Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    09-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jako is aangekomen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Jako is aangekomen.
    Wat later dan gepland maar dat geeft niks.
    Tot hier toe durf hij nog niet uit zijn kooi komen maar dat komt wel.
    Jako heeft enorm veel meegemaakt.
    Hier is hij hartelijk welkom.
    Wanneer Jako zich thuis gaat voelen kunnen we lekker samen spelen.

    09-12-2005 om 18:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gebakken zalmmoot met bieslooksaus

     

    Hoofdgerecht voor 4 personen
    4 moten zalm (uit de vriezer)

    1 eetlepel olijfolie

    2 sjalotjes, gesnipperd

    2 dl witte wijn

    2 dl witte vermout

    1 potje kippenbouillon

    2 eetlepels gedroogde of verse bieslook

    het groen van 1 bosje lente-ui

    1 wortel, in dunne sliertjes geschaafd

    1 bekertje crème fraiche

    50 g koude boter in blokjes

    toevoeging: 400 g pasta

     

    Bereidingstijd: 30 minuten

     

    Bereiden:
    1 Doe de sjalotjes, de witte wijn, de witte vermout en de bouillon in een pan en laat tot de helft inkoken.

    2 Voeg de bieslook en de crème fraiche toe en breng het geheel weer aan de kook.

    Voeg één voor één de klontjes boter toe en roer het er goed doorheen.

    Maak op smaak met zout en peper.

    3 Verwarm heel kort de wortelslierten en de lente-ui in kokend water.

    4 Ontdooi de zalmfilets en bak ze aan beide kanten bruin en bestrooi met zout en peper.

    5 Serveer met de saus de wortel- en de lente-uislierten.

    Lekker met pasta.

     

    Wijntip: Chablis 2004
    Een heerlijke witte wijn, afkomstig van de Chardonnay-druif en geproduceerd in het departement van de Yonne in de Franse Bourgognestreek.

    Uitstekend als aperitief of bij zeevruchten of gegrilde vis

    09-12-2005 om 13:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gemarineerde haring

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g haringfilet
    5 sjalotten
    1 wortel
    1 ui
    2 dl wijn (wit/droog)
    10 cl azijn
    0.5 eetlepel peperbolletjes (roze)
    1 blaadje laurier
    2 takjes tijm
    1 takje dille
    peper
    zout
    4 kerstomaatjes
    1 stronkje witloof
    20 g veldsla
    4 sprietjes bieslook

     

    De sjalotten, wortel en ui in schijfjes snijden.

    De haringfilets in een vuurvaste schotel leggen.

    De witte wijn en de azijn in een pan gieten en alle groenten en kruiden erbij voegen.

    Een beetje peper erover malen, zout toevoegen, al roerend opwarmen en laten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

    De inhoud van de pan over de haringfilets gieten en 2 minuten in een hete oven zetten.

    Laten afkoelen en dan een nacht in de koelkast zetten.

    Op kleine bordjes enkele witloofblaadjes en enkele blaadjes veldsla schikken, hierop een stukje haringfilet leggen en afwerken met een kerstomaatje en een sprietje bieslook.

     

     

    Heilbot met sinaasappelsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g heilbotfilet
    2 sinaasappelen
    5 sjalotten
    20 g boter (bakboter)
    1.25 dl sinaasappelsap
    2 dl room
    1.5 dl wijn (wit/droog)
    5 g suiker
    2 takjes dille
    peper
    zout

     

    De helft van de sinaasappelen persen, de rest dik schillen en in schijven snijden.

    De sjalotten pellen, fijnhakken en in boter glazig fruiten.

    Blussen met het sinaasappelsap, room en wijn bijvoegen en tot de helft laten inkoken.

    Op smaak brengen met zout, peper en suiker.

    De vis in de hete, niet meer kokende saus laten pocheren.

    Enkele van de ontvelde sinaasappelpartjes mee laten opwarmen.

    De vis op een verwarmde schotel schikken, overgieten met de saus.

    Versieren met sinaasappelpartjes en takjes dille.

