Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    10-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ingepakte slagroomsoesjes

     

    Dit recept is geschikt voor: 7 personen


    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur


    Leuk als cadeautje na afloop van een kinderfeestje

     

    Ingrediënten

    slagroomsoesjes

    doorzichtig folie

    gekleurd lint

    gekleurd karton

     

    Bereidingswijze:

    Verpak 2 of 3 slagroomsoesjes in een vierkant stuk folie en bind het vast met 1 of 2 gekleurde linten.

    Bevestig voor elk kind een kaartje er aan met een persoonlijk tintje.

     

    10-12-2005 om 17:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    HAZENBROCHETTE MET COURGETTEPUREE

     

    Dit heb je nodig
    - 600 gr hazenrugfilet
    - 10 fijne sneden ontbijtspek
    - 4 dl wildfond (bokaal)
    - 4 el balsamico azijn
    - 50 gr koude boter in blokjes gesneden
    - 1 kg aardappelpuree (in de koeling van je Spar)
    - 2 courgettes, in blokjes gesneden
    - 2 el mascarpone
    - 100 gr parmezaanschilfers
    - enkel takjes bladpeterselie
    - olijfolie
    - nootmuskaat
    - peper en zout
    - extra: houten of metalen spiesen

     

    Zo maak je het
    1. Verwarm de oven voor op 200°.
    2. Snij de hazenrugfilet in blokjes en omwikkel elk blokje met ontbijtspek, rijg het vlees
    aan 8 spiesen.
    3. Stoof de courgetteblokjes aan in olijfolie, kruid met peper, zout en nootmuskaat en
    pureer met de staafmixer.
    4. Bak de brochettes aan alle zijden goudbruin in olijfolie, leg ze in een ovenschaal en
    plaats 8’ in een voorverwarmde oven om te garen (rosé).
    5. Verwarm intussen de aardappelpuree, meng er de gepureerde courgettes en
    mascarpone door en breng op smaak.
    6. Voeg de fond toe aan het bakvocht in de pan en laat dit tot de helft inkoken, giet er de
    balsamico bij en laat net niet koken, klop er met een garde de koude boterklontjes door
    tot je een gladde saus bekomt.
    7. Schik de brochettes op voorverwarmde borden, overgiet met de saus en garneer met
    bladpeterselie, schep er de courgettepuree naast en werk deze af met parmezaanschilfers.

     

    10-12-2005 om 12:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Havermout rozemarijn koekjes

     

    Ingrediënten

    100 gr. havermout

    100 gr. volkorenbloem

    1/2 zakje bakpoeder

    1 takje verse rozemarijn, fijngesneden

    1 eetlepel rietsuiker

    75 gr. vloeibare boter (voor roerbakken, koken en braden)

    1 eetlepel citroensap

    3 eetlepels halfvolle melk

     

    Oven voorverwarmen op 200 °C.

    In keukenmachine havermout, bloem, bakpoeder, rozemarijn, suiker en 1/2 tl zout met boter mengen tot rulle, ietwat samenhangende massa ontstaat.

    Citroensap en melk toevoegen en nogmaals kort mengen tot deeg samenhangende bal vormt (zonodig nog 1 el melk toevoegen).

    Handen en werkvlak licht bestuiven met bloem en deegbal tot rol van ca. 15 cm vormen. Deegrol met in heet water gedompeld mes in 12 gelijke plakken snijden.

    Plakken op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in 15 min. gaar en lichtbruin bakken. Koekjes iets laten afkoelen en (met taartschep) van bakplaat nemen.

    Koekjes op rooster laten uitdampen en verder laten afkoelen.

    Bewaren in goed afgesloten koektrommel.

     

    10-12-2005 om 11:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Groentehapjes met garnalen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    4 kerstomaatjes
    4 champignons (groot)
    1 stronkje witloof
    4 eieren
    0.5 krop krulsla
    12 asperges
    50 g zeekraal
    3 eetlepels mayonaise
    1 eetlepel ketchup
    0.5 eetlepel cognac
    0.1 dl room
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De kerstomaten vullen met Noordzeegarnalen gemengd met wat mayonaise.

