Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    14-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen dierenmishandeling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mag ik zo vrij zijn om aan alle bloggers te vragen om ook dit teken tegen dierenmishandeling op hun blog te plaatsen.
    Een aantal bloggers nemen al aan deze actie deel.
    Laten wij samen sterk staan tegen dierenmishandeling en dierenleed.

    Paulie, Jako, Spike, Bolleke, Whizzy, papa Ronny, mama Christa & Dennis

    14-04-2006 om 14:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kippenboutjes met groenten in een braadzak

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kippenboutjes
    zout
    paprikapoeder
    2 sjalotten
    200 g preiwit
    1/4 bloemkool
    2 rode paprika's
    1/8 l kippenbouillon
    2 eetlepels bieslook of andere tuinkruiden.
    1 braadzak


    Lexicon bij dit recept


    Braadzak
    Doorzichtige zak in kunststof die gevuld wordt met vlees en groenten en dan afgesloten in de oven geschoven wordt om de bereiding smaakvol te garen.

    De braadzakken zijn leeg te koop in warenhuizen of al gevuld (met kippendelen en groenten) bij de versafdeling.

     

    Voor de slanke lijn: dit gerecht wordt klaargemaakt zonder toevoeging van vetstof.

     

    Bereiding

    1. Wrijf de kippenboutjes in met zout en paprikapoeder en laat ze kleuren in een pan met antiklaaflaag.


    2. Verhit de oven voor op 180°C.

    Snij de schoongemaakte groenten klein.

    Doe de kippenboutjes en de groenten met de bouillon in de braadzak, sluit deze en prik bovenaan een paar keer in met een vork.

    3. Schuif in het midden van de oven en laat in 25 minuten gaar worden.

    4. Open de braadzak, doe de kip met de groenten in de bouillon in een serveerschaal en

    bestrooi met tuinkruiden.

     

    Tips

    Braadzak of folie: Vlees, kip, vis of wild is te bereiden in folie of braadzak in de oven.

    Er hoeft geen vet toegevoegd te worden.

    Een braadzak kunt u ook in de magnetron gebruiken.

    Let op tot welke temperatuur de braadzakken te gebruiken zijn, en zorg dat de zak de ovenwanden of warmte-elementen niet raakt.

    14-04-2006 om 14:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    14-04-2006 om 13:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Krokanterietje met Belgische kazen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 vel brick-deeg
    100 g Maredsouskaas
    80 g Chimay-kaas
    60 g Bou d'Fagne-kaas
    1 dl kalfsfond
    1 dl room
    33 cl Trappist Westmalle (dubbel)
    1 eetlepel honing (vloeibaar)
    2 theelepels Luikse siroop

     

    Elke kaassoort in 4 gelijke delen verdelen.

    Telkens een stukje van de 3 verschillende kazen op een plakje brick-deeg leggen.

    Dit toevouwen en alles gedurende 10 minuten in de oven zetten.

    De kalfsfond met het bier laten inkoken.

    De room toevoegen en alles drievierde laten inkoken.

    De siroop en de honing er luchtig doorroeren.

    In elk bord wat saus scheppen en de kaasgebakjes in het midden schikken.

     

     

    Gegrilde roodbaars met mosterdsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 roodbaarsfilets (ca. 200 g)
    1 eetlepel mosterd
    25 g boter (bakboter)
    25 g bloem (tarwebloem)
    2 dl melk (halfvol)
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    0.5 eetlepel kappertjes
    1 citroen
    peper
    zout

     

    De vis onder stromend water wassen en vervolgens droogdeppen.

    Instrijken met mosterd en vers gemalen peper, even laten rusten en bestrijken met gesmolten boter.

    Het rooster insmeren met olie en de filets 5 minuten grillen aan elke zijde.

    Een roux maken, er de melk bijgieten en de in azijn losgeroerde mosterd toevoegen. Eventueel bijkruiden en verder afwerken met de kappertjes.

    De vis garneren met citroenschijfjes. Serveren met doperwtjes en aardappelen in de schil.

     

     

    Bessendessert uit de oven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g blauwbessen
    75 g rode bessen
    1 eetlepel citroensap
    2 eieren
    30 g poedersuiker
    2 cl grand-marnier
    1.25 dl room

     

    De grill voorverwarmen op de hoogste stand.

    De eieren splitsen.

    De eierdooiers, de poedersuiker en het citroensap met een mixer schuimig kloppen.

    De eiwitten stijfkloppen.

    Het dooiermengsel en de room door het eiwit scheppen.

    De bessen en de grand marnier verdelen over 2 ovenvaste schaaltjes.