     

     

    Baklava

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg filodeeg
    boter voor het invetten
    500 g walnoten
    2 theelepels kaneelpoeder
    750 g suiker
    450 g boter (geklaard)
    150 g griesmeel
    kruidnagel
    250 g honing (vloeibaar)
    5 dl water
    2 citroenschillen
    sap van 1 citroen

     

    Meng walnoten (licht geroosterd, dan verkruimeld), kaneelpoeder en 250 g fijne tafelsuiker in een kom en zet apart.

    Smelt de helft van de geklaarde boter in een pan en voeg het griesmeel toe.

    Roer goed door, maar laat het niet kleuren.

    Laat het geheel afkoelen.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Vet een bakvorm van 30 x 15 x 5 cm in.

    Leg er 10 vellen filodeeg in, bestrijk elk vel met boter en steeds met griesmeel (in totaal de helft).

    Gebruik vooral veel boter! (Wanneer u het filodeeg zelf bereidt, verdubbel dan de hoeveelheden en voeg een theelepel gedroogde gist aan het deeg toe. Verdeel het deeg in 32 stukken en rol elk stuk uit.)

    Voeg een laag toe met de helft van het walnoten-kaneelpoedermengsel.

    Leg hier opnieuw tien vellen filodeeg op en bestrijk deze zoals hiervoor met boter en griesmeel.

    Vervolg met een laag van de resterende walnoten-mix.

    Besluit met de vellen filodeeg en gebruik even veel boter als eerst.

    Snijd met een scherp mes de bovenkant van de baklava in.

    Decoreer elke portie met een kruidnagel.

    Besprenkel de baklava met water en zet 30 minuten in de oven.

    Draai de oventemperatuur lager tot 140°C en bak de baklava nog eens 2 tot 2,5 uur.

    De bovenkant moet goudkleurig blijven (en niet donkerbruin worden).

    Haal de baklava uit de oven en laat afkoelen.

    Doe alle ingrediënten voor de siroop (de tijmhoning, 500 g suiker, het water en de fijngeraspte citroenschil), zonder het citroensap, in een pan en breng aan de kook.

    Voeg het citroensap toe als de siroop aan een lepel blijft kleven en giet de hete siroop over de afgekoelde baklava.

    Laat het een nacht rusten en geniet de volgende dag van dit lekkers!

     

    09-12-2005 om 12:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis naar de kapper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Deze morgend is papa Ronny gratis naar de kapper geweest.
    Eigenlijk was hij meer het slachtoffer van een schoolexamen.
    Iemand in de familie studeerd voor kapster en ze had iemand nodig voor het examen.
    En wie werd er daarvoor opgeofferd?
    Jaja, papa Ronny.
    De haren mooi bijgeknipt (voor zover er nog op staan tenminste) en de baard mooi bijgewerkt.
    Papa Ronny is weer zo goed als nieuw, en dat nog wel kosteloos.

    09-12-2005 om 12:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Fruitdrankje met croissant

     

    Brunchgerecht voor 4 personen
    2 mango’s, geschild

    4 kiwi’s, geschild

    sap van 2 geperste sinaasappels

    1 bakje aardbeien

    1 liter volle yoghurt

    4 croissants

    toevoeging:
    jam

     

    Bereidingstijd: 10 minuten

     

    Bereiden:
    1 Pureer het fruit in de keukenmachine samen met het sinaasappelsap tot een fruitmousse.

    2 Schenk de yoghurt in mooie glazen en schep daar voorzichtig de fruitmousse bovenop.

    3 Snij de croissants open en vul ze met stukjes aardbei (en eventueel jam).

    08-12-2005 om 18:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen komt Jako
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op het plaatje


    Jaja, het is zover.
    Ik heb mij hier laten vertellen dat Jako morgennamiddag om vier uur aankomt.
    Dat gaat een prettige kennismaking zijn.

    08-12-2005 om 18:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Coupe karamel

     

    Ingrediënten:
    1 bol karamel ijs
    1 bol pistache ijs
    1 bol chocolade ijs
    slagroom
    karamel saus
    chocolade sticks
    chocolade krullen
    Karamelsaus:
    200 gram suiker
    100 gram water
    50 gram roomboter
    100 gram slagroom

     

    Bereiding:
    Karamelsaus:
    In een pan met dikke bodem de suiker laten smelten tot die karamel kleurig is.

