Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    08-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Savooikoolsoep met kaas en spek

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 groene kool (savooikool)
    2 uien
    6 sneetjes spek (gerookt)
    4 sneetjes boerenbrood
    150 g Passendalekaas
    15 dl vleesbouillon
    peper
    komijn (gemalen)
    50 g boter (bakboter)
    25 g bloem (tarwebloem)

     

    De savooikool schoonmaken, ze fijnschaven en met de grofgehakte uien aanfruiten in de boter.

    Kruiden met peper, zout en komijnpoeder, bestuiven met bloem, doorroeren.

    Overgieten met vleesbouillon en aan de kook brengen.

    Ongeveer 15 minuten laten doorkoken en pureren met de staafmixer.

    Het geroosterde brood met de kaas beleggen en laten smelten in de oven.

    De spekreepjes krokant bakken zonder vetstof.

    Een snee kaasbrood in een diep bord schikken, de soep erover scheppen en bestrooien met spekreepjes.

     

    Tips: - Voeg bij de soep in plaats van kaasbrood en spekreepjes eens pittige balletjes lamsgehakt met knoflook.

    Savooikool is een ideale groente om te vullen.

    Neem de mooiste bladeren, blancheer ze en vul met bv. pittig gehakt of met rijst en champignons met tuinkruiden.

     

     

    Kabeljauw met gerookte visgarnituur

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kabeljauwfilet (met vel)
    4 plakjes zalm (gerookt)
    2 eetlepels kaviaar
    1 sjalot
    0.5 dl zure room
    1 dl visfumet
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    1 citroen
    50 g boter (roomboter)
    2 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    50 g boter (bakboter)

     

    De kabeljauwfilet in gelijke moten van 150 gram snijden.

    Kruiden met peper en zout en in bloem wentelen.

    De vis in boter bakken met het vel aan de onderkant.

    De stukken omdraaien en een paar minuten in een voorverwarmde oven zetten op 200 graden.

    De sjalot fijnsnipperen en in een sauspan even aanstoven in boter.

    Fumet en wijnazijn toevoegen en tot op de helft laten inkoken.

    De koude roomboter er in vlokjes door roeren.

    De vis uit de oven halen en besprenkelen met citroen.

    Een lepel zure room op het bord scheppen en daarop de zalm en de kaviaar leggen.

    Daarnaast de vis leggen met het vel naar boven.

    De vis overgieten met de saus.

     

     

    Warme appelschijven met crüsli

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kopjes crüsli
    4 eetlepels zure room
    2 cl zonnebloemolie
    kaneelpoeder
    3 appelen (Jonagold)

     

    Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel.

    Snij de ongeschilde appel in schijfjes.

    Verhit de olie en bak de appel op een matig vuur goudbruin.

    Bestrooi met kaneel.

    Leg op elk bord enkele appelschijven, crüsli en een lepel zure room.

     

    Tip: u kan de zure room vervangen door kwark.

     

    08-12-2005 om 10:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Corsendonk Wellness kaas met vinaigrette

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    320 gr. Corsendonk Wellness kaas

    1 bakje tuinkers

    100 gr. salade assortiment

    25 cl hazelnotenazijn

    25 cl olijfolie (extra vierge)

    25 cl zonnebloemolie

    2 eierdooiers

    2,5 dl room

    4 sneetjes notenbrood

     

    Bereiding :

    Azijn, olijfolie, zonnebloemolie, room en eierdooiers in een literfles gieten.

    De fles goed schudden zodat een romige vinaigrette wordt bekomen.

    Een gemengde sla maken en daarop de in reepjes gesneden Corsendonk Wellness kaas leggen.

    Er een lepel romige vinaigrette over gieten en er wat peper over malen.

     

    Serveertip :

    Serveren met een sneetje notenbrood.

     

    07-12-2005 om 18:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Ik heb bijzonder goed nieuws.
    Ik krijg er binnen enkele dagen een vriendje bij.
    Het is net als ik een grijze roodstaart maar dan wel 18 jaar oud.
    Zijn naam is jako en het is voor papa Ronny en mama Christa geen onbekende want die hebben Jako al regelmatig gezien.
    De huidige baasjes van Jako zijn al van hogere leeftijd en kunnen de verzorging van Jako niet zo goed meer aan.
    Ik hou julie op de hoogte wat betreft de aankomst van Jako bij ons thuis.