    De kapjes versieren met een toefje peterselie.

    De champignons kort pocheren en vervolgens opvullen met garnalen.

    Versieren met peterselie.

    Een cocktailsausje bereiden met wat mayonaise, ketchup, een lepel verse room en een scheutje cognac.

    Op smaak brengen met peper.

    Garnalen mengen met de cocktailsaus en hiermee de witloofblaadjes vullen.

    Versieren met wat peterselie.

    De eieren koken en onmiddellijk laten afkoelen.

    De onderkant van de gepelde eieren vlak snijden zodat het ei overeind blijft staan.

    Aan de bovenkant voorzichtig het eiwit wegsnijden tot een derde van de hoogte, tot de dooier mooi zichtbaar wordt.

    Voorzichtig aan één kant gepelde garnaaltjes tussen dooier en eiwit steken, zodat ze uit het ei lijken te komen.

    Versieren met een kraagje krulsla.

    De asperges schillen, de topjes wegsnijden en deze beetgaar koken in water waaraan een snuifje zout werd toegevoegd.

    De rest van de asperges bewaren voor een andere bereiding.

    De topjes rechtop schikken.

    In het midden van de schaal een beetje zeekraal leggen als versiering.

     

     

    Geroosterde zeeduivel met ansjovis en kappertjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g zeeduivelfilet
    25 g ansjovisfilets (in olie)
    3 tomaten
    2 eetlepels kappertjes
    6 blaadjes basilicum
    25 g kaas
    50 g boter (bakboter)
    0.5 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout

     

    Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien met peper en zout.

    De zeeduivelfilets erin schikken met hun dunste delen naar het midden van de schaal toe.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    De ansjovisfilets diagonaal op de zeeduivelfilets schikken.

    De kappertjes goed laten uitlekken en over de vissen verdelen.

    Enkele nootjes boter erop leggen, de schaal afdekken en zeven minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.

    Uit de oven nemen.

    De grill voorverwarmen en de bereiding nog twee minuten onder de grill zetten bij 375 W.

    De tomaten wassen, halveren, kruiden met peper en zout, beleggen met de gemalen kaas en een blaadje basilicum, besprenkelen met olijfolie en twee minuten grillen bij 375 W.

    De zeeduivelfilets op warme borden schikken, garneren met de tomaat en serveren met aardappelpuree of een sneetje stokbrood.

     

     

    Milkshake met bosvruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    7.5 dl melk (halfvol)
    40 g braambessen
    40 g rode bessen
    40 g frambozen
    40 g blauwbessen
    60 g verse kaas (mager)
    75 g suiker
    4 ijsblokjes

     

    De vruchten spoelen en schoonmaken.

    Alle ingrediënten (behalve het ijs) in een hoge beker doen en gedurende 5 minuten mixen.

    Het mengsel zeven om harde deeltjes en draden van de vruchten te verwijderen.

    Het ijs tot schilfers stampen, over glazen verdelen en verder opvullen met de milkshake.

     

    10-12-2005 om 11:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    De eerste nacht voor Jako zit er op.
    Hij durft nog steeds niet van zijn stok af komen.
    Hij moet nu toch stilletjes aan wat gaan eten.
    Gelukkig is papa Ronny lid van het Daronibirds-forum.
    Daar helpt iedereen iedereen.
    (Ik kom zelf ook van Daronibirds.
    Maar dat wist je wel al he.)
    Er zal wel een oplossing uit de bus komen.
    Straks worden in ieder geval de kooien gepoetst.
    Deze van Jako is enorm veel werk aan, zo vies, bah.
    Maar straks gaat die weer blinken als een spiegel.
    Ik hou julie op de hoogte hoe het verder gaat.

    10-12-2005 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo, van mij en mijn vriendje Jako allen een goede nachtrust gewenst.

