Kabeljauwfilet op zuiderse wijzexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten 800 gr tot 1 kg kabeljauw visfumet 6 grote tomaten 1 eetlepel kappertjes 2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1 halve ui 8 ontvette ansjovisfilets peterselie peper
zout Provençaalse kruiden geraspte magere lightkaas
Bereidingswijze Leg de kabeljauw in een vuurvaste schotel. Bereid de visfumet. Overgiet de kabeljauw met de visfumet en steek de schotel in de voorverwarmde oven. Laat de vis pocheren (tegen het kookpunt aan) ongeveer 20 minuten. Snij de tomaten in schijfjes. Pel de sjalot, de ui, en snij ze fijn. Plet de look. Haal de vis uit de oven en giet het overtollige visfumet af. Leg bovenop de gepocheerde kabeljauw de tomaten dakpansgewijs. Laat de gesnipperde ui, sjalot en look even aanfruiten zonder te kleuren en leg het boven de tomaten, daarop de kappertjes en de ansjovis. Peper en zout plus de kruiden toevoegen en als laatste de geraspte kaas. Steek de schotel nogmaals 20 minuten in de oven.
Serveertips:
Het kan geserveerd worden met rijst, of gekookte aardappeltonnetjes of aardappel in de schil.
|