Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
09-12-2005
Recept
Gevulde tomaat met zalm
Ingrediënten
1 blik John West roze zalm à 213 gr. 4 vleestomaten 1 sjalot, gesnipperd 1 middelgrote zoetzure augurk, fijngehakt 1/2 el tomatenketchup 2 el mayohalf peper, zout 4 toefjes peterselie
Laat de zalm uitlekken en verwijder de velletjes en de graatjes.
Was en snijd een kapje van elke tomaat en hol ze uit.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verdeel het visvlees in stukjes en schep er de sjalot, de augurk, de ketchup, de mayohalf en peper en zout naar smaak door.
Vul de tomaten met het mengsel en zet de kapjes er schuin op.
Jako is aangekomen. Wat later dan gepland maar dat geeft niks. Tot hier toe durf hij nog niet uit zijn kooi komen maar dat komt wel. Jako heeft enorm veel meegemaakt. Hier is hij hartelijk welkom. Wanneer Jako zich thuis gaat voelen kunnen we lekker samen spelen.
Hoofdgerecht voor 4 personen 4 moten zalm (uit de vriezer)
1 eetlepel olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
2 dl witte wijn
2 dl witte vermout
1 potje kippenbouillon
2 eetlepels gedroogde of verse bieslook
het groen van 1 bosje lente-ui
1 wortel, in dunne sliertjes geschaafd
1 bekertje crème fraiche
50 g koude boter in blokjes
toevoeging: 400 g pasta
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereiden: 1 Doe de sjalotjes, de witte wijn, de witte vermout en de bouillon in een pan en laat tot de helft inkoken.
2 Voeg de bieslook en de crème fraiche toe en breng het geheel weer aan de kook.
Voeg één voor één de klontjes boter toe en roer het er goed doorheen.
Maak op smaak met zout en peper.
3 Verwarm heel kort de wortelslierten en de lente-ui in kokend water.
4 Ontdooi de zalmfilets en bak ze aan beide kanten bruin en bestrooi met zout en peper.
5 Serveer met de saus de wortel- en de lente-uislierten.
Lekker met pasta.
Wijntip: Chablis 2004 Een heerlijke witte wijn, afkomstig van de Chardonnay-druif en geproduceerd in het departement van de Yonne in de Franse Bourgognestreek.
Uitstekend als aperitief of bij zeevruchten of gegrilde vis
De witte wijn en de azijn in een pan gieten en alle groenten en kruiden erbij voegen.
Een beetje peper erover malen, zout toevoegen, al roerend opwarmen en laten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
De inhoud van de pan over de haringfilets gieten en 2 minuten in een hete oven zetten.
Laten afkoelen en dan een nacht in de koelkast zetten.
Op kleine bordjes enkele witloofblaadjes en enkele blaadjes veldsla schikken, hierop een stukje haringfilet leggen en afwerken met een kerstomaatje en een sprietje bieslook.
Heilbot met sinaasappelsaus
Ingrediënten voor 4 personen
800 g heilbotfilet 2 sinaasappelen 5 sjalotten 20 g boter (bakboter) 1.25 dl sinaasappelsap 2 dl room 1.5 dl wijn (wit/droog) 5 g suiker 2 takjes dille peper zout
De helft van de sinaasappelen persen, de rest dik schillen en in schijven snijden.
De sjalotten pellen, fijnhakken en in boter glazig fruiten.
Blussen met het sinaasappelsap, room en wijn bijvoegen en tot de helft laten inkoken.
Op smaak brengen met zout, peper en suiker.
De vis in de hete, niet meer kokende saus laten pocheren.
Enkele van de ontvelde sinaasappelpartjes mee laten opwarmen.
De vis op een verwarmde schotel schikken, overgieten met de saus.
Versieren met sinaasappelpartjes en takjes dille.
Baklava
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg filodeeg boter voor het invetten 500 g walnoten 2 theelepels kaneelpoeder 750 g suiker 450 g boter (geklaard) 150 g griesmeel kruidnagel 250 g honing (vloeibaar) 5 dl water 2 citroenschillen sap van 1 citroen
Meng walnoten (licht geroosterd, dan verkruimeld), kaneelpoeder en 250 g fijne tafelsuiker in een kom en zet apart.
Smelt de helft van de geklaarde boter in een pan en voeg het griesmeel toe.
Roer goed door, maar laat het niet kleuren.
Laat het geheel afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een bakvorm van 30 x 15 x 5 cm in.
Leg er 10 vellen filodeeg in, bestrijk elk vel met boter en steeds met griesmeel (in totaal de helft).
Gebruik vooral veel boter! (Wanneer u het filodeeg zelf bereidt, verdubbel dan de hoeveelheden en voeg een theelepel gedroogde gist aan het deeg toe. Verdeel het deeg in 32 stukken en rol elk stuk uit.)
Voeg een laag toe met de helft van het walnoten-kaneelpoedermengsel.
Leg hier opnieuw tien vellen filodeeg op en bestrijk deze zoals hiervoor met boter en griesmeel.