    Pan van het vuur nemen en 1 dl:kokend water toevoegen.

    Pan terug zetten op het vuur en al roerende met garde de karamel laten oplossen.

    De boter en de slagroom toevoegen en al roerende laten koken tot een dikke saus.

    Serveren:
    Onder in een gekoelde coupe een rozetje slagroom spuiten.
    Daarop 1 bol karamel ijs, 1 bol chocolade ijs en 1 bol pistache ijs plaatsen.
    In het midden van deze drie bollen een rozet slagroom spuiten.

    Overgieten met karamel saus.

    Garneren met chocolade krullen.

    Twee chocolade sticks in het chocolade ijs plaatsen
    Eet smakelijk.

     

    08-12-2005 om 10:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    08-12-2005 om 10:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Broccoliroomkaas

     

    Bijgerecht voor 4 personen
    2 stronken broccoli

    1 ons mager gerookt ontbijtspek, gebakken

    1 bakje kruidenroomkaas

     

    Bereidingstijd: 15 minuten

     

    Bereiden:
    1 Kook de broccoli gaar in ruim kokend water met zout.

    2 Giet de pan af en roer de kruidenroomkaas erdoor.

    3 Serveer met het gebakken ontbijtspek.

    08-12-2005 om 10:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Savooikoolsoep met kaas en spek

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 groene kool (savooikool)
    2 uien
    6 sneetjes spek (gerookt)
    4 sneetjes boerenbrood
    150 g Passendalekaas
    15 dl vleesbouillon
    peper
    komijn (gemalen)
    50 g boter (bakboter)
    25 g bloem (tarwebloem)

     

    De savooikool schoonmaken, ze fijnschaven en met de grofgehakte uien aanfruiten in de boter.

    Kruiden met peper, zout en komijnpoeder, bestuiven met bloem, doorroeren.

    Overgieten met vleesbouillon en aan de kook brengen.

    Ongeveer 15 minuten laten doorkoken en pureren met de staafmixer.

    Het geroosterde brood met de kaas beleggen en laten smelten in de oven.

    De spekreepjes krokant bakken zonder vetstof.

    Een snee kaasbrood in een diep bord schikken, de soep erover scheppen en bestrooien met spekreepjes.

     

    Tips: - Voeg bij de soep in plaats van kaasbrood en spekreepjes eens pittige balletjes lamsgehakt met knoflook.

    Savooikool is een ideale groente om te vullen.

    Neem de mooiste bladeren, blancheer ze en vul met bv. pittig gehakt of met rijst en champignons met tuinkruiden.

     

     

    Kabeljauw met gerookte visgarnituur

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kabeljauwfilet (met vel)
    4 plakjes zalm (gerookt)
    2 eetlepels kaviaar
    1 sjalot
    0.5 dl zure room
    1 dl visfumet
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    1 citroen
    50 g boter (roomboter)
    2 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    50 g boter (bakboter)

     

    De kabeljauwfilet in gelijke moten van 150 gram snijden.

    Kruiden met peper en zout en in bloem wentelen.

    De vis in boter bakken met het vel aan de onderkant.

    De stukken omdraaien en een paar minuten in een voorverwarmde oven zetten op 200 graden.

    De sjalot fijnsnipperen en in een sauspan even aanstoven in boter.

    Fumet en wijnazijn toevoegen en tot op de helft laten inkoken.

    De koude roomboter er in vlokjes door roeren.

    De vis uit de oven halen en besprenkelen met citroen.

    Een lepel zure room op het bord scheppen en daarop de zalm en de kaviaar leggen.

    Daarnaast de vis leggen met het vel naar boven.

    De vis overgieten met de saus.

     

     

    Warme appelschijven met crüsli

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kopjes crüsli
    4 eetlepels zure room
    2 cl zonnebloemolie
    kaneelpoeder
    3 appelen (Jonagold)

     

    Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel.

