Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
De aardappelen schillen en in zeer fijne schijfjes snijden.
Drievierde van de boter samen met de olijfolie laten smelten op een matig vuur.
De aardappelen toevoegen en op smaak brengen met zout.
Gedurende 25 minuten braden, waarbij de pan voor de helft wordt afgedekt met aluminiumfolie.
Af en toe opschudden tot de aardappelschijfjes aan beide kanten mooi bruin gebakken zijn. Eventueel het vuur lager zetten om aanbranden te voorkomen.
Met een grote spaan de aardappelschijfjes overscheppen in een antikleefvorm, licht aandrukken en in de oven zonder deksel laten bakken gedurende 20 minuten.
De vorm op matig vuur plaatsen, de rest van de boter langs de randen aanbrengen om ze langs de wanden te laten aflopen.
Een grote serveerschotel nemen en de bakvorm omkeren om de aardappeltaart uit de vorm te halen (de uiteindelijke vastheid hangt af van de soort aardappelen die gebruikt werden ; bloemige aardappelen geven het beste resultaat).
Knoflook en peterselie over de aardappeltaart strooien en onmiddellijk opdienen.
Tip: dit gerecht wordt bijzonder feestelijk als de aardappelen in plaats van in boter in ganzenvet gefruit worden in een gietijzeren pan en ze daarna in een vertinde koperen pan in de oven worden gebakken.
Geen aarden, glazen of porseleinen schotel gebruiken: de aardappelen zouden kleven en week worden.
Voor meer dan 6 personen kunnen best 2 aardappeltaarten worden bereid.
Het was echt leuk gisteravond bij de buren. Wij hadden een mosselavond georganiseerd en dat is reuze gelukt. Het was na middernacht dat iedereen weer thuis was. Ondertussen zijn er al afspraken gemaakt wat we zoal gaan doen op het einde van het jaar. Ik hou julie op de hoogte. Nu is het tijd om mijn eten klaar te maken en straks ben ik er weer met het menu van de dag en nog andere leuke dingen.
Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood in een keukenmachine of in een kom: het gehakt, 1/3 van de uien, het ei, het gemalen piment, de helft van de knoflook, de helft van de olijfolie, het brood, zout en peper.
Vet een patévorm in en stort hierin het aangemaakte gehakt.
Zet het gedurende 60 minuten in de oven, dek het vlees eventueel af als het bovenop te donker wordt voor het eind van de oventijd.
Maak in de tussentijd de ratatouille: snijd de groenten en de rest van de knoflook grof in de keukenmachine of met de hand.
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan met dikke bodem en doe hierin de groenten.
Bak ze kort op hoog vuur aan, voeg de kruiden, zout en peper toe, roer alles goed door elkaar en blus af met de rode wijn en de bouillon.
Zet het vuur heel laag en laat de ratatouille ook een uur pruttelen met het deksel op een kiertje erop.
Stort het gehaktbrood als het gaar is, laat het even afkoelen en snijd er dan dikke plakken van. Leg een of twee plakken op een bord met een lepel ratatouille.
Lekker met polenta of couscous.
Marsepein
Ingrediënten voor 4 personen
2 eiwitten 250 g amandelpoeder 250 g poedersuiker 0.5 eetlepel citroensap
Het amandelpoeder grondig mengen met de poedersuiker.
De eiwitten lichtjes opkloppen en door het amandelmengsel roeren.
Besprenkelen met enkele druppels citroensap (rozenwater of oranjebloesemwater).
Op een werkvlak wat poedersuiker strooien en de marsepein kneden tot hij licht en soepel is.
In folie wikkelen en koel bewaren.
Tip: van de marsepein kunnen ook kleine balletjes worden gerold.
Bestrooid met wat cacaopoeder zien ze er extra feestelijk uit.
Hier zijn we eindelijk weer. Het was heel de voormiddag druk. Er zijn boodschappen gedaan voor de mosselavond vanavond. Dennis heeft goed meegeholpen. Straks volgen hier nog het menu van de dag, een extra recept en Garfield.
Het was een mooie dag vandaag. Wij zijn dus op bezoek geweest bij de buren. Het was daar echt gezellig en ondertussen hebben wij afgesproken om morgen samen boodschappen te doen en morgenavond genieten van een mosselavond. Zodus, weeral prettige dingen in het vooruitzicht. Ik zeg alvast slaapwel aan iedereen en graag tot morgen.
1250 g Noordzeegarnalen (ongepeld) 100 g kaas 250 g paneermeel 200 g bloem (tarwebloem) 2 eiwitten 2 eierdooiers 75 g boter (bakboter) 1 dl room 2 citroenen 1 bosje peterselie 1 cl olijfolie (extra vierge) peper zout 10 dl water
De garnalen pellen.
De koppen en schalen met het water aan de kook brengen, 20 minuten laten sudderen en de garnaalfumet door een neteldoek zeven.
