Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
08-12-2005
Menu van de dag
Savooikoolsoep met kaas en spek
Ingrediënten voor 4 personen
1 groene kool (savooikool) 2 uien 6 sneetjes spek (gerookt) 4 sneetjes boerenbrood 150 g Passendalekaas 15 dl vleesbouillon peper komijn (gemalen) 50 g boter (bakboter) 25 g bloem (tarwebloem)
De savooikool schoonmaken, ze fijnschaven en met de grofgehakte uien aanfruiten in de boter.
Kruiden met peper, zout en komijnpoeder, bestuiven met bloem, doorroeren.
Overgieten met vleesbouillon en aan de kook brengen.
Ongeveer 15 minuten laten doorkoken en pureren met de staafmixer.
Het geroosterde brood met de kaas beleggen en laten smelten in de oven.
De spekreepjes krokant bakken zonder vetstof.
Een snee kaasbrood in een diep bord schikken, de soep erover scheppen en bestrooien met spekreepjes.
Tips: - Voeg bij de soep in plaats van kaasbrood en spekreepjes eens pittige balletjes lamsgehakt met knoflook.
Savooikool is een ideale groente om te vullen.
Neem de mooiste bladeren, blancheer ze en vul met bv. pittig gehakt of met rijst en champignons met tuinkruiden.
Ik heb bijzonder goed nieuws. Ik krijg er binnen enkele dagen een vriendje bij. Het is net als ik een grijze roodstaart maar dan wel 18 jaar oud. Zijn naam is jako en het is voor papa Ronny en mama Christa geen onbekende want die hebben Jako al regelmatig gezien. De huidige baasjes van Jako zijn al van hogere leeftijd en kunnen de verzorging van Jako niet zo goed meer aan. Ik hou julie op de hoogte wat betreft de aankomst van Jako bij ons thuis.
2 el azijn 6 el olijfolie 2 tl (grove) mosterd peper, zout 8 blaadjes friséesla, gewassen en in stukjes 200 gr. rundrookvlees (vleeswaar) 3 el pijnboompitten, geroosterd 1/4 bakje tuinkers
Klop een dressing van de azijn, de olie, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Verdeel de sla en het rundrookvlees over 4 bordjes.
Lepel de dressing erover.
Bestrooi met de pijnboompitten en garneer met toefjes tuinkers.
Drie blondjes solliciteerden voor de laatste beschikbare plaats bij de FEDERALE POLITIE
De inspecteur die de selectieprocedure leidde keek naar de drie blondjes voor hem en vroeg: "Zo, jullie willen allemaal politiedetective worden hé?"
De blondjes knikten alle drie heftig.
"Goed" zei de agent.
Hij stond op, haalde een klasseur uit de kast en nam er een dossier uit.
Terug gezeten opende hij deze, nam er een foto uit en zei:
"Om detective te kunnen worden, moet je kunnen DETECTEREN.
Je moet in staat zijn om in een oogopslag kleine maar belangrijke details te zien zoals littekens, vlekken, haarkleur enz."
Hij stak plots de foto vlak voor het gezicht van de eerste blondine en trok ze terug weg na twee seconden.
"Nu" zei hij, "heb jij iets bijzonders opgemerkt aan deze man?"
Het blondje zei direct, "Ja natuurlijk. Hij heeft maar één oog!"
De agent schudde zijn hoofd en zei, "Natuurlijk heeft hij maar één oog op deze foto! Het is een profielfoto, een zijaanzicht! Jij bent gebuisd!" Het blondje liet haar hoofd tussen de schouders zakken en schuifelde naar buiten.
De agent draaide zich naar het twee blondje, hield opnieuw de foto twee seconden voor haar gezicht , trok ze weg en vroeg:
"En jij? Heb jij iets bijzonders aan deze man gezien?"
"Jazeker, hij heeft maar één oor!!!!!!!!"
De man sloeg met zijn hand tegen zijn hoofd en riep, "Heb je dan niet gehoord wat ik tegen die andere dame zei? Dit is een PROFIEL van die mans gezicht. Natuurlijk kan je maar één oor zien! Jij bent ook gebuisd, verdwijn maar!"
Schaapachtig vertrok ook het tweede blondje.
De agent draaide zich naar het derde en laatste blondje en mompelde : "Dit is waarschijnlijk tijdverlies, maar alla...."
Hij hield ook bij haar de foto enkele seconden voor haar gezicht, trok ze weg en zei: "OK, viel jou iets bijzonders op aan deze man?"
Het blondje antwoordde : "Het viel mij direct op dat deze man contactlenzen draagt."
De agent fronste de wenkbrauwen, keek nog eens naar de foto en begon toen tussen de documenten van het dossier te zoeken. Hij keek naar het blondje met een stomverbaasde uitdrukking op zijn gezicht en zei: "Je hebt het absoluut juist! Zijn daderprofiel zegt inderdaad dat hij contactlenzen draagt! Hoe kon jij dat in godsnaam zien op deze foto?"