Vervolg met een laag van de resterende walnoten-mix.
Besluit met de vellen filodeeg en gebruik even veel boter als eerst.
Snijd met een scherp mes de bovenkant van de baklava in.
Decoreer elke portie met een kruidnagel.
Besprenkel de baklava met water en zet 30 minuten in de oven.
Draai de oventemperatuur lager tot 140°C en bak de baklava nog eens 2 tot 2,5 uur.
De bovenkant moet goudkleurig blijven (en niet donkerbruin worden).
Haal de baklava uit de oven en laat afkoelen.
Doe alle ingrediënten voor de siroop (de tijmhoning, 500 g suiker, het water en de fijngeraspte citroenschil), zonder het citroensap, in een pan en breng aan de kook.
Voeg het citroensap toe als de siroop aan een lepel blijft kleven en giet de hete siroop over de afgekoelde baklava.
Laat het een nacht rusten en geniet de volgende dag van dit lekkers!
Deze morgend is papa Ronny gratis naar de kapper geweest. Eigenlijk was hij meer het slachtoffer van een schoolexamen. Iemand in de familie studeerd voor kapster en ze had iemand nodig voor het examen. En wie werd er daarvoor opgeofferd? Jaja, papa Ronny. De haren mooi bijgeknipt (voor zover er nog op staan tenminste) en de baard mooi bijgewerkt. Papa Ronny is weer zo goed als nieuw, en dat nog wel kosteloos.
Ingrediënten: 1 bol karamel ijs 1 bol pistache ijs 1 bol chocolade ijs slagroom karamel saus chocolade sticks chocolade krullen Karamelsaus: 200 gram suiker 100 gram water 50 gram roomboter 100 gram slagroom
Bereiding: Karamelsaus: In een pan met dikke bodem de suiker laten smelten tot die karamel kleurig is.
Pan van het vuur nemen en 1 dl:kokend water toevoegen.
Pan terug zetten op het vuur en al roerende met garde de karamel laten oplossen.
De boter en de slagroom toevoegen en al roerende laten koken tot een dikke saus.
Serveren: Onder in een gekoelde coupe een rozetje slagroom spuiten. Daarop 1 bol karamel ijs, 1 bol chocolade ijs en 1 bol pistache ijs plaatsen. In het midden van deze drie bollen een rozet slagroom spuiten.
Overgieten met karamel saus.
Garneren met chocolade krullen.
Twee chocolade sticks in het chocolade ijs plaatsen Eet smakelijk.
Ik heb bijzonder goed nieuws. Ik krijg er binnen enkele dagen een vriendje bij. Het is net als ik een grijze roodstaart maar dan wel 18 jaar oud. Zijn naam is jako en het is voor papa Ronny en mama Christa geen onbekende want die hebben Jako al regelmatig gezien. De huidige baasjes van Jako zijn al van hogere leeftijd en kunnen de verzorging van Jako niet zo goed meer aan. Ik hou julie op de hoogte wat betreft de aankomst van Jako bij ons thuis.
2 el azijn 6 el olijfolie 2 tl (grove) mosterd peper, zout 8 blaadjes friséesla, gewassen en in stukjes 200 gr. rundrookvlees (vleeswaar) 3 el pijnboompitten, geroosterd 1/4 bakje tuinkers
Klop een dressing van de azijn, de olie, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Verdeel de sla en het rundrookvlees over 4 bordjes.
Lepel de dressing erover.
Bestrooi met de pijnboompitten en garneer met toefjes tuinkers.
Drie blondjes solliciteerden voor de laatste beschikbare plaats bij de FEDERALE POLITIE
De inspecteur die de selectieprocedure leidde keek naar de drie blondjes voor hem en vroeg: "Zo, jullie willen allemaal politiedetective worden hé?"
De blondjes knikten alle drie heftig.
"Goed" zei de agent.
Hij stond op, haalde een klasseur uit de kast en nam er een dossier uit.
Terug gezeten opende hij deze, nam er een foto uit en zei:
"Om detective te kunnen worden, moet je kunnen DETECTEREN.
Je moet in staat zijn om in een oogopslag kleine maar belangrijke details te zien zoals littekens, vlekken, haarkleur enz."
Hij stak plots de foto vlak voor het gezicht van de eerste blondine en trok ze terug weg na twee seconden.
"Nu" zei hij, "heb jij iets bijzonders opgemerkt aan deze man?"
Het blondje zei direct, "Ja natuurlijk. Hij heeft maar één oog!"
De agent schudde zijn hoofd en zei, "Natuurlijk heeft hij maar één oog op deze foto! Het is een profielfoto, een zijaanzicht! Jij bent gebuisd!" Het blondje liet haar hoofd tussen de schouders zakken en schuifelde naar buiten.
De agent draaide zich naar het twee blondje, hield opnieuw de foto twee seconden voor haar gezicht , trok ze weg en vroeg:
"En jij? Heb jij iets bijzonders aan deze man gezien?"
