Bruine bol met zuurkool.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Nodig:
1 ongesneden bruin brood, bolvorm, eventueel zelf gebakken
250 gr. gehakt
1 gesneden ui
zout
peper
1 tl kerrie poeder
1 tl mosterd
100 gr. kaas
2 bananen
250 gr. zuurkool
2 el rozijnen
Bereiding:
Snijd een kapje van de bruine bol af (bewaren), hol het brood uit tot op 1 cm van de randen, bewaar het broodkruim.
Bak het gehakt rul in de pan ca. 5 minuten, voeg ui, broodkruim, zout, peper, kerriepoeder en mosterd toe.
Bak het geheel nog een minuut of 5, snijd ondertussen de kaas in blokjes en voeg deze van de warmtebron af erbij.
Pel de bananen, snijd in plakjes, snijd de zuurkool wat kleiner en wel de rozijnen, verwarm de oven voor op 225 graden/stand 5.
Schep in de bruine bol eerst de helft van het gehaktmengsel, dan de in plakjes gesneden bananen, zuurkool met de uitgelekte gewelde rozijnen, en de rest van het gehaktmengsel, zet het kapje weer op het brood.
Verpak het brood in aluminiumfolie en laat het in ca 20 minuten door en door warm worden.
Neem het brood uit de alufolie en snijd het in punten.
Serveren met knapperige groene sla.
Lekker met soep of als vooraf
|