    07-12-2005 om 18:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Carpacciorolletjes met geroosterde cherrytomaatjes

     

     

    Ingrediënten

    300 gr. tros kerstomaten
    2 pakjes carpaccio  met kaas en dressing
    50 gr. rucola
    2 el olijfolie 
    1 el groene pesto
    2 el pijnboompitten, geroosterd
    peper

    (zee)zout
    basilicumblaadjes voor de garnering

     

    Knip de tros kerstomaten in vier gelijke stukken en schuif ze op een met aluminiumfolie bekleed bakblik 7 min. onder een hete grill.

    Snijd de rucola grof.

    Neem de dressing uit de verpakking en doe die in een schaaltje. Klop de olie en de pesto erdoor.

    Neem de plakjes carpaccio uit de verpakking en leg de plakjes naast elkaar.

    Verdeel de rucola en de pijnboompitten erover en druppel de dressing erover.

    Rol de plakjes op en verdeel ze over 4 borden.

    Leg de gegrilde tomaatjes erbij en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

    Strooi de kaas uit de verpakking over het gerecht.

    Garneer met basilicumblaadjes.

     

    07-12-2005 om 12:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Carpaccio van rundrookvlees

     

    Ingrediënten

    2 el azijn
    6 el olijfolie
    2 tl (grove) mosterd
    peper, zout
    8 blaadjes friséesla, gewassen en in stukjes
    200 gr. rundrookvlees (vleeswaar)
    3 el pijnboompitten, geroosterd
    1/4 bakje tuinkers

     

    Klop een dressing van de azijn, de olie, de mosterd en peper en zout naar smaak.

    Verdeel de sla en het rundrookvlees over 4 bordjes.

    Lepel de dressing erover.

    Bestrooi met de pijnboompitten en garneer met toefjes tuinkers.

     

    07-12-2005 om 08:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-12-2005 om 08:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Blondjes bij de federale…

     

    Drie blondjes solliciteerden voor de laatste beschikbare plaats bij de FEDERALE POLITIE

    De inspecteur die de selectieprocedure leidde keek naar de drie blondjes voor hem en vroeg: "Zo, jullie willen allemaal politiedetective worden hé?"

    De blondjes knikten alle drie heftig.

    "Goed" zei de agent.

    Hij stond op, haalde een klasseur uit de kast  en nam er een dossier uit.

    Terug gezeten opende hij deze, nam er een foto uit en zei: 

    "Om detective te kunnen worden, moet je kunnen DETECTEREN.

    Je moet in staat zijn om in een oogopslag kleine maar belangrijke details te zien zoals littekens, vlekken, haarkleur enz."

    Hij stak plots de foto vlak voor het gezicht van de eerste blondine en trok ze terug weg na twee seconden.

    "Nu" zei hij, "heb jij iets bijzonders opgemerkt aan deze man?"

    Het blondje zei direct, "Ja natuurlijk. Hij heeft maar één oog!" 

    De agent schudde zijn hoofd en zei, "Natuurlijk heeft hij maar één oog op deze foto! Het is een profielfoto, een zijaanzicht! Jij bent gebuisd!"  Het blondje liet haar hoofd tussen de schouders zakken en schuifelde naar buiten.

    De agent draaide zich naar het twee blondje, hield opnieuw de foto twee seconden voor haar gezicht , trok ze weg en vroeg:

     "En jij? Heb jij iets bijzonders aan deze man gezien?"

    "Jazeker, hij heeft maar één oor!!!!!!!!"

    De man sloeg met zijn hand tegen zijn hoofd en riep, "Heb je dan niet gehoord wat ik tegen die andere dame zei? Dit is een PROFIEL van die mans gezicht. Natuurlijk kan je maar één oor zien! Jij bent ook gebuisd, verdwijn maar!"

    Schaapachtig vertrok ook het tweede blondje.

    De agent draaide zich naar het derde en laatste blondje en mompelde : "Dit is waarschijnlijk tijdverlies, maar alla...."

    Hij hield ook bij haar de foto enkele seconden voor haar gezicht, trok ze weg en zei: "OK, viel jou iets bijzonders op aan deze man?"

    Het blondje antwoordde : "Het viel mij direct op dat deze man contactlenzen draagt."