    09-12-2005 om 23:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gevulde tomaat met zalm

     

    Ingrediënten

    1 blik John West roze zalm à 213 gr.
    4 vleestomaten
    1 sjalot, gesnipperd
    1 middelgrote zoetzure augurk, fijngehakt
    1/2 el tomatenketchup
    2 el mayohalf 
    peper, zout
    4 toefjes peterselie

     

    Laat de zalm uitlekken en verwijder de velletjes en de graatjes.

    Was en snijd een kapje van elke tomaat en hol ze uit.

    Laat ze op keukenpapier uitlekken.

    Verdeel het visvlees in stukjes en schep er de sjalot, de augurk, de ketchup, de mayohalf en peper en zout naar smaak door.

    Vul de tomaten met het mengsel en zet de kapjes er schuin op.

    Steek er een toefje peterselie tussen.

     

    09-12-2005 om 18:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jako is aangekomen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Jako is aangekomen.
    Wat later dan gepland maar dat geeft niks.
    Tot hier toe durf hij nog niet uit zijn kooi komen maar dat komt wel.
    Jako heeft enorm veel meegemaakt.
    Hier is hij hartelijk welkom.
    Wanneer Jako zich thuis gaat voelen kunnen we lekker samen spelen.

    09-12-2005 om 18:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gebakken zalmmoot met bieslooksaus

     

    Hoofdgerecht voor 4 personen
    4 moten zalm (uit de vriezer)

    1 eetlepel olijfolie

    2 sjalotjes, gesnipperd

    2 dl witte wijn

    2 dl witte vermout

    1 potje kippenbouillon

    2 eetlepels gedroogde of verse bieslook

    het groen van 1 bosje lente-ui

    1 wortel, in dunne sliertjes geschaafd

    1 bekertje crème fraiche

    50 g koude boter in blokjes

    toevoeging: 400 g pasta

     

    Bereidingstijd: 30 minuten

     

    Bereiden:
    1 Doe de sjalotjes, de witte wijn, de witte vermout en de bouillon in een pan en laat tot de helft inkoken.

    2 Voeg de bieslook en de crème fraiche toe en breng het geheel weer aan de kook.

    Voeg één voor één de klontjes boter toe en roer het er goed doorheen.

    Maak op smaak met zout en peper.

    3 Verwarm heel kort de wortelslierten en de lente-ui in kokend water.

    4 Ontdooi de zalmfilets en bak ze aan beide kanten bruin en bestrooi met zout en peper.

    5 Serveer met de saus de wortel- en de lente-uislierten.

    Lekker met pasta.

     

    Wijntip: Chablis 2004
    Een heerlijke witte wijn, afkomstig van de Chardonnay-druif en geproduceerd in het departement van de Yonne in de Franse Bourgognestreek.

    Uitstekend als aperitief of bij zeevruchten of gegrilde vis

    09-12-2005 om 13:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gemarineerde haring

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g haringfilet
    5 sjalotten
    1 wortel
    1 ui
    2 dl wijn (wit/droog)
    10 cl azijn
    0.5 eetlepel peperbolletjes (roze)
    1 blaadje laurier
    2 takjes tijm
    1 takje dille
    peper
    zout
    4 kerstomaatjes
    1 stronkje witloof
    20 g veldsla
    4 sprietjes bieslook

     

    De sjalotten, wortel en ui in schijfjes snijden.

    De haringfilets in een vuurvaste schotel leggen.

    De witte wijn en de azijn in een pan gieten en alle groenten en kruiden erbij voegen.

    Een beetje peper erover malen, zout toevoegen, al roerend opwarmen en laten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

    De inhoud van de pan over de haringfilets gieten en 2 minuten in een hete oven zetten.

    Laten afkoelen en dan een nacht in de koelkast zetten.

    Op kleine bordjes enkele witloofblaadjes en enkele blaadjes veldsla schikken, hierop een stukje haringfilet leggen en afwerken met een kerstomaatje en een sprietje bieslook.