    Het eimengsel erover gieten.

    Vlak onder de grill in 2 tot 3 minuten lichtbruin grilleren.

    14-04-2006 om 13:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-04-2006 om 13:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kabeljauwfilet op zuiderse wijze

     

    Ingrediënten
    800 gr tot 1 kg kabeljauw
    visfumet
    6 grote tomaten
    1 eetlepel kappertjes
    2 sjalotjes
    2 teentjes knoflook
    1 halve ui
    8 ontvette ansjovisfilets
    peterselie
    peper

    zout
    Provençaalse kruiden
    geraspte magere lightkaas

    Bereidingswijze
    Leg de kabeljauw in een vuurvaste schotel.
    Bereid de visfumet.
    Overgiet de kabeljauw met de visfumet en steek de schotel in de voorverwarmde oven.
    Laat de vis pocheren (tegen het kookpunt aan) ongeveer 20 minuten.
    Snij de tomaten in schijfjes.
    Pel de sjalot, de ui, en snij ze fijn.
    Plet de look.
    Haal de vis uit de oven en giet het overtollige visfumet af.
    Leg bovenop de gepocheerde kabeljauw de tomaten dakpansgewijs.
    Laat de gesnipperde ui, sjalot en look even aanfruiten zonder te kleuren en leg het boven
    de tomaten, daarop de kappertjes en de ansjovis.
    Peper en zout plus de kruiden toevoegen en als laatste de geraspte kaas.
    Steek de schotel nogmaals 20 minuten in de oven.
     

    Serveertips:

    Het kan geserveerd worden met rijst, of gekookte aardappeltonnetjes of aardappel in de schil.

    13-04-2006 om 18:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-04-2006 om 18:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Grieks preischoteltje

     

    Ingrediënten

    aardappelpuree (uit een pakje)
    zak gesneden prei
    4 tartaartjes
    peper

    zout

    kaneel
    ger. (magere) kaas


    Bak de tartaartjes rul in weinig olie in de wok
    Voeg prei toe, peper, zout en wat kaneelpoeder.
    Maak de puree.

    Doe het tartaar-preimengsel in een ovenschaal.
    Bedekken met de puree.
    Geraspte kaas erover, evt. onder de grill laten smelten.

    13-04-2006 om 16:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde paprika

     

    Ingrediënten voor 2 personen:
    2 paprika's (eender welke kleur)
    200 gr americain puur
    2 soeplepels light kaas(geraspt)
    1 wortel
    1/2 courgette
    1 soeplepel boter
    peper en zout + eventueel peterselie
    wok of steelpan
    kookpan
    oven
    ovenschotel

    werkwijze:
    Snijdt de wortel en de courgette in kleine blokjes.
    De paprika's moeten worden uitgehold: dus u snijdt de bovenkant eraf en haalt nadien met een lepel de pitjes eruit, het overschot die bij het steeltje hangt kunt u eventueel ook nog fijn snijden en bij de stukjes wortel en courgette voegen.
    De paprika's moeten enkele minuten gekookt worden: zo zijn ze minder hard bij het opeten, een 5 minuten laten koken.
    Schakel de oven in op 200°C.
    U brengt de boter in een wok of steelpan (wok is beter).
    Voeg nadat de boter is gesmolten de courgette, wortel en paprika stukjes toe en laat ongeveer 5 minuten stoven.
    Nu voegt u er de americain puur aan toe.
    Nadat de americain mooi gekleurd is kun je het gerecht nu kleuren met peper, zout en peterselie.(eventueel ook wat kerrie en paprika poeder).
    Neem nu een ovenschotel, schik daar de 2 paprika's in en vul deze op met de americainschotel.
    Bovenaan de paprika legt u nog een soeplepel light kaas.
    Laat dit nu in de oven gratineren tot de kaas een mooi goudbruin korstje vormt.

    Deze gevulde paprika kunt u het best opeten met wat rijst.
    Je kunt de paprika ook vullen met de rijst in plaats van de americain. 

     

    13-04-2006 om 16:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-04-2006 om 15:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Slasoep met merguez

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kroppen sla
    4 uien
    2 preiwitten
    30 g bloem (tarwebloem)
    250 g merguez-worstjes
    peper
    zout
    30 dl vleesbouillon

     

    De sla, de uien en de preiwitten schoonmaken, wassen en klein snijden.

    Laten aanstoven in boter, bestuiven met bloem en kruiden met peper en zout.

    Goed doorroeren en overgieten met de vleesbouillon.

    Pureren met de staafmixer en laten gaarsudderen.

    Bijkruiden en de gebakken en in stukjes gesneden pikante merguezworstjes erdoor roeren.