    Snij de ongeschilde appel in schijfjes.

    Verhit de olie en bak de appel op een matig vuur goudbruin.

    Bestrooi met kaneel.

    Leg op elk bord enkele appelschijven, crüsli en een lepel zure room.

     

    Tip: u kan de zure room vervangen door kwark.

     

    08-12-2005 om 10:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Corsendonk Wellness kaas met vinaigrette

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    320 gr. Corsendonk Wellness kaas

    1 bakje tuinkers

    100 gr. salade assortiment

    25 cl hazelnotenazijn

    25 cl olijfolie (extra vierge)

    25 cl zonnebloemolie

    2 eierdooiers

    2,5 dl room

    4 sneetjes notenbrood

     

    Bereiding :

    Azijn, olijfolie, zonnebloemolie, room en eierdooiers in een literfles gieten.

    De fles goed schudden zodat een romige vinaigrette wordt bekomen.

    Een gemengde sla maken en daarop de in reepjes gesneden Corsendonk Wellness kaas leggen.

    Er een lepel romige vinaigrette over gieten en er wat peper over malen.

     

    Serveertip :

    Serveren met een sneetje notenbrood.

     

    07-12-2005 om 18:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Ik heb bijzonder goed nieuws.
    Ik krijg er binnen enkele dagen een vriendje bij.
    Het is net als ik een grijze roodstaart maar dan wel 18 jaar oud.
    Zijn naam is jako en het is voor papa Ronny en mama Christa geen onbekende want die hebben Jako al regelmatig gezien.
    De huidige baasjes van Jako zijn al van hogere leeftijd en kunnen de verzorging van Jako niet zo goed meer aan.
    Ik hou julie op de hoogte wat betreft de aankomst van Jako bij ons thuis.

    07-12-2005 om 18:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Carpacciorolletjes met geroosterde cherrytomaatjes

     

     

    Ingrediënten

    300 gr. tros kerstomaten
    2 pakjes carpaccio  met kaas en dressing
    50 gr. rucola
    2 el olijfolie 
    1 el groene pesto
    2 el pijnboompitten, geroosterd
    peper

    (zee)zout
    basilicumblaadjes voor de garnering

     

    Knip de tros kerstomaten in vier gelijke stukken en schuif ze op een met aluminiumfolie bekleed bakblik 7 min. onder een hete grill.

    Snijd de rucola grof.

    Neem de dressing uit de verpakking en doe die in een schaaltje. Klop de olie en de pesto erdoor.

    Neem de plakjes carpaccio uit de verpakking en leg de plakjes naast elkaar.

    Verdeel de rucola en de pijnboompitten erover en druppel de dressing erover.

    Rol de plakjes op en verdeel ze over 4 borden.

    Leg de gegrilde tomaatjes erbij en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

    Strooi de kaas uit de verpakking over het gerecht.

    Garneer met basilicumblaadjes.

     

    07-12-2005 om 12:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Carpaccio van rundrookvlees

     

    Ingrediënten

    2 el azijn
    6 el olijfolie
    2 tl (grove) mosterd
    peper, zout
    8 blaadjes friséesla, gewassen en in stukjes
    200 gr. rundrookvlees (vleeswaar)
    3 el pijnboompitten, geroosterd
    1/4 bakje tuinkers

     

    Klop een dressing van de azijn, de olie, de mosterd en peper en zout naar smaak.

    Verdeel de sla en het rundrookvlees over 4 bordjes.

    Lepel de dressing erover.

    Bestrooi met de pijnboompitten en garneer met toefjes tuinkers.

     

    07-12-2005 om 08:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-12-2005 om 08:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Blondjes bij de federale…

     

    Drie blondjes solliciteerden voor de laatste beschikbare plaats bij de FEDERALE POLITIE

    De inspecteur die de selectieprocedure leidde keek naar de drie blondjes voor hem en vroeg: "Zo, jullie willen allemaal politiedetective worden hé?"

    De blondjes knikten alle drie heftig.

    "Goed" zei de agent.

