karamel appels met walnotenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten: ijs (vanille of noten ijs) 75 gr. suiker 30 gr. boter 1 dl slagroom 4 appels 100 gr. walnoten, gehakt ondiepe ovenschaal ingevet
bereiding: Oven voorverwarmen op 190°C. In een pan met dikke bodem de suiker laten smelten tot de karamel kleurig is.
Pan van het vuur nemen en xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 dl kokend water toevoegen.
Pan terug zetten op het vuur en al roerende met garde de karamel laten oplossen.
De boter en de slagroom toevoegen en al roerende laten koken tot een dikke saus.
De gehakte walnoten erdoor roeren.
Van de appels de bovenste helft schillen, met behulp van appelboor het klokhuis verwijderen. Appels in ovenschaal zetten.
De appels vullen met karamelsaus de rest van de saus eromheen schenken.
In het midden van de oven appels in ongeveer 30 min. zacht en warm laten worden.
Uit de oven direct serveren. Eet smakelijk.
|