    Meteen serveren.

     

     

    Lendenbiefstuk à la Niçoise

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g tussenrib (entrecôte)
    2 teentjes knoflook
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 theelepels ansjovispuree
    2 dl demi-glace (ingekookte fond)
    32 olijven (zwart)
    40 g boter (roomboter)
    peper
    zout

     

    De knoflook pellen en pletten en er de biefstukken mee inwrijven.

    Kruiden met zout en peper.

    De olie in een pan verhitten en de entrecotes 2 tot 3 minuten aan elke kant laten bakken.

    Het vlees uit de pan halen en warm houden onder aluminiumfolie.

    Het bakvet weggieten en de pan deglaceren met de witte wijn.

    Met een garde de ansjovispuree erdoor roeren en vervolgens de ingekookte fond laten indampen.

    De olijven verwarmen in de pan en de saus binden met de koude boter die in klontjes werd verdeeld.

    Het vlees op warme borden leggen, overgieten met de saus en zeer warm opdienen.

     

    Chocoladeijs met sorbet van bloedappelsienen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 dl bloedappelsiensap
    1 citroen
    6 eetlepels rietsuikersiroop
    100 g chocolade (puur)
    3.5 dl melk (halfvol)
    170 g suiker
    6 eierdooiers
    3 dl room
    1 eetlepel gekonfijte sinaasappel

     

    Vermeng het bloedsinaasappelsap met het sap van de citroen en de rietsuikersiroop en laat 20 minuten in een roomijsmachine draaien.

    Of: giet het mengsel in een bakje en zet het 30 minuten in de diepvriezer.

    Vermeng grondig met een vork en zet het mengsel terug in de diepvriezer.

    Vermeng grondig ieder kwartier tot de sorbet vast genoeg geworden is.

    Verwarm de chocolade in een warmwaterbad.

    Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot een bijna witte en stevige massa.

    Verwarm de room met het overschot van de suiker tot de suiker gesmolten is.

    Vermeng de gesuikerde room met de gesmolten chocolade en het eimengsel.

    Roer de koude melk door de chocolademassa en laat het mengsel 20 minuten draaien in een ijsroommachine.

    Vorm bollen van de 2 ijssoorten en verdeel ze in koude glazen.

    Versier met gekonfijte sinaasappel.

    13-04-2006 om 15:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-04-2006 om 13:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gegrilde karperfilet met prei en worteltjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g karperfilet
    4 aardappelen (Bintje)
    50 g boter (bakboter)
    4 eierdooiers
    100 g broccoli
    4 sneetjes wit brood
    2 sneetjes spek (gerookt)
    100 g kikkerbilletjes
    2 dl room
    200 g spinazie
    2 dl visfumet
    2 preiwitten
    2 wortelen
    peper
    zout

     

    De aardappelen koken, pureren en 2/3 van de boter en het eigeel toevoegen.

    De broccoli 3 min koken in gezouten water.

    De spekblokjes aanbakken en vermengen met de broccoli en de puree.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Het brood toasten en er rondjes van 6 centimeter doorsnede uitsnijden.

    De spinazie wassen en kort stoven in boter.

    De room samen met de visfumet inkoken tot er een derde overblijft.

    De kikkerbilletjes koken in gezouten water, het vel verwijderen en ze bij de saus voegen.

    Het geheel kruiden met peper en zout en warm houden.

    De prei en de wortel in dunne ringetjes snijden en beetgaar stomen.

    Warm houden.

    De karperfilet in bloem rollen, kruiden met peper en zout en op een hete grillplaat gaarbakken (6 minuten aan elke zijde).

    Ondertussen de selderblaadjes frituren.

    De warme puree tussen 2 toastjes spuiten en dit bovenaan het bord schikken.

    Versieren met de gefrituurde selderblaadjes.

    De wortel- en preiringetjes afwisselend op het bord schikken.

    In het midden de saus gieten en hierop de gegrilde karper leggen.

    12-04-2006 om 22:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    12-04-2006 om 19:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Coq au vin

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 uien
    2 wortelen
    2 stengels groene selderij
    2 teentjes knoflook
    2 blaadjes laurier
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    1 kip
    7.5 dl wijn (rood)
    5 sneetjes spek (gezouten)
    250 g champignons
    10 sjalotten
    2 teentjes knoflook
    1 kruidentuiltje
    75 g boter (bakboter)
    30 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    5 g suiker

     

    De zware braadkip (poularde) gedurende 24 uur laten marineren in een mengsel van rode wijn, fijngesneden uitjes, wortelen, selderij, look, tijm, laurier, peper en olijfolie.