    Hij stond op, haalde een klasseur uit de kast  en nam er een dossier uit.

    Terug gezeten opende hij deze, nam er een foto uit en zei: 

    "Om detective te kunnen worden, moet je kunnen DETECTEREN.

    Je moet in staat zijn om in een oogopslag kleine maar belangrijke details te zien zoals littekens, vlekken, haarkleur enz."

    Hij stak plots de foto vlak voor het gezicht van de eerste blondine en trok ze terug weg na twee seconden.

    "Nu" zei hij, "heb jij iets bijzonders opgemerkt aan deze man?"

    Het blondje zei direct, "Ja natuurlijk. Hij heeft maar één oog!" 

    De agent schudde zijn hoofd en zei, "Natuurlijk heeft hij maar één oog op deze foto! Het is een profielfoto, een zijaanzicht! Jij bent gebuisd!"  Het blondje liet haar hoofd tussen de schouders zakken en schuifelde naar buiten.

    De agent draaide zich naar het twee blondje, hield opnieuw de foto twee seconden voor haar gezicht , trok ze weg en vroeg:

     "En jij? Heb jij iets bijzonders aan deze man gezien?"

    "Jazeker, hij heeft maar één oor!!!!!!!!"

    De man sloeg met zijn hand tegen zijn hoofd en riep, "Heb je dan niet gehoord wat ik tegen die andere dame zei? Dit is een PROFIEL van die mans gezicht. Natuurlijk kan je maar één oor zien! Jij bent ook gebuisd, verdwijn maar!"

    Schaapachtig vertrok ook het tweede blondje.

    De agent draaide zich naar het derde en laatste blondje en mompelde : "Dit is waarschijnlijk tijdverlies, maar alla...."

    Hij hield ook bij haar de foto enkele seconden voor haar gezicht, trok ze weg en zei: "OK, viel jou iets bijzonders op aan deze man?"

    Het blondje antwoordde : "Het viel mij direct op dat deze man contactlenzen draagt."

    De agent fronste de wenkbrauwen, keek nog eens naar de foto en begon toen tussen de documenten van het dossier te zoeken. Hij keek naar het blondje met een stomverbaasde uitdrukking op zijn gezicht en zei: "Je hebt het absoluut juist!  Zijn daderprofiel zegt inderdaad dat hij contactlenzen draagt! Hoe kon jij dat in godsnaam zien op deze foto?"

     Het blondje zuchtte, rolde met haar ogen om zoveel onbegrip en zei:

    "Pfoeh! Met maar één oog en één oor kan hij zeker geen bril dragen!!"

     

    07-12-2005 om 08:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaassoezen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 eieren
    5 dl melk (halfvol)
    125 g boter (bakboter)
    250 g bloem (tarwebloem)
    100 g kaas
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    Een bakplaat beboteren en bestuiven met bloem.

    De boter in stukjes hakken.

    De bloem zeven.

    De melk koken en de peper, het zout, de nootmuskaat en de klontjes boter toevoegen. Wanneer de melk goed kookt, van het vuur halen en er de bloem bijvoegen.

    Grondig mengen met een houten lepel en opnieuw op het vuur zetten.

    Het deeg mag goed drogen onder voortdurend roeren.

    Wanneer het deeg een vliesje nalaat op de bodem van de kom is het droog genoeg.

    Van het vuur halen en er één voor één de eieren doorroeren.

    Het deeg mag niet te vloeibaar worden.

    De kaas door het deeg mengen.

    Met een koffielepel kleine hoopjes vormen op een bakplaat.

    Gedurende 10 minuten bakken in een op 190 graden voorverwarmde oven en eventueel wat laten drogen in de oven.

    Binnenin mag het deeg nog wat vochtig zijn.

    De soezen lauw of koud opdienen.

     

     

    Gevulde kippenfilet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kippenfilet
    125 g spinazie
    4 sneetjes spek (gerookt)
    4 wortelen
    75 g boter (bakboter)
    1 paprika (rood)
    1 sjalot
    1 eetlepel kippenbouillon
    0.5 dl room
    peper
    zout

     

    De kippenfilets middendoor snijden, bedekken met huishoudfolie en goed plat kloppen met een houten plankje.