     

     

    Heilbot met sinaasappelsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g heilbotfilet
    2 sinaasappelen
    5 sjalotten
    20 g boter (bakboter)
    1.25 dl sinaasappelsap
    2 dl room
    1.5 dl wijn (wit/droog)
    5 g suiker
    2 takjes dille
    peper
    zout

     

    De helft van de sinaasappelen persen, de rest dik schillen en in schijven snijden.

    De sjalotten pellen, fijnhakken en in boter glazig fruiten.

    Blussen met het sinaasappelsap, room en wijn bijvoegen en tot de helft laten inkoken.

    Op smaak brengen met zout, peper en suiker.

    De vis in de hete, niet meer kokende saus laten pocheren.

    Enkele van de ontvelde sinaasappelpartjes mee laten opwarmen.

    De vis op een verwarmde schotel schikken, overgieten met de saus.

    Versieren met sinaasappelpartjes en takjes dille.

     

     

    Baklava

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg filodeeg
    boter voor het invetten
    500 g walnoten
    2 theelepels kaneelpoeder
    750 g suiker
    450 g boter (geklaard)
    150 g griesmeel
    kruidnagel
    250 g honing (vloeibaar)
    5 dl water
    2 citroenschillen
    sap van 1 citroen

     

    Meng walnoten (licht geroosterd, dan verkruimeld), kaneelpoeder en 250 g fijne tafelsuiker in een kom en zet apart.

    Smelt de helft van de geklaarde boter in een pan en voeg het griesmeel toe.

    Roer goed door, maar laat het niet kleuren.

    Laat het geheel afkoelen.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Vet een bakvorm van 30 x 15 x 5 cm in.

    Leg er 10 vellen filodeeg in, bestrijk elk vel met boter en steeds met griesmeel (in totaal de helft).

    Gebruik vooral veel boter! (Wanneer u het filodeeg zelf bereidt, verdubbel dan de hoeveelheden en voeg een theelepel gedroogde gist aan het deeg toe. Verdeel het deeg in 32 stukken en rol elk stuk uit.)

    Voeg een laag toe met de helft van het walnoten-kaneelpoedermengsel.

    Leg hier opnieuw tien vellen filodeeg op en bestrijk deze zoals hiervoor met boter en griesmeel.

    Vervolg met een laag van de resterende walnoten-mix.

    Besluit met de vellen filodeeg en gebruik even veel boter als eerst.

    Snijd met een scherp mes de bovenkant van de baklava in.

    Decoreer elke portie met een kruidnagel.

    Besprenkel de baklava met water en zet 30 minuten in de oven.

    Draai de oventemperatuur lager tot 140°C en bak de baklava nog eens 2 tot 2,5 uur.

    De bovenkant moet goudkleurig blijven (en niet donkerbruin worden).

    Haal de baklava uit de oven en laat afkoelen.

    Doe alle ingrediënten voor de siroop (de tijmhoning, 500 g suiker, het water en de fijngeraspte citroenschil), zonder het citroensap, in een pan en breng aan de kook.

    Voeg het citroensap toe als de siroop aan een lepel blijft kleven en giet de hete siroop over de afgekoelde baklava.

    Laat het een nacht rusten en geniet de volgende dag van dit lekkers!

     

    09-12-2005 om 12:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis naar de kapper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Deze morgend is papa Ronny gratis naar de kapper geweest.
    Eigenlijk was hij meer het slachtoffer van een schoolexamen.
    Iemand in de familie studeerd voor kapster en ze had iemand nodig voor het examen.
    En wie werd er daarvoor opgeofferd?
    Jaja, papa Ronny.
    De haren mooi bijgeknipt (voor zover er nog op staan tenminste) en de baard mooi bijgewerkt.
    Papa Ronny is weer zo goed als nieuw, en dat nog wel kosteloos.

    09-12-2005 om 12:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Fruitdrankje met croissant

     

    Brunchgerecht voor 4 personen
    2 mango’s, geschild

    4 kiwi’s, geschild

    sap van 2 geperste sinaasappels

    1 bakje aardbeien

    1 liter volle yoghurt

    4 croissants

    toevoeging:
    jam

     

    Bereidingstijd: 10 minuten

     

    Bereiden:
    1 Pureer het fruit in de keukenmachine samen met het sinaasappelsap tot een fruitmousse.

