Kalkoenrolletjes & pastarijstxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
met pikant sausje van gember & sambal
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg kalkoenfilet 100g spinazie, diepvries
200g rundsgehakt het wit van twee sneeën brood 400g Griekse rijstpasta saus: 1 rode ui, fijngesnipperd,
2 dl gevogeltefond,
olijfolie 1 blik gepelde tomatenstukjes,
2 el geraspte verse gember 1 mespuntje sambal 1 dl soja room zwarte peper uit de molen
zout
- Doe het broodkruim, spinazie en gehakt in de keukenmachine, kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar. - Snijd de kalkoenfilet in dunne plakken en sla ze nog platter met de brede kant van een (koks)mes.
Kruid ze royaal met peper en een snuifje zout.
Schep op élk lapje een eetlepel spinaziemengsel en rol toe, steek vast met een cocktailprikker. Dop de uiteinden van deze kalkoenrolletjes in wat paneermeel en zet ze even in de koelkast. - Fruit de uisnippers aan in wat olijfolie en blus met de gevogeltefond, laat even inkoken. Voeg de tomatenstukjes en gember toe en laat een 10 minuten zachtjes sudderen.
Breng op smaak met peper, wat zout en de sambal.
Werk af met de soja room en hou warm. - Bak de kalkoenrolletjes mooi krokant aan in olie, zet het vuur laag en laat ze onder deksel zachtjes garen. - Kook de pastarijst al denté. - Giet af en voeg samen met wat olijfolie terug in de pan, giet er de saus onder en meng. - Schep een bodempje pasta op elk groot warm bord, verdeel er de rolletjes over en versier met wat basilicum.
|