Groentehapjes met garnalenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
200 g Noordzeegarnalen (gepeld) 4 kerstomaatjes 4 champignons (groot) 1 stronkje witloof 4 eieren 0.5 krop krulsla 12 asperges 50 g zeekraal 3 eetlepels mayonaise 1 eetlepel ketchup 0.5 eetlepel cognac 0.1 dl room 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) peper zout
De kerstomaten vullen met Noordzeegarnalen gemengd met wat mayonaise.
De kapjes versieren met een toefje peterselie.
De champignons kort pocheren en vervolgens opvullen met garnalen.
Versieren met peterselie.
Een cocktailsausje bereiden met wat mayonaise, ketchup, een lepel verse room en een scheutje cognac.
Op smaak brengen met peper.
Garnalen mengen met de cocktailsaus en hiermee de witloofblaadjes vullen.
Versieren met wat peterselie.
De eieren koken en onmiddellijk laten afkoelen.
De onderkant van de gepelde eieren vlak snijden zodat het ei overeind blijft staan.
Aan de bovenkant voorzichtig het eiwit wegsnijden tot een derde van de hoogte, tot de dooier mooi zichtbaar wordt.
Voorzichtig aan één kant gepelde garnaaltjes tussen dooier en eiwit steken, zodat ze uit het ei lijken te komen.
Versieren met een kraagje krulsla.
De asperges schillen, de topjes wegsnijden en deze beetgaar koken in water waaraan een snuifje zout werd toegevoegd.
De rest van de asperges bewaren voor een andere bereiding.
De topjes rechtop schikken.
In het midden van de schaal een beetje zeekraal leggen als versiering.
Geroosterde zeeduivel met ansjovis en kappertjes
Ingrediënten voor 4 personen
400 g zeeduivelfilet 25 g ansjovisfilets (in olie) 3 tomaten 2 eetlepels kappertjes 6 blaadjes basilicum 25 g kaas 50 g boter (bakboter) 0.5 cl olijfolie (extra vierge) peper zout
Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien met peper en zout.
De zeeduivelfilets erin schikken met hun dunste delen naar het midden van de schaal toe.
Op smaak brengen met peper en zout.
De ansjovisfilets diagonaal op de zeeduivelfilets schikken.
De kappertjes goed laten uitlekken en over de vissen verdelen.
Enkele nootjes boter erop leggen, de schaal afdekken en zeven minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.
Uit de oven nemen.
De grill voorverwarmen en de bereiding nog twee minuten onder de grill zetten bij 375 W.
De tomaten wassen, halveren, kruiden met peper en zout, beleggen met de gemalen kaas en een blaadje basilicum, besprenkelen met olijfolie en twee minuten grillen bij 375 W.
De zeeduivelfilets op warme borden schikken, garneren met de tomaat en serveren met aardappelpuree of een sneetje stokbrood.
Milkshake met bosvruchten
Ingrediënten voor 4 personen
7.5 dl melk (halfvol) 40 g braambessen 40 g rode bessen 40 g frambozen 40 g blauwbessen 60 g verse kaas (mager) 75 g suiker 4 ijsblokjes
De vruchten spoelen en schoonmaken.
Alle ingrediënten (behalve het ijs) in een hoge beker doen en gedurende 5 minuten mixen.
Het mengsel zeven om harde deeltjes en draden van de vruchten te verwijderen.
Het ijs tot schilfers stampen, over glazen verdelen en verder opvullen met de milkshake.
|