    De agent fronste de wenkbrauwen, keek nog eens naar de foto en begon toen tussen de documenten van het dossier te zoeken. Hij keek naar het blondje met een stomverbaasde uitdrukking op zijn gezicht en zei: "Je hebt het absoluut juist!  Zijn daderprofiel zegt inderdaad dat hij contactlenzen draagt! Hoe kon jij dat in godsnaam zien op deze foto?"

     Het blondje zuchtte, rolde met haar ogen om zoveel onbegrip en zei:

    "Pfoeh! Met maar één oog en één oor kan hij zeker geen bril dragen!!"

     

    07-12-2005 om 08:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaassoezen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 eieren
    5 dl melk (halfvol)
    125 g boter (bakboter)
    250 g bloem (tarwebloem)
    100 g kaas
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    Een bakplaat beboteren en bestuiven met bloem.

    De boter in stukjes hakken.

    De bloem zeven.

    De melk koken en de peper, het zout, de nootmuskaat en de klontjes boter toevoegen. Wanneer de melk goed kookt, van het vuur halen en er de bloem bijvoegen.

    Grondig mengen met een houten lepel en opnieuw op het vuur zetten.

    Het deeg mag goed drogen onder voortdurend roeren.

    Wanneer het deeg een vliesje nalaat op de bodem van de kom is het droog genoeg.

    Van het vuur halen en er één voor één de eieren doorroeren.

    Het deeg mag niet te vloeibaar worden.

    De kaas door het deeg mengen.

    Met een koffielepel kleine hoopjes vormen op een bakplaat.

    Gedurende 10 minuten bakken in een op 190 graden voorverwarmde oven en eventueel wat laten drogen in de oven.

    Binnenin mag het deeg nog wat vochtig zijn.

    De soezen lauw of koud opdienen.

     

     

    Gevulde kippenfilet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kippenfilet
    125 g spinazie
    4 sneetjes spek (gerookt)
    4 wortelen
    75 g boter (bakboter)
    1 paprika (rood)
    1 sjalot
    1 eetlepel kippenbouillon
    0.5 dl room
    peper
    zout

     

    De kippenfilets middendoor snijden, bedekken met huishoudfolie en goed plat kloppen met een houten plankje.

    De kippenfilets kruiden met peper en zout.

    De spinazie koken in gezouten water en goed laten uitlekken.

    De wortelen schillen en blancheren.

    De gekruide kippenfilets bedekken met spinazieblaadjes, een sneetje rookspek en een wortel. Dichtvouwen, opbinden met keukengaren en even laten rusten.

    Vervolgens gaar en goudbruin bakken in de hete boter.

    Intussen de saus bereiden.

    De paprika en de sjalot schoonmaken en laten gaarkoken in de kippenbouillon.

    Pureren met de staafmixer en door een fijne puntzeef gieten.

    Kruiden met peper en zout, de room erdoor roeren en laten doorwarmen.

    De kippenfilets uit de braadpan nemen, in schuine plakken snijden en serveren met de paprikasaus.

     

     

    Platbrood met druiven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    30 g gist
    2.4 dl water (lauwwarm)
    360 g bloem (volkoren)
    30 g boter (bakboter)
    180 g druiven (blauw)
    7 theelepels suiker

     

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Los de gist in circa 10 minuten op in water.

    Doe het mengsel met de bloem in een kom en meng het met een vork in een ronddraaiende beweging tot het water is geabsorbeerd en het deeg is gevormd.

    Vorm het deeg tot een bal en leg deze op een met bloem bestoven werkoppervlak: kneed het een paar minuten met de palmen van uw handen tot een glad deeg.

    Kneed het weer in de vorm van een bal, leg de deegbal in een met bloem bestoven kom en dek de kom goed af met huishoudfolie.

    Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld (de tijd hangt af van de temperatuur in de kamer).

    Vet een ronde taartvorm met een diameter van circa 30 cm in met boter en bestuif de bakvorm met bloem.

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak tot het in de bakvorm past.

    Doe het deeg in de vorm, dek de vorm af met een doek en laat het nog eens 10 minuten rijzen. Verdeel de druiven over het deeg, strooi er suiker over en bak het brood circa 30 minuten tot het mooi goudbruin van kleur is en goed gerezen.