    2 Schenk de yoghurt in mooie glazen en schep daar voorzichtig de fruitmousse bovenop.

    3 Snij de croissants open en vul ze met stukjes aardbei (en eventueel jam).

    08-12-2005 om 18:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen komt Jako
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op het plaatje


    Jaja, het is zover.
    Ik heb mij hier laten vertellen dat Jako morgennamiddag om vier uur aankomt.
    Dat gaat een prettige kennismaking zijn.

    08-12-2005 om 18:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Coupe karamel

     

    Ingrediënten:
    1 bol karamel ijs
    1 bol pistache ijs
    1 bol chocolade ijs
    slagroom
    karamel saus
    chocolade sticks
    chocolade krullen
    Karamelsaus:
    200 gram suiker
    100 gram water
    50 gram roomboter
    100 gram slagroom

     

    Bereiding:
    Karamelsaus:
    In een pan met dikke bodem de suiker laten smelten tot die karamel kleurig is.

    Pan van het vuur nemen en 1 dl:kokend water toevoegen.

    Pan terug zetten op het vuur en al roerende met garde de karamel laten oplossen.

    De boter en de slagroom toevoegen en al roerende laten koken tot een dikke saus.

    Serveren:
    Onder in een gekoelde coupe een rozetje slagroom spuiten.
    Daarop 1 bol karamel ijs, 1 bol chocolade ijs en 1 bol pistache ijs plaatsen.
    In het midden van deze drie bollen een rozet slagroom spuiten.

    Overgieten met karamel saus.

    Garneren met chocolade krullen.

    Twee chocolade sticks in het chocolade ijs plaatsen
    Eet smakelijk.

     

    08-12-2005 om 10:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    08-12-2005 om 10:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Broccoliroomkaas

     

    Bijgerecht voor 4 personen
    2 stronken broccoli

    1 ons mager gerookt ontbijtspek, gebakken

    1 bakje kruidenroomkaas

     

    Bereidingstijd: 15 minuten

     

    Bereiden:
    1 Kook de broccoli gaar in ruim kokend water met zout.

    2 Giet de pan af en roer de kruidenroomkaas erdoor.

    3 Serveer met het gebakken ontbijtspek.

    08-12-2005 om 10:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Savooikoolsoep met kaas en spek

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 groene kool (savooikool)
    2 uien
    6 sneetjes spek (gerookt)
    4 sneetjes boerenbrood
    150 g Passendalekaas
    15 dl vleesbouillon
    peper
    komijn (gemalen)
    50 g boter (bakboter)
    25 g bloem (tarwebloem)

     

    De savooikool schoonmaken, ze fijnschaven en met de grofgehakte uien aanfruiten in de boter.

    Kruiden met peper, zout en komijnpoeder, bestuiven met bloem, doorroeren.

    Overgieten met vleesbouillon en aan de kook brengen.

    Ongeveer 15 minuten laten doorkoken en pureren met de staafmixer.

    Het geroosterde brood met de kaas beleggen en laten smelten in de oven.

    De spekreepjes krokant bakken zonder vetstof.

    Een snee kaasbrood in een diep bord schikken, de soep erover scheppen en bestrooien met spekreepjes.

     

    Tips: - Voeg bij de soep in plaats van kaasbrood en spekreepjes eens pittige balletjes lamsgehakt met knoflook.

    Savooikool is een ideale groente om te vullen.

    Neem de mooiste bladeren, blancheer ze en vul met bv. pittig gehakt of met rijst en champignons met tuinkruiden.

     

     

    Kabeljauw met gerookte visgarnituur

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kabeljauwfilet (met vel)
    4 plakjes zalm (gerookt)
    2 eetlepels kaviaar
    1 sjalot
    0.5 dl zure room
    1 dl visfumet
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    1 citroen
    50 g boter (roomboter)
    2 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    50 g boter (bakboter)

     

    De kabeljauwfilet in gelijke moten van 150 gram snijden.