    De kip uit de marinade halen, in stukken verdelen en droogdeppen met keukenpapier.

    De marinade door een fijne zeef gieten.

    De sjalotten schoonmaken en ze in een braadpan met wat zout, een snuifje suiker, wat boter en een beetje water op een zacht vuur laten stoven tot ze mooi glazig zijn.

    Boter laten bruinen in een diepe braadkom, de stukken kip erin laten bakken tot ze mooi gekleurd zijn, bestrooien met bloem en vervolgens de gezeefde marinade toevoegen.

    Kruiden met peper en zout en 30 tot 40 minuten laten sudderen.

    De champignons schoonmaken en het spek in blokjes verdelen.

    De champignons en het spek afzonderlijk in een pan sauteren.

    Het kruidentuiltje en de fijngesnipperde look bij de kip voegen en naar het einde van de kooktijd eveneens de sjalotten en de gesauteerde spekblokjes en champignons erbij mengen.

    Opdienen met gekookte aardappelen of kroketten.

    12-04-2006 om 13:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    12-04-2006 om 13:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bloemkoolpannenkoekjes met garnalen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 bloemkool
    0.25 bloemkool (groen)
    7 dl melk (vol)
    190 g bloem (tarwebloem)
    2 eieren
    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    140 g boter (bakboter)
    150 g gemalen kaas
    peper
    zout
    nootmuskaat
    100 g veldsla

     

    De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water.

    Afgieten en pureren met de staafmixer.

    Mengen met de bloem, de melk en de losgeklopte eieren en tot een glad en soepel beslag roeren.

    De grijze garnalen erdoor roeren en van het beslag kleine pannenkoekjes bakken in hete boter.

    Een kaassaus bereiden door de boter te smelten en met evenveel bloem tot een roux roeren. Melk toevoegen, even laten doorkoken en de gemalen kaas erbij doen.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    Meteen serveren met kaassaus en garneren met veldsla.

     

     

    Lekkerbekham

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g ham
    3 sinaasappelen
    peper
    zout
    60 g boter (bakboter)
    3 dl sinaasappelsap
    3 theelepels maïszetmeel
    5 eetlepels sinaasappellikeur
    1 bakje waterkers

     

    Per persoon een dikke plak ham inwrijven met wat peper en een halve eetlepel geraspte sinaasappelschil.

    De boter verhitten en daarin de ham aan beide zijden goudbruin bakken.

    Blussen met een derde van het sinaasappelsap.

    Op een zacht vuur nog 5 minuten laten sudderen.

    Het vlees uit de pan halen en warm houden.

    De rest van het sinaasappelsap in de pan gieten, kruiden met peper en zout en 5 minuten goed laten doorsudderen.

    Het maïszetmeel oplossen in een beetje sap en hiermee de saus aandikken.

    De sinaasappelen pellen, de witte velletjes verwijderen en verdelen in partjes.

    De saus zeven in een pannetje en er de sinaasappelpartjes bijvoegen.

    De likeur door de saus roeren.

    De waterkers zeer fijn hakken en over de warme ham lepelen.

    De ham in de saus leggen en enkele minuten zachtjes laten doorwarmen.

    Serveren met aardappelpuree of rijst.

     

     

    Warme appelschijven met crüsli

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kopjes crüsli
    4 eetlepels zure room
    2 cl zonnebloemolie
    kaneelpoeder
    3 appelen (Jonagold)

     

    Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel.

    Snij de ongeschilde appel in schijfjes.

    Verhit de olie en bak de appel op een matig vuur goudbruin.

    Bestrooi met kaneel.

    Leg op elk bord enkele appelschijven, crüsli en een lepel zure room.

     

    Tip: u kunt de zure room vervangen door kwark.

     

    12-04-2006 om 13:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    12-04-2006 om 12:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Charlotte van jonagold

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 appelen (Jonagold)
    5 dl room
    4 eierdooiers
    100 g suiker
    5 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2 dl melk (halfvol)
    génoisekoekjes

     

    Snijd de appelen in julienne en karameliseer ze in een pan met wat suiker.

    Meng de rest van de suiker met de eierdooiers, overgiet met melk en breng al roerend aan de kook.

    Voeg de gelatine toe, die u eerst in koud water gedrenkt hebt.

    Klop de room een beetje op en meng langzaam met het lauwe melkbeslag en de appelen.

    Bezet de bodem en de randen van een ronde vorm met de koekjes.

    Vul de vormpjes met het beslag en laat afkoelen.

    Schik op het bord en garneer naar eigen smaak.

    11-04-2006 om 18:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    11-04-2006 om 18:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!