Een roux bereiden met de boter en de helft van de bloem.
De hete garnaalfumet erdoor mengen en onder voortdurend roeren inkoken tot een dikke gladde saus.
De room en de eierdooiers loskloppen en bij de kokende saus voegen.
Opnieuw aan de kook brengen en onmiddellijk van het vuur halen.
De gemalen kaas en het citroensap erdoor mengen, op smaak brengen met peper en zout, de garnalen erdoor mengen en een nacht in de koelkast laten opstijven.
De garnaalbereiding tot kleine balletjes rollen.
Het eiwit loskloppen met een scheutje olie, een weinig water, peper en zout.
De balletjes door de resterende bloem wentelen, even afkloppen, in het eiwit dompelen en door het paneermeel halen.
De garnaalballetjes 6 minuten in hete olie frituren.
De peterselieplukjes eveneens kort in de hete olie frituren en kruiden met zout.
De minigarnaalkroketjes serveren met de gefrituurde peterselie, een schijfje citroen en sliertjes citroenschil.
De kreeften koken, overlangs in twee snijden en kruiden met peper en zout.
Het vocht, merg en rode koraal opvangen en door een zeef passeren.
De kreeftenhelften in zeer hete olijfolie bakken tot de pantsers helderrood zijn.
De kreeftenhelften uithalen, de olijfolie weggieten en boter in de pan doen.
De gehakte sjalotten, wortelen en selderij met de uitgeperste knoflook glazig fruiten, flamberen met cognac en blussen met de droge witte wijn en visfumet.
De kreeftenhelften terug in de pan leggen, bestrooien met de tomaatblokjes en dragon, de pan afdekken en 10 minuten stoven.
De kreeftenhelften uit de pan nemen en warm houden.
Voor de saus: merg en koraal aan het kookvocht toevoegen en inkoken.
De room toevoegen, nog even inkoken, monteren met boter en er gehakte peterselie doormengen.
De kreeftenhelften op een bord schikken en napperen met de saus.
Zwarte Woud-gebak met noten
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren 140 g suiker (griessuiker) 100 g bloem (tarwebloem) 5 g bakpoeder 3.5 theelepels aardappelzetmeel 2 eetlepels cacaopoeder 35 g boter (geklaard) 50 g boter (roomboter) 3 dl room 250 g chocolade (puur) 2 cl grand-marnier 0.5 eetlepel cacaopoeder 50 g walnoten (gemalen) 50 g poedersuiker 25 g walnoten
Maak een chocoladebiscuit: bestrijk een bakvorm met wat boter en bestuif met bloem.
Klop de eieren met de suiker luchtig au bain marie.
Blijf kloppen tot het geheel schuimig is en afgekoeld.
Zeef de bloem met het bakpoeder, de aardappelbloem en het cacaopoeder en meng voorzichtig met het ei/suikermengsel.
Roer de gesmolten boter er als laatste onder.
Schep de massa in de vorm en bak gedurende 35 minuten op 180°C.
Bereid de vulling: warm de boter en de helft van de slagroom op tot het kookpunt.
Smelt de chocolade au bain marie en meng de gesmolten chocolade met de boterroom.
Klop de andere helft van de room voor 3/4 op en meng ze er langzaam door.
Bouw het gebak nu op.
Leg op de bodem een eerste laag chocoladebiscuit.
Besprenkel deze met Grand Marnier, en bestrooi met cacaopoeder.
Lepel er daarna een laagje vulling op.
Leg er gehakte walnoten op.
Bedek de walnoten met een nieuw laagje vulling.
Bedek de vulling met een laatste laag chocoladebiscuit en besprenkel weer met Grand Marnier en bestrooi weer met cacaopoeder.
Bedek bovenaan met een dun laagje van de vulling en werk af met een kam.
Snijd op de gewenste grootte en werk af met poedersuiker en walnoten.
Wat een morgend was dat! Sinterklaas is geweest. Iedereen is weer tevreden. Dennis heeft er een playstationspelletje bij, papa Ronny cd's van Status Quo en mama Christa cd's van The Sweet. En ikke? Ik heb een hele hoop lekkers gekregen en mooie nieuwe speeltjes voor in mijn kooi. Een vriend van Dennis is ook al aangekomen om met Dennis te spelen en deze namiddag gaan we nog op bezoek bij Jacky, een gebuur.
Wat was het een leuke dag. In de namiddag heeft Dennis zijn vriend, David, komen spelen en is dan in de avond blijven eten. We hebben het ons gemakkelijk gemaakt deze keer. Iedereen wou pizza eten dus gewoon even de telefoon nemen en bestellen maar. Daarna heb ik nog lang mogen spelen en ben daarvan nu echt moe. Ik ga nu maar vlug slapen en ga alvast dromen van Sinterklaas die morgen komt. Goede nacht iedereen en tot later.
