar 9 jaar oude zoon zich in de kast in de slaapkamer. Geheel onverwachts kwam haar man thuis en sloot ze haar minnaar op in de kast samen met het jochie.
Jochie: Donker hier hé Minnaar: Ja , dat is het zeker Jochie: Ik heb een voetbal Minnaar: Das fijn voor je Jochie: Kopen? Minnaar: Nee , dank je Jochie: Mijn vader staat hier wel buiten hé Minnaar: Oké oké , hoeveel? Jochie: 250 En zo kocht de minnaar de voetbal...
In de weken daarop gebeurde het weer dat het jochie en de minnaar samen in de kast zitten. Jochie: Donker hier hé Minnaar: Ja , dat is het zeker Jochie: Ik heb een paar voetbalschoenen De man herinnert zich de vorige keer en vraagt: Hoeveel? Jochie: 750 Minnaar: Oké En zo werden ook de voetbalschoenen verkocht...
Een paar dagen later zegt de vader tegen zijn zoontje: Pak je voetbal en je voetbalschoenen , dan gaan we lekker een potje voetballen op het gras Jochie: Gaat niet Vader: Hoezo niet? Jochie: Ik heb ze verkocht Vader: Wat ? Voor hoeveel heb je ze verkocht? Jochie: Samen 1.000 Vader: Dat is toch veel te veel ! Je hoort je vriendjes niet teveel te vragen! Dat is veel meer dan die bal en die voetbalschoenen hebben gekost! Ik neem je mee naar de kerk , dan kan je aan de pastoor opbiechten wat je hebt gedaan!
Ze gaan naar de kerk en de vader neemt zijn zoon mee naar het biechthok, laat hem naar binnen gaan en sluit de deur. Jochie: Donker hier hé Pastoor: BEGIN NIET HE MANNEKE!!!