    Serveer het brood op kamertemperatuur.

     

    07-12-2005 om 08:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaap zacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb weer lang mogen spelen vanavond.
    Soms een beetje wild, maar ja, dat zal door het weer komen zeker.
    Ik wens iedereen een goede nachtrust toe.

    07-12-2005 om 00:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snoepje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb hier nog een lekker snoepje voor bij de koffie.

    06-12-2005 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bruine bol met zuurkool.

     

    Nodig:

    1 ongesneden bruin brood, bolvorm, eventueel zelf gebakken

    250 gr. gehakt

    1 gesneden ui

    zout

    peper

    1 tl kerrie poeder

    1 tl mosterd

    100 gr. kaas

    2 bananen

    250 gr. zuurkool

    2 el rozijnen

     

    Bereiding:

    Snijd een kapje van de bruine bol  af (bewaren), hol het brood uit tot op 1 cm van de randen, bewaar het broodkruim.

    Bak het gehakt rul in de pan ca. 5 minuten, voeg ui, broodkruim, zout, peper, kerriepoeder en mosterd toe.

    Bak het geheel nog een minuut of 5, snijd ondertussen de kaas in blokjes en voeg deze van de warmtebron af erbij.

    Pel de bananen, snijd in plakjes,  snijd de zuurkool wat kleiner en wel de rozijnen, verwarm de oven voor op 225 graden/stand 5.

    Schep in de bruine bol eerst de helft van het gehaktmengsel, dan de in plakjes gesneden bananen, zuurkool met de uitgelekte gewelde rozijnen, en de rest van het gehaktmengsel, zet het kapje weer op het brood.

    Verpak het brood in aluminiumfolie en laat het in ca 20 minuten door en door warm worden.

    Neem het brood uit de alufolie en snijd het in punten.

    Serveren met knapperige groene sla.

    Lekker met soep of als vooraf

     

    06-12-2005 om 10:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Ei-kevertjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 eieren
    1 tomaat
    1 stronkje witloof
    16 sprietjes bieslook
    2 tomaten
    1 eetlepel mosterd
    8 cl olijfolie (extra vierge)
    2 cl wijnazijn (wit)
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De eieren koken gedurende 10 minuten en laten schrikken in koud water.

    Onderaan, in de lengte, een plakje wegsnijden.

    De tomaat in vieren snijden en de zaadjes verwijderen.

    Langs de kroonzijde in elk partje een V-vormige insnijding van 2 tot 3 centimeter maken. Deze partjes over de eieren leggen.

    Met een rietje rondjes duwen uit het afgesneden eiwit en op de lieveheersbeestjes schikken.

    Een tweede keversoort maken met witloofblaadjes.

    Ze per 2 als vleugels op de resterende eieren schikken.

    Elke kever krijgt 2 bieslookantennes.

    Een tomatenvinaigrette maken.

    Het tomatenvlees in kleine stukjes snijden en het sap zeven.

    De mosterd met de azijn roeren en langzaam de olie bijvoegen.

    Vervolgens de tomatenstukjes, het tomatensap en het gehakte bieslook toevoegen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Op een mooie ronde schaal wat saus gieten en hierop de kevertjes schikken.

    Afwerken met enkele blaadjes sla.

     

     

    Aardappeltaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    40 g boter (bakboter)
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    8 aardappelen (Bintje)
    zout
    3 teentjes knoflook
    3 eetlepels peterselie (fijngehakt)

     

    De oven voorverwarmen op 200 graden.

    De aardappelen schillen en in zeer fijne schijfjes snijden.

    Drievierde van de boter samen met de olijfolie laten smelten op een matig vuur.

    De aardappelen toevoegen en op smaak brengen met zout.

    Gedurende 25 minuten braden, waarbij de pan voor de helft wordt afgedekt met aluminiumfolie.

    Af en toe opschudden tot de aardappelschijfjes aan beide kanten mooi bruin gebakken zijn. Eventueel het vuur lager zetten om aanbranden te voorkomen.

    Met een grote spaan de aardappelschijfjes overscheppen in een antikleefvorm, licht aandrukken en in de oven zonder deksel laten bakken gedurende 20 minuten.

    De vorm op matig vuur plaatsen, de rest van de boter langs de randen aanbrengen om ze langs de wanden te laten aflopen.