    De kippenfilets kruiden met peper en zout.

    De spinazie koken in gezouten water en goed laten uitlekken.

    De wortelen schillen en blancheren.

    De gekruide kippenfilets bedekken met spinazieblaadjes, een sneetje rookspek en een wortel. Dichtvouwen, opbinden met keukengaren en even laten rusten.

    Vervolgens gaar en goudbruin bakken in de hete boter.

    Intussen de saus bereiden.

    De paprika en de sjalot schoonmaken en laten gaarkoken in de kippenbouillon.

    Pureren met de staafmixer en door een fijne puntzeef gieten.

    Kruiden met peper en zout, de room erdoor roeren en laten doorwarmen.

    De kippenfilets uit de braadpan nemen, in schuine plakken snijden en serveren met de paprikasaus.

     

     

    Platbrood met druiven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    30 g gist
    2.4 dl water (lauwwarm)
    360 g bloem (volkoren)
    30 g boter (bakboter)
    180 g druiven (blauw)
    7 theelepels suiker

     

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Los de gist in circa 10 minuten op in water.

    Doe het mengsel met de bloem in een kom en meng het met een vork in een ronddraaiende beweging tot het water is geabsorbeerd en het deeg is gevormd.

    Vorm het deeg tot een bal en leg deze op een met bloem bestoven werkoppervlak: kneed het een paar minuten met de palmen van uw handen tot een glad deeg.

    Kneed het weer in de vorm van een bal, leg de deegbal in een met bloem bestoven kom en dek de kom goed af met huishoudfolie.

    Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld (de tijd hangt af van de temperatuur in de kamer).

    Vet een ronde taartvorm met een diameter van circa 30 cm in met boter en bestuif de bakvorm met bloem.

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak tot het in de bakvorm past.

    Doe het deeg in de vorm, dek de vorm af met een doek en laat het nog eens 10 minuten rijzen. Verdeel de druiven over het deeg, strooi er suiker over en bak het brood circa 30 minuten tot het mooi goudbruin van kleur is en goed gerezen.

    Serveer het brood op kamertemperatuur.

     

    07-12-2005 om 08:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaap zacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb weer lang mogen spelen vanavond.
    Soms een beetje wild, maar ja, dat zal door het weer komen zeker.
    Ik wens iedereen een goede nachtrust toe.

    07-12-2005 om 00:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snoepje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb hier nog een lekker snoepje voor bij de koffie.

    06-12-2005 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bruine bol met zuurkool.

     

    Nodig:

    1 ongesneden bruin brood, bolvorm, eventueel zelf gebakken

    250 gr. gehakt

    1 gesneden ui

    zout

    peper

    1 tl kerrie poeder

    1 tl mosterd

    100 gr. kaas

    2 bananen

    250 gr. zuurkool

    2 el rozijnen

     

    Bereiding:

    Snijd een kapje van de bruine bol  af (bewaren), hol het brood uit tot op 1 cm van de randen, bewaar het broodkruim.

    Bak het gehakt rul in de pan ca. 5 minuten, voeg ui, broodkruim, zout, peper, kerriepoeder en mosterd toe.

    Bak het geheel nog een minuut of 5, snijd ondertussen de kaas in blokjes en voeg deze van de warmtebron af erbij.

    Pel de bananen, snijd in plakjes,  snijd de zuurkool wat kleiner en wel de rozijnen, verwarm de oven voor op 225 graden/stand 5.

    Schep in de bruine bol eerst de helft van het gehaktmengsel, dan de in plakjes gesneden bananen, zuurkool met de uitgelekte gewelde rozijnen, en de rest van het gehaktmengsel, zet het kapje weer op het brood.

    Verpak het brood in aluminiumfolie en laat het in ca 20 minuten door en door warm worden.

    Neem het brood uit de alufolie en snijd het in punten.

    Serveren met knapperige groene sla.

    Lekker met soep of als vooraf

     

    06-12-2005 om 10:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!