Gegrilde karperfilet met prei en worteltjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
800 g karperfilet 4 aardappelen (Bintje) 50 g boter (bakboter) 4 eierdooiers 100 g broccoli 4 sneetjes wit brood 2 sneetjes spek (gerookt) 100 g kikkerbilletjes 2 dl room 200 g spinazie 2 dl visfumet 2 preiwitten 2 wortelen peper zout
De aardappelen koken, pureren en 2/3 van de boter en het eigeel toevoegen.
De broccoli 3 min koken in gezouten water.
De spekblokjes aanbakken en vermengen met de broccoli en de puree.
Op smaak brengen met peper en zout.
Het brood toasten en er rondjes van 6 centimeter doorsnede uitsnijden.
De spinazie wassen en kort stoven in boter.
De room samen met de visfumet inkoken tot er een derde overblijft.
De kikkerbilletjes koken in gezouten water, het vel verwijderen en ze bij de saus voegen.
Het geheel kruiden met peper en zout en warm houden.
De prei en de wortel in dunne ringetjes snijden en beetgaar stomen.
Warm houden.
De karperfilet in bloem rollen, kruiden met peper en zout en op een hete grillplaat gaarbakken (6 minuten aan elke zijde).
Ondertussen de selderblaadjes frituren.
De warme puree tussen 2 toastjes spuiten en dit bovenaan het bord schikken.
Versieren met de gefrituurde selderblaadjes.
De wortel- en preiringetjes afwisselend op het bord schikken.
In het midden de saus gieten en hierop de gegrilde karper leggen.
|