"Jazeker, hij heeft maar één oor!!!!!!!!"
De man sloeg met zijn hand tegen zijn hoofd en riep, "Heb je dan niet gehoord wat ik tegen die andere dame zei? Dit is een PROFIEL van die mans gezicht. Natuurlijk kan je maar één oor zien! Jij bent ook gebuisd, verdwijn maar!"
Schaapachtig vertrok ook het tweede blondje.
De agent draaide zich naar het derde en laatste blondje en mompelde : "Dit is waarschijnlijk tijdverlies, maar alla...."
Hij hield ook bij haar de foto enkele seconden voor haar gezicht, trok ze weg en zei: "OK, viel jou iets bijzonders op aan deze man?"
Het blondje antwoordde : "Het viel mij direct op dat deze man contactlenzen draagt."
De agent fronste de wenkbrauwen, keek nog eens naar de foto en begon toen tussen de documenten van het dossier te zoeken. Hij keek naar het blondje met een stomverbaasde uitdrukking op zijn gezicht en zei: "Je hebt het absoluut juist! Zijn daderprofiel zegt inderdaad dat hij contactlenzen draagt! Hoe kon jij dat in godsnaam zien op deze foto?"
Het blondje zuchtte, rolde met haar ogen om zoveel onbegrip en zei:
"Pfoeh! Met maar één oog en één oor kan hij zeker geen bril dragen!!"
8 eieren 5 dl melk (halfvol) 125 g boter (bakboter) 250 g bloem (tarwebloem) 100 g kaas peper zout nootmuskaat
Een bakplaat beboteren en bestuiven met bloem.
De boter in stukjes hakken.
De bloem zeven.
De melk koken en de peper, het zout, de nootmuskaat en de klontjes boter toevoegen. Wanneer de melk goed kookt, van het vuur halen en er de bloem bijvoegen.
Grondig mengen met een houten lepel en opnieuw op het vuur zetten.
Het deeg mag goed drogen onder voortdurend roeren.
Wanneer het deeg een vliesje nalaat op de bodem van de kom is het droog genoeg.
Van het vuur halen en er één voor één de eieren doorroeren.
Het deeg mag niet te vloeibaar worden.
De kaas door het deeg mengen.
Met een koffielepel kleine hoopjes vormen op een bakplaat.
Gedurende 10 minuten bakken in een op 190 graden voorverwarmde oven en eventueel wat laten drogen in de oven.
Binnenin mag het deeg nog wat vochtig zijn.
De soezen lauw of koud opdienen.
Gevulde kippenfilet
Ingrediënten voor 4 personen
600 g kippenfilet 125 g spinazie 4 sneetjes spek (gerookt) 4 wortelen 75 g boter (bakboter) 1 paprika (rood) 1 sjalot 1 eetlepel kippenbouillon 0.5 dl room peper zout
De kippenfilets middendoor snijden, bedekken met huishoudfolie en goed plat kloppen met een houten plankje.
De kippenfilets kruiden met peper en zout.
De spinazie koken in gezouten water en goed laten uitlekken.
De wortelen schillen en blancheren.
De gekruide kippenfilets bedekken met spinazieblaadjes, een sneetje rookspek en een wortel. Dichtvouwen, opbinden met keukengaren en even laten rusten.
Vervolgens gaar en goudbruin bakken in de hete boter.
Intussen de saus bereiden.
De paprika en de sjalot schoonmaken en laten gaarkoken in de kippenbouillon.
Pureren met de staafmixer en door een fijne puntzeef gieten.
Kruiden met peper en zout, de room erdoor roeren en laten doorwarmen.
De kippenfilets uit de braadpan nemen, in schuine plakken snijden en serveren met de paprikasaus.
Platbrood met druiven
Ingrediënten voor 4 personen
30 g gist 2.4 dl water (lauwwarm) 360 g bloem (volkoren) 30 g boter (bakboter) 180 g druiven (blauw) 7 theelepels suiker
Verwarm de oven voor op 200°C.
Los de gist in circa 10 minuten op in water.
Doe het mengsel met de bloem in een kom en meng het met een vork in een ronddraaiende beweging tot het water is geabsorbeerd en het deeg is gevormd.
Vorm het deeg tot een bal en leg deze op een met bloem bestoven werkoppervlak: kneed het een paar minuten met de palmen van uw handen tot een glad deeg.
Kneed het weer in de vorm van een bal, leg de deegbal in een met bloem bestoven kom en dek de kom goed af met huishoudfolie.
Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld (de tijd hangt af van de temperatuur in de kamer).
Vet een ronde taartvorm met een diameter van circa 30 cm in met boter en bestuif de bakvorm met bloem.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak tot het in de bakvorm past.
Doe het deeg in de vorm, dek de vorm af met een doek en laat het nog eens 10 minuten rijzen. Verdeel de druiven over het deeg, strooi er suiker over en bak het brood circa 30 minuten tot het mooi goudbruin van kleur is en goed gerezen.