    Een grote serveerschotel nemen en de bakvorm omkeren om de aardappeltaart uit de vorm te halen (de uiteindelijke vastheid hangt af van de soort aardappelen die gebruikt werden ; bloemige aardappelen geven het beste resultaat).

    Knoflook en peterselie over de aardappeltaart strooien en onmiddellijk opdienen.

     

    Tip: dit gerecht wordt bijzonder feestelijk als de aardappelen in plaats van in boter in ganzenvet gefruit worden in een gietijzeren pan en ze daarna in een vertinde koperen pan in de oven worden gebakken.

    Geen aarden, glazen of porseleinen schotel gebruiken: de aardappelen zouden kleven en week worden.

    Voor meer dan 6 personen kunnen best 2 aardappeltaarten worden bereid.

     

     

    Charlotte van jonagold

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 appelen (Jonagold)
    5 dl room
    4 eierdooiers
    100 g suiker
    5 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2 dl melk (halfvol)
    génoisekoekjes

     

    Snijd de appelen in julienne en karameliseer ze in een pan met wat suiker.

    Meng de rest van de suiker met de eierdooiers, overgiet met melk en breng al roerend aan de kook.

    Voeg de gelatine toe, die u eerst in koud water gedrenkt hebt.

    Klop de room een beetje op en meng langzaam met het lauwe melkbeslag en de appelen.

    Bezet de bodem en de randen van een ronde vorm met de koekjes.

    Vul de vormpjes met het beslag en laat afkoelen.

    Schik op het bord en garneer naar eigen smaak.

     

    06-12-2005 om 10:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was echt leuk gisteravond bij de buren.
    Wij hadden een mosselavond georganiseerd en dat is reuze gelukt.
    Het was na middernacht dat iedereen weer thuis was.
    Ondertussen zijn er al afspraken gemaakt wat we zoal gaan doen op het einde van het jaar.
    Ik hou julie op de hoogte.
    Nu is het tijd om mijn eten klaar te maken en straks ben ik er weer met het menu van de dag en nog andere leuke dingen.

    06-12-2005 om 09:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sint
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag is het de feestdag van de Heilige Sint.

    06-12-2005 om 09:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    05-12-2005 om 13:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    banaan-prei schotel

     

    Nodig:

    750 gr. prei

    zout

    2 grote bananen

    30 gr. rozijnen

    30 gr. pijnboompitten

    2 el boter/margarine

    2 el bloem

    1 ui

    1 el kerrie

    1/2 l bouillon(van tablet)

     

    Bereiding:

    Was de prei en snij in grote stukken.

    Kook de prei gaar in water met zout, laat uilekken.

    Snij de geschilde bananen in grove stukken, doe die samen met de prei in een ingevette vuurvaste schotel.

    Smelt de boter, fruit daarin de gesnipperde ui en voeg de kerrie toe.

    Roer de bloem erdoor en voeg de bouillon toe.

    Breng het geheel roerend met een garde aan de kook en schenk de saus over de groenten.

    Dek de schotel af met een mengsel van grof gehakte rozijnen en pijnboompitten.

    Lekker met rijst

     

    05-12-2005 om 13:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Wortel-kervelsoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 wortelen
    1 groentebouillonblokje
    1 ui
    8 eetlepels kervel (fijngehakt)
    30 g bloem
    2 eieren (hardgekookt)
    15 g boter (bakboter)
    zout
    peper
    15 g boter (roomboter)

     

    Maak de wortelen schoon.

    Snij ze in plakjes en breng ze met bouillon aan de kook.

    Gebruik per 10 wortelen 1 liter water en een bouillonblokje.

    Laat 15 minuten koken en roer door de roerzeef.

    Snipper de ui en fruit in wat boter, voeg kervel en bloem toe en bak al roerend gedurende 1 minuut.

    Voeg geleidelijk de wortelbouillon toe.

    Halveer de eieren en meng de eierdooiers met de roomboter.

    Voeg zout en peper toe naar smaak.

    Vul de eiwithelften met het eierdooiermengsel en laat in de soep drijven.

    Garneer eventueel met wat verse kervel.