Het blondje zuchtte, rolde met haar ogen om zoveel onbegrip en zei:
"Pfoeh! Met maar één oog en één oor kan hij zeker geen bril dragen!!"
8 eieren 5 dl melk (halfvol) 125 g boter (bakboter) 250 g bloem (tarwebloem) 100 g kaas peper zout nootmuskaat
Een bakplaat beboteren en bestuiven met bloem.
De boter in stukjes hakken.
De bloem zeven.
De melk koken en de peper, het zout, de nootmuskaat en de klontjes boter toevoegen. Wanneer de melk goed kookt, van het vuur halen en er de bloem bijvoegen.
Grondig mengen met een houten lepel en opnieuw op het vuur zetten.
Het deeg mag goed drogen onder voortdurend roeren.
Wanneer het deeg een vliesje nalaat op de bodem van de kom is het droog genoeg.
Van het vuur halen en er één voor één de eieren doorroeren.
Het deeg mag niet te vloeibaar worden.
De kaas door het deeg mengen.
Met een koffielepel kleine hoopjes vormen op een bakplaat.
Gedurende 10 minuten bakken in een op 190 graden voorverwarmde oven en eventueel wat laten drogen in de oven.
Binnenin mag het deeg nog wat vochtig zijn.
De soezen lauw of koud opdienen.
Gevulde kippenfilet
Ingrediënten voor 4 personen
600 g kippenfilet 125 g spinazie 4 sneetjes spek (gerookt) 4 wortelen 75 g boter (bakboter) 1 paprika (rood) 1 sjalot 1 eetlepel kippenbouillon 0.5 dl room peper zout
De kippenfilets middendoor snijden, bedekken met huishoudfolie en goed plat kloppen met een houten plankje.
De kippenfilets kruiden met peper en zout.
De spinazie koken in gezouten water en goed laten uitlekken.
De wortelen schillen en blancheren.
De gekruide kippenfilets bedekken met spinazieblaadjes, een sneetje rookspek en een wortel. Dichtvouwen, opbinden met keukengaren en even laten rusten.
Vervolgens gaar en goudbruin bakken in de hete boter.
Intussen de saus bereiden.
De paprika en de sjalot schoonmaken en laten gaarkoken in de kippenbouillon.
Pureren met de staafmixer en door een fijne puntzeef gieten.
Kruiden met peper en zout, de room erdoor roeren en laten doorwarmen.
De kippenfilets uit de braadpan nemen, in schuine plakken snijden en serveren met de paprikasaus.
Platbrood met druiven
Ingrediënten voor 4 personen
30 g gist 2.4 dl water (lauwwarm) 360 g bloem (volkoren) 30 g boter (bakboter) 180 g druiven (blauw) 7 theelepels suiker
Verwarm de oven voor op 200°C.
Los de gist in circa 10 minuten op in water.
Doe het mengsel met de bloem in een kom en meng het met een vork in een ronddraaiende beweging tot het water is geabsorbeerd en het deeg is gevormd.
Vorm het deeg tot een bal en leg deze op een met bloem bestoven werkoppervlak: kneed het een paar minuten met de palmen van uw handen tot een glad deeg.
Kneed het weer in de vorm van een bal, leg de deegbal in een met bloem bestoven kom en dek de kom goed af met huishoudfolie.
Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld (de tijd hangt af van de temperatuur in de kamer).
Vet een ronde taartvorm met een diameter van circa 30 cm in met boter en bestuif de bakvorm met bloem.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak tot het in de bakvorm past.
Doe het deeg in de vorm, dek de vorm af met een doek en laat het nog eens 10 minuten rijzen. Verdeel de druiven over het deeg, strooi er suiker over en bak het brood circa 30 minuten tot het mooi goudbruin van kleur is en goed gerezen.
1 ongesneden bruin brood, bolvorm, eventueel zelf gebakken
250 gr. gehakt
1 gesneden ui
zout
peper
1 tl kerrie poeder
1 tl mosterd
100 gr. kaas
2 bananen
250 gr. zuurkool
2 el rozijnen
Bereiding:
Snijd een kapje van de bruine bol af (bewaren), hol het brood uit tot op 1 cm van de randen, bewaar het broodkruim.
Bak het gehakt rul in de pan ca. 5 minuten, voeg ui, broodkruim, zout, peper, kerriepoeder en mosterd toe.
Bak het geheel nog een minuut of 5, snijd ondertussen de kaas in blokjes en voeg deze van de warmtebron af erbij.
Pel de bananen, snijd in plakjes, snijd de zuurkool wat kleiner en wel de rozijnen, verwarm de oven voor op 225 graden/stand 5.