De wortelen, selderij en prei in staafjes van ongeveer 4 centimeter lang snijden.
De rapen en aardappelen in vieren delen.
De groene kool in grove stukken snijden.
De forelfilets halveren en koel wegzetten.
Het spek in reepjes van één centimeter dikte snijden en in twee liter koud water aan de kook brengen.
Even laten doorkoken en het kookvocht dan zorgvuldig afschuimen.
Tijm, laurier en een weinig zout toevoegen en zachtjes laten pruttelen.
Wanneer de spekreepjes halfgaar zijn, de wortel en de selderij toevoegen en verder laten garen.
Na een tiental minuten de rapen, prei en spruitjes erbij voegen en na nog eens tien minuten de aardappelen.
Wanneer de aardappelen voor de helft gaar zijn, de groene kool toevoegen en het geheel zachtjes laten verder koken gedurende tien tot twaalf minuten.
Een vijftal minuten voor het einde van de bereidingstijd de forelfilets op de groenten schikken en even laten meekoken.
De soep op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en warm serveren in grote diepe borden.
Shortbread
Ingrediënten voor 4 personen
115 g boter (roomboter) 50 g basterdsuiker 225 g bloem 4 theelepels suiker
Shortbread is een kruimelig Schots biscuit, met een volle botersmaak.
Ook voor shortbread heeft iedere Schotse familie haar eigen recept.
Sommigen rollen het deeg dun uit, anderen maken er langwerpige koekjes van minstens 1/2 cm dik van.
Bereiding:
Klop de boter en de suiker met de handmixer in ca. 5 minuten tot een romige massa.
Klop de bloem er in gedeelten door tot een stevig deeg ontstaat.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van ca. 22 cm doorsnede.
Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de lap in 12 punten en prik met een vork gaatjes in de punten.
Bak de biscuits in een voorverwarmde oven van 150°C in 30-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de biscuits op een taartrooster afkoelen en bestrooi ze met fijne tafelsuiker.
Ik heb nog geen zin om te gaan slapen. Ik zit nu lekker op de schouder van papa Ronny en zo kan ik zien wat hij schrijft. Voor alle mensen die wel slapen gaan wens ik al een goede nachtrust toe.
Waarom huil je Mama?" vroeg een jongetje aan zijn moeder. "Omdat ik een vrouw ben." antwoordde zij. "Ik begrijp het niet." zei het jongetje weer. Zijn moeder knuffelde hem en zei met een vage lach: "En dat zul je ook nooit doen lieve kind, maar dat maakt niet uit."
Later vroeg de kleine jongen aan zijn vader: "Papa, waarom huilt Mama zomaar zonder reden?" Zijn vader kon alleen maar antwoorden: "Alle vrouwen huilen zonder reden."
De kleine jongen groeide op en werd een jonge man, zich nog steeds afvragend, waarom vrouwen huilen.
Uiteindelijk riep hij de hulp in van God en vroeg ook Hem: "God, waarom huilen vrouwen?" God antwoordde het volgende:
"Toen ik de vrouw schiep, besloot ik dat ze speciaal moest zijn. Ik gaf haar schouders, sterk genoeg om het leed van de wereld te dragen, maar ook zachte armen om comfort te bieden.
Ik gaf haar innerlijke kracht om, bevallingen te doorstaan en om tegen afwijzing te kunnen, welke zij vaak zou gaan krijgen, soms zelfs van haar eigen kinderen.
Ik gaf haar de hardheid, het doorzettingsvermogen om voor haar vrienden en familie te kunnen zorgen, zelfs wanneer iedereen het opgeeft. Zelfs ziekte en vermoeidheid houden haar dan niet tegen, en zij klaagt nooit....
Ik gaf haar gevoeligheid, zodat zij haar kinderen lief zal hebben, onder welke omstandigheid dan ook. Zelfs wanneer haar eigen kind haar pijn heeft gedaan.
Ze heeft een speciale gave om kinderen weer te doen lachen, om tieners te helpen met hun twijfels en angsten.
Ik gaf haar de kracht om voor haar man te zorgen, ondanks zijn fouten en ik fabriceerde haar uit een rib van hem om zijn hart te beschermen.
Ik gaf haar de wijsheid, om te weten dat een goede echtgenoot zijn vrouw nooit pijn zou doen, maar dat hij haar soms test op haar kracht. En ook om haar man bij te staan, door dik en dun.
Voor al dit harde werk, gaf ik haar ook een traan om te laten. Het is van haar, zij kan het gebruiken wanneer zij dat nodig heeft. Het is haar enige zwakte.....
Wanneer je haar ziet huilen, zeg haar dan hoeveel je van haar houdt, en hoe goed de dingen zijn die zij voor anderen doet. En alhoewel ze dan nog steeds huilt, weet dan dat ze zich wel degelijk iets beter voelt!!!