    Kruiden met peper en zout en in bloem wentelen.

    De vis in boter bakken met het vel aan de onderkant.

    De stukken omdraaien en een paar minuten in een voorverwarmde oven zetten op 200 graden.

    De sjalot fijnsnipperen en in een sauspan even aanstoven in boter.

    Fumet en wijnazijn toevoegen en tot op de helft laten inkoken.

    De koude roomboter er in vlokjes door roeren.

    De vis uit de oven halen en besprenkelen met citroen.

    Een lepel zure room op het bord scheppen en daarop de zalm en de kaviaar leggen.

    Daarnaast de vis leggen met het vel naar boven.

    De vis overgieten met de saus.

     

     

    Warme appelschijven met crüsli

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kopjes crüsli
    4 eetlepels zure room
    2 cl zonnebloemolie
    kaneelpoeder
    3 appelen (Jonagold)

     

    Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel.

    Snij de ongeschilde appel in schijfjes.

    Verhit de olie en bak de appel op een matig vuur goudbruin.

    Bestrooi met kaneel.

    Leg op elk bord enkele appelschijven, crüsli en een lepel zure room.

     

    Tip: u kan de zure room vervangen door kwark.

     

    08-12-2005 om 10:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Corsendonk Wellness kaas met vinaigrette

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    320 gr. Corsendonk Wellness kaas

    1 bakje tuinkers

    100 gr. salade assortiment

    25 cl hazelnotenazijn

    25 cl olijfolie (extra vierge)

    25 cl zonnebloemolie

    2 eierdooiers

    2,5 dl room

    4 sneetjes notenbrood

     

    Bereiding :

    Azijn, olijfolie, zonnebloemolie, room en eierdooiers in een literfles gieten.

    De fles goed schudden zodat een romige vinaigrette wordt bekomen.

    Een gemengde sla maken en daarop de in reepjes gesneden Corsendonk Wellness kaas leggen.

    Er een lepel romige vinaigrette over gieten en er wat peper over malen.

     

    Serveertip :

    Serveren met een sneetje notenbrood.

     

    07-12-2005 om 18:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Ik heb bijzonder goed nieuws.
    Ik krijg er binnen enkele dagen een vriendje bij.
    Het is net als ik een grijze roodstaart maar dan wel 18 jaar oud.
    Zijn naam is jako en het is voor papa Ronny en mama Christa geen onbekende want die hebben Jako al regelmatig gezien.
    De huidige baasjes van Jako zijn al van hogere leeftijd en kunnen de verzorging van Jako niet zo goed meer aan.
    Ik hou julie op de hoogte wat betreft de aankomst van Jako bij ons thuis.

    07-12-2005 om 18:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Carpacciorolletjes met geroosterde cherrytomaatjes

     

     

    Ingrediënten

    300 gr. tros kerstomaten
    2 pakjes carpaccio  met kaas en dressing
    50 gr. rucola
    2 el olijfolie 
    1 el groene pesto
    2 el pijnboompitten, geroosterd
    peper

    (zee)zout
    basilicumblaadjes voor de garnering

     

    Knip de tros kerstomaten in vier gelijke stukken en schuif ze op een met aluminiumfolie bekleed bakblik 7 min. onder een hete grill.

    Snijd de rucola grof.

    Neem de dressing uit de verpakking en doe die in een schaaltje. Klop de olie en de pesto erdoor.

    Neem de plakjes carpaccio uit de verpakking en leg de plakjes naast elkaar.

    Verdeel de rucola en de pijnboompitten erover en druppel de dressing erover.

    Rol de plakjes op en verdeel ze over 4 borden.

    Leg de gegrilde tomaatjes erbij en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

    Strooi de kaas uit de verpakking over het gerecht.

    Garneer met basilicumblaadjes.

     

    07-12-2005 om 12:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!