Schep in de bruine bol eerst de helft van het gehaktmengsel, dan de in plakjes gesneden bananen, zuurkool met de uitgelekte gewelde rozijnen, en de rest van het gehaktmengsel, zet het kapje weer op het brood.
Verpak het brood in aluminiumfolie en laat het in ca 20 minuten door en door warm worden.
Neem het brood uit de alufolie en snijd het in punten.
De aardappelen schillen en in zeer fijne schijfjes snijden.
Drievierde van de boter samen met de olijfolie laten smelten op een matig vuur.
De aardappelen toevoegen en op smaak brengen met zout.
Gedurende 25 minuten braden, waarbij de pan voor de helft wordt afgedekt met aluminiumfolie.
Af en toe opschudden tot de aardappelschijfjes aan beide kanten mooi bruin gebakken zijn. Eventueel het vuur lager zetten om aanbranden te voorkomen.
Met een grote spaan de aardappelschijfjes overscheppen in een antikleefvorm, licht aandrukken en in de oven zonder deksel laten bakken gedurende 20 minuten.
De vorm op matig vuur plaatsen, de rest van de boter langs de randen aanbrengen om ze langs de wanden te laten aflopen.
Een grote serveerschotel nemen en de bakvorm omkeren om de aardappeltaart uit de vorm te halen (de uiteindelijke vastheid hangt af van de soort aardappelen die gebruikt werden ; bloemige aardappelen geven het beste resultaat).
Knoflook en peterselie over de aardappeltaart strooien en onmiddellijk opdienen.
Tip: dit gerecht wordt bijzonder feestelijk als de aardappelen in plaats van in boter in ganzenvet gefruit worden in een gietijzeren pan en ze daarna in een vertinde koperen pan in de oven worden gebakken.
Geen aarden, glazen of porseleinen schotel gebruiken: de aardappelen zouden kleven en week worden.
Voor meer dan 6 personen kunnen best 2 aardappeltaarten worden bereid.
Het was echt leuk gisteravond bij de buren. Wij hadden een mosselavond georganiseerd en dat is reuze gelukt. Het was na middernacht dat iedereen weer thuis was. Ondertussen zijn er al afspraken gemaakt wat we zoal gaan doen op het einde van het jaar. Ik hou julie op de hoogte. Nu is het tijd om mijn eten klaar te maken en straks ben ik er weer met het menu van de dag en nog andere leuke dingen.
Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood in een keukenmachine of in een kom: het gehakt, 1/3 van de uien, het ei, het gemalen piment, de helft van de knoflook, de helft van de olijfolie, het brood, zout en peper.
Vet een patévorm in en stort hierin het aangemaakte gehakt.
Zet het gedurende 60 minuten in de oven, dek het vlees eventueel af als het bovenop te donker wordt voor het eind van de oventijd.
Maak in de tussentijd de ratatouille: snijd de groenten en de rest van de knoflook grof in de keukenmachine of met de hand.
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan met dikke bodem en doe hierin de groenten.
Bak ze kort op hoog vuur aan, voeg de kruiden, zout en peper toe, roer alles goed door elkaar en blus af met de rode wijn en de bouillon.
Zet het vuur heel laag en laat de ratatouille ook een uur pruttelen met het deksel op een kiertje erop.
Stort het gehaktbrood als het gaar is, laat het even afkoelen en snijd er dan dikke plakken van. Leg een of twee plakken op een bord met een lepel ratatouille.
Lekker met polenta of couscous.
Marsepein
Ingrediënten voor 4 personen
2 eiwitten 250 g amandelpoeder 250 g poedersuiker 0.5 eetlepel citroensap
Het amandelpoeder grondig mengen met de poedersuiker.
De eiwitten lichtjes opkloppen en door het amandelmengsel roeren.
Besprenkelen met enkele druppels citroensap (rozenwater of oranjebloesemwater).
Op een werkvlak wat poedersuiker strooien en de marsepein kneden tot hij licht en soepel is.
In folie wikkelen en koel bewaren.
Tip: van de marsepein kunnen ook kleine balletjes worden gerold.
Bestrooid met wat cacaopoeder zien ze er extra feestelijk uit.
Hier zijn we eindelijk weer. Het was heel de voormiddag druk. Er zijn boodschappen gedaan voor de mosselavond vanavond. Dennis heeft goed meegeholpen. Straks volgen hier nog het menu van de dag, een extra recept en Garfield.
Het was een mooie dag vandaag. Wij zijn dus op bezoek geweest bij de buren. Het was daar echt gezellig en ondertussen hebben wij afgesproken om morgen samen boodschappen te doen en morgenavond genieten van een mosselavond. Zodus, weeral prettige dingen in het vooruitzicht. Ik zeg alvast slaapwel aan iedereen en graag tot morgen.