     

     

    Gehaktbrood met ratatouille

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g gehakt (lamsgehakt)
    1 ei
    3 uien (fijngehakt)
    1 eetlepel gemalen piment
    peper
    zout
    2 teentjes knoflook
    6 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    1 oude boterham
    4 tomaten
    2 aubergines
    2 theelepels Provençaalse kruiden
    3 dl wijn (rood)
    1 dl groentebouillon

     

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood in een keukenmachine of in een kom: het gehakt, 1/3 van de uien, het ei, het gemalen piment, de helft van de knoflook, de helft van de olijfolie, het brood, zout en peper.

    Vet een patévorm in en stort hierin het aangemaakte gehakt.

    Zet het gedurende 60 minuten in de oven, dek het vlees eventueel af als het bovenop te donker wordt voor het eind van de oventijd.

    Maak in de tussentijd de ratatouille: snijd de groenten en de rest van de knoflook grof in de keukenmachine of met de hand.

    Verwarm de rest van de olijfolie in een pan met dikke bodem en doe hierin de groenten.

    Bak ze kort op hoog vuur aan, voeg de kruiden, zout en peper toe, roer alles goed door elkaar en blus af met de rode wijn en de bouillon.

    Zet het vuur heel laag en laat de ratatouille ook een uur pruttelen met het deksel op een kiertje erop.

    Stort het gehaktbrood als het gaar is, laat het even afkoelen en snijd er dan dikke plakken van. Leg een of twee plakken op een bord met een lepel ratatouille.

    Lekker met polenta of couscous.

     

     

    Marsepein

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 eiwitten
    250 g amandelpoeder
    250 g poedersuiker
    0.5 eetlepel citroensap

     

    Het amandelpoeder grondig mengen met de poedersuiker.

    De eiwitten lichtjes opkloppen en door het amandelmengsel roeren.

    Besprenkelen met enkele druppels citroensap (rozenwater of oranjebloesemwater).

    Op een werkvlak wat poedersuiker strooien en de marsepein kneden tot hij licht en soepel is.

    In folie wikkelen en koel bewaren.

     

    Tip: van de marsepein kunnen ook kleine balletjes worden gerold.

    Bestrooid met wat cacaopoeder zien ze er extra feestelijk uit.

     

    05-12-2005 om 13:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier zijn we eindelijk weer.
    Het was heel de voormiddag druk.
    Er zijn boodschappen gedaan voor de mosselavond vanavond.
    Dennis heeft goed meegeholpen.
    Straks volgen hier nog het menu van de dag, een extra recept en Garfield.

    05-12-2005 om 13:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was een mooie dag vandaag.
    Wij zijn dus op bezoek geweest bij de buren.
    Het was daar echt gezellig en ondertussen hebben wij afgesproken om morgen samen boodschappen te doen en morgenavond genieten van een mosselavond.
    Zodus, weeral prettige dingen in het vooruitzicht.
    Ik zeg alvast slaapwel aan iedereen en graag tot morgen.

    04-12-2005 om 23:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Appels onder hoedje van bladerdeeg met ijs 

     

    Ingrediënten:

    1 deciliter amaretto 
    100 gram rozijnen
    4 goudrenetten
    50 gram amandelschaafsel
    2 eetlepels bruine suiker)
    kaneel
    sap van een 1/2 citroen
    1 eidooier, losgeklopt
    6 plakjes bladerdeeg
    1/4 liter slagroom(stijf geslagen)
    roomijs

     

    Bereiding:
    Oven voorverwarmen op 225 °C. 

    De amaretto verwarmen en de rozijnen er aan toevoegen, even apart zetten.

    De appels schillen, klokhuis verwijderen en de appel in blokjes snijden.

    Meng de gesneden appel met  de amaretto rozijnen, amandelschaafsel, suiker, kaneel en het citroensap.

    Doe dit alles in een ingevette  platte ovenschaal.

    De lapjes bladerdeeg uitrollen tot één grote lap om de appel te bedekken.

    Snijd de overhangende rand  af.

    Versier de taart met de restjes deeg in leuke figuurtjes.

    Deeg bestrijken met de opgeklopte eidooier.

    Bak de taart in 25 minuten mooi goudbruin.

    De taart iets laten afkoelen.

    Verdelen over de bordjes, leg er een bolletje ijs naast en garneer met de stijf geslagen slagroom.
    Eet smakelijk.

     

    04-12-2005 om 13:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!