Caesarsalade met gerookte kipxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen 1 Romeinse salade 200 g gerookt kippenwit 4 sneden boerenbrood van 20 g 1 teentje look
2 eetlepels room 1 koffielepel mosterd op traditionele wijze
1 eetlepel xeresazijn
1/2 citroen peper en zout
Maak de salade schoon en verwijder de grootste groene en harde bladeren.
Snij de middelste bladeren in grote stukken van ongeveer 5 cm en schik ze in een slakom. Snij het gerookte kippenwit in dunne reepjes en doe ze in de slakom. Toast de sneden brood, snij ze in blokjes en voeg ze toe aan de salade.
Bereid nu de saus: schil en ontkiem het lookteentje, en hak het fijn.
Meng in een kom de room, de mosterd en de xeresazijn.
Proef, strooi er peper en zout over en doe er citroensap bij, naar gelang uw smaak.
Giet het mengsel over de salade en